Yellowstone, Wyoming – verdens ældste nationalpark

Yellowstone er juvelen blandt de amerikanske nationalparker. Ingen andre nationalparker i USA kan byde på en sådan variation af natur og skønhed som Yellowstone: Bjerge, floder, vandfald, canyons, varme kilder, gejsere – og bisonokser, elge, ulve, hjorte og bjerggeder. Og naturligvis bjørne.

Hoteller i West Yellowstone tæt ved Yellowstone
Hoteller i Gardiner nord for Yellowstone National Park
Hoteller i Silver Gate øst for Yellowstone National Park

IMG_9667

Fakta om Yellowstone National Park:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt (dele af parken er lukket om vinteren)
Entré (gyldigt en uge) 25 dollars pr. bil (gælder også til Grand Teton)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil
Parkens areal: 8.987 kvadratkilometer
Højeste punkt: 3.462 meter (Eagle Peak)
Asfalterede veje i parken: 235 miles/ 378 kilometer
Geologiske særpræg: Bjerge, floder, søer, skov, gejsere og varme kilder
Geografisk placering: Det nordvestlige Wyoming samt Idaho og Montana
Kort over Yellowstone National Park på Google Maps

Yellowstones geografi og klima
Yellowstone er på størrelse med Sjælland, Lolland og Falster lagt sammen og breder sig ind i hele tre stater: Wyoming, Idaho og Montana. Hovedparten af parken ligger i det nordvestlige Wyoming. Som en del af Rocky Mountains er Yellowstone en bjergpark, der i gennemsnit ligger i to kilometers højde. Det højeste bjerg i Yellowstone er Eagle Peak i det sydvestlige hjørne af parken med 3.462 meters højde.

IMG_9727

Netop det faktum at Yellowstone er en del af Rocky Mointains, sætter naturligvis sit solide aftryk på parkens kalender. Højsæsonen i Yellowstone er relativt kort: Den starter midt i juni og slutter med udgangen af august. Her besøger hovedparten af alle turister Yellowstone.

Vil du undgå trængsel, er september et rigtigt godt alternativ. Her har de fleste sommerturister forladt parken, men alle veje i Yellowstone er stadig åbne, så du kan nemt komme ud i alle parkens kroge. Slutningen af maj og begyndelsen af juni er heller ikke noget dårligt valg.

IMG_9768

Yellowstones vejnet er formet som et gigantisk ottetal. Parkens veje åbner i takt med at sneen i bjergene smelter om foråret. Og lukker igen, når den første sne falder i midten af oktober eller begyndelsen af november. Det samme gælder parkens fem indgange. Kun den nordlige indgang fra Montana er åben hele året rundt, og kun den nordlige øst-vest gående vej fra Mammoth Hot Springs over til byen Cooke City i Wyoming holdes så vidt mulig farbar hele året.

Old Faithful og Grand Canyon of the Yellowstone
Yellowstones liste over naturoplevelser er meget lang, men to klassikere skal du bare have med, når du besøger Yellowstone. Old Faithful Geyser er Yellowstones størte og mest trofaste gejser, der springer cirka en gang hver halvanden time hele døgnet rundt. Hvert udbrud er lidt af et tilløbsstykke, og samler næsten altid store horder af turister, der står klar med engangskameraerne for at forevige begivenheden.

IMG_9432

Den anden klassiker er Grand Canyon of the Yellowstone i den østlige del af parken. Her har Yellowstone-flodens massive strøm gennem årene har skåret sig ned i den porøse klippeundergrund og blotlagt de gule klipper, der har givet Yellowstone sit navn.

Grand Canyon of the Yellowstone kan nydes fra flere forskellige vinkler. En af de mest populære er udsigtpunkter er Artist’s Point, hvorfra mere eller mindre talentfulde malere gennem årene har foreviget vandfaldet Lower Falls, det største vandfald i Yellowstone målt i vandmængde.

IMG_9703

Vulkaner og varme kilder
Mens det næsten altid vrimler med turister og turistbusser ved Artist’s Point og Old Faithful, er der som regel mere albuerum ved de andre naturseværdigheder i Yellowstone. Ved Norris Geyser Basin kan du opleve en sjælden koncentration af varme kilder og gejsere. Overalt i landskabet stiger dampsøjler til vejrs mellem grantræerne som vidnedbyrd om de utallige varme kilder i området. Og mange steder er jordbunden helt rødlig eller gul i kraft af de mineraler i undergrunden, som skylles med op til overfladen af de varme kilder.

IMG_9323

Mammoth Hot Springs er et andet område med en stor koncentration af varme kilder. Kilderne her er mere fredelige, og pibler nærmest frem fra undergrunden. Mineralerne i undergrunden har skabt et sælsomt landskab af farverige klakaflejringer i hvide, gule, rødlige og brune nuancer.

IMG_9792

Ved Mud Vulcano i den østlige del af Yellowstone kan du komme i nærkomtakt med parkens urkræfter. I mudderhullet Mud Vulcano bobler undergrundens kogende mudder, og går du hen til Dragon’s Mouth, kan du høre en drage hvæse fra sit skjul inde i hulen. “Dragens” hvæsende lyd opstår, når den underjordiske gejser presser sit kogende vand op gennem en række små kanaler i klipperne, og sender vanddamp op i luften.

IMG_9677

Overnatning inde i Yellowstone National Park
Det findes adskillige muligheder for overnatning i Yellowstone, lige fra klassiske lodges som fx Old Faithful Inn ved Old Faithful Geyser til campgrounds spredt ud over hele Yellowstone. Fælles for alle gælder det, at hoteloperatøren Xanterra driver disse lodges og campgrounds, og alle faciliteter er kun åbne fra medio maj til starten af oktober – nogle har endnu kortere sæson.

Old Faithful Inn er den mest berømte lodge i Yellowstone. Old Faithful Inn’s gamle hovedbygning er fra 1904 med “nyere” tilbygninger tilføjet i perioden fra 1910 frem til 1920’erne. Vælger man at overnatte på Old Faithful Inn, vælger man også en historisk oplevelse og fravælger samtidig nyere bekvemmeligheder som tv, radio, aircondition og internet, der ikke findes på værelserne. Til gengæld er der ild i pejsen og afslapning som i gamle dage. Old Faithful Inn er utrolig populær, så reserver i god tid. Der kan reserveres op til 12 måneder i forvejen.

IMG_9423

En anden mulighed tæt ved Old Faithful Geyser er Old Faithful Lodge Cabins, der består af smuk gammel hovedbygning og en række små hytter bygget i 1920’erne. Fra restaurant og bageriet i fællesområdet er der udsigt til Old Faithful Geyser.

I den nordlige del af Yellowstone finder du Mammoth Hot Springs Hotel and Cabins, det eneste hotel i selve Yellowstone National Park, der er åben både sommer og vinter. Mammoth Hot Springs Hotel and Cabins ligger ved den nordlige indgang til Yellowstone, og har både almindelige hotelværelser, suiter og hytter.

Yellowstones luksushotel er Lake Yellowstone Hotel and Cabins, og ligger ved bredden af Lake Yellowstone. Hotellet er et klassisk luksushotel opført i 1881, og total gennemrenoveret i 1990. Hotellet har naturligvis en Presidential Suite men også almindelige værelser og hytter tæt ved hotellet med udsigt over Lake Yellowstone. I den lidt dyrere ende af skalaen.

IMG_9464

Yellowstone’s Canyon Lodge & Cabins ligger ved Grand Canyon of the Yellowstone i den østlige del af parken. Canyon Lodge & Cabins tilbyder overnatning med motelstandard i enten værelser eller hytter.

I den sydlige del af Yellowstone cirka 20 miles syd for Old Faithful Geyser finder du Grant Village ved den sydvestlige bred af Lake Yellowstone. Grant Village er opført i 1984 og består af seks to etagers bygninger med hver 50 værelser med motelstandard og eget bad på alle værelser – men uden radio, tv, aircondition og internetadgang. Grant Village er det overnatningssted, der ligger tættest på naboparken i syd, Grand Teton National Park.

IMG_9789

Ud over de ovennævnte faciliteter, kan du også overnatte på det historiske Roosevelt Lodge Cabins, der som navnet antyder var præsident Theodore Roosevelts foretrukne lokalitet i Yellowstone National Park. Roosevelt Lodge Cabins består af en smuk gammel hovedbygning og en række nærliggende hytter. En anden mulighed i historiske og rustikke omgivelser er Lake Lodge Cabins, som ligeledes består af en række hytter ved bredden af Lake Yellowstone.

Fælles for alle hoteller og hytter inde i Yellowstone gælder det, at de – med Mammoth Hot Springs Hotel and Cabins som eneste undtagelse – kun er åbne fra midten af maj til starten af oktober. Og så gælder det ellers om at være ude i god tid, hvis du vil overnatte inde i Yellowstone National Park. Der åbnes for reservationer op til 12 måneder i forvejen.

IMG_9759

Overnatning uden for Yellowstone
Både nord-indgangen til Yellowstone i Montana, vest-indgangen ved Idaho og øst-indgangen ved Wyoming har hver deres serviceby med moteller, hoteller og restauranter til turisterne. Alle tre byer har et stænk af wild west over sig.

Hoteller i West Yellowstone er den store serviceby vest for Yellowstone i Montana, tæt på grænsen til Idaho. West Yellowstone vrimler med hoteller og moteller. Det er den foretrukne overnatningsby om sommeren for de mange turister, der vælger at overnatte uden for selve Yellowstone. Fra Hoteller i West Yellowstone er der forholdsvis kort afstand til flere af de store seværdigheder i Yellowstone som fx Old Faithful Geyser og Norris Geyser Basin i det centrale Yellowstone.

IMG_9344

Gardiner i Montana ligger kun nogle få kilometer nord for selve Yellowstone National Park, og Gardiner har en række hoteller, moteller, restauranter og tankstationer til turisterne. Den nordlige indgang til Yellowstone er desuden den eneste indgang til parken, der er åben hele året rundt.

Ved den nordøstlige indgang til Yellowstone ligger den lille by Silver Gate lige på grænsen mellem Montana og Wyoming med et par enkelte hoteller og restauranter. Ud over de tre servicebyer er den eneste anden mulighed inden for rimelig køreafstand fra Yellowstone, Jackson Hole syd for Grand Teton National Park halvanden times kørsel fra Yellowstone.

IMG_9478

Afsæt mindst to dage til Yellowstone
Oplevelserne i Yellowstone er så mange, at I bør afsætte mindst to hele dage til Yellowstone. Husk at afstandene er ganske store, og at Yellowstone er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster – lagt sammen. Har I telt med, kan I overnatte på nogle af de primitive campingpladser, der ligger spredt rundt om i Yellowstone. Disse kan ikke reserveres på forhånd. Hertil kommer de “rigtige” campgrounds med alle faciliteter.

IMG_9798

Er du til aktiv ferie, findes der over 1.600 kilometer vandrestier i Yellowstone. Der er også lavet specielle cykelruter, som bl.a. kan bruges af mountainbikere. Vil I overnatte uden for campingpladserne i fjernere egne af Yellowstone, kræver det en særlig tilladelse til såkaldt “Backcountry use”. Denne tilladelse købes på en af Yellowstones mange Ranger Stations.

Hoteller i West Yellowstone tæt ved Yellowstone
Hoteller i Gardiner nord for Yellowstone National Park
Hoteller i Silver Gate øst for Yellowstone National Park

www.nps.gov/yell – National Park Service officielle guide til Yellowstone
Læs også mit portræt af Grand Teton National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Comments

 1. Jette Staun says

  Vi tager til Denver den 14. august 2015 i fire dage, og derefter går turen til South Dakota og Custer State Park samt Sturgis. Derefter til Wyoming, Sheridan og Cody, inden vi kommer til Yellowstone, hvor vi skal bo en nat på Old Faithfull Inn. Derefter sydpå til Grant Village en nat, for så at køre videre til Grand Teton National Park og Jackson Hole. Så videre til Idaho og så op til Montana, ind i Glacier National Park i to dage og videre til Whitefish. Turen går så igennem Idaho til Spokane i Washington og så Seattle og dernæst Vancouver. Så det er noget af en tur: Fem uger er vi afsted. Er der nogle, som har tips til oplevelser undervejs? Vi har lejet en firehjulstrækker. Vh Jette

 2. Charlotte H. B. says

  FERIEFORVENTNING: Når vi skal til Yellowstone om noget tid, skal vi gøre det, så tæt vi kan komme det på “The American Cowboy Way”. Vi skal bl.a. bo fire dage på en rigtig amerikansk ranch (Heart Six Ranch) med fem træbjælkehytter og en smuk udsigt til land, Yellowstone River og bjergene. Vi skal ride på heste rundt i Yellowstone området, kaste med lasso, til rodeo Jacksonville, til ranch barbecue, sejle på Snake River, fiske (hvis vi orker), strigle, sadle og fordre heste, danse square dance, og ungerne skal sove i tipi og lave march mellows med de andre teenagere, der eventuelt også er i nogle af de andre hytter. Det bliver meget amerikansk, vildt corny og totalt sjovt!

 3. Britta Streatfield says

  FERIEFORVENTNING: Min mand og jeg tager en lille pause fra vores ferie til Las Vegas og rejser fire dage til Yellowstone i juli måned. Vi flyver med Delta over Salt Lake City til West Yellowstone. Det tager lige under fire timer. Vi skal bo på et mindre motel/ hotel, der hedder Three Bear Lodge og som ligger få minutter fra North Entrance til Yellowstone. Vi lejer en bil, som vi henter i lufthavnen. I Yellowstone skal vi opleve gejseren Old Faithful, Black Sand Basin, Rainbow Pool, Midway Geyser Basin, Grand Prismatic Spring og mange andre storslåede naturoplevelser. Men den største ferieforventning er at se bisonokser – og hvis vi er heldige/ uheldige også bjørne. Området Mount Washburn skulle især være godt for at se bighornfår, sort bjørne og grizzly bjørne, mens Canyon Country skulle være godt, hvis man vil se bisonokser. Solopgang eller solnedgang skulle være de bedste tidspunkter. Hvis vi får tid, vil vi også gerne nå forbi hotellet Old Faithful Inn, som åbnede i 1904 og er en historisk bygning med en helt speciel stemning og charme. Hotellet er også det højeste træhotel i verden. Vi har også booket en tur i parken på hesteryg, og vi skal også på en river rafting tour på Yellowstone River. Vi håber det bliver et fantastisk afbræk fra Las Vegas med mulighed for at se noget helt andet, end man kan se andre steder.

 4. Mark Søndergaard says

  Vi planlægger en tur til USA næste år i autocamper (Cruise America’s C30 model) i jui måned, hvor vi bl.a. vil komme forbi Yellowstone NP. Vi har aldrig været i Yellowstone før, men er nu blevet nervøse for om det nu er en god idé at køre i autocamper. Kan læse mange steder, at folk fraråder at køre i autocamper i parken, idet vejene er meget smalle og at det næsten umuligt at finde parkeringspladser til autocamperen ved attraktionerne. Har du Henrik (eller andre herinde) erfaringer med at køre i autocamper i Yellowstone? Er det meget besværligt at komme rundt, og ikke mindst parkere ved attraktioner eller andre steder, hvis der skulle dukke noget interessant ud? Vi vil nødig undvære autocamperen, idet vi skal på en fire-ugers rundtur i Utah, Colorado, South Dakota, Wyoming området, og elsker at holde ferie i autocamper.

  • says

   Jeg var i Yellowstone i 2007 med netop et motorhome C30 fra Cruise America, og det gav altså ikke anledning til nævneværdige problemer. Det var godt nok i juni måned og ikke juli måned, men på det tidspunkt var det ikke noget problem at parkere. Jeg kørte også rundt på samtlige veje i “8-tallet” inde i parken med motorhomet, så pladsen og bredden på vejene i parken er fin. Så i forhold til kørsel inde i parken, behøver I ikke bekymre jer. Når det er sagt, så er det klart, at antallet af parkeringspladser til motorhomes ved hvert seværdighed i Yellowstone (og mange andre nationalparker) er begrænset. Så derfor vil der være kamp om pladserne i juli måned. Så afhængig af, hvor mange dage I har i parken, så kan I overveje at supplere med en af parkens turbusser, som kører rundt i det meste af parken i juli måned. Det kan være en løsning, og den anbefaling gælder også i en nationalpark som fx Bryce Canyon, hvor man godt må køre rundt selv – men hvor det klart kan anbefales at benytte parkens busser, selvom det ikke er noget krav – som det fx er i Zion og Grand Canyon. Men det er ikke besværligt at komme rundt i Yellowstone – heller ikke med et motorhome. Parkering kan til gengæld godt være en udfordring, men det må I tage som en oplevelse. God tur til Rocky Mountains!

   • Mark Søndergaard says

    Tusind tak for svaret, det gav mig mere ro i maven :-) Og tak for en fantastisk hjemmeside.

 5. Hanne Hansen says

  Vi er to voksne, som skal besøge Yellowstone omkring den 25.-28. august 2015. Vi kører et mindre motorhome og vil helst overnatte på naturpladser. Men hvordan klarer man det, når det bedste tidspunkt på dagen til at få en plads er om formiddagen. Så kan man jo ikke bruge bilen resten af dagen. Det vil være ok, en af dagene, så vi kan vandre o.s.v., men ellers kan det jo være svært at undvære bil for at komme rundt. Hvor vil du anbefale at reservere, hvis det viser sig at være nødvendigt?

  • Mikkel Berntsen says

   Hej Hanne, I kan godt reserve RV plads i Yellowstone. Jeg kan anbefale Canyon Village Campground, som ligger super central inde midt i Yellowstone. Vær opmærksom på, at pladserne er uden strøm og vand/kloak opkobling. Men det lyder også til, det er OK, siden I søger naturpladser. Ellers skal I reserve plads på Fishing Bridge RV Park, som også ligger centralt i Yellowstone. Der er der fuld opkobling, men pladsen er ikke så charmerende som Canyon Village. Både Canyon Village og Fishing Bridge har lige nu ledige på jeres datoer.

 6. Peter Abrahamsen says

  Vi er en lille gruppe, der skal til Utah i uge 42. Er det for sent på året at besøge Yellowstone? Kan I anbefale nogle guidede ture på en 2-3 dage? Er der eventuelt hoteller i området, der både tilbyder ophold og guidede ture?

  • says

   Yellowstone kan sagtens besøges i uge 42, som er identisk med efterårsferien. Bortset fra et enkelt bjergpas i det ottetals formede vejnet i Yellowstone, der lukker den 13. oktober, så er alle veje i parken åbne frem til den 2. november 2015. Så det er først efter denne dato, at det begynder at bliver svært at opleve Yellowstone i bil. National Park Services har i lanceret et nyt interaktivt kort over vejene i Yellowstone, hvor man her og nu kan tjekke, om vejene i parken er åbne – og også læse om åbningsdatoer i løbet af foråret – http://1.usa.gov/1gMre6q

 7. Anders Jensen says

  Kan det betale sig at tage op til Yellowstone tidligt i april? Og hvordan skal jeg planlægge min rute fra Moab til Yellowstone?

  • says

   Hvis du planlægger at køre rundt i Yellowstone i bil, er du desværre for tidligt ude i starten af april måned. Parkens veje åbner normalt først op i etaper i løbet af april, men i disse år er man i gang med en større forbedring af vejene i Yellowstone, hvilket betyder at nogle veje i parken først åbner endnu senere end normalt. Så bortset fra den nordlige øst-vest gående vej gennem Yellowstone, som så vidt muligt er åben hele året rundt – forudsat at vejrguderne leger med – så Yellowstone i starten af april måned ikke specielt tilgængelig. Så med det udgangspunkt, ville jeg nok overveje, om det er turen værd, at køre helt fra Moab i Utah til Yellowstone på det tidspunkt af året. Personligt ville jeg vælge nogle naturoplevelser i Utah og Colorado i stedet.

 8. Annette Petersen says

  Min mand og jeg har tænkt os at køre i motorhome til Yellowstone i marts/ april måned. Kan du fortælle lidt om vejrforholdene på det tidspunkt?

  • says

   Marts/ April måned er lidt tidligt på sæsonen i forhold til Yellowstone. Det skyldes ganske enkelt, at en stor del af parkens veje endnu ikke er åbnet på det tidspunkt – ihvertfald ikke i marts måned. De åbner først etapevis i løbet af april og maj måned. Da jeg første gang besøgte Yellowstone, var det midt i april måned, og på det tidspunkt var sæson vejene først lige begyndt at åbne. Vi var dog heldige, at de mens vi var der åbnede vejen over til Grand Canyon of the Yellowstone med det store vandfald. Men min anbefaling er, at I forsøger at lægge jeres besøg i Yellowstone så sent på jeres tur som muligt – så vil I mest ud af jeres besøg, især når I nu er i motorhome. Angående selve vejret, så er det stadig ret koldt i Yellowstone, da vi jo er i Rocky Mountains området. Så der vil stadig ligge sne mange steder – afhængig af, hvor streng en vinter, det har været. Desuden vil snemængderne afgøre, hvor hurtigt vejene vil åbne.

 9. Jens-Jørgen Krogh says

  Tak for en super side, både web og facebook. Indholdrig, lødig og oplysende. Perfekt. Her kommer så mit spørgsmål: Vi skal til The Rockies næste måned og har tre dage mellem Rocky Mountain National Park og Yellowstone. Hvordan administrerer vi dem? Vi vil gerne til Mount Rushmore, men hvad skal vi kombinere med? Custer State Park og Badlands? Eller kun Custer? Afstandene er store. Der er også Wounded Knee. Hvad ville du selv? Med bedste hilsner Jens-Jørgen Krogh

  • says

   Tak for din ros af Highways-USA. Afstandene er store, men heldigvis, så ligger seværdigheder i South Dakota lige ved siden af hinanden – stort set – så I skal kun bruge tid på at komme fra Rocky Mountians National Park op til South Dakota og fra South Dakota til Yellowstone. Men tre dage til den tur har I noget der ligner en dag til halvanden i South Dakota, afhængig af, hvordan I bruger tiden. Men både Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial og Custer State Park ligger stort set ved siden af hinanden. Vi taler ikke mere end 30-40 kilometer mellem disse seværdigheder, så det kan nemt klares på en dag. Badlands ligger halvanden times kørsel øst for Mount Rushmore, men altså ikke meget langt væk. Så med lidt planlægning kan I nå dem alle fire. Mount Rushmore er hurtigt klaret og Crazy Horse er også rimelig hurtigt set. Grunden til, jeg anbefaler Crazy Horse, er muligheden for at blive lidt klogere på indianer kultur i USA. De har et OK besøgscenter, og det er generelt svært at blive klog indianernes kultur i USA, med mindre det er på museer. Men her er det indianerne selv, som driver centret, og selvom der også er de sædvanlige boder med kunsthåndværk, er der også noget formidling på stedet. Custer State Park er et must! Wounded Knee kender jeg ikke. Jeg læste om stedet for nogle år siden, og dengang var lokaliteten vist er ret trist syn – helt bogstaveligt. Det er umiddelbart ikke en lokalitet, jeg personligt ville køre mange miles for at opleve, og når jeg læser til tilbagemeldinger fra amerikanske visitors på forskellige websites, ser det ikke ud til at have ændret sig nævneværdigt – desværre. Jeg ville springe det over.

   • Jens-Jørgen Krogh says

    Kære Henrik. Tak igen. Nu ikke bare for en super side, men også super svar. Svaret flugter med forhånds fornemmelsen. Vi starter med Custer, klapper den skøre hest og ser hvad Needles har at byde på…

 10. says

  Vi tog turen i Yellowstone i 2012. Et lille tip vi gerne vil give videre er følgende. Hvis I er til storslået naturoplevelser off road og kan lide at vandre, er den nordlige del af Yellowstone, der energien skal ligges. Er man derimod til fantastiske natur fænomener som gejsere, mudvulcanos osv. sker det primært i den sydlige del af otte tallet. Naturligvis er det hele spektakulært, men har man kun begrænset tid til rådighed, kan man overveje dette.

 11. Stig Nordskov Nielsen says

  Yellowstone er klart et af de mest fantastiske steder på denne jord, både med hensyn til storheden og dyrelivet. Synes dog at der mangler et væsentligt højdepunkt, som de færreste faktisk kender til, og som Microsoft har brugt som standard wallpaper til Windows. Nemlig Grand Prismatic Spring som er en del af Midway Geyser Basin. Hemmeligheden bag dette fantastiske sted er, at man er nødt til at yde for at nyde skønheden. Når man går på gangbroerne ved bassinet, kan man godt nok se nogle fantastiske farver, men man har ikke overblikket. Det får man til gengæld, hvis man går tilbage til bilen og kører et par kilometer mod syd (mod Old Faithful) og kører ind på den næste P-plads, stiller bilen og går via den lille bro over floden og tilbage mod Midway Geyser Basin. Det tager ca. 10-15 minutter at gå, så følger man de improviserede stier op ad bjerget, og vupti så har man et syn og en skønhed, der ikke er normalt at se på denne klode. Desværre kan jeg ikke vise de billeder jeg selv har taget, men Google “Grand Prismatic Spring”, så ved du hvad du bare SKAL se, når turen går til Montana.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *