Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA

USA er et fantastisk rejseland, men der er en del formaliteter at holde styr på, inden du kan sætte fødderne på amerikansk grund. Indrejsereglerne, herunder pas- og visaregler ændres jævnligt. Hertil kommer den elektroniske ESTA online-formular, der skal udfyldes inden afrejsen fra Danmark – og som kan drille lidt. Jeg opridser her, hvilke regler der er gældende netop nu, og hvilke krav der stilles til dine rejsedokumenter i USA, herunder dit pas.

Pasregler og visaregler til USA for danske statsborgere
Danskere statsborgere, der som turister eller forretnings rejsende ønsker at rejse til USA, er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver mulighed for indrejse og ophold i USA i op til 90 dage. Varer dit ophold mere end 90 dage, skal du have visa. Skal du studere i USA eller skal du fx arbejde som journalist i USA (som undertegnede), skal du have visa. Men er du på almindelig forretningsrejse i USA, skal du ikke have visa.

Et turistvisum koster 960 kr. (2014) og udstedes af den amerikanske ambassade i København. Skal du have visa, så sørg for at ansøge i god tid, da du bl.a. skal til et interview på ambassaden. Har du ikke noget visa, er det klogt at overholde 90 dages reglen. Du kan nemlig få meget svært ved at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt, hvis du rejser ud af landet efter den dato, der bliver indstemplet som sidste udrejsedato i dit pas ved ankomsten til USA. Læs mere på http://denmark.usembassy.gov

Husk visum ved længere ophold end 90 dage
Hvis du ønsker at rejse rundt i USA og Nordamerika længere end 90 dage, skal du søge visa. Bemærk i den forbindelse, at en smuttur til Canada eller Mexico ikke nulstiller 90 dages perioden. Du skal helt forlade USA og det nordamerikanske kontinent, før du ved indrejse i USA igen får tildelt nye 90 dage.

Hvis du rejser ind i USA under Visa Waiver programmet, kan du heller ikke få forlænget dit ophold på de 90 dage. Du skal altså forlade USA og Nordamerika inden for 90 dage, for ikke at overtræde reglerne i Visa Waiver programmet.

Har du et pas med en udløbsdato, der falder inden for de 90 dage, som danske statsborgere automatisk får tildelt ved indrejse i USA, må du kun opholde dig i USA indtil udløbsdatoen i passet. Men du kan som dansker godt rejse ind i USA på dit pas, selvom passet udløber efter fx 30 dage. Du skal så blot forlade USA igen, inden de 30 dage er gået. Denne særregel skyldes, at Danmark har en særlig aftale med USA. For en lang række andre lande gælder det, at et pas være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsen i USA. Men det krav gælder ikke danske statsborgere.

Folk der har fået udstedt et såkaldt nødpas, hvis de har mistet eller glemt deres rigtige pas, kan IKKE rejse ind i USA på dette pas. Nødpasset er nemlig ikke maskinlæsbart, og det er et krav ved indrejse i USA. Så du kan altså IKKE rejse ind i USA på et nødpas, selvom nødpasset er gyldigt til indrejse i en lang række andre lande.

Den elektroniske ESTA-formular
Den 12. januar 2009 trådte nye indrejseregler i USA i kraft. De betyder, at langt de fleste danskere, der vil rejse til USA, inden afrejsen fra Danmark skal udfylde en elektronisk formular med en række informationer. Formularen kaldes i daglig tale ESTA – Electronic System for Travel Authorization. Når du har udfyldt formularen på nettet, hvilket sker på en amerikansk hjemmeside (men med dansk tekst) – og betalt ESTA gebyret på 14 dollars – får du en elektronisk forhåndsgodkendelse, som giver dig ret til at flyve til USA. Men selve indrejsetilladelsen til USA får du formelt først, når du har været igennem immigrationskontrollen ved ankomsten til USA.

For at gøre processen nem, har amerikanerne været så venlige at lave forskellige sprogversioner, bl.a. en dansksproget udgave. Derfor er online-formularen på dansk, og kan udfyldes på dansk – dog skal enkelte spørgsmål besvares på engelsk. Gebyret for at udfylde ESTA-formularen er 14 dollars, der betales med et kreditkort, når du har udfyldt den elektroniske formular.

Når du har udfyldt og svaret på alle spørgsmål, godkender du formularen. Du får så tildelt et ansøgningsnummer og i løbet af få sekunder kommer der et svar retur på din ansøgning. I sjældne tilfælde kan der gå lidt længere, inden du får svar. Amerikanerne anbefaler, at du senest 72 timer før afrejse går ind og udfylder formularen. 98 procent af alle danskere får godkendt deres ESTA-ansøgning helt uden problemer. Når du har fået din forhåndsgodkendelse, er den gyldig i to år og kan benyttes til flere rejser til USA inden for de to år. Det kræver dog, at dit pas ikke udløber i perioden. Får du nyt pas, skal du lave en ny ESTA-ansøgning.

Alle personer – også børn uanset alder – skal have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA. Det forventes naturligvis, at forældrene udfylder ESTA-ansøgningerne på børnenes vegne.

Din ESTA-godkendelse kan bruges flere gange
Ønsker du at genbruge din ESTA-godkendelse til flere rejser til USA, så husk at gem det ansøgningsnummer, du får tildelt, når du sender din ESTA-ansøgning. Nummeret skal bruges, når du ved USA-rejse nummer to skal ændre info om fx rejsedatoer, opholdsadresse i USA og anden information, der ændrer sig fra gang til gang. Har du ikke gemt ESTA-ansøgningsnummeret, kan du søge efter det ved hjælp af dit pasnummer og dit fulde navn.

De nye indrejseregler gælder alle statsborgere i lande, som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program – hvilket altså inkluderer Danmark. Danskere, der har gyldigt visum til USA, skal ikke udfylde den elektroniske ESTA-formular.

Den danske version af ESTA-formularen findes og udfyldes på følgende adresse: https://esta.cbp.dhs.gov/ Det er også her, du finder gamle ESTA-godkendelser og kan rette dine oplysninger, så de passer til en ny rejse.

Bemærk i øvrigt, at din ESTA-godkendelse ikke behøver være gyldig under hele dit ophold i USA. Gyldighedsperioden på de to år må fx gerne udløbe, mens du opholder dig i USA. Men ESTA-godkendelsen skal naturligvis være gyldig den dato, du rejser ind i USA.

14 dollars gebyr på ESTA-formularen
Indtil den september 2010 var det gratis at få den elektroniske ESTA-godkendelse til indrejse i USA. Men nu har de amerikanske myndigheder indført et gebyr på 14 dollars for at udfylde formularen. Indtægterne fra gebyret skal gå til at promovere USA som rejseland overfor internationale turister.

En ESTA-forhåndsgodkendelse er gyldig i 2 år, og har du allerede udfyldt en ESTA-godkendelse ved en tidligere rejse til USA, kan du genbruge din ESTA-godkendelse, og dermed spare de 14 dollars – forudsat at ESTA-godkendelsen ikke er mere end to år gammel. Du får i øvrigt en automatisk reminder pr. e-mail, når din ESTA-godkendelse efter to år er ved at udløbe.

Husk at udfylde ESTA-formularen i god tid
Informationerne i ESTA-formularen har du forresten hele tiden skulle oplyse, når du rejste til USA. Tidligere afgav du blot informationen ved check-in i lufthavnen samt ombord på flyet til USA. Ved at få informationerne inden afrejse, slipper amerikanerne for at skulle sende folk hjem igen, som af den ene eller den anden grund ikke opfylder betingelserne for indrejse i USA. Der er altså ikke tale om, at du skal opgive flere oplysninger end hidtil.

BEMÆRK: Det er ikke muligt at få dispensation til at rejse ind i USA, hvis du har glemt at udfylde den elektroniske ESTA-formular. Denne “smutvej” for de glemsomme forsvandt ved årsskiftet 2009/ 2010. I dag får flyselskaberne en bøde af de amerikanske myndigheder, hvis de flyver passagerer til USA, der ikke har ESTA-godkendelse. Så du kommer ganske enkelt ikke ombord på flyet, hvis du ikke har den elektroniske ESTA-forhåndsgodkendelse.

Får du mod forventning ikke en elektronisk forhåndsgodkendelse – uanset årsagen – skal du søge visa, for at få lov til at rejse ind i USA. Det er dog yderst sjældent at danske statsborgere ikke bliver ESTA-godkendt. Folk som allerede har et gyldigt visa til USA, skal ikke forhåndsgodkendes, og kan som tidligere nævnt rejse til USA uden at udfylde en ESTA-formular. Se og udfyld den elektroniske ESTA-formular (dansk version) på https://esta.cbp.dhs.gov/

Krav til udformningen af dit pas
Det kræver et maskinlæsbart pas, at komme forbi den amerikanske paskontrol og blive lukket ind i USA. Alle danske pas udstedt efter 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Biometriske pas er det seneste skud på stammen i kampen mod forfalskede pas. De nye biometriske pas indeholder bl.a. et digitalt foto og en chip med den information, som også står indskrevet i passet. Danmark begyndte at udstede de første biometriske pas den 1. august 2006.

I oktober 2006 blev det et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle nye pas som var udstedt efter denne dato, skulle være biometriske. Krav om biometriske pas giver ingen problemer for danske statsborgere, da alle nye danske pas siden august 2006 har været biometriske – som beskrevet ovenfor. Er dit pas udstedt før den 26. oktober 2006, er det som tidligere nævnt nok, at passet er maskinlæsbart. Det er altså ikke nødvendigt at anskaffe sig et nyt biometrisk pas, for at rejse ind i USA.

Børn skal have eget pas uanset alder
Skal du have dine børn med til USA, og de ikke har deres eget pas, skal de have udstedt et nyt pas, inden de kan komme med til USA. Det er ikke længere nok at have børn indskrevet i forældrenes pas. Reglen gælder uanset alder – selv nyfødte babyer skal have eget pas.

Pas til børn fra 0 – 11 år koster 115 kr. og pas til unge mellem 12 og 17 år koster 141 kr. (2014). Pas til personer under 18 år har en gyldighed på fem år – dog er pas udstedt til børn under 2 år kun gyldige i 2 år. Prisen for pas til voksne i alderen 18 – 64 år koster 626 kr., mens personer over 65 år slipper med 376 kr (2014). Vær i øvrigt opmærksom på de skærpede krav til pasfotos. Læs mere på www.politi.dk

Bemærk også, at det er Borgerservice i kommunerne, som har overtaget opgaven med at udstede nye pas til borgerne. Kommunerne overtog opgaven fra politiet pr. 1. januar 2007, da de nye storkommuner åbnede. Du skal derfor henvende dig til kommunes borgerservice, når du skal have nyt pas. Det behøver dog ikke være dit lokale borgerservicekontor, du møder op på. Alle danske borgerservicekontorer kan udstede pas, uanset hvilken kommune, du bor i.

Nyt begreb pr. 1. november 2010: “Secure Flight”
Amerikanerne har pr. 1. november 2010 indført et nyt begreb, der hedder “Secure Flight”. Det handler om, at USA nu også kræver oplysninger om køn og fødselsdato, der skal oplyses på passagerens flybillet. Alle flyselskaber med ruter til USA skal derfor fremover indhente disse informationer fra deres passagerer, når folk foretager bookingen af deres flybillet.

Du vil dog som passager ikke opleve den store forandring, da du blot skal opgive disse informationer i forbindelse med bookingen af din flybillet. Til gengæld vil du opleve, at du efter reservationen af din flybillet på et tidspunkt inden afrejse også skal opgive info om dit pasnummer, din opholdsadresse i USA, m.v. Disse oplysninger er også en del af “Secure Flight”-informationerne. Ellers er der ingen ændringer i forhold til de gældende indrejseregler.

Bemærk: “Secure Flight” har IKKE noget med den elektroniske ESTA-formular at gøre.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. februar 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (13 votes cast)
Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA, 10.0 out of 10 based on 13 ratings

Comments

 1. Så fik jeg også prøvet at lave den nye ESTA. Det er efterhånden mange oplysninger, man skal udfylde. Jeg blev i tvivl om forældres navne, når begge forældre er døde, men jeg skrev navnene på alligevel. Man skal nu opgive hjemmeadresse, og her spørges som obligatorisk felt om stat/ provins/ region. Det er underligt, at de nu kalder det kontaktperson i USA, og at man her skal skrive hotelnavn for første overnatning, hvis man ikke (som jeg) har en kontaktperson. Man skal også angive, til hvem der skal rettes henvendelse i nødstilfælde. Og så skal man lige huske ikke at bruge æ ø og å. Men ellers gik det hurtigt med at få godkendelsen.

 2. Karin Bøkman says:

  Lidt sjovt, at man skal opgive sine forældres navne. Nogen fornuftig grund? Jeg skal lave ESTA for min mor og hendes rejsekammerat. De er begge over 80 år, så det virker lidt fjollet. Det er jo mennesker, hvis forældre har været døde i 30-40 år.

 3. Lena Sanne says:

  Jeg kan forstå, at man har ændret på ESTA formularen i 2014. Man kan ikke ændre flynummer på min mands ESTA. Jeg skulle selv lave en ny, da jeg har fået nyt pas i år og fandt ud af, at man ikke længere skal oplyse dette. Men spørgsmål om arbejdsforhold i hjemlandet er nyt. Jeg fik sat kryds i transit, fordi vi skifter fly i London. Er det forkert, når vi skal videre til USA? Hvad gør jeg? Venlig hilsen Lena

  • Det er meget fin feedback, du giver mig der, for det bekræfter, hvad jeg længe har haft en kraftig fornemmelse af, nemlig at man ikke længere skal opgive flynummer i ESTA formularen. Derfor kan man heller ikke rette denne information i “gamle” ESTA godkendelser, som stadig er gyldige. Du har også helt ret i, at information om bl.a. arbejdsplads i Danmark og navne på forældre (som jeg lige husker det), er ny information på ESTA formularen, som man har skulle oplyse siden 4. november 2014. Men lad mig lige slå fast med det samme, at alle som allerede har gyldige ESTA godkendelser udfyldt før den 4. november 2014 IKKE behøver går ind og tilføje denne information. Jeg er slet ikke sikker på, at det kan tilføjes i eksisterende ESTA formularer. Det er også helt OK at rejse til USA på sin “gamle” gyldige ESTA formular, selvom flynummeret ikke er korrekt i forhold til den nye rejse – da man jo ikke kan ændre nummeret. Så er der Transit feltet: Transit feltet benyttes kun, hvis man flyver videre til et andet land UDEN for USA, og har en mellemlanding i USA – på vej til fx Sydamerika, Mellemamerika eller Caribien. Så slutter man sin flyrejse i USA – Alaska og Hawaii inklusiv – skal man IKKE udfylde Transit feltet. Har man ved et uheld gjort det alligevel, er skaden ikke alvorlig, da amerikanerne godt ved, at folk ofte misforstår det felt. Jeg ved ikke, om man kan rette/ slette det, men lad være med at bruge energi på at ændre det – masser af andre har også udfyldt det felt ved en fejl ;-) Men for lige at opsummere: Mellemlandinger i fx Europa eller Canada på vej til USA er ikke “Transit”, når man slutter sin rejse i USA.

   • Henrik Bottos says:

    Har lige lavet min ESTA. Arbejdsplads og forældres navne… Det er lidt vildt efterhånden, hvad man kan udfylde.

  • Lena Sanne says:

   Hej Henrik, tak for dit hurtige svar. Jeg vælger så at lade min være, som den er.

 4. Malene W. says:

  Hvordan ændrer man flynummer i sit ESTA? Mig og en veninde skal på udveksling i næste uge til USA, men vi har allerede ESTA fra sidste år, da vi var på studietur. Nu skal vi så opdatere vores ESTA-oplysninger, men det gamle flynummer går igen. Er det kun muligt at ændre navn, pasnummer og adresse ovre i USA? Med venlig hilsen Malene

  • I er ude for det samme, som Tine nedenfor: ESTA formularen er blevet justeret i november 2014, og det betyder, at nogle felter i formularen ikke længere kan ændres. Det er ikke jeres skyld, og jeres ESTA godkendelse er forsat gyldig – selvom oplysninger om flynummer/ flyselskab ikke kan ændres. Så I bruger blot jeres nuværende gyldige ESTA godkendelse som den er, og retter de felter, som I har mulighed for at rette – og lader resten være, selvom de så ikke er korrekte i forhold til jeres nye rejse.

 5. Tine K. says:

  Henrik, du har måske besvaret dette spørgsmål tidligere, men jeg vil blot være helt sikker (da jeg rejser via USA til Costa Rica på mandag): Jeg har en gammel ESTA formular, som stadig er gyldig. Men jeg rejser med et andet flyselskab denne gang, men det kan ikke rettes. Skal jeg derfor lave en ny ESTA formular, eller kan den gamle stadig benyttes? Jeg har i adressefeltet blot skrevet “in transit” (da jeg ikke skal opholde mig i USA som ved sidste besøg). Mvh. Tine

  • Du kan sagtens bruge din nuværende gyldige ESTA godkendelse. Der blev justeret på selve ESTA formularen i november 2014, og det er årsagen til, at du ikke kan ændre flyselskab. Men det skal du ikke tænke på, og det er helt perfekt at skrive “In transit” i adressefeltet. God tur!

 6. Janik says:

  Hej Highways :-) Jeg har et pas, som udløber dato den 9. november 2015. Jeg skal rejse til USA i perioden 13. august til og med den 3. september 2015. Jeg har læst mig frem til via nettet, at dette ikke har nogen betydning. Har I nogen erfaringer herom? På forhånd tak! Mvh Janik

  • Du kan uden problemer rejse til USA den 13. august 2015 med dit nuværende pas. Passet skal kun være gyldigt i den periode, du opholder dig i USA. Det skyldes en aftale, som Danmark og en række andre europæiske lande har med USA. Så du har læst rigtigt. Faktisk kan du blive i USA helt frem til den 9. november 2015, hvis du skulle have lyst til at forlænge dit ophold.

 7. Malene says:

  Jeg har et ö i mit navn og har skrevet o i min ESTA. Hvad tror du om det? Har også lavet ‘transit fejlen’ hos en, jeg skulle hjælpe med at udfylde ESTA ansøgningen. Du mener stadig, at man ikke skal lave ansøgningen om?

  • Vores særlige danske bogstaver æ, ø og å kan godt volde lidt problemer i internationale sammenhænge, men jeg synes din “oversættelse” fra ø til o er helt fin. Det ville jeg også selv have gjort. Bogstavet ‘æ’ ville jeg konvertere til et ‘ae’, bogstavet ‘å’ til ‘aa’ og altså ‘ø’ til ‘o’ – men ikke ‘oe’. Disse retningslinjer er i øvrigt min helt personlige holdning til æ, ø og å i internationale sammenhænge. Transit “fejlen” ville jeg heller ikke bekymre mig om. Så du behøver ikke lave ansøgningen om, vil jeg mene.

 8. Sebastian Nørgård Alsing says:

  Jeg er efterskolelærer og skal have 120 elever med mig til New York i april. Mit spørgsmål er til ESTA ansøgningen. I mit pas står der ‘Nørgård Sebastian’ i feltet fornavn og Alsing i efternavn. Skal jeg i ESTA ansøgningen skrive det samme eller kun ‘Sebastian’ i feltet fornavn?

  • Det lyder til, at nogen har fået dit fornavn og dit mellemnavn/ efternavn galt i halsen, da de udstedte dit pas, hvis der i dit danske pas er byttet om på dit reelle fornavn (Sebastian) og dit mellemnavn/ efternavn (Nørgård). Men hvis der rent faktisk står “Nørgård Sebastian” i den rækkefølge i fornavne feltet i passet, bør du også bruge den rækkefølge på ESTA ansøgningen. Det er lidt bagvendt, men jeg synes, at der så vidt muligt bør være overensstemmelse mellem dine (for)navne i passet og i ESTA ansøgningen. At navnet “Nørgård” så i en dansk sammenhæng betragtes som et efternavn, og ikke et fornavn, er amerikanerne ligeglade med. De ser alligevel så mange mærkelige navne. Men hvis du synes, det er træls at hedde “Nørgård” til fornavn (og ikke Sebastian), så få lavet et nyt pas med (for)navnene i den korrekte rækkefølge. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 9. Marianne says:

  Hvis man har skiftet efternavn, men beholdt sit pas med det gamle navn og bestiller flybillet med det gamle navn, så skal man vel også skrive det gamle navn i ESTA – og går det?

  • Det omtalte problem opstår typisk, når man bliver gift og skifter efternavn. Da oplysningerne mellem passet, flybilletten og ESTA godkendelse helst skal være enslydende, er svaret, at du skal bruge dit gamle navn på ESTA godkendelsen også. Det kan man godt – fx hvis man skal på bryllupsrejse, og billetterne er bestilt inden man bliver viet. Så er billetter og indrejsepapirer i sagens natur opgivet i det gamle navn. Hvis fx efternavnet er forskelligt på fx flybillet og i passet, kan man medbringe sin vielsesattest, som dokumenterer, at man har skiftet navn for nylig, og at der derfor ikke enslydende efternavne på de forskellige dokumenter. Men det er klart at foretrække, at navnene på både flybillet, ESTA godkendelse og i passet er ens.

   • Kristian Kappel says:

    Det er virkelig en fin side, du har! Jeg har et spørgsmål til navnene i vores pas: Min kone og jeg blev gift for 3½ år siden og fik i dengang samme efternavn (hendes mellemnavn, mit efternavn). Vi har stadig vores gamle pas, hvor vi ikke hedder det samme, som er gyldige nogle år endnu. Det samme gælder vores kørekort, som også står i vores gamle navne. Vi skal til USA til sommer og er i tvivl om, hvorvidt vi bør skifte pas og kørekort ud, så de matcher vores nuværende navne – eller om vi kan bruge de gamle papirer (og dermed spare en del penge), så længe navnene matcher på vores pas, kørekort og ESTA?

    • Tak for din ros, Kristian. Jeg ville i jeres tilfælde benytte jeres nye navne, da I trods alt har været gift i over 3 år med de nye efternavne. Så flybillet og ESTA godkendelse ville jeg oprette i jeres nye korrekte navne. I forhold til passet, kan I godt benytte de gamle pas med de gamle navne. Men medbring eventuelt jeres vielsesattest som bevis på, at I nu er blevet gift, og derfor har fået nye navne. Da jeres navne – som jeg forstår det – er en sammensmeltning af jeres tidligere efternavne, så er der næppe den store tvivl om, at I er dem, som I giver jer ud for at være. Men jeg ville benytte jeres nuværende korrekte navne på ESTA formularen og flybilletten – og altså have vielses attesten med i “baglommen” som dokumentation for navne ændringen. I forhold til kørekortet gør det ikke så meget, at navnet er det gamle. Det er mere i forhold til passet, at det kan være en udfordring. Jeg vil dog tilføje, at hvis I generelt rejser meget oversøisk, og der stadig er lang tid til, at jeres nuværende pas udløber med de gamle navne, ville jeg nok personligt overveje at får skiftet passet, så navnet i passet er opdateret. Men på jeres kommende tur til USA kan I klare jer med løsningen med vielses attesten. God tur!

 10. Jacob says:

  Er det muligt at ESTA vil godkende en, hvis man har en betinget voldsdom, som er 13 år gammel? Eller ryger man automatisk til turistvisum, når man er tidligere straffet? Tak.

  • Nu kender jeg ikke alle hemmelighederne bag ESTA systemet ;-) Men min erfaring fortæller mig, at hvis man svarer ja til, at man er tidligere straffet, så får man automatisk et afslag, fordi der så skal en individuel behandling af ansøgerens sag til for at afgøre, om man kan få visum eller ej. Systemet skelner altså (mig bekendt) ikke mellem om man har fået en lille dom et banalt butikstyveri eller om man har en ubetinget dom for drab på sit synderegister. Jeg skal skynde mig at tilføje, at det kun er min personlige fornemmelse, at systemet hænger sådan sammen – ikke noget, jeg faktuelt ved. Så svaret er, at man nok ryger direkte videre til at skulle ansøge om et turistvisum. I forhold til, om du så skal oplyse om din betingede dom, så plejer jeg at skelne mellem, om en sag er af nyere dato – eller om den ligger mere end 10 år tilbage i tiden. Sagt på anden måde: Hvis din straffeattest i dag er ren, og der er tale om en “mindre” betinget dom – uden jeg kan definere det nærmere – og at din dom ligger 13 år tilbage i tiden – kunne du måske nok overveje at svare nej til, at du er tidligere straffet. Men hvis du stadig har noget “aktivt” på din straffeattest, er der i mine øjne ingen vej uden om et visum. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 11. Mathias Lörincz says:

  Vi er nogle stykker, der skal til Orlando til maj i tre uger. I den forbindelse har vi tænkt os at tage ud på en skydebane, for at opleve den del af den amerikanske kultur. Vi har på nettet umiddelbart kunne læse os til, at man skal have noget der hedder et Visa Waiver for at få lov til at skyde. Altså læser vi os til, at et ESTA visum ikke er godt nok? Derudover skal man være over 21 år eller fulgt af en forælder. De understreger, at det skal være en forælder. Jeg skal afsted med min kæreste og hendes to brødre. Den yngste er 18 år, så som vi læser det, vil han ikke kunne få lov til at skyde. Mit spørgsmål er så, om vi ikke kan få lov til at skyde, med mindre vi også søger om Visa Waiver og ikke bare ESTA? Og kan man ikke lave en slags fuldmagt eller et papir til ham på 18 år, når nu hans forældre ikke skal med, men hans to ældre søskende – så han også kan få lov. Håber du kan svare på vores spørgsmål :) Mvh Mathias

  • Det er ikke nemt med alle disse begreber i forhold til indrejse i USA ;-) Visa Waiver er ikke noget, man kan søge om. Det er navnet på det amerikanske “program”, som en række lande, bl.a. Danmark, deltager i, og som betyder, at vi som danske statsborgere kan rejse til USA uden at skulle søge visum. Så de fleste danskere har altså ikke noget visum, når de rejser til USA. ESTA er nemlig ikke et visum, men en godkendelse til indrejse i USA. Det er lidt teknisk, men lidt populært sagt kan man sige, at I både har en ESTA godkendelse og er omfattet af Visa Waiver. Så den sag behøver I ikke tænke mere på. Så er der det med aldersgrænserne: Jeg kender ikke de præcise regler for, hvad der kræves at man kan komme til at skyde på det omtalte sted i Orlando. Men jeg tvivler på, at broren kommer til at skyde, når han “kun” er 18 år – og kravet er 21 år, med mindre han sine forældre med. Jeg tvivler på, at en fuldmagt vil ændre noget på det, når reglerne er som de er, desværre. I kan godt gøre forsøget med fuldmagten, men med mit kendskab til amerikanske regler, så tror jeg ikke, han kommer til at skyde, før han er fyldt 21 år – eller alternativt tager sine forældre med til Orlando. Men god tur under alle omstændigheder. Det er masser af andre sjove ting at hygge sig med i Orlando – også uden at skyde ;-)

   • Mathias Lörincz says:

    Tusind tak for det meget brugebar svar! :-D Helt vild god hjemmeside, du har kørende – Keep up the good work! ;-)

 12. Daniel says:

  Jeg er i 2009 blevet dømt i en mild røverisag, og min straffeattest er ren til maj. Jeg er kandidatstuderende og har et normalt arbejde. Jeg vil høre om, det er muligt at jeg kan blive godkendt mht. ESTA? Mvh Daniel

  • Det kan jeg ganske enkelt ikke svare dig på. Mit bud er dog umiddelbart, at du nok skal have et turistvisum, da du ikke kan svare ja til, at du ikke er tidligere straffet – også selvom din danske straffeattest bliver vasket ren til maj. Til gengæld tror jeg ikke, at du vil få noget problem med at få et visum, da sagen ligger fem år tilbage og du nu studerer. Men det beror på en individuel vurdering i immigrations afdelingen på ambassaden. Men vent med at søge visum, til din straffeattest er ren til maj – hvis du kan vente indtil da.

 13. Cecilie Hansen says:

  Jeg står og skal til USA igen og har et spørgsmål m.h.t. ESTA: Jeg kan kun ændre på min addresse og ikke mit fly osv. er det ligemeget? :-) MVH Cecilie

  • Cecilie Hansen says:

   Hej Henrik, jeg har visum, men det er dog et studentervisum, hvilket jeg så ikke kan bruge til noget vel? Fordi jeg ikke skal gå i skole, men bare på ferie? :) Tog til Miami sidste år i fire måneder, og kom hjem i november.

  • Ja, det er lige meget. ESTA formularen blev justeret i begyndelsen af november 2014, hvor der blev tilføjet en række nye spørgsmål, mens en række andre informationer blev fjernet, der indhentes på anden vis. Det gælder bl.a. flynummeret, som du og mange andre har fundet ud af, ikke længere kan rettes. Det skal I ikke bekymre jer om: Din nuværende ESTA godkendelse er stadig gyldig, også selvom du så rejser til USA med “forkerte” oplysninger på din nuværende ESTA formular. Sådan hænger det sammen ;-) Jeg skal nok skrive en opdatering omkring ESTA-rettelserne i november 2014 inden længe, når jeg får tid til det. Angående dit spørgsmål om visum kontra ESTA, så ville jeg også bruge din ESTA godkendelse til indrejsen i USA. Det gør også, at du kan komme hurtigere gennem immigrations kontrollen, hvis du benytter de nye selvbetjenings automater i lufthavnen for personer med ESTA godkendelser. Det skal jeg også nok skrive lidt mere om inden længe :-)

 14. Ninette Willander says:

  Min mand og jeg skal på krydstogt her den 24. januar, hvor vi rejser fra Fort Lauderdale med en overnatning, og så derefter på skibet til Mexico, Cayman, etc. Hvad skal vi svare til spørgsmålet om transit i ESTA?

  • Transit feltet er kun relevant, hvis man har en mellemlanding i USA og ikke forlader lufthavnen, men flyver videre til et andet land uden for USA. Da I forlader lufthavnen og har en overnatning i Fort Lauderdale, skal I altså ikke udfylde spørgsmålet om transit.

   • Ninette Willander says:

    Hvis nu min mand har udfyldt spørgsmålet med et ja, er det så helt forkert? Og vi skal lave en ny ESTA ansøgning?

    • I behøver ikke lave en ny ESTA ansøgning, hvilket I i øvrigt sikkert heller ikke kan. Nej, I benytter bare den nuværende. Misfortolkninger af Transit-feltet sker vist ret ofte, og det er ikke nogen voldsom stor fejl at begå. I bruger jeres godkendelse som den er.

 15. Diana Møller says:

  Vi overvejer at bestille en rejse til USA. Men min kæreste er straffet i en mild voldssag. Han fik 50 dage med fodlænke. Kan vi rejse til USA? Og hvis ja, skal han søge ESTA eller visum (i tilfælde af visum, hvilket?) Håber du kan hjælpe.

  • I skal nok have et turistvisum til din kæreste. Det lyder som om, at hans dom er af nyere dato, og derfor vil han næppe blive godkendt til at få en ESTA godkendelse. Så I skal igang med visum proceduren. Men selvom der er noget mere papirarbejde med et visum end en ESTA godkendelse, er det altså heller ikke værre. I skal altså have et Tourist Visa (visumtype B-2), som koster 960 kr. Desuden skal din kæreste til en kort samtale på Den Amerikanske Ambassade i København, hvilket i sig selv er en oplevelse. I kan læse mere om visum proceduren trin for trin i denne guide på ambassadens website – http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html

 16. Johannes Hansen says:

  Jeg har et lille delikat spørgsmål: Jeg har for fire år siden fået et visum til USA. Dette udløber i 2021. Skal jeg alligevel lave en ESTA ansøgning i forbindelse med rejse til USA i år, eller er dette overflødigt her? Tak for mange fine informationer her på siden. Det er værdifuldt. Vh. Johannes

  • ESTA er helt ligegyldigt for dig, for du er jo allerede forhånds godkendt til indrejse i USA – frem til 2021 via dit visum. Jeg har selv journalistvisum til USA, og rejser altid uden ESTA godkendelse. Det er fordelen ved at have et visum frem for en ESTA-godkendelse, der som bekendt skal fonyes hvert andet år. Tak for din ros af mine artikler her på Highways-USA ;-)

 17. Kent Hansen says:

  Jeg kan se herinde på siden at mange skriver, at de ikke kan ændre fly nummer på deres ESTA. Det gør mig en smule nervøs, da jeg på min nu godkendte ESTA, ikke er stødt på at skulle angive fly nummer. Har efterhånden kigget den efter flere gange, for at se, om jeg har overset et felt. Men tænker også, at jeg jo nok ikke havde fået den godkendt, hvis fly nr. skulle have stået på ansøgningen. Så jeg håber, jeg har lavet den korrekt.

  • Tak for din kommentar, Kent. Nu går jeg ikke konstant og holder øje med udformningen af ESTA-formularen, så den kan naturligvis sagtens blive justeret. Det blev den faktisk i slutningen af 2014. Ud fra din oplevelse og andres feedback, er mit bud, at flynummeret ikke længere optræder på ESTA formularen. Du du er blevet godkendt, uden at have oplyst flynummer, er det i mine øjne helt åbenlyst, at man åbenbart ikke længere skal oplyse flynummer som en del af ESTA ansøgningen. Det passer også meget godt med, at man ikke kan ændre flynummeret på ældre ESTA godkendelse, som stadig er gyldige. Set fra min stol må budskabet være, at man ikke længere skal udfylde flynummer i ESTA ansøgningen – og at man derfor heller ikke kan ændre flynummer i ældre ESTA godkendelser. Det tyder alt på. Så ja: Du har utvivlsomt udfyldt din ESTA korrekt, selvom der ikke optræder noget flynummer i ansøgningen. Flynummeret skal til genoplyses i de såkaldte APIS oplysninger, som flyselskabet typisk indhenter fra dig inden afrejse. APIS oplysningerne kan dog også afgives i lufthavnen inden afrejse. Men det er anden historie.

 18. Niels Brogaard says:

  Hej, er der nogen, der kan hjælpe: Vi er 5, der skal til Canada en uge. Vi har to flybilletter med fejl. På den ene er der byttet om på et efternavn… Og på den anden er der et bogstav der er forkert…?? Bliver vi nægtet, at komme afsted? Har nogen erfaringer???

  • Jeg kan ikke umiddelbart svare på dit spørgsmål, ud fra de foreliggende oplysninger, for det fremgår ikke i hvilken sammenhæng, at der er problemer med efternavnet. Hvis alle efternavne optræder på billetten, så ville jeg ikke være bekymret – hvis blot der er byttet om på rækkefølgen af navnene. Det sker jævnligt, hvis man har flere efternavne, og et af disse efternavne har karakter af mellemnavn. Stavefejlen ville jeg ikke være bekymret for. Men det vil bero på en individuel vurdering af, om der kan rejses tvivl om, hvorvidt den pågældende billet er udstedt til den rigtige passager. Hvis I stadig er i tvivl, må I kontakte flyselskabet.

 19. Jesper Salling says:

  Endu et spørgsmål vedr. ændring i ESTA: Jeg har i forbindelse med besøg i USA i 2014 fået godkendelse af ESTA. Nu skal jeg afsted igen og vil rette min godkendelse. Det er dog kun ganske få steder, det er muligt at ændre. Bl.a. kan man ikke ændre info vedrørende rejse, d.v.s. flyselskab og flight nummer. Selvom jeg ikke tror, det er det som lægges mest vægt på, er det en lidt irriterende situation at stå med en godkendelse med forkerte oplysninger, som man ikke ved, om en embedsmand vil kaste sig over? Jeg kan dog tilsyneladende ikke gøre noget ved det. Har du nogen erfaring med denne situation? I øvrigt er det min erfaring, at både flyselskab og indrejsemyndigheder spørger efter print af ESTA godkendelse. Så uanset at der flere steder står, at det ikke er nødvendigt at printe, vil jeg klart anbefale, at man har et print på sig.

  • Jeg har hørt om flere, der ligesom dig har problemer med at rette i en tidligere benyttet ESTA godkendelse. Jeg kan ikke forklare, hvorfor man ikke rette informationer omkring selve flyrejsen. Men som du selv er inde på, er du jo uden skyld i dette, og de pågældende information er jo opdateret i andre sammenhænge, så jeg ville ikke være så bekymret. Men jeg har ikke hørt nogen tilbagemeldinger fra folk, der har haft problemer i den sammenhæng. Det bedste råd jeg kan give, er at gøre et nyt forsøg om et par dage. Systemet bag ESTA formularen kan være en smule ustabilt, så måske kan det være årsagen. Og ellers må du bare tage afsted med de “gamle” informationer. Dine aktuelle informationer er jo under alle omstændigheder opdateret via APIS oplysningerne. Det vigtigste i forhold til ESTA er, at man har en gyldig ESTA godkendelse, og det har du jo. Du kan så i øvrigt glæde dig over, at du ved ankomst til USA kan benytte de nye selvbetjeningsautomater i lufthavnen for folk med ESTA godkendelser, som tidligere har været benyttet ved ankomst til USA. Det gælder jo også dig.

 20. Michael Kehlet says:

  Min familie og jeg rejser til Orlando i juli måned og har derfor været inde og udfylde vores ESTA-registreringer. Mit spørgsmål går på, om du ved, om det i feltet for første overnatning er nok at skrive selve området, hvor man skal bo? Jeg har nemlig p.t. ikke den præcise adresse på det hus, vi har reserveret? Jeg har derfor kun udfyldt/ skrevet hvilket “gated community”, vi skal bo i, og hvad byen hedder (altså ikke den præcise adresse med vejnavn, husnummer osv). Hilsen Michael

  • Som jeg lige husker det, kan man opdatere adresseoplysninger på et senere tidspunkt, hvis man ikke har dem, når man opretter sin ESTA godkendelse. Jeg tror faktisk endda, at man oprette en ESTA godkendelse, uden at udfylde de pågældende oplysninger, da ens opholds adresse på den første nat i USA også skal oplyses via de såkaldte APIS oplysninger, som man afgiver til flyselskabet inden afrejse. Så det korte svar er: Ja, du kan godt nøjes med at udfylde navnet på området i første omgang. Og så mener jeg, at du kan gå ind og opdatere dine adresse oplysninger på et senere tidspunkt, når du har modtaget dem. Jeg håber, at du kan bruge mit svar ;-)

 21. Liselotte Ibsen says:

  Min mand og jeg skal til Florida i 16 dage og videre til Mexico i 12 dage. Vi har fået ESTA, men er nu i tvivl om, om vi skal ændre noget på noget inden hjemrejsen, da vi skal mellemlande i USA. Eller vi kan bruge det, som det er? På forhånd tak. Med venlig hilsen Liselotte Ibsen

  • Nej, I skal foretage jer noget i forhold til jeres ESTA godkendelse på hjemrejsen. ESTA godkendelsen er i jeres tilfælde kun interessant på jeres indrejse til USA på udrejsen. Når I mellemlander i USA på hjemrejsen, gælder jeres oprindelige indrejse i USA stadig – sådan lidt populært sagt – da I jo må opholde jer i op til 90 dage i USA. At I rejser videre fra USA til Mexico, betyder ikke noget i denne sammenhæng. Så I skal ikke tænke på ESTA-godkendelsen på hjemrejsen. Og I kan altså sagtens mellemlande i USA på vej retur fra Mexico uden problemer. God tur!

 22. Louise Meincke says:

  Henrik, tak for den rigtig grundige beskrivelse af ESTA. Jeg er blevet forhåndsgodkendt, men skal jeg medbringe denne forhåndsgodkendelse i udskrevet tilstand når jeg chekker ind i CPH? Hvad sker der, hvis jeg ikke har den med udskrevet?

  • Som udgangspunkt behøver du ikke udskrive og medbringe din ESTA godkendelse. Men enkelte flyselskaber vil gerne have, at man medbringer sin ESTA godkendelse på skrift – selvom det i princippet ikke burde være nødvendigt. Jeg har fra andre hørt, at bl.a. Air France og Air Berlin fx gerne vil se en udprintet ESTA-godkendelse. Så vil du være helt sikker, kan du godt printe din ESTA godkendelse ud. Men flyver du med fx SAS eller Icelandair til USA, er burde det ikke være nødvendigt. Heller ikke British Airways, Lufthansa, KLM, Air Canada eller Delta stiller mig bekendt krav om en ESTA godkendelse på papir.

 23. Jeppe Norup says:

  Hej Henrik: Når man helt forlader USA og det nordamerikanske kontinent inden 90 dage – for ikke at overtræde reglerne i Visa Waiver programmet – hvor lang tid skal der så gå, før man lovligt kan rejse til USA igen? Er følgende eksempel muligt, uden at overtræde reglerne: 6 uger i USA, i Danmark 10 dage, igen i USA 10 uger. På forhånd tak.

  • Der er ikke nogen bestemte regler for, hvornår man må rejse ind i USA igen efter et tidligere besøg via Visa Waiver programmet. Blot ens rejsemønster er “naturligt” – uden at det er defineret nærmere. I min optik er et unaturligt rejsemønster fx, hvor man opholder sig 89 dage/ 13 uger i USA, rejser ud af landet ganske kortvarrigt, og rejser ind igen efter fx en uge. Så har myndighederne alle gode grunde til at tro, at man fx arbejder (ulovligt) i USA, og blot har været ude af landet på hurtig vendetur. Men det rejsemønster, du opridser for mig, vil jeg ikke betragte som unaturligt, da du ikke opholder lang tid i USA i første omgang. Seks uger er ikke lang tid i denne sammenhæng. Du vil muligvis blive spurgt lidt ekstra ind til, hvad du skal foretage dig i USA, når du ankommer i anden omgang og skal være der i 10 uger. Men har du en fornuftig forklaring og penge nok med, tror jeg ikke, du vil få nogen problemer. Jeg skal understrege, at ovenstående tolkning helt står for min regning. Men det er mit bedste bud ;-)

   • Jesper Jensen says:

    Hej Henrik, og tak for en helt fantastisk hjemmeside. Jeg er fuldstændig mindblown over grundigheden i dine svar. Jeg har dog lige et spørgsmål til ovenstående, som jeg ikke har kunnet finde svar på her i tråden. Hvis man gerne vil opholde sig i USA i et halvt år – men ikke skal arbejde for en amerikansk arbejdsgiver, kan man så ikke klare sig UDEN turistvisum? Kan man ikke bare tage et smut hjem til Danmark, og så tage tilbage til USA igen? Helt konkret er situationen, at min kæreste og jeg gerne vil flytte til New York i seks måneder. Her vil vi leje en møbleret lejlighed, hvor vi kan bo. Jeg selv siger mit job i Danmark op og skal ikke arbejde under opholdet. Min kæreste beholder sit arbejde hos sin danske arbejdsgiver, og får således dansk løn under opholdet. Skal vi virkelig begge bruge turistvisa til dette? Eller kan vi nøjes med at være der af to omgange under Visa Waiver programmet afbrudt af fx 10 dages ferie i Danmark?

    • Tak for din ros af mine svar her på Highways-USA. Og et svar til jer: Jeg ville klart søge turistvisum i jeres tilfælde. Der er masser af andre, der som jer tager et længere ophold i New York eller andre byer, som rækker ud over de tilladte 90 dage via Visa Waiver programmet. Og når I på forhånd ved, at I vil opholde jer cirka et halvt år i USA, er det tåbeligt at skulle planlægge at skulle hjem igen efter 12 uger, for så at rejse ind igen to uger senere – når I ikke behøver at tænke på det, hvis I søger visum. Og så besværlig er visum processen altså heller ikke – og koster i øvrigt kun 960 kr. pr. næse – noget billigere end en flybillet tur/ retur til New York. Og da I ikke har nogen problemer med at kunne dokumentere, hvad I skal foretage jer i New York – og sikkert også kan bevise, at I kan forsørge jer selv under opholdet, uden at skulle arbejde “amerikansk” – så ville jeg klart søge et visum. Held og lykke med projektet ;-)

 24. Minna Thomsen says:

  Jeg har sendt en ESTA ansøgning afsted, men blev afvist. Kan så se, at jeg var så dum ikke at dobbelt tjekke, og var kommet til at sige ja til, at jeg har været i USA i længere tid end tilladt. Hvilket jeg ikke har, da jeg aldrig har været i USA før. Kan jeg på nogen måde rette i ansøgningen og søge igen? Jeg har prøvet at søge på ny, men det kan jeg ikke, da mit pasnummer allerede er oprettet med en ansøgning. Jeg har været inde og kigge, om jeg kan ændre i den, men uden held. Skal afsted d. 15. januar… Hvad kan man ellers gøre?

  • Beklager den lidt længere svartid, men jeg har holdt lidt juleferie. Det er helt afgørende, at man er skarp på, at man svarer korrekt på de forskellige spørgsmål, når man udfylder sin ESTA-godkendelse. Det er anden gang inden for 14 dage, jeg hører om afviste ESTA godkendelser, fordi folk har svaret direkte forkert på spørgsmål på den elektroniske ESTA formular. Og svarer man JA til et spørgsmål, hvor svaret helt åbenlyst burde have været et NEJ, falder hammeren med det samme i form af en afvist ESTA-godkendelse, hvad du også har måtte sande. Som du også selv har konstateret, kan man ikke bare udfylde en ny ESTA formular, for systemet husker naturligvis ens pasnummer med den afviste ansøgning. Der er nok desværre ikke nogen vej uden om en visum ansøgning om et turistvisum. Og du har lidt travlt, hvis du skal rejse allerede den 15. januar. Men det er umiddelbart den eneste vej til USA i dit tilfælde, er jeg bange for. Jeg kan desværre ikke give dig noget bud på, om du overhovedet rent praktisk kan nå at få behandlet en visumansøgning om turistvisum til USA inden den 15. januar.

 25. Søren Haldan says:

  Har netop udfyldt og betalt for ESTA. Har dog ved en fejl sat kryds i “ja” til, at jeg skulle være i transit, og fik derfor ikke udfyldt den adresse, jeg skal bo på i USA. Kan efterfølende ikke få lov at redigere i andet end min email. Tror du det er nødvendigt at lave en helt ny ansøgning, når nu jeg skal være i Florida i 12 dage – men egentlig ved en fejl har sagt ja til at mit ophold i USA kun er i transit?

  • Du er ikke den første, der ved en fejl har fået sat kryds i transit-feltet på ESTA formularen. Lad mig lige slå det fast: Der skal kun svares JA til transit feltet, hvis man er i transit i en lufthavn i USA, fordi man fx skal flyve videre til et andet land uden for USA. Det kan fx være lande i Sydamerika eller Latinamerika, Asien eller måske Canada eller Mexico. Så alle der har USA som slut destination (inklusiv Alaska, Hawaii og oversøiske territorier) skal IKKE sætte kryds ud for JA i transit-feltet. Mellemlandinger undervejs til USA i fx Europa eller Canada er amerikanerne også ligeglade med i denne sammenhæng. Man er stadig ikke i transit i USA. Tilbage til dit spørgsmål: Det er ikke den største fejl, man kan begå, og man kan åbenbart ikke rette fejlen. Men jeg vil ikke betragte det som den største fejl, og da du under alle omstændigheder skal oplyse din opholdsadresse den første nat i USA, når du udfylder dine APIS oplysninger, vil disse informationer alligevel fremgå. Så hvis jeg var i din situation, ville jeg ikke lave en ny ESTA-godkendelse p.g.a. fejlen. Men det er altså sådan, at jeg selv ville tilgå problematikken. Jeg håber, du kan bruge mit svar. God tur til Florida ;-)

 26. Jette says:

  Henrik, tak for din informative side. Jeg har lige et spørgsmål til det med visa: Her skriver du at “Er du på almindelig forretningsrejse i USA, skal du ikke have visa”. Hvordan defineres det? Jeg skal være guide for en mindre gruppe på en rundrejse til næste år. Vil det gå ind under den definition, og hvor skiller den efter din vurdering? Skal jeg søge visa eller er ESTA ok for mig? Vh Jette

  • En “almindelig forretningsrejse” til USA er i min optik en rejse af kortere varighed (ikke defineret nærmere, men maks 90 dage) for en dansk arbejdsgiver, der udbetaler dansk løn i Danmark. Alternativt kan man være selvstændig med base i Danmark, hvor man også tjener sine penge – og tage på forretningsrejse i USA uden visum. I dit tilfælde er der i mine øjne slet ingen tvivl om, at du sagtens kan nøjes med ESTA godkendelse. Hovedparten af dem jeg kender, der arbejder som guider for fx danske rejsebureauer, som laver guidede rundrejser til USA, har også “kun” en ESTA godkendelse, og ikke noget visum. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at du kan nøjes med en ESTA godkendelse, da jeg går ud fra, at den løn du før udbetalt for jobbet, kommer fra en dansk arbejdsgiver/ dansk rejsebureau. Er man derimod ansat af et amerikansk firma i USA og får udbetalt amerikansk løn, skal man have visum – som tommelfingerregel. ;-)

 27. Emrah Yilmaz says:

  Min kone og jeg vil rejse til New York til næste år. Min kone er tysk og har tysk pas. Jeg er tyrker og har tyrkisk statsborgerskab. Jeg har læst, at tyskere ikke behøver at søge om visum ud over følgende: 1. Secure Flight 2. ESTA 3. APIS. Men hvad med mig? Jeg er jo tyrkisk statsborger og har dansk opholdstilladelse. Er andre regler, der gælder for mig? Kan du vejlede mig? MVH Emrah

  • Jeg kender desværre ikke de præcise regler, da jeg normalt kun beskæftiger mig med de regler, som gælder danske statsborgere. Da du er tyrkisk statsborger, er det reglerne som tyrkisk statsborger, der gælder for dig. At du har dansk opholdstilladelse, ændrer ikke på det. Da Tyrkiet IKKE er et såkaldt Visa Waiver land, hvor man kan rejse til USA UDEN visum, skal du altså have et turistvisum til USA. Da du som en del af processen skal til et interview på en amerikansk ambassade eller konsulat, slipper du mig bekendt desværre ikke for at møde op på enten ambassaden i Ankara eller konsulatet i Istanbul. Jeg mener desværre ikke, at du som tyrkisk statsborger kan ansøge via ambassaden i København. Her er den ens statsborgerskab, der afgør, hvilken ambassade eller konsulat, man skal møde op til den pågældende samtale. Men du skal ihvertfald have et turistvisum til USA, som koster 160 dollars. Og du skal udfylde et par elektroniske formularer som en del af processen. Jeg har ikke mulighed for at hjælpe dig yderligere, men jeg har fundet den officielle visum informations side på den amerikanske ambassade i Tyrkiet, hvor du kan læse mere om selve visum processen – på tyrkisk. Jeg håber, der hjælper dig videre – https://usvisa-info.com/tr-tr/selfservice/ss_country_welcome.
   Til alle andre ikke-danske statsborgere: Jeg har ikke mulighed for at hjælpe med eller svare på spørgsmål omkring visum til USA for andre nationaliteter end danske statsborgere.

 28. Hakan says:

  Jeg skal til New York her til januar. Jeg fik lavet min ESTA registrering for cirka to måneder siden. Jeg har ændret mine flyvedatoer, og udover det skal jeg bo på to forskellige adresser i New York (hoteller). Men man kun skrive et af adresserne ned på feltet i ESTA. Hvad gør jeg?

  • Du nøjes med at skrive adressen ned på det hotel, som du først overnatter på. Altså det hotel, som du opholder dig på, den første nat i USA Det er ikke meningen, man skal opgive samtlige adresser, man opholder sig på i under sin rejse i USA. Blot man opgiver adressen den første nat, så er alt som det skal være ;-) God tur til New York!

 29. Susanne Eriksen says:

  Henrik, Tak for mange gode informationer om ESTA. Jeg har endnu et spørgsmål omkring udfyldelse af rubrikkerne med navn og efternavn. Vi har i familien opnået ESTA til vores rejse lige efter nytår. Min søn er denne eneste, der har to fornavne. Vi udfyldte ansøgningen kun med hans første fornavn og efternavnet, da det var sådan, jeg forstod følgeteksten til rubrikkerne. Derfor fremgår hans andet navn ikke af den godkendte ESTA. Jeg er nu blevet i tvivl, tror du, at vi bør lave en ny ansøgning, så alle tre navne kommer med?

  • Jeg vil betragte det som en fejl, at I ikke har fået skrevet begge hans navne i fornavn(e) feltet på hans ESTA-godkendelse. Jeg tvivler dog på, at det er noget, der vil give jer voldsomme problemer, da han er et barn (går jeg ud fra), og I er en familie, som rejser sammen. Så kan vi diskutere, om hans andet fornavn kan betragtes som et “mellemnavn”, o.s.v. Jeg har selv børn med flere fornavne, og her skriver jeg alle fornavne ind i feltet – og ikke kun det første fornavn. Jeg vil lade det være op til jer, om I vil bruge 14 dollars ekstra på en ny ESTA-ansøgning til din søn. Han er som sagt et barn, og har sikkert samme efternavn som jer andre, så I vil næppe få problemer i den anledning. Men vil I være på den helt sikre side, så lav en ny ESTA godkendelse til ham – med begge hans to fornavne samt efternavn.

   • Agnete Holm Albertsen says:

    Tak for god info om ESTA. Jeg kan godt forstå, hvis du ikke kan overskue at svare på mit spørgsmål. Men her kommer det, da jeg ikke har kunnet finde svar på det ved søgning på nettet. Jeg skal rejse til New York 13. januar, men min ESTA ansøgning er blevet afvist, fordi jeg er kommet til at trykke ‘ja’ til, at jeg er fysisk/psykisk syg/misbruger. Jeg er på INGEN måde nogen af delene! Det var simpelthen er dum, dum fejl, at jeg kom til at trykke ja til det. Hvad kan man gøre i et sådant tilfælde? Kan jeg søge igen – eller vil det så opfattes som snyd? Vi rejser en gruppe på fem, vi søgte sammen, og de andre fire har fået deres godkendt. Men hvis jeg kan søge et visum igen og få det godkendt, regner jeg ikke med, at det er noget problem, at jeg har en individuel godkendelse – vel? Du skal have 1.000 tak hvis du svarer – er lidt i panik…

    • Uden at skulle lyde formanende, så er det rigtigt vigtigt, at man er skarp, når man udfylder sin ESTA formular. Jeg har tidligere fået lignende spørgsmål fra andre, der også havde svaret forkert ved et uheld, og hammeren falder (normalt) prompte – i form af en afvist ESTA godkendelse. I dit tilfælde ville jeg prøve at lave en ny ESTA ansøgning. Jeg kender ikke procedurerne for, hvornår/ om man kan lave en ny ESTA godkendelse, når man laver en ny ansøgning med afsæt i samme pasnummer. Det er nok pasnummeret, som er det springende punkt. Du kan godt lave en ny ansøgning, men jeg ved ikke om systemet ikke er så smart indrettet, at du også vil få ansøgning nr. to afvist, da denne ansøgning jo tager afsæt i samme pasnummer, som den første ansøgning. Den mulighed kan jeg ikke afvise. Men da du er lidt i tidsbekneb, da I skal rejse allerede den 13. januar 2015, ville jeg nok starte med at gøre forsøget – og se hvad der sker. Hvis også ESTA ansøgning nr. to bliver afvist, er der ingen vej uden om et turistvisum. Og så må du bare håbe på, at du kan nå at få en tid til et interview på ambassaden i København inden den 13. januar. Du skal nok få dit visum, men spørgsmålet er, om du kan nå at få en interviewtid inden den 13. januar 2015? Bemærk i den forbindelse, at du først kan booke et interview, når du elektronisk har indsendt alle relevante dokumenter. Så det er det første, du skal gøre – hvis altså også ESTA forsøg nr. to bliver afvist. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Held og lykke ;-)

 30. Kristina Helena says:

  Min kæreste og jeg skal til New York snart. Vi har besluttet at tage en afstikker til Cuba. Vil det give os nogle problemer, når vi skal ind i USA igen, efter at vi har været på Cuba? På forhånd tak.

  • Jeg tror ikke, at I får nogen problemer i forhold til jeres afstikker til Cuba. Jeg går ud fra, at du tænker i forhold til det faktum, at Cuba og USA hidtil har haft en anstrengt forhold til hinanden. Et forhold der i øvrigt er under optøning, noget man har kunnet læse om i medierne de sidste par dage. Som dansk statsborger må man gerne besøge Cuba, så det burde ikke give jer nogen problemer. I har desuden jeres (gyldige) ESTA, som I bruger igen ved indrejsen efter jeres tur til Cuba. Så jeg kan ikke komme på nogen problemer i den sammenhæng. Jeg spurgte faktisk en talsperson fra US Border & Custom Protection på den seneste rejsemesse i april 2014 i USA, om fx “eksotiske stempler” i passet fra lande som Iran, Nordkorea og Cuba ville give anledning til problemer. Svaret var nej dengang, og det går jeg ud fra, det stadig er. Ihvertfald i forhold til Cuba. God tur!

 31. Niels Krog says:

  Henrik, du har en rigtig god hjemmeside og tak for det. Jeg var i NY i november og skal af sted igen her til januar. Så vidt jeg har forstået, kan jeg bruge samme ESTA-ansøgning, men jeg kan ikke få lov at ændre flyet. Ved du om det kan passe? Med venlig hilsen Niels

  • Du er ikke den første, som klager over, at man ikke ændre flynummer i en nuværende og gyldig ESTA-godkendelse. Uden at jeg kender årsagen, vil jeg gætte på, at det skyldes en teknisk fejl, da ESTA-godkendelsen jo netop er gyldig i 24 måneder, og derfor skal kunne bruges til flere forskellige rejser, hvor flynummer og andre informationer naturligvis ændrer sig. Så mit gæt er, at det må være en fejl i formularen lige i øjeblikket. Prøv igen om en uges tid, da det ikke giver mening, at man ikke kan ændre de helt basale rejseinformationer i ESTA-godkendelsen. Det er mit bedste bud ;-)

 32. Mette Backmann says:

  Jeg skal til New York over julen og vil spørge i forhold til ESTA. Jeg skal mellemlande i Belgien og har på ESTA sat kryds i ja for transit og skrevet Belgien. Er det korrekt, at det er det, som menes med transit eller…? Hvis ikke det er rigtigt, er jeg så nødt til at lave en ny? På forhånd tak

  • Det er ikke lige det, der menes med Transit-feltet. Man udfylder kun Transit-feltet, hvis man er i transit i USA – altså på amerikansk grund – og flyver videre ud af USA til fx Sydamerika eller Asien. Så at du rejser via Belgien på vej til USA og New York, er amerikanerne i princippet ligeglade med i denne sammenhæng ;-) Det er ikke nemt med den ESTA-formular. Men den gode nyhed er, at mange andre før dig har lavet tilsvarende fejl i deres iver for at udfylde tingene så korrekt som muligt. Og det er jo ikke forkert, hvad du har skrevet – det er bare ikke lufthavne i Europa, amerikanerne havde i tankerne, da de lavede Transit-feltet på ESTA blanketten. Men du har som sagt ikke skrevet noget forkert, så lad være med at bruge mere tid på det. Du behøver ikke udfylde en ny ESTA-formular for at rette fejlen – som jo dybest set ikke er en fejl, men korrekt information – blot i en anden sammenhæng, end det som Transit-feltet var tiltænkt. God tur og god jul i New York – med din nuværende ESTA-godkendelse ;-)

 33. Malene Hansen says:

  Først og fremmest en fantastisk hjemmeside med meget brugbar info, på trods af at jeg ikke er første gangs rejsende til USA :-) Et lille spørgsmål, også angående ESTA, som jeg har forsøgt at finde svar på flere steder uden held! Jeg er blevet godkendt, men er efter godkendelsen blevet helt skør i hovedet over, om jeg har udfyldt formularen korrekt. Det drejer sig om noget så simpelt, som rubrikken hvor jeg udfylder mit navn. I den første rubrik skal man skrive fornavn, og i den næste skal man naturligvis skrive efternavn. Jeg har dog skrevet både fornavn og mellemnavn i første rubrik, selvom der står: fornavn (første) navn! Det er sikkert en meget dum detalje, men jeg skrev mellemnavnet da jeg tænkte det skulle fremgå som i mit pas, men er nu blevet i tvivl om det er rigtigt, og dernæst om det er noget de vil hænge sig i – Nu hvor jeg skriver det føler jeg mig igen lidt skør, men jeg har tænkt over det flere gange, og vil gerne være sikker, så jeg ellers kan nå at udfylde en ny :-)

  • Du er ikke den første, der stille lige præcis det spørgsmål. Og mit svar til andre har været, at det ville jeg ikke være bekymret over. Mellemnavne giver jævnligt problemer i forhold til de officielle dokumenter, og det ved amerikanerne godt. Og du har gjort tingene præcis som jeg ville gøre, hvis jeg havde et mellemnavn. Så jeg ville ikke foretage mig yderligere, men blot beholde den nuværende ESTA-godkendelse. Så der er ingen grund til at udfylde en ny. Jeg har i øvrigt ikke hørt noget om, at det tidligere spørgere skulle have fået problemer i forbindelse med deres indrejse i USA, så jeg går ud fra, at problemet er “ikke eksisterende”. Rigtig god tur!

 34. Trine Blom says:

  Er det nødvendig at printe sin ESTA godkendelse ud og medbringe?

  • Det er faktisk er ret godt spørgsmål, du stiller der. Det officielle svar er: Nej, det er ikke nødvendigt at udprinte ESTA godkendelsen og medbringe den på rejsen. Da der er tale om en forhåndsgodkendelse til indrejse i USA, er selve formularen i princippet uinteressant, når du først er kommet til USA, hvor det er dit pas og eventuelle visum, som afgør om du kan rejse ind i landet. Så amerikanerne i immigrationen er ligeglade med ESTA-godkendelsen. Det er til gengæld ikke sikkert, at flyselskabet, som skal flyve dig til USA er ligeglade med, om du medbringer en udprintet ESTA-godkendelse. Jeg har således hørt flere historier om, at især Air France meget gerne vil have, at man medbringer sin ESTA-godkendelse i en udprintet udgave. Det er ikke noget, jeg selv har prøvet, men andre rejsende har meldt tilbage til mig, at netop Air France har efterspurgt udprintede ESTA-godkendelser. Jeg har ikke hørt om det hos andre flyselskaber end Air France, så jeg tror det er en speciel “fransk” ting. Pointen er altså, at hvis du flyver via fx Paris med Air France, kan det være en rigtig god ide at have en udprintet version af din ESTA-godkendelse med på rejsen. Men jeg har som sagt ikke hørt om, at det skulle være relevant hos andre flyselskaber. Men derfor er man naturligvis velkommen til at printe ESTA-formularen/ bekræftelsen ud, hvis man har det bedst med det.

  • Johannes says:

   Har netop fået accepteret min ESTA. I den medfølgende mail anbefaler man at medbringe en printet udgave.

 35. Bjørn Madsen says:

  Hej Henrik, jeg er ikke sikker på, du kan hjælpe, men jeg prøver. Min familie har inviteret os (min kone og jeg) en tur til Florida og et Cruise i Caribien. Men min kone er Thai, og jeg syntes det er svært at finde noget som jeg kan forstå. Hun har et shengen visum, så hun har lov til at opholde og arbejde i shengen. Skal vi bare henvende os på ambassaden i Danmark eller skal hun på ambassaden i Thailand? Hvor lang tid i forvejen bør vi søge? Er det svært? Mange spørgsmål, men jeg er totalt på bar bund. Venlig hilsen, Bjørn Madsen

  • Jeg ved ikke lige, hvad det omtalte Shengen visum er for en størrelse – muligvis et EU-visum, så din kone kan rejse rundt inden for EU og Shengen-landene. Hvordan det stiller hende i forhold til indrejse i USA, har jeg hånden på hjertet ikke noget bud på. Start med at kontakte ambassaden i København, og få deres bud på, hvad I skal gøre. Men da hun er thailandsk statsborger, skal I nok forvente, at hun skal følger de regler, der gælder for thai’er. Jeg mener desværre ikke, at Thailand er blandt de lande, som indgår i Visa Waiver programmet, hvor man kan nøjes med en ESTA-godkendelse, så hun skal nok have et visum – og muligvis skal det udstedes på den amerikanske ambassade i Thailand. Det plejer at være ambassaden i statsborgerens hjemland, der udsteder visum. Således kan svenskere i Malmø fx ikke få udstedt visum af den amerikanske ambassade i København – men skal til Stockholm – for at tage et eksempel. Selve visum proceduren er blevet speedet op over hele verden, så uden at kunne garantere noget, bør en måned gøre meget ved sagen. Her i Danmark plejer et visumbehandling maks at tage 14 dage, hvis alt dokumenter er korrekt udfyldt. Men start med at kontakte ambassaden – og så tag den derfra. Pøj-pøj ;-)

 36. Stina says:

  Ang ESTA min kæreste og jeg skal på 14 dages ferie i florida næste år. Han er i 2003 blevet dømt til 20 timers samfundstjeneste for vold. Straffeattesten er ren nu men hvad skal han udfylde på spørgsmålet: “Have you ever been arrested or convicted for a crime that resulted in serious damage to property, or serious harm to another person or government authority?” Han kan jo svare nej, da det ligger så langt tilbage. Men checker de det ikke? Og hvis vi svarer ja, skal han sikkert igennem en visa ansøgning. Hvis han får ESTA godkendt på et nej til spørgsmålet, kan de så stadig afvise ham i lufthavnen i USA? Har læst igennem mange af spørgsmålene og svarene her i tråden, hvor nogen af dem omhandler staffeattesten og gamle sager, der ikke længere står på den. Men desværre har folk ikke skrevet, hvordan det gik da de så rejste derover.

  • Det er det lille ord “serious”, som er vigtigt i denne sammenhæng, som stilles i det amerikanske spørgsmål. Er der tale om “alvorlig” kriminalitet? Det er naturligvis en subjektiv vurdering, men hvis han for over ti år siden blev idømt 20 timers samfundstjeneste, så er der næppe tale om noget “serious” i denne sammenhæng. I øvrigt er din kærestes straffesttest ren nu, og sagen ligger over ti år tilbage, så han skal naturligvis svare nej til det spørgsmål. Og uden jeg kan garantere noget, så er jeg ret sikker på, at din kæreste uden problemer kan rejse ind i USA. Og nej: Jeg har ikke fået nogen tilbagemelding på, hvordan det er gået nogle af de andre spørgere. Men intet nyt er som bekendt godt nyt, så jeg regner med, at de er kommet ind i USA uden problemer. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

   • Stina says:

    Tusind tak for svar og du kan tro jeg kan bruge det. Jeg skal nok melde tilbage når vi har været afsted.

Speak Your Mind

*


to + = fem