Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA

USA er et fantastisk rejseland, men der er en del formaliteter at holde styr på, inden du kan sætte fødderne på amerikansk grund. Indrejsereglerne, herunder pas- og visaregler ændres jævnligt. Hertil kommer den elektroniske ESTA online-formular, der skal udfyldes inden afrejsen fra Danmark – og som kan drille lidt. Jeg opridser her, hvilke regler der er gældende netop nu, og hvilke krav der stilles til dine rejsedokumenter i USA, herunder dit pas.

Pasregler og visaregler til USA for danske statsborgere
Danskere statsborgere, der som turister eller forretnings rejsende ønsker at rejse til USA, er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver mulighed for indrejse og ophold i USA i op til 90 dage. Varer dit ophold mere end 90 dage, skal du have visa. Skal du studere i USA eller skal du fx arbejde som journalist i USA (som undertegnede), skal du have visa. Men er du på almindelig forretningsrejse i USA, skal du ikke have visa.

Et turistvisum koster 960 kr. (2014) og udstedes af den amerikanske ambassade i København. Skal du have visa, så sørg for at ansøge i god tid, da du bl.a. skal til et interview på ambassaden. Har du ikke noget visa, er det klogt at overholde 90 dages reglen. Du kan nemlig få meget svært ved at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt, hvis du rejser ud af landet efter den dato, der bliver indstemplet som sidste udrejsedato i dit pas ved ankomsten til USA. Læs mere på http://denmark.usembassy.gov

Husk visum ved længere ophold end 90 dage
Hvis du ønsker at rejse rundt i USA og Nordamerika længere end 90 dage, skal du søge visa. Bemærk i den forbindelse, at en smuttur til Canada eller Mexico ikke nulstiller 90 dages perioden. Du skal helt forlade USA og det nordamerikanske kontinent, før du ved indrejse i USA igen får tildelt nye 90 dage.

Hvis du rejser ind i USA under Visa Waiver programmet, kan du heller ikke få forlænget dit ophold på de 90 dage. Du skal altså forlade USA og Nordamerika inden for 90 dage, for ikke at overtræde reglerne i Visa Waiver programmet.

Har du et pas med en udløbsdato, der falder inden for de 90 dage, som danske statsborgere automatisk får tildelt ved indrejse i USA, må du kun opholde dig i USA indtil udløbsdatoen i passet. Men du kan som dansker godt rejse ind i USA på dit pas, selvom passet udløber efter fx 30 dage. Du skal så blot forlade USA igen, inden de 30 dage er gået. Denne særregel skyldes, at Danmark har en særlig aftale med USA. For en lang række andre lande gælder det, at et pas være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsen i USA. Men det krav gælder ikke danske statsborgere.

Folk der har fået udstedt et såkaldt nødpas, hvis de har mistet eller glemt deres rigtige pas, kan IKKE rejse ind i USA på dette pas. Nødpasset er nemlig ikke maskinlæsbart, og det er et krav ved indrejse i USA. Så du kan altså IKKE rejse ind i USA på et nødpas, selvom nødpasset er gyldigt til indrejse i en lang række andre lande.

Den elektroniske ESTA-formular
Den 12. januar 2009 trådte nye indrejseregler i USA i kraft. De betyder, at langt de fleste danskere, der vil rejse til USA, inden afrejsen fra Danmark skal udfylde en elektronisk formular med en række informationer. Formularen kaldes i daglig tale ESTA – Electronic System for Travel Authorization. Når du har udfyldt formularen på nettet, hvilket sker på en amerikansk hjemmeside (men med dansk tekst) – og betalt ESTA gebyret på 14 dollars – får du en elektronisk forhåndsgodkendelse, som giver dig ret til at flyve til USA. Men selve indrejsetilladelsen til USA får du formelt først, når du har været igennem immigrationskontrollen ved ankomsten til USA.

For at gøre processen nem, har amerikanerne været så venlige at lave forskellige sprogversioner, bl.a. en dansksproget udgave. Derfor er online-formularen på dansk, og kan udfyldes på dansk – dog skal enkelte spørgsmål besvares på engelsk. Gebyret for at udfylde ESTA-formularen er 14 dollars, der betales med et kreditkort, når du har udfyldt den elektroniske formular.

Når du har udfyldt og svaret på alle spørgsmål, godkender du formularen. Du får så tildelt et ansøgningsnummer og i løbet af få sekunder kommer der et svar retur på din ansøgning. I sjældne tilfælde kan der gå lidt længere, inden du får svar. Amerikanerne anbefaler, at du senest 72 timer før afrejse går ind og udfylder formularen. 98 procent af alle danskere får godkendt deres ESTA-ansøgning helt uden problemer. Når du har fået din forhåndsgodkendelse, er den gyldig i to år og kan benyttes til flere rejser til USA inden for de to år. Det kræver dog, at dit pas ikke udløber i perioden. Får du nyt pas, skal du lave en ny ESTA-ansøgning.

Alle personer – også børn uanset alder – skal have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA. Det forventes naturligvis, at forældrene udfylder ESTA-ansøgningerne på børnenes vegne.

Din ESTA-godkendelse kan bruges flere gange
Ønsker du at genbruge din ESTA-godkendelse til flere rejser til USA, så husk at gem det ansøgningsnummer, du får tildelt, når du sender din ESTA-ansøgning. Nummeret skal bruges, når du ved USA-rejse nummer to skal ændre info om fx rejsedatoer, opholdsadresse i USA og anden information, der ændrer sig fra gang til gang. Har du ikke gemt ESTA-ansøgningsnummeret, kan du søge efter det ved hjælp af dit pasnummer og dit fulde navn.

De nye indrejseregler gælder alle statsborgere i lande, som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program – hvilket altså inkluderer Danmark. Danskere, der har gyldigt visum til USA, skal ikke udfylde den elektroniske ESTA-formular.

Den danske version af ESTA-formularen findes og udfyldes på følgende adresse: https://esta.cbp.dhs.gov/ Det er også her, du finder gamle ESTA-godkendelser og kan rette dine oplysninger, så de passer til en ny rejse.

Bemærk i øvrigt, at din ESTA-godkendelse ikke behøver være gyldig under hele dit ophold i USA. Gyldighedsperioden på de to år må fx gerne udløbe, mens du opholder dig i USA. Men ESTA-godkendelsen skal naturligvis være gyldig den dato, du rejser ind i USA.

14 dollars gebyr på ESTA-formularen
Indtil den september 2010 var det gratis at få den elektroniske ESTA-godkendelse til indrejse i USA. Men nu har de amerikanske myndigheder indført et gebyr på 14 dollars for at udfylde formularen. Indtægterne fra gebyret skal gå til at promovere USA som rejseland overfor internationale turister.

En ESTA-forhåndsgodkendelse er gyldig i 2 år, og har du allerede udfyldt en ESTA-godkendelse ved en tidligere rejse til USA, kan du genbruge din ESTA-godkendelse, og dermed spare de 14 dollars – forudsat at ESTA-godkendelsen ikke er mere end to år gammel. Du får i øvrigt en automatisk reminder pr. e-mail, når din ESTA-godkendelse efter to år er ved at udløbe.

Husk at udfylde ESTA-formularen i god tid
Informationerne i ESTA-formularen har du forresten hele tiden skulle oplyse, når du rejste til USA. Tidligere afgav du blot informationen ved check-in i lufthavnen samt ombord på flyet til USA. Ved at få informationerne inden afrejse, slipper amerikanerne for at skulle sende folk hjem igen, som af den ene eller den anden grund ikke opfylder betingelserne for indrejse i USA. Der er altså ikke tale om, at du skal opgive flere oplysninger end hidtil.

BEMÆRK: Det er ikke muligt at få dispensation til at rejse ind i USA, hvis du har glemt at udfylde den elektroniske ESTA-formular. Denne “smutvej” for de glemsomme forsvandt ved årsskiftet 2009/ 2010. I dag får flyselskaberne en bøde af de amerikanske myndigheder, hvis de flyver passagerer til USA, der ikke har ESTA-godkendelse. Så du kommer ganske enkelt ikke ombord på flyet, hvis du ikke har den elektroniske ESTA-forhåndsgodkendelse.

Får du mod forventning ikke en elektronisk forhåndsgodkendelse – uanset årsagen – skal du søge visa, for at få lov til at rejse ind i USA. Det er dog yderst sjældent at danske statsborgere ikke bliver ESTA-godkendt. Folk som allerede har et gyldigt visa til USA, skal ikke forhåndsgodkendes, og kan som tidligere nævnt rejse til USA uden at udfylde en ESTA-formular. Se og udfyld den elektroniske ESTA-formular (dansk version) på https://esta.cbp.dhs.gov/

Krav til udformningen af dit pas
Det kræver et maskinlæsbart pas, at komme forbi den amerikanske paskontrol og blive lukket ind i USA. Alle danske pas udstedt efter 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Biometriske pas er det seneste skud på stammen i kampen mod forfalskede pas. De nye biometriske pas indeholder bl.a. et digitalt foto og en chip med den information, som også står indskrevet i passet. Danmark begyndte at udstede de første biometriske pas den 1. august 2006.

I oktober 2006 blev det et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle nye pas som var udstedt efter denne dato, skulle være biometriske. Krav om biometriske pas giver ingen problemer for danske statsborgere, da alle nye danske pas siden august 2006 har været biometriske – som beskrevet ovenfor. Er dit pas udstedt før den 26. oktober 2006, er det som tidligere nævnt nok, at passet er maskinlæsbart. Det er altså ikke nødvendigt at anskaffe sig et biometrisk pas, for at rejse ind i USA.

Børn skal have eget pas uanset alder
Skal du have dine børn med til USA, og de ikke har deres eget pas, skal de have udstedt et nyt pas, inden de kan komme med til USA. Det er ikke længere nok at have børn indskrevet i forældrenes pas. Reglen gælder uanset alder – selv nyfødte babyer skal have eget pas.

Pas til børn fra 0 – 11 år koster 115 kr. og pas til unge mellem 12 og 17 år koster 141 kr. (2014). Pas til personer under 18 år har en gyldighed på fem år – dog er pas udstedt til børn under 2 år kun gyldige i 2 år. Prisen for pas til voksne i alderen 18 – 64 år koster 626 kr., mens personer over 65 år slipper med 376 kr (2014). Vær i øvrigt opmærksom på de skærpede krav til pasfotos. Læs mere på www.politi.dk

Bemærk også, at det er Borgerservice i kommunerne, som har overtaget opgaven med at udstede nye pas til borgerne. Kommunerne overtog opgaven fra politiet pr. 1. januar 2007, da de nye storkommuner åbnede. Du skal derfor henvende dig til kommunes borgerservice, når du skal have nyt pas. Det behøver dog ikke være dit lokale borgerservicekontor, du møder op på. Alle danske borgerservicekontorer kan udstede pas, uanset hvilken kommune, du bor i.

Nyt begreb pr. 1. november 2010: “Secure Flight”
Amerikanerne har pr. 1. november 2010 indført et nyt begreb, der hedder “Secure Flight”. Det handler om, at USA nu også kræver oplysninger om køn og fødselsdato, der skal oplyses på passagerens flybillet. Alle flyselskaber med ruter til USA skal derfor fremover indhente disse informationer fra deres passagerer, når folk foretager bookingen af deres flybillet.

Du vil dog som passager ikke opleve den store forandring, da du blot skal opgive disse informationer i forbindelse med bookingen af din flybillet. Til gengæld vil du opleve, at du efter reservationen af din flybillet på et tidspunkt inden afrejse også skal opgive info om dit pasnummer, din opholdsadresse i USA, m.v. Disse oplysninger er også en del af “Secure Flight”-informationerne. Ellers er der ingen ændringer i forhold til de gældende indrejseregler.

Bemærk: “Secure Flight” har IKKE noget med den elektroniske ESTA-formular at gøre.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 30. august 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Comments

 1. Henrik R. Rasmussen says

  Tak for letforståelig redegørelse. Mit pas udløber 22/3 2016, og jeg skal være i USA indtil 1/11 2015, og jeg kan ikke nå at få et nyt pas, før jeg rejser. Accepterer USA/ESTA et forlænget pas? Ellers falder jeg jo for reglen om, at passet skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejse. Vh Henrik

  • says

   Du behøver slet ikke være nervøs. Reglen om, at passet skal være gyldigt i op til seks måneder efter udrejse, gælder ikke danske statsborgere p.g.a. en særregel, som Danmark og en række andre vesteuropæiske lande har med USA. Man skal blot være udrejst af USA inden passet udløber. Så du kan i princippet tage til USA igen i starten af marts 2016 med dit nuværende pas, og bliver i USA frem til 22/3 2016 – uden problemer. Du skal dog være klar over, at den ESTA godkendelse, som du skal have til indrejse i USA her i den nærmeste fremtid, vil udløbe sammen med dit nuværende pas i marts 2016. Så efter 22/3 2016 skal du både have et nyt pas – og en ny ESTA godkendelse – før du er klar til igen at tage til USA. Men du har altså ingen grund til bekymringer på nuværende tidspunkt.

 2. Morten T. says

  Vi skal fire måneder til USA og Canada. Vi har planlagt at bruge de første 89 dage i USA og derefter resten i Canada. Vi flyver med Norwegian til Miami og hjem med Icelandair fra Vancouver. For at bevise, at vi ikke har tænkt os at blive i USA i mere end 90 dage under Visa Waiver Programmet, vil vi købe en billet ud af USA til Canada – sandsynligvis fra Buffalo til Toronto, da de er billige. Men er det nok, at have sådan en billet ud af USA? Det står jo, at man skal have en billet ud af det nordamerikanske kontinent indenfor 90 dage. Holder myndighederne øje med, om man forlader landet det sted, man har sagt da man kom? Vi vil gerne have friheden til at tage hvor hen, vi lige får lyst. Så måske tager vi grænsen mellem Seattle og Vancouver. Må vi det? Når man forlader USA over land, skal man så gøre noget særligt for at få et stempel i passet? De amerikanske myndigheder kan vel ikke registrere, hvornår man rent faktisk forlader det nordamerikanske kontinent? Alternativet vil være at få lavet et visum. Gælder visum gebyret for alle (også vores spædbarn?) VH Morten

  • says

   Jeg kender ikke den præcise fremgangsmåde i forhold til vurderingen af rejsende, som planlægger “lange” ophold i USA. Jeg ville dog nok nøjes med 85 dage i USA, så I har lidt luft i kalenderen, hvis noget skulle gå galt i forhold til jeres udrejse – hvis jeg personligt skulle arrangere turen. Men jeg synes det er en rigtig god ide at have en flybillet ud af landet efter små tre måneder. Og om flybilletten så kun er til Canada, det gør i min optik ikke så meget. Jeg kender i øvrigt ikke de canadiske regler i forhold til, hvor langt jeres ophold må vare heroppe, så der kan jeg ikke hjælpe jer. Jeg tror i øvrigt ikke, at der står nogen og holder øje med, ved hvilken grænseovergang eller lufthavn, I forlader USA – bare I er ude af landet igen, inden der er gået 90 dage efter jeres indrejse. Og ja: Alle rejsende skal have visum (sådan som jeg lige på stående fod kan huske reglerne). Så baby skal også have visum (og betale gebyr), hvis I vælger den løsning.

 3. Kristina says

  Jeg står og skal på ferie til Californien i december måned. Og jeg er lidt tvivl omkring, hvad jeg skal gøre, når jeg skal udfylde min ESTA formular. Her bliver jeg spurgt, om jeg er tidligere straffet? Jeg fik en betinget dom for vold, da jeg var 17 år, hvilket nu er seks år siden, og min straffeattest har været ren i tre år. Er det så nok med en ESTA, eller skal jeg have mig et visum? Håber du kan svare på mit spørgsmål, da jeg er lidt forvirret over alle disse regler.

  • says

   Som jeg lige husker spørgsmålet i ESTA-formularen, så bliver man spurgt, om man er tidligere straffet. Det er du jo i princippet, men eftersom at din straffeattest er ren nu – og har været det i nogle år – og at dom var betinget for år tilbage, så vil jeg undlade at svare ja til, at du er tidligere straffet. Vi er for dit vedkommende ovre i bagatel afdelingen, dommen ligger flere år tilbage i tiden og du har en ren straffeattest i dag. Jeg har faktisk ved et par lejligheder spurgt et par af de amerikanske immigrations officerer, hvordan folk med “bagatel” sager skulle svare i forhold til ESTA formularen. Fx butiktyveri og den slags “småting”. Her var svaret, at man skulle svare nej, da det er en langt tungere proces – også for ambassaden – at skulle gennem en visum ansøgning. Men det er en individuel vurdering fra gang. Men da du i dag har en ren straffeattest, ville jeg i dit tilfælde svare nej. Hvilket er i overensstemmelse med sandheden, hvis vi tager afsæt i din straffeattest.

 4. Karina Larsen says

  Hej Henrik, tak for denne nyttige side! Jeg er havnet i den situation, at jeg har været nødsaget til at forlade den familie, jeg boede hos i Arizona. Indenfor de næste to dage skal jeg flyve til Californien, hvor jeg har planlagt at bo på et hostel de første dage, og derefter tage det som det kommer. Hvad skal jeg ændre i min ESTA ansøgning? Kan jeg flyve uden problemer fra Arizona til Californien, uden at skulle lave en ny ansøgning eller ændre adresse? Venlig hilsen Karina

  • says

   Blot du overholder maksimum perioden for ophold i USA på 90 dage, så behøver du slet ikke bekymre dig om din ESTA godkendelse. Den er kun relevant, når du rejser ind i USA. Når du først opholder dig i USA, har ESTA godkendelsen i princippet ingen betydning. Man må sågar blive i USA, selvom ens ESTA godkendelse skulle “udløbe”, mens man er i landet. Så du behøver altså slet ikke tænke på din ESTA godkendelse – selvom du skifter opholdssted/ adresse i USA.

 5. Caroline Moesgaard says

  Hej Henrik, mange tak for din hjemmeside. Jeg er MEGET i vildrede! Er faktisk lige ved at gå ud af mit gode skind. For at gøre det kort, er min kæreste i dag blev afvist visum til USA, fordi han ikke har et arbejde p.t. Han er jobsøgende. Vi er blevet inviteret til USA til januar af mine forældre p.g.a. min mors 60 års fødselsdag. Han har ikke dansk statsborgerskab, men montenegrinsk. Han er født og opvokset i Danmark, men har aldrig fået det gjort. Jeg ved ikke rigtig, hvad vi nu skal gøre. Kan vi søge igen, når han får arbejde, eller skal vi til at søge om dobbelt statsborgerskab og så søge ESTA? Please kom med nogen gode råd. Min far er advokat, og jeg har sendt en indsigelse til ambassaden med ALLE informationer, fly, cruise osv. Vi flyver sammen og alt er booket. Han spiller fodbold herhjemme, vi bor sammen, og jeg kan slet ikke forstå hans afvisning…

  • says

   Ambassadens årsager til behandling og deraf følgende afgørelser på visum ansøgninger er desværre ikke altid lige til at gennemskue. Og man får mig bekendt ikke nogen årsag til, at en visumansøgningen eventuelt er blevet afvist. Det gør naturligvis ikke sagen nemmere, at din kæreste er statsborger i et ikke ESTA land. Om det lige er hans status som jobsøgende, der har gjort forskellen, skal jeg ikke kunne sige. Men det kan det være, da det jo i princippet kunne betragtes som værende et incitament for at tage et job i USA – hvad der muligvis er andre fra Balkan lande, som har gjort, uden at have “lov” til det. Uden at jeg ved, om det er tilfældet. Hvorvidt han skal søge dansk statsborgerskab, er jo helt hans egen afgørelse, og bør i princippet ikke have noget med hans USA visum at gøre. Men man kan sige, at afgørelsen jo indirekte er et vink med en vognstang om, at det måske var en god ide at få dansk statsborgerskab – eller dobbelt statsborgerskab – hvis han har mere tilknytning til Danmark end til Montenegro. Det er umiddelbart mit bedste svar til jer.

 6. Kasper Nielsen says

  Jeg skal til USA sidst på måneden, da jeg har kvalificeret mig til en turnering (computerspil). Jeg skal spille den i Washington, hvor jeg kan vinde 10.000 dollars. Jeg er i tvivl om, det er nødvendigt for mig at søge visum? Dbh Kasper

  • says

   Jeg kan ikke på nogen som helst måde få øje på, hvorfor du skulle overveje at søge visum. Du skal bare have en ESTA godkendelse og så ellers glæde dig til oplevelsen i Washington – den amerikanske hovedstad går jeg ud fra, eftersom der jo også findes en Washington State i USA :-) God tur – og held og lykke!

 7. Mrs. H says

  Hej! Min kæreste og jeg er netop blevet inviteret på ferie næste år, hvor vi under rejsen skal mellemlande i USA. Problemet er, at min kæreste er tidligere straffet. Han fik sin dom i starten af 2012. Den lød på tilbagebetaling af tyveri, samfundstjeneste og betinget dom i tre år. Vil han kunne komme med? Kan forstå, at han skal søge visum i stedet. Er det noget, han skal fremvise under rejsen? Der er nemlig ingen, der kender til denne dom. Venlig hilsen Mrs. H

  • says

   Jeg ville overveje en helt anden løsning i jeres tilfælde, eftersom det er en lidt besværlig procedure at søge visum til USA – plus at det koster cirka 1.000 kr. Da jeres destination ikke er USA (som jeg læser jeres spørgsmål), men der kun er tale om en mellemlanding, ville jeg i stedet prøve at finde flyforbindelse, som ikke går via USA. Så er I ude over det problem. De 1.000 kr. I sparer i gebyr for visum, kan I så i stedet bruge på en måske lidt dyrere flybillet til jeres destination. Naturligvis skal passet og dermed visum’et fremvises, når I mellemlander i USA. Så jeg kan ikke garantere jer, hvor meget diskretion, I kan forvente undervejs.

   • Mrs. H says

    Tak for svar. Da det ikke er os selv, der køber rejsen, er visum løsningen nok den bedste. Hvor lang tid i forvejen skal man søge om det, for at være sikker på at have det inden afrejse?

    • says

     I skal regne med en sagsbehandlings tid på cirka en måned – fra I indsender den elektroniske visa formular til I har passet retur fra ambassaden med visum’et indsat i passet. Det skyldes bl.a., at der indgår et interview på ambassaden som en del af visum processen, og der skal bestilles tid til dette interview, efter at selve visum formularen er indsendt og administrationsgebyret for visum ansøgningen er betalt. Så forvent en måneds behandlingstid sammenlagt – selvom det kan gå hurtigere.

 8. Annemette Winther says

  Vi er familie på fem, der skal på ferie en måned i USA. Undervejs på denne ferie skal vi tilbringe fem dage i Canada på Vancouver Island, som vi kommer til via bil og færge (altså ingen lufthavn). Så vores rejserute hedder DK-Seattle-Canada-Seattle. Vi har vores ESTA og pas klar til USA indrejse, men jeg er i tvivl, om vi skal foretage os noget særligt for, at kunne rejse tilbage ind i USA efter fem dage i Canada? Skal det angives et sted, skal der udfyldes noget særligt, skal vi medbringe noget i papirform, når vi krydser grænsen i bil og med færge? Venlig hilsen Annemette

  • says

   Det giver slet ikke nogen problemer at komme ind i Canada fra USA – og heller ikke, når I skal tilbage til USA. I skal naturligvis have passet klar, når I kører ind i Canada, og det samme gælder, når I kører tilbage til USA. Men der ud over skal I ikke foretage jer noget. Eventuelle toldpapirer i forhold til indrejsen i Canada, kan I udfylde på grænsen. Nu er det nogle år siden, jeg selv kørte over grænsen til Canada fra USA, men jeg mindes ikke, at der skulle udfyldes noget på grænsen, og det mener jeg ikke, har ændret sig. Og glem alt om ESTA i forhold til tilbagerejsen ind i USA: Her “gælder” jeres oprindelige ESTA godkendelse fortsat, som I brugte, da I landede i Seattle. Så det er altså lige så nemt at krydse grænsen mellem USA og Canada til lands, som det var at køre over grænsen til Tyskland, inden Schengen samarbejdet trådte i kraft. I kan i øvrigt glæde jer til Vancouver Island, der skulle være helt fantastisk. Jeg har selv til gode at besøge den naturskønne aflange canadiske ø. Rigtig god tur!

 9. Daniel Kristensen says

  Tak for en god side. Jeg rejser til USA med min familie (inklusiv min kone som er fra Sydkorea). Vi rejser til Toronto og bruger nogle dage der, hvorefter vi kører til USA med Chicago som mål. Så jeg er ikke sikker på, hvad Port of Entry bliver. Og du nævnte noget med en grøn slip? Er det noget vi skal ordne ved grænsen eller hvordan skal vi forholde os? Tak for hjælpen – Mvh Daniel

  • says

   Man skal udfylde en grøn formular, kaldet I-94W på selve grænsen, når man som international rejsende kommer fra Canada og vil køre ind i USA (og ens rejse starter i Canada). Det koster som jeg kan læse det, det samme som en ESTA godkendelse – det vil sige et administrationsgebyr på 14 dollars. Men man behøver ingen ESTA godkendelse, når man rejser ind i USA over land fra fx Canada. Jeg ved ikke, om en eventuel godkendt ESTA ansøgning (fx fra en tidligere USA rejse) vil gøre processen nemmere, når man vil rejse ind i USA fra Canada via en grænseovergang. Men her må I lige prøve jer frem. Jeg kan ikke udelukke, at processen har ændret sig, da man arbejder på helt udfase papirformularen i fysisk form, og køre det hele elektronisk. Så det må I tjekke, når I ankommer til grænsen. Reglerne er i øvrigt de samme for din kone, da Sydkorea også er et Visa Waiver land.

   • Daniel Kristensen says

    Mange tak for godt og fyldigt svar. Så vi behøver altså slet ikke forhånds godkendes. Det var da nemt 😉 Kunne du poste et link til den side, hvor du finder reglerne? Kunne godt tænke at læse mere om det. Mvh Daniel

    • says

     Jeg kendte godt svaret i forvejen, men fik bekræftet, at det stadig forholder sig sådan via nedenstående link. Men vær opmærksom på, at man arbejder på at udfase den omtalte I-94 W formular, så muligvis foregår udfyldelsen af formularen elektronisk. Det er i øvrigt ret svært at finde frem til information om emnet via de amerikanske og canadiske websites, da informationen i de fleste tilfælde er målrettet canadiske eller amerikanske statsborgere. Men informationen her gælder internationale besøgende fra Visa Waiver lande, hvilket bl.a. vi sige Danmark. Linket er http://1.usa.gov/1UcmsRD

 10. Tove Holm says

  Jeg er en ældre dame, som nu skal besøge min datter i Californien. Jeg sendte en ansøgning til ESTA og betalte. Der kom omgående en applikation retur, hvoraf ESTA-status er: “Ansøgning om bemyndigelse er godkendt.” Betyder det, at jeg med dette papir ikke skal foretage mig yderligere? At jeg er godkendt til at kunne rejse, og først efter ankomsten skal endelig godkendes af de amerikanske myndigheder? Beklager jeg ikke rigtig forstår det, men jeg håber på et svar. Med venlig hilsen Tove Holm

  • says

   Det er fuldstændig korrekt, sådan som du har forstået proceduren. Du kan nu rejse til USA uden problemer. Efter ankomsten til USA skal du vise dit pas i paskontrollen og ganske kort svare på et par enkle spørgsmål – og det er så det. ESTA formularen er udarbejdet for at undgå, at uønskede personer stiger ombord på flyet, for så at blive afvist i paskontrollen i USA. Ved hjælp af ESTA godkendelsen kommer disse personer slet ikke ombord på flyet – og dermed ikke til USA. God tur til Californien!

 11. Jette Grube says

  Jeg er kommet i tvivl. Sidste år var vi i Los Angeles på ferie, og nu i år skal vi til Florida. Skal vi ændre noget på vores ESTA fra sidste år? Jeg mener hotel eller adresse? På forhånd tak for en super side.

  • says

   Ja, I bør lige gå ind og ændre jeres adresse i USA – det vil sige adressen på det sted, hvor I opholder jer den første nat i USA. Til gengæld skal I ikke lade jer forvirre af, at I ikke kan ændre på informationerne om jeres flyrejse. ESTA formularen er nemlig blevet ændret/ justeret i forhold til sidste år, og derfor kan I ikke ændre på informationerne om flyrejsen. Se eventuelt også nogle af de andre kommentarer længere nede under denne artikel.

 12. Peter says

  Jeg er tidligere straffet med en bøde for bedrageri på 3000 kr. Det er snart seks år siden, og det er den eneste straf, jeg har fået. Jeg kan ud fra spørgsmålene i ESTA tolke, at jeg ikke kan få denne forhåndsgodkendelse, men at jeg i stedet skal søge visum. Tror du det er muligt at få visum med min “lille” straf, og hvor lang tid kan der gå, før man får svar? Mvh Peter

  • says

   Du har helt ret i, at der ikke er grund til, at du bruger 14 dollars på at lave en ESTA ansøgning, der så bliver afvist p.g.a. din tidligere overtrædelse af straffeloven. Så gå direkte til visum proceduren, som godt nok er dyrere og mere langsommelig. Til gengæld vil jeg umiddelbart vurdere, at du ikke vil få nogen problemer med at få fx et turistvisum til USA. Det er trods alt en “lille” sag, og den ligger seks år tilbage i tiden. Jeg kender ikke noget til, hvordan ambassadens visum afdeling fortolker tidligere straffe, men uden at kende din konkrete sag, så er en bøde på 3.000 kr. ovre i småtingsafdelingen – især når der ikke er andre ting på straffeattesten, og din sag ligger seks år tilbage i tiden. Sagsbehandlingstiden plejer højst at være en måneds tid. Men det afhænger lidt af sæsonen – og hvornår du kan få booket en tid til et interview på ambassaden i København. For du slipper næppe for at skulle til interview i København som en del af din visum ansøgning. I øvrigt kan jeg fortælle, at prisen for et turistvisum desværre er steget til 1.120 kr. (juli 2015) som følge af den stigende dollarkurs. Læs mere om proceduren for at søge visum her – http://1.usa.gov/1MhyB37

 13. Andreas Jørgensen says

  Hej Henrik, hvis man ved en fejl er kommet til at klikke ja til nedenstående og fået godkendt, men skal holde ferie i USA og ikke videre… Skal man så lave et nyt for ikke at opleve problemer? I transit eller til USA: Du bliver spurgt om USA er din endelige destination, eller blot transit på vej til en anden destination. Her skal du svare: Nej, hvis du skal på ferie i USA. Du skal derefter oplyse adressen på din første overnatning.

  • says

   Der er rigtigt mange andre før dig, der har misforstået “Transit” feltet, og udfyldt det /aktiveret det ved en fejl. Den fejl ser amerikanerne dagligt, så du behøver ikke foretage dig yderligere. Jeg ved faktisk ikke, om du kan rette fejlen i din nuværende ESTA godkendelse. Men det korte af det lange er, at du har fået din ESTA godkendelse. Og da kravene er de samme til både transit rejsende og til personer, som rejser ind i selve USA, er problemet ikke stort. Hvis du bliver spurgt ud om det af immigrations officeren, må du lige sige, at du har fået udfyldt Transit feltet ved en fejl. Men jeg tror ikke, at de vil gøre den store sag ud af det. Det er som sagt et velkendt problem, at folk roder rundt i det med transit spørgsmålet. Oplysninger om overnatning den første nat i USA vil i øvrigt også fremgå af dit told dokument, du udfylder ombord på flyet. God tur!

   • Yasemin says

    Hej Henrik. Jeg har desværre kommet til at gøre det samme. Er du helt sikker på at det ikke er så stort et problem?

    • says

     Jeg kan kun gentage, hvad jeg svarede Andreas i svaret ovenfor: Jeg ville ikke foretage mig yderligere, hvis jeg var dig. Jeg er i øvrigt ikke sikker på, at du kan lave en ny ESTA godkendelse med afsæt i det samme pas, så jeg tror ikke, du kan ændre fejlen.

 14. Daniel Overby says

  Tak for en fin hjemmeside! Jeg står og skal til USA om lidt over en uge, og har fået godkendt min ESTA, og så lurede jeg på følgende: Om det ESTA-dokument man skal medbringe, er det hvor følgende oplysninger fremgår af: Application number, Passport Number, Passport Issuing Country, Family Name, First /Given) Name, Birth date, ESTA Status, Payment receipt? :) På forhånd tak. Hilsen Daniel

  • says

   Det lyder som om, at du har fat i de korrekte oplysninger. Så mit svar er, at det vil være de omtalte informationer, du kan vælge at udprinte og medbringe. Når jeg skriver “kan”, er det fordi, det ikke er noget krav, at man udprinter og medbringer disse oplysninger i papirform. Men i nogle transfer lufthavne (lufthavne uden for USA) kan det være en fordel at have disse informationer med sig, så man eventuelt kan “bevise”, at man har en ESTA godkendelse. Men hovedparten af alle passagerer, som rejser til USA, vil slet ikke få brug for at fremvise disse oplysninger på print. Dybest set kan du altså fint tage til USA, uden at have printet disse informationer ud. Men vil du være på den helt sikre side, så print dem ud. God tur til USA :-)

 15. Dennis S. Jakobsen says

  Jeg har netop fået et mundtligt jobtilbud fra en af mine kunder fra Californien, og jeg vil også få et på skrift inden længe. Hvordan er det med at få visum? Jeg har kigget mange forskellige steder, og visum junglen er meget forvirrende. Er det min kommende arbejdsgiver, der skal sørge for, at jeg får arbejdsvisum, etc. til USA? Eller er det mig selv, der skal tage kontakt til Den Amerikanske Ambassade her i København? Har også endnu et spørgsmål: Jeg har en kæreste – hvordan kan hun komme med? Og er det muligt, uden at være gift?

  • says

   Du har helt ret i, at det med visum til USA kan være lidt forvirrende. Jeg har ikke mulighed for at rådgive i detaljer omkring det med visum, men her er lige et par detaljer: Ja, det er dig selv, der skal sørge for at søge visum. Så du skal selv i gang med visumproceduren. Jeg kender ikke de præcise krav til dokumentationen i forhold til ansøgning omkring et arbejdsvisum, så det skal du selv læse op på. For der stilles utvivlsomt en række krav til dokumentation i forhold til dit nye job i USA. Jeg kan se, at der findes en hel stribe forskellige arbejdsvisum, som er beskrevet på ambassadens hjemmeside. Afhængig af hvilket slags job, der er tale om, skal du så vælge den relevante underkategori. Det ville jeg starte med at kigge på – og så vente med at bekymre dig om din kæreste til du selv har fået styr på dit eget visum. Du kan læse mere om de forskellige visum kategorier for såkaldte “temporary workers” her – http://denmark.usembassy.gov/temporary-workers.html

  • Nikolai May Yde says

   Hej Dennis, et lille hint til når du engang har fået dit eget visum. Ifølge 9 FAM 41.31 N14.4 kan din kæreste (uden at være gift) få et B-2 visum, som er annoteret med oplysninger om dit visum. Din kæreste kan derefter blive i USA i ligeså lang tid som du kan. Hun kan dog ikke få arbejde i USA, medmindre I bliver gift. Der er ikke så mange Custom and Border Protections officers, som kender denne regel. Så sørg for at have et print af paragraffen med, når I rejser ind i landet. Det er det jeg selv har gjort med mit E-2 visa, så jeg taler af personlig erfaring.

 16. Frederik Ellekilde says

  Hej Henrik. Jeg skal rejse til USA i næste måned. Jeg har allerede indrejsetilladelse fra en tur til New York sidste år. Problemet er, at jeg kun kan ændre adressen på, der hvor jeg skal bo, men ikke flyinformationen. Skal jeg ansøge igen eller hvordan? Håber du kan hjælpe. Hilsen Frederik

  • says

   Du behøver ikke lave en ny ESTA ansøgning. Forklaringen er, at ESTA formularen blev ændret i november 2014, og her blev informationen om flyrejsen fjernet fra ESTA formularen – mens der kom nogle andre og nye spørgsmål til. Derfor ved amerikanerne ved godt, at du ikke kan rette flyinformationen, som er “forkert” i forhold til din nye rejse til USA. Men det er helt OK – fordi formularen er ændret. Bottom Line: Din nuværende og fortsat gyldige ESTA godkendelse kan sagtens bruges til din kommende rejse til USA :-)

 17. Julie Feddersen says

  Hej Henrik! Tak for den nyttige side. Dog har jeg stadig nogle problemer. Jeg skulle have rejst afsted til USA som au pair den 6. juli 2015. Jeg har fået mit visum, som er gyldigt i et år, hvilket er rigtig fint. Dog er der sket nogle negative ændringer, så jeg skal ikke afsted den 6. juli alligevel, da min værtsfamilie ikke længere er godkendt som værtsfamilie. Jeg har nu kontakt med en anden familie, men der er blot det problem, at de først skal bruge mig den 9. august 2015. Jeg ved, at mit visum er gyldigt 30 dage efter udløsdatoen, men det er stadig ikke helt nok for mit vedkommende. Hvad sker der, hvis jeg bliver der længere end de 30 dage, der er ekstra? Eller kan man evt. gøre noget? Håber du vil hjælpe mig. Mvh Julie

  • says

   Jeg vil stærkt anbefale dig, at du overholder tidsfristen i dit nuværende visum, hvis du vælger at benytte det til din indrejse i USA. Så må din nye værtsfamilie acceptere, at du har en bagkant, der slutter lidt før, de måtte ønske det. Det er der jo en helt naturlig forklaring på. Det lyder heller ikke som om, at du mangler ret mange dage på dit nuværende visum. Ellers er der ikke andet at gøre, end at ansøge om et nyt visum, som passer til den nye værtsfamilie. Så skal du godt nok igennem visum proceduren igen. Men igen: Forklaringen er jo lige til, og du er jo uden skyld i, at din oprindelige værtfamilie ikke blev godkendt. Du slipper dog ikke for at skulle betale visum gebyret endnu engang. Men vælger du at holde fast i dit nuværende visum, så overhold udrejsefristen.

   • Louise Holm says

    Hej Henrik, vi skulle have rejst til USA i dag, men min kæreste har desværre ikke fået visum. Han har søgt visa waiver, men fået det svar, at der kan gå op til fem måneder, før han får yderligere svar. Tror du, der er nogen mulighed for, at han eventuelt kunne få svar nu her, så vi kunne rejse over og holde ferie med resten af familien, som er rejst idag? Håber du kan hjælpe eller har nogen forslag, for siddet helt fortabte tilbage. Mvh Louise

    • says

     Det er jeg ked af at høre på dine og din kærestes vegne. Når du skriver, at han ikke har fået visum, så er det ikke helt korrekt: Han har ikke fået indrejsetilladelse til USA via Visa Waiver programmet, og det er ikke det samme som et visum. Tvært imod skal han muligvis søge “rigtigt” visum, hvis han af en eller anden årsag ikke kan bliver forhånds godkendt med en ESTA ansøgning via Visa Waiver programmet. Det svar I har modtaget, lyder lidt underligt. Men der må være tale om et automatisk svar fra systemet, når en person af en eller anden grund ikke umiddelbart kan godkendes. Når han har fået det svar, som han har, så tror jeg desværre, at han må skyde en hvid pind efter at rejse til USA indenfor den nærmeste fremtid. Så for dit eget vedkommende, så står valget mellem at rejse til USA alene over til familien – uden din kæreste. Eller helt blive hjemme i denne omgang, hvilket naturligvis er ærgerligt. Jeg har ingen anelse om, hvad der kan være “gået galt” i relation til din kærestes indrejse ansøgning. Der kan være rigtigt mange grunde til, at han ikke umiddelbart er blevet godkendt. Men når det officielle svar er, at han må væbne sig med tålmodighed, så er jeg næsten sikker på, at der ihvertfald går noget tid, inden I han hører mere. Så ferien med familien i USA, den når han desværre ikke at deltage i – er jeg ret sikker på. Du må i øvrigt gerne – når I har modtaget et svar – sende mig en opfølgning, da det kunne være interessant at vide, hvorfor han er blevet afvist – hvis det ikke skyldes en dom for noget kriminalitet eller noget i den retning, som ind imellem er årsag til, at man får sin ESTA/ Visa Waiver ansøgning afvist. Jeg håber, I kan bruge mit svar – selvom jeg desværre ikke kan byde ind med “gode” nyheder i jeres tilfælde.

 18. Bo N. says

  Tak for en super spændende hjemmeside, hvor vi stadig kan finde inspiration til mange USA rejser. Vi er nu ved at forberede vores næste USA tur. Vi skal derfor have ny ESTA godkendelse. Formularen er ændret siden sidst, og ved et af punkterne står der: “Rejser De til USA i transit til et andet land?” Jeg er lidt i tvivl, menes der om vi mellemlander på vejen til USA eller om vi har en mellemlanding i USA på vej til et andet land? På forhånd tak for hjælpen.

  • says

   Transit spørgsmålet er kun relevant for dem, som rejser videre til et andet land uden for USA – men som har en mellemlanding i USA på vejen til deres destination, fx i Latinamerika, Sydamerika eller hvor det nu måtte være. Hvis USA er den endelige destination, skal man ikke udfylde Transit spørgsmålet. Amerikanerne er helt ligeglade med, om I mellemlandede i England, Frankrig, Island, Tyskland, Canada eller et helt tredje land på vej til USA, hvis USA er jeres slut destination.

 19. Johanne Axelsen says

  Hej Henrik, tak for en fed side. Jeg har tidligere været i USA i 6 måneder og fik i den forbindelse et turistvisum der jo har udløbsdato efter 10 år. Jeg fik et stempel, som viste at jeg måtte være i landet indtil de seks måneder var gået (13. februar 2015). Nu rejser jeg igen til USA i morgen i en måned, og er i tvivl om, om jeg kan bruge det turistvisum og så få et nyt stempel? Eller om jeg skal søge ESTA?

  • says

   Du kan sagtens benytte dit turistvisum igen, så du behøver ikke nogen ESTA godkendelse. Som du selv skriver, så har dit turistvisum en gyldighed på 10 år, så de næste godt 9 år, behøver du ikke tænke på ESTA, da du allerede har et turistvisum. Rent lavpraktisk kan det være en lille smule mere besværligt med et visum i forhold til en ESTA godkendelse, når det fx handler om at checke ind på flyet online op 24 timer før afgang og den slags ting. Det er “systemet” nemlig kun gearet til, i forhold til ESTA godkendelser. Men det er en mindre detalje. Tænk i stedet på, at du sparer op til 10 x 14 dollars med dit turistvisum – hvor du kan opholde dig op til seks måneder ad gangen i USA – i modsætningen til ESTA rejsende, der kun må være i USA tre måneder ad gangen. Så glem alt om ESTA. Du får et nyt stempel i passet ved ankomst til USA i morgen. God tur!

 20. Malene says

  Jeg var i USA september 2013. Mit pas er udstedt 26. juni 2006 og er maskinlæsbart, så om et år skal jeg have nyt pas. Jeg synes dog at have set nogle steder på nettet, at mit pas nu skal være udstedt efter august 2006, for at jeg kan komme ind i USA. Det var ikke et issue i 2013. Skal jeg lave nyt pas allerede nu? Venlig hilsen Malene

  • says

   Alle danske gyldige pas kan benyttes til indrejse i USA. Så selvom man som dig har et ældre men stadig gyldigt dansk pas, kan det sagtens benyttes til indrejse i USA. Så det korte svar er altså, at du ikke behøver at få lave et nyt dansk pas til indrejse i USA, før dit nuværende pas udløber i juni 2016.

 21. Birgitte Magic says

  Jeg tager til USA den 26. juni 2015 i knap fire uger og søger dermed ESTA, selv om jeg allerede har en, der virker – men den udløber i den periode, jeg er derovre. Jeg skal afsted igen 15. oktober 2015 og kan derfor bruge den ESTA, jeg udfylder i dag. Men jeg vil gerne have styr på, HVORDAN jeg gør 2. gang jeg skal afsted….? Du skriver: Nummeret skal bruges, når du ved USA-rejse nummer to skal ændre info om fx rejsedatoer… Hvordan og hvor gøres det? VH Birgittte Magic

  • says

   Jeg er i USA på reportagerejse, så jeg vil lige vente med det udvidede svar, indtil jeg er tilbage i Danmark. Jeg vil bare lige kort præcisere, at man faktisk sagtens kan rejse til USA på en ESTA godkendelse, som udløber, mens man opholder sig i USA. ESTA godkendelsen behøver således ikke være gyldig under hele ens ophold i USA. Men skal naturligvis være det på datoen for indrejsen i USA. Så du behøver altså ikke forny din nuværende ESTA godkendelse til din rejse ind i USA den 26. juni – man kan vente til du skal rejse ind i USA igen den 15. oktober – hvis du ikke allerede har fornyet den. Til gengæld skal ens pas være gyldigt i hele den periode, man opholder sig i USA. Men altså ikke nødvendigvis ESTA godkendelsen :-)

 22. Isabell Nielsen says

  Jeg har lige forladt Miami i sidste uge og er rejst hjem. Plejer man ikke og få et stemple i passet, når man rejser hjem (at man er rejst ud af landet igen)? Det fik vi nemlig ikke denne gang.

  • Finn Petersen says

   Tror jeg aldrig de har gjort, før ESTA hæftede de et “visa” fast i passet som blev taget ud når du checkede ind til din hjemflyvning. Formoder de nu elektronisk registrerer at du har forladt landet.

  • says

   Nej, der stemples ikke noget ind i passet ved afrejse fra USA. Indtil for få år siden skulle man aflevere en grøn slip ved udrejse af USA som “bevis” for, at man havde forladt landet. Men i dag foregår al registrering elektronisk, så man skal ikke have noget stempel i passet ved udrejse eller lignende. Det er kun i tilfælde af, at man rejser ind i USA over land – fx fra Canada ind i USA via landevejen – og at man starter sin rejse i Canada (og ikke USA) – at man stadig skal have den grønne slip indsat i passet. Og huske at aflevere den igen, når man rejser ud af USA. Men det skal de færreste tænke på. Og der bliver altså under ingen omstændigheder stemplet noget i passet ved udrejse af USA.

 23. Jannik Lauritsen says

  Jeg står og skal til interview på ambassaden omkring et F1 visa. Og der står, at jeg skal have et “proof of financial support” med, men hvad indebærer det? Er det nok bare at få et udskrift med ens kontobalance fra banken med deres stempel, eller er der noget helt specielt, man skal have med? VH Jannik

  • says

   Jeg vil mene, at du skal medbringe fx tre måneders lønsedler eller tilsvarende og et kontoudtog fra banken. Altså lidt det samme, som hvis man har et møde med sin bank, og de også skal se dokumentation for ens indtægter. Det må være noget i den retning, der er tale om. Jeg kan ærligt talt ikke selv huske, hvad jeg havde med som dokumentation, da jeg for seks år siden sidst var til samtale på ambassaden. Da jeg fik fornyet mit pressevisum sidste år, fik jeg det fornyet automatisk, da det var mit tredje pressevisum. Så jeg slap for turen på ambassaden – er åbenbart blevet forhånds godkendt inde i systemet 😉

 24. Lærke M. says

  Super god side du har. Jeg er lige kommet hjem fra et 90 dages ophold i Californien (den 3. maj kom jeg hjem). Jeg vil rigtig gerne afsted igen, men jeg vil gerne opholde mig i landet i over 90 dage. Jeg har søgt og søgt på nettet på, hvor mange dage man må være i landet på et turist visum, kan du svare mig på det? Ville jeg have mulighed på det visum at tage et smut til Mexico, eller Danmark for den sags skyld, i en uge, og så komme tilbage til USA igen, vil de lukke mig ind? Venlig hilsen Lærke

  • says

   Tricket med Mexico eller Canada kan jeg godt skyde ned med det samme. Du “nulstiller” ikke dine 90 dage ved at rejse til et naboland. Man skal helt forlade det amerikanske kontinent, inden ens 90 dage bliver nulstillet. Så du har faktisk gjort det helt rigtige ved at tage hjem til Danmark. For dermed er dine 90 dage i USA allerede blevet nulstillet. Når det er sagt, så ser amerikanerne på, om man har et “naturligt” rejsemønster, når man rejser ud og ind af USA uden visum. Herunder hvilke destinationer, man rejser frem og tilbage til, når man ikke opholder sig i USA. Så hvis du rejser til USA igen i morgen, kan du i princippet godt gøre det – men du vil muligvis ved ankomsten blive udspurgt lidt mere grundigt om, hvad du skal foretage i USA denne gang – når du nu lige er rejst ud af landet den 3. maj. Angående turistvisum, så er jeg ikke 100% inde i reglerne. Men sådan som jeg forstår det, så udstedes turistvisum individuelt – og har altså individuel længde, afhængig af hvilke rejseplaner, man har i USA. Man er altså ikke garanteret en bestemt antal måneder. Men i nogle tilfælde, så udstedes turistvisum med op til seks måneders varighed. Men det er altså ikke noget, man er garanteret på forhånd. Jeg håber, du blev lidt klogere :-)

 25. Elisabeth Strobel says

  Jeg har været inde og udfylde vores ESTA. Ved min søns ESTA skrev jeg den by, som han er født i (Odense). Men så efterfølgende, at der i hans pas står vores hjemmekommune. Vil det være et problem, at der ikke står den samme by som i passet?

  • says

   Umiddelbart er det ikke en detalje, som vil få mig til at ligge søvnløs om natten. Det lyder som en lille teknisk detalje, og han er jo rent faktisk født i Odense, som er det korrekte svar på spørgsmålet. Så jeg tror ikke, I behøver bekymre jer om lige præcis den information. Blot pasnumre og den slags information er korrekte på ESTA formularen. God tur!

 26. Jens Hay-Schmidt says

  Når man udfylder ESTA og flyver med Air Canada fra København via Toronto til Los Angeles, er der så noget om, at Toronto virker som indrejse sted til USA? Hilsen Jens

  • says

   Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål. Er det i relation til oplysninger på selve formularen? Hvis der skal oplyses “Port of Entry” – ankomstdestination til USA – så må det trods alt Los Angeles i dit tilfælde. Selvom amerikanerne har en fremskudt grænsepost i Toronto, så er du jo trods alt stadig på canadisk jord i Toronto. Så jeg ville skrive Los Angeles, hvis jeg har forstået dit spørgsmål korrekt, da det jo først er her, at du som juridisk person er ankommet til USA. Rent praktisk, så går man gennem den amerikanske immigration og toldkontrol, allerede i Toronto, hvis det er det, du spørger om. Men det har ikke umiddelbart noget med ESTA formularen at gøre.

 27. Marie Lundstrøm says

  Hej Henrik, jeg håber, du kan svare på mit spørgsmål. Min kæreste er amerikaner, og jeg opholder mig p.t. i USA på ESTA. Jeg skal snart hjem til Danmark og vil så returnere igen på mit ESTA, som varer godt og vel to år endnu. Jeg vil gerne vide præcis hvilke rejsedestinationer, der IKKE giver anledning til en nulstilling af 90-dages perioden? Du siger det nordamerikanske kontinent, og jeg har læst flere forskellige svar på, hvor det ikke kan betale sig at rejse hen, hvis man vil nulstille 90-dages perioden. Min kæreste og jeg har talt om at tage på ferie til Ibiza i slutningen af min næste 90-dages periode, for at nulstille den. Vil dette godkendes, vil du tro? Mvh og på forhånd tak. Marie

  • says

   Jeg kan desværre ikke give dig en præcis liste over rejsedestinationer, som nulstiller de tilladte 90 dage, man må opholde sig i USA uden visum. Og jeg vil generelt anbefale, at man omgås “eksperimenter” med at nulstille 90 dages perioden med omtanke. Uden at jeg kender den præcise fremgangsmåde, så er min fornemmelse, at de amerikanske immigrations myndigheder vurderer folks rejsemønster fra person til person. Hvis man fx har flere meget lange ophold i USA efter hinanden (af op til 90 dages varighed) – kun afbrudt af ganske korte udlandsophold – vil man nok hurtigt vække immigrations myndighedernes mistanke om, at man ikke længere er turist, men måske arbejder, studerer eller foretager sig andre ting i USA, som kræver visum. Men en rejse til Ibiza bør naturligvis nulstille din 90 dages periode, da Ibiza (mig bekendt) er en del af Spanien og ligger i Middelhavet. Men folk bliver altså vurderet individuelt ved ankomst til USA, og her vil ting som antal ophold i USA og opholdenes længde i USA, og hvilke destinationer man ankommer fra til USA – og hvilken tilknytning man har til sit hjemland – indgå som en del af vurderingen. Endelig er der jo også den mulighed, at du ganske enkelt gifter dig med din amerikanske kæreste. Så er problemet med 90 dages perioderne løst en gang for alle 😉 Selvom det måske er en lidt dramatisk løsning på “problemet”. Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

 28. Mette Dünser says

  Hej Henrik, du har givet klare svar til mange, så nu forsøger jeg mig også. Vi skal til USA i maj – dog er vi usikre på, om vores søns pas er ok. Vi havde egentlig bestilt et nyt pas, men da det ikke var i orden, da det kom frem, fik vi forlænget det gamle pas til november. Passet er udstedt i 2010. Mon han kan rejse på det? På forhånd tak

  • says

   Tak for jeres ros af Highways-USA. Jeg er faktisk ret meget i tvivl om svaret på jeres spørgsmål. Lige netop når det gælder indrejse i USA, vil jeg betragte det som værende problematisk, at hans gamle pas “blot” har fået forlænget gyldigheden. Til stort set alle andre lande i verden ville jeg ikke være bekymret. Men i lige netop USA kan det være et problem, da man heller ikke godtager en række andre midlertidige pas. Så uden at vide, om det rent faktisk er et problem, ville jeg i jeres tilfælde få lavet et nyt “rigtigt” pas til ham. Han skal jo trods alt have et nyt pas allerede til november, så bestil et nyt pas, så han kan rejse ind i USA på det.

 29. Elly Borg says

  Jeg skal til Florida den 30. april 2015. Jeg får blodtrykssænkende medicin. Min læge mener ikke, jeg skal medbringe erklæring om denne medicin, og den står heller ikke på listen over medicin, der kræver pillepas i EU. Kan jeg roligt medbringe medicin i originalemballagen til det antal dage, jeg er der? I en artikel i Politiken står der, at man skal udfylde “Den blå/ hvide formular vedrørende madvarer. Er det en, man får udleveret i flyet? Tak for en rigtig god side. Elly Borg

 30. Sophia Lauenborg says

  Efter både snak med Udenrigsministeriet og Den Amerikanske Ambassade, er jeg lidt i tvivl om, hvilket visum jeg skal søge. Om jeg bare skal nøjes med ESTA 90 dages visum fri eller et turist-/ forretnings visum. Jeg skal til New York til sommer i cirka to måneder for at gå på et skuespillerkursus, der kun varer ni timer om ugen. Noget jeg selv betaler for og intet tjener på. Hvis det er er turist- eller forretnings visum jeg skal søge, så står der, at jeg skal til samtale med alle mulige papirer samt medbringe gamle pas. Hvem har sine gamle pas? Hvad gør jeg? Grunden til at jeg er i tvivl er, at et student visum kræver, at man læser 18 timer om ugen, hvilket jeg ikke skal. Så jeg er vel ikke studerende i visum sammenhæng? Så jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal søge turist- eller forretnings visum. Og hvad hvis jeg vil blive et par uger efter kursus? Behøver jeg meddele en nøjagtig returdato? Skal jeg have fundet sted at bo og have booket flybilletter inden samtalen? Der er to måneder til, jeg skal afsted. Er i tvivl om jeg kan nå alt det. Tak

 31. Michael Leth Møller says

  Jeg har en gyldig ESTA, men er siden blevet gift og har ændret efternavn. Navnet I passet er stadig det samme og gyldigt til 2018. Vil det have nogen indflydelse på min indrejse i USA??

 32. Freja Andersen says

  Tak for en informativ side. Jeg rejste i sommers til USA og fik derfor en ESTA-indrejsetilladelse gyldig til 2016. Dengang udfyldte jeg kun de obligatoriske felter og således ikke feltet om, på hvilken adresse jeg ville befinde mig. Nu skal jeg til USA igen og kan så forstå, at der imidlertid er sket ændringer i november, således at man nu SKAL oplyse dette, samt at der er tilføjet andre spørgsmål i ansøgningen. Påvirker det på nogen måde min indrejsetilladelses gyldighed? På forhånd mange tak. Hilsen Freja

 33. Karin Aarup says

  Jeg sidder og vil lave ESTA ansøgning. Jeg ville lige høre, hvad man skriver ved arbejdsgiver, hvis man er pensionist? Jeg skal nemlig have min svigerfar og svigermor med… Og jeg kan forstå, at børn skal have deres egen ESTA ansøgning. Men de kan da ikke selv udfylde den, så ved du, om der findes en, som er til børn?

  • says

   Nej, der findes ikke nogen “børnevenlig” udgave af ESTA formularen. Her må forældrene træde til og udfylde deres børns ESTA formular. Angående arbejdsgiver, så skriver man “Retired” eller noget i den retning, hvis man er pensionist. Jeg husker ikke den præcise fremgangsmåde, men det er forklaret i forbindelse med ESTA-formularen, hvordan man skal gribe det an, hvis man er pensionist, under uddannelse, arbejdsløs eller hvad det nu måtte være, der er årsag til, at man ikke lige har en arbejdsgiver at skrive på formularen. Og det forhindrer ikke en i at rejse til USA, hvis man er arbejdsløs, pensionist eller lignende. Bare så det lige er på plads 😉

 34. Anja Simonsen says

  Som alle andre nævner her, så er det dog en rigtig god og informativ side. Og hvor er du bare hjælpsom :-) Derfor forsøger jeg mig også her, selvom det ikke helt er indenfor dit felt. Men du ved jo så meget !! Jeg skal til USA til november og billet og pas er bestilt i vores gamle navne. Vi bliver nemlig gift i september måned. Så nu er jeg i vildrede om at det er helt ok at vi hedder noget andet, når bare pas og billetter stemmer overens? Kan ikke få fat på ambassaden… Ved godt det er et spøjst spørgsmål, men render panden mod en mur andre steder. God påske :-) Mange hilsner Anja P.S: ESTA-blanketten lyder også på vores ‘gamle’ navne…

  • says

   Tak for din ros og din søde bemærkning om undertegnede 😉 Jeg kan så glæde dig med, at jeg godt kan svare dig på spørgsmålet: Det er helt OK at rejse til USA på pas med et tidligere efternavn, når alle de øvrige rejsedokumenter står i samme navn. Men det anbefales faktisk, at I medbringer en kopi af jeres (kommende) vielses attest. Den vil kunne dokumentere, at I har skiftet efternavn, hvis nogen skulle spørge jer om det. Amerikanerne kender i øvrigt fuldt ud til problematikken, da masser af mennesker skifter deres efternavn ud, når de bliver gift. Så hvis I blot pakker en kopi af vielses attesten ned i håndbagagen, så er der ingen problemer. Det er slet ikke sikkert, I bliver spurgt om noget ved paskontrollen. Men gør I det, så kan I altså fremvise dokumentation. Rigtig god tur!

 35. Jørgen Jensen says

  Jeg har et pas, der er udstedt i 2009. Jeg skal til L.A. den 9. april og har fået ESTA godkendelse. Mit spørgsmål er, om jeg skal have pas med fingeraftryk, for at kunne komme ind?? Mvh Jørgen

  • says

   Du kan uden problemer rejse ind i USA på dit pas fra 2009. Dit pas indeholder naturligvis de tekniske elementer, som der blev stillet krav om at det skulle indeholde i 2009 – og som godtages ved indrejse i USA i dag. Så glem alle bekymringer om eventuelt manglende “detaljer” på den indbyggede chip. Der hvor problemer kan opstå er, hvis man har et helt nyt pas, der IKKE indeholder de forventede elementer på den indbyggede chip – hvad så end årsagen er. Men “gamle” og stadig gyldige pas er altså fuldt gyldige til indrejse i USA.

 36. Anne Eriksen says

  Sikke en informativ side :-) Vi skal til New York på lørdag, og vi har lige ændret hotel i weekenden. Nu kan jeg så se, at jeg i vores ESTA-formular er kommet til at skrive den gamle hoteladresse under kontaktinformation i USA. Denne rubrik kan jeg jo ikke ændre, men har det nogen betydning, at hoteladresse og kontaktinformation i USA ikke stemmer overens?

  • says

   Feltet med kontaktinformation er en af de “nye” felter på den elektroniske ESTA formular, som blev opdateret i november 2014. Jeg har derfor ikke rigtigt nogen erfaringer med de “nye” felter/ information på ESTA formularen, men logikken siger mig, at det ikke har nogen betydning – da man jo netop kan vælge at skifte hotel inden afrejse. Og hvis kontaktinformationen ikke kan ændres på den elektroniske ESTA formular, er I jo uden skyld i, at adresserne er forskellige. Jeg ville ikke nervøs. Rigtig god tur til USA!

 37. Katrine says

  Vi skal en tur til New York, og skal have vores søn på 10 måneder med. Vi er lidt usikre på, om han skal have visum eller om det er nok at vi bare har vores…??? På forhånd tak Mvh Katrine

  • says

   Når I skriver visum, går jeg ud fra, at I mener en ESTA godkendelse, der er en forhånds godkendelse til indrejse i USA. Og ja: Alle personer uanset alder (også spædbørn) skal have en ESTA godkendelse til indrejse i USA. Så jeres lille søn skal have sin egen, og kan ikke nøjes med mors og fars godkendelse. God tur :-)

 38. Adam says

  Først og fremmest tak for en informativ side. Jeg har et praktisk spørgsmål vedrørende ESTA. I oktober 2013 var jeg på ferie i Florida. Nu skal vi af sted igen til Californien her til maj, og mit ESTA udløber først til september 2015, så alt spiller. Men: Når jeg vil opdatere min ansøgning med ny hotel adresse, fly osv., så kan jeg KUN opdatere hoteladressen. Jeg kan ikke rette i felterne flyselskab, ombordstignings lufthavn – her står stadig info fra ferien i Florida fra 2013. Ved du eventuelt om det er et problem eller? Hilsen Adam og på forhånd tak for hjælpen!

  • says

   I november 2014 blev selve den elektroniske ESTA formular opdateret, og ved den lejlighed kom der et par nye felter til formularen – og et par andre informationer blev fjernet. Det gælder bl.a. informationerne om flyselskab, lufthavn, flightnummer og lignende. Disse oplysninger skal ikke længere oplyses på ESTA formularen, og det er forklaringen på, at du heller ikke kan opdatere eller rette disse informationer. Så bare rolig: Selvom der optræder “gamle” informationer på din nuværende ESTA godkendelse, er ESTA godkendelsen fuldt gyldig – selvom der i dit tilfælde optræder information fra din ferie i Florida i 2013.

 39. Helle says

  Vi skal til USA om tre måneder. Vi var også afsted for to år siden her til sommer. Vi ansøgte om ESTA cirka to måneder før vi rejste, så den når at udløbe, inden vi skal afsted igen. Hvordan gør vi så? Skal den udfyldes på ny? Eller blot fornyes? Hvis ja, hvordan gør vi så det? På forhånd Tak for hjælpen. /Helle

  • Henrik Bottos says

   Du skal ansøge, som var det første gang igen. Den gamle kan ikke fornyes efter det andet år.

  • says

   Det er fuldstændig korrekt, hvad Henrik Bottos skriver ovenfor: I skal udfylde en helt nyt ESTA godkendelse og betale gebyret på de 14 dollars. Man kan ikke forny en ESTA godkendelse, når gyldigheden på de 24 måneder er udløbet. Så skal der udfyldes en ny ESTA godkendelse.

 40. John Jensen says

  Jeg sidder og skal udfylde ESTA og støder på den her, arbejdsoplysninger. “Har De en nuværende eller tidligere arbejdsgiver?” Er det hvis jeg skal arbejde i USA, eller er det min arbejdsgiver herhjemme? Jeg skal ikke arbejde i USA, kun holde lidt ferie.

  • says

   Det er din arbejdsgiver i Danmark, som du skal oplyse informationer på. Informationen om arbejdsgiver er i øvrigt en af de “nye” oplysninger, der blev tilføjet den elektroniske ESTA formular i november 2014. Årsagen til, at man skal give flere oplysninger på ESTA formularen nu end før november 2014 er i øvrigt, at man gerne vil undgå, at folk uretmæssigt får afvist deres ESTA ansøgninger. De sidste par år har været en del eksempler på, at personer har fået afvist deres ESTA godkendelser – fordi de er blevet forvekslet med folk på “den sorte liste” – altså personer, som er uønskede i USA. Ved bl.a. at afkræve flere oplysninger fra alle ansøgere, skulle det være nemmere at undgå, at helt almindelige rejsende til USA får deres ESTA godkendelse afvist p.g.a. forvekslinger.

 41. Louise Mertins says

  Jeg planlægger en meget spontan tur til NYC i morgen. Kan jeg søge et visa i dag, og stadig nå at få det til i morgen tidlig?? Kan dette nås? Håber du kan svare hurtigst muligt :)

  • says

   Jeg kan ikke normalt garantere meget hurtige svar her på siden, men i dit tilfælde kan jeg måske lige nå at svare dig: Hvis du med et “visum” mener en forhåndsgodkendelse til indrejse i USA i form af en ESTA godkendelse, kan du godt nå at få den til i morgen tirsdag. Du skal blot gå ind på den officielle ESTA side og udfylde den elektroniske formular – http://1.usa.gov/1wRlvGK Langt de flere bliver godkendt efter få sekunder. Hvis du mener et rigtigt visum, kan du godt glemme alt om projektet, da du i så fald er alt for sent ude.

   • Bettina Jensen says

    Hej, tak for en super side. Vi har et godkendt ESTA fra i sommers, og vores pas er ikke udløbet. Men vi skal afsted her om 14 dage igen, og forstår ikke helt, om vi skal ændre noget?? Hvor går man ind og ændre o.s.v.? Syntes ikke det står så klart. Fortæl gerne præsis, hvad vi gøre, tak.

 42. Jannik Lauritsen says

  Jeg skal søge om et F1 visa, da jeg skal studere i tre måneder, og derefter rejse en lille måned rundt. Men hvad skal jeg gøre angående adressen? Jeg havde tænkt mig at bo på et hotel de første par dage, og så finde et værelse, hvor jeg vil bo efterfølgende i de tre måneder. Er det fint nok, bare opgive adressen på hotellet, eller skal jeg opgive på hele mit ophold fra start? VH Jannik

  • says

   Du oplyser adressen på det hotel, som du overnatter på de første dage. Det er altid det første overnatningssted, man oplyser adressen på – og ikke nødvendigvis den adresse, hvor man opholder sig i længst tid under sin rejse i USA. Rigtig godt ophold i USA 😉

 43. Nanna Søndergaard says

  Angående det du skriver om, at man skal opgive opholdsadresse i USA i ESTA formularen, hvordan skal vi gøre det, når vi skal rejse rundt i autocamper? Vi har en plan over turen, med fast start- og slutadresse. På forhånd tak.

  • says

   Man oplyser adressen på det hotel, man overnatter på den første nat, når man er på kør-selv ferie i USA, hvor adressen naturligvis skifter hele tiden. Så det gør I også i jeres tilfælde: Man har typisk en overnatning på hotel i USA den første nat, når man skal på ferie i autocamper, da man først kan afhente camperen dagen efter. Så skriv adressen på det første hotel på.

 44. Morten says

  Jeg er på en udvidet ferie i USA, og har den 27. marts været i landet præcis tre måneder. Er der ikke nogen undtagelser for fornyelsen, af sine 90 dages turistvisum, ved at rejse til Mexico eller Canada? F.eks. ved at opholde sig i henholdsvis Canada eller Mexico i en bestemt tidsperiode? Hvis der ikke er nogen alternative udveje, end at forlade kontinentet, kan jeg i princippet rejse til f.eks. England, overnatter dér én nat og derefter rejse til USA igen med et fornyet visum? Forresten tak for super gode informationer om rundrejse i USA! Havde jeg ikke besøgt jeres hjemmeside, kunne jeg have endt i svære komplikationer.

  • says

   Glem alt om “smutture” til Canada eller Mexico. Det vil ikke nulstille 90 dages perioden. Du skal forlade det nordamerikanske kontinent. Dit rejsemønster skal i øvrigt være “naturligt” – uden der er nogen nærmere definition af, hvad der ligger i det. Personligt ville jeg nok vælge at tage et lidt længere ophold uden for USA, inden du returnerer. Hvis du kun overnatter én nat i fx England, vil immigrationsofficeren have alle mulige grunde til at “undre” sig over, hvad du foretager dig i USA. En mistanke om arbejde eller studier kunne fx nemt opstå, og sådanne aktiviteter kræver normalt et “rigtigt” visum – og ikke en ESTA godkendelse (som ikke er et visum, men en indrejse godkendelse). Det er kun ferierejser og kortere forretningsrejser, som er fritaget fra kravet om visum. Så når du skriver “fornyet visum”, er det altså ikke det, der er tale om. Men at man som dansk statsbroger rejser ind i USA via det såkaldte Visa Waiver program, der faktisk oversat betyder, at man netop er fritaget fra at skulle have visum. Så afhængig af, hvad du foretager dig i USA, så pas på, at du ikke kommer i problemer, når du opholder dig lang tid af gangen i USA. Husk også, at det ikke er tre måneder, men op til 90 dage, man må opholde sig i USA uden et visum, når man rejser ind via Visa Vaiwer programmet. Men da februar kun har 28 dage, så passer det med den 27. marts i dit tilfælde. Men andre skal passe på, hvis der er to måneder med 31 dage under deres ophold i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *