Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA

USA er et fantastisk rejseland, men der er en del formaliteter at holde styr på, inden du kan sætte fødderne på amerikansk grund. Indrejsereglerne, herunder pas- og visaregler ændres jævnligt. Hertil kommer den elektroniske ESTA online-formular, der skal udfyldes inden afrejsen fra Danmark – og som kan drille lidt. Jeg opridser her, hvilke regler der er gældende netop nu, og hvilke krav der stilles til dine rejsedokumenter i USA, herunder dit pas.

Pasregler og visaregler til USA for danske statsborgere
Danskere statsborgere, der som turister eller forretnings rejsende ønsker at rejse til USA, er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver mulighed for indrejse og ophold i USA i op til 90 dage. Varer dit ophold mere end 90 dage, skal du have visa. Skal du studere i USA eller skal du fx arbejde som journalist i USA (som undertegnede), skal du have visa. Men er du på almindelig forretningsrejse i USA, skal du ikke have visa.

Et turistvisum koster 960 kr. (2014) og udstedes af den amerikanske ambassade i København. Skal du have visa, så sørg for at ansøge i god tid, da du bl.a. skal til et interview på ambassaden. Har du ikke noget visa, er det klogt at overholde 90 dages reglen. Du kan nemlig få meget svært ved at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt, hvis du rejser ud af landet efter den dato, der bliver indstemplet som sidste udrejsedato i dit pas ved ankomsten til USA. Læs mere på http://denmark.usembassy.gov

Husk visum ved længere ophold end 90 dage
Hvis du ønsker at rejse rundt i USA og Nordamerika længere end 90 dage, skal du søge visa. Bemærk i den forbindelse, at en smuttur til Canada eller Mexico ikke nulstiller 90 dages perioden. Du skal helt forlade USA og det nordamerikanske kontinent, før du ved indrejse i USA igen får tildelt nye 90 dage.

Hvis du rejser ind i USA under Visa Waiver programmet, kan du heller ikke få forlænget dit ophold på de 90 dage. Du skal altså forlade USA og Nordamerika inden for 90 dage, for ikke at overtræde reglerne i Visa Waiver programmet.

Har du et pas med en udløbsdato, der falder inden for de 90 dage, som danske statsborgere automatisk får tildelt ved indrejse i USA, må du kun opholde dig i USA indtil udløbsdatoen i passet. Men du kan som dansker godt rejse ind i USA på dit pas, selvom passet udløber efter fx 30 dage. Du skal så blot forlade USA igen, inden de 30 dage er gået. Denne særregel skyldes, at Danmark har en særlig aftale med USA. For en lang række andre lande gælder det, at et pas være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsen i USA. Men det krav gælder ikke danske statsborgere.

Folk der har fået udstedt et såkaldt nødpas, hvis de har mistet eller glemt deres rigtige pas, kan IKKE rejse ind i USA på dette pas. Nødpasset er nemlig ikke maskinlæsbart, og det er et krav ved indrejse i USA. Så du kan altså IKKE rejse ind i USA på et nødpas, selvom nødpasset er gyldigt til indrejse i en lang række andre lande.

Den elektroniske ESTA-formular
Den 12. januar 2009 trådte nye indrejseregler i USA i kraft. De betyder, at langt de fleste danskere, der vil rejse til USA, inden afrejsen fra Danmark skal udfylde en elektronisk formular med en række informationer. Formularen kaldes i daglig tale ESTA – Electronic System for Travel Authorization. Når du har udfyldt formularen på nettet, hvilket sker på en amerikansk hjemmeside (men med dansk tekst) – og betalt ESTA gebyret på 14 dollars – får du en elektronisk forhåndsgodkendelse, som giver dig ret til at flyve til USA. Men selve indrejsetilladelsen til USA får du formelt først, når du har været igennem immigrationskontrollen ved ankomsten til USA.

For at gøre processen nem, har amerikanerne været så venlige at lave forskellige sprogversioner, bl.a. en dansksproget udgave. Derfor er online-formularen på dansk, og kan udfyldes på dansk – dog skal enkelte spørgsmål besvares på engelsk. Gebyret for at udfylde ESTA-formularen er 14 dollars, der betales med et kreditkort, når du har udfyldt den elektroniske formular.

Når du har udfyldt og svaret på alle spørgsmål, godkender du formularen. Du får så tildelt et ansøgningsnummer og i løbet af få sekunder kommer der et svar retur på din ansøgning. I sjældne tilfælde kan der gå lidt længere, inden du får svar. Amerikanerne anbefaler, at du senest 72 timer før afrejse går ind og udfylder formularen. 98 procent af alle danskere får godkendt deres ESTA-ansøgning helt uden problemer. Når du har fået din forhåndsgodkendelse, er den gyldig i to år og kan benyttes til flere rejser til USA inden for de to år. Det kræver dog, at dit pas ikke udløber i perioden. Får du nyt pas, skal du lave en ny ESTA-ansøgning.

Alle personer – også børn uanset alder – skal have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA. Det forventes naturligvis, at forældrene udfylder ESTA-ansøgningerne på børnenes vegne.

Din ESTA-godkendelse kan bruges flere gange
Ønsker du at genbruge din ESTA-godkendelse til flere rejser til USA, så husk at gem det ansøgningsnummer, du får tildelt, når du sender din ESTA-ansøgning. Nummeret skal bruges, når du ved USA-rejse nummer to skal ændre info om fx rejsedatoer, opholdsadresse i USA og anden information, der ændrer sig fra gang til gang. Har du ikke gemt ESTA-ansøgningsnummeret, kan du søge efter det ved hjælp af dit pasnummer og dit fulde navn.

De nye indrejseregler gælder alle statsborgere i lande, som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program – hvilket altså inkluderer Danmark. Danskere, der har gyldigt visum til USA, skal ikke udfylde den elektroniske ESTA-formular.

Den danske version af ESTA-formularen findes og udfyldes på følgende adresse: https://esta.cbp.dhs.gov/ Det er også her, du finder gamle ESTA-godkendelser og kan rette dine oplysninger, så de passer til en ny rejse.

Bemærk i øvrigt, at din ESTA-godkendelse ikke behøver være gyldig under hele dit ophold i USA. Gyldighedsperioden på de to år må fx gerne udløbe, mens du opholder dig i USA. Men ESTA-godkendelsen skal naturligvis være gyldig den dato, du rejser ind i USA.

14 dollars gebyr på ESTA-formularen
Indtil den september 2010 var det gratis at få den elektroniske ESTA-godkendelse til indrejse i USA. Men nu har de amerikanske myndigheder indført et gebyr på 14 dollars for at udfylde formularen. Indtægterne fra gebyret skal gå til at promovere USA som rejseland overfor internationale turister.

En ESTA-forhåndsgodkendelse er gyldig i 2 år, og har du allerede udfyldt en ESTA-godkendelse ved en tidligere rejse til USA, kan du genbruge din ESTA-godkendelse, og dermed spare de 14 dollars – forudsat at ESTA-godkendelsen ikke er mere end to år gammel. Du får i øvrigt en automatisk reminder pr. e-mail, når din ESTA-godkendelse efter to år er ved at udløbe.

Husk at udfylde ESTA-formularen i god tid
Informationerne i ESTA-formularen har du forresten hele tiden skulle oplyse, når du rejste til USA. Tidligere afgav du blot informationen ved check-in i lufthavnen samt ombord på flyet til USA. Ved at få informationerne inden afrejse, slipper amerikanerne for at skulle sende folk hjem igen, som af den ene eller den anden grund ikke opfylder betingelserne for indrejse i USA. Der er altså ikke tale om, at du skal opgive flere oplysninger end hidtil.

BEMÆRK: Det er ikke muligt at få dispensation til at rejse ind i USA, hvis du har glemt at udfylde den elektroniske ESTA-formular. Denne “smutvej” for de glemsomme forsvandt ved årsskiftet 2009/ 2010. I dag får flyselskaberne en bøde af de amerikanske myndigheder, hvis de flyver passagerer til USA, der ikke har ESTA-godkendelse. Så du kommer ganske enkelt ikke ombord på flyet, hvis du ikke har den elektroniske ESTA-forhåndsgodkendelse.

Får du mod forventning ikke en elektronisk forhåndsgodkendelse – uanset årsagen – skal du søge visa, for at få lov til at rejse ind i USA. Det er dog yderst sjældent at danske statsborgere ikke bliver ESTA-godkendt. Folk som allerede har et gyldigt visa til USA, skal ikke forhåndsgodkendes, og kan som tidligere nævnt rejse til USA uden at udfylde en ESTA-formular. Se og udfyld den elektroniske ESTA-formular (dansk version) på https://esta.cbp.dhs.gov/

Krav til udformningen af dit pas
Det kræver et maskinlæsbart pas, at komme forbi den amerikanske paskontrol og blive lukket ind i USA. Alle danske pas udstedt efter 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Biometriske pas er det seneste skud på stammen i kampen mod forfalskede pas. De nye biometriske pas indeholder bl.a. et digitalt foto og en chip med den information, som også står indskrevet i passet. Danmark begyndte at udstede de første biometriske pas den 1. august 2006.

I oktober 2006 blev det et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle nye pas som var udstedt efter denne dato, skulle være biometriske. Krav om biometriske pas giver ingen problemer for danske statsborgere, da alle nye danske pas siden august 2006 har været biometriske – som beskrevet ovenfor. Er dit pas udstedt før den 26. oktober 2006, er det som tidligere nævnt nok, at passet er maskinlæsbart. Det er altså ikke nødvendigt at anskaffe sig et nyt biometrisk pas, for at rejse ind i USA.

Børn skal have eget pas uanset alder
Skal du have dine børn med til USA, og de ikke har deres eget pas, skal de have udstedt et nyt pas, inden de kan komme med til USA. Det er ikke længere nok at have børn indskrevet i forældrenes pas. Reglen gælder uanset alder – selv nyfødte babyer skal have eget pas.

Pas til børn fra 0 – 11 år koster 115 kr. og pas til unge mellem 12 og 17 år koster 141 kr. (2014). Pas til personer under 18 år har en gyldighed på fem år – dog er pas udstedt til børn under 2 år kun gyldige i 2 år. Prisen for pas til voksne i alderen 18 – 64 år koster 626 kr., mens personer over 65 år slipper med 376 kr (2014). Vær i øvrigt opmærksom på de skærpede krav til pasfotos. Læs mere på www.politi.dk

Bemærk også, at det er Borgerservice i kommunerne, som har overtaget opgaven med at udstede nye pas til borgerne. Kommunerne overtog opgaven fra politiet pr. 1. januar 2007, da de nye storkommuner åbnede. Du skal derfor henvende dig til kommunes borgerservice, når du skal have nyt pas. Det behøver dog ikke være dit lokale borgerservicekontor, du møder op på. Alle danske borgerservicekontorer kan udstede pas, uanset hvilken kommune, du bor i.

Nyt begreb pr. 1. november 2010: “Secure Flight”
Amerikanerne har pr. 1. november 2010 indført et nyt begreb, der hedder “Secure Flight”. Det handler om, at USA nu også kræver oplysninger om køn og fødselsdato, der skal oplyses på passagerens flybillet. Alle flyselskaber med ruter til USA skal derfor fremover indhente disse informationer fra deres passagerer, når folk foretager bookingen af deres flybillet.

Du vil dog som passager ikke opleve den store forandring, da du blot skal opgive disse informationer i forbindelse med bookingen af din flybillet. Til gengæld vil du opleve, at du efter reservationen af din flybillet på et tidspunkt inden afrejse også skal opgive info om dit pasnummer, din opholdsadresse i USA, m.v. Disse oplysninger er også en del af “Secure Flight”-informationerne. Ellers er der ingen ændringer i forhold til de gældende indrejseregler.

Bemærk: “Secure Flight” har IKKE noget med den elektroniske ESTA-formular at gøre.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. februar 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (12 votes cast)
Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA, 9.3 out of 10 based on 12 ratings

Comments

 1. Niklas says:

  Hej Henrik. Ved du, om der er begrænsninger ift. at krydse grænsen mellem Canada og USA? Vi lander i Canada og har planer om at hente en lejebil i USA (halv pris ift. Canada), køre tilbage til Canada, og slutte i USA to uger senere.

  • Der er ikke nogen begrænsninger i forhold til at krydse grænsen mellem USA og Canada. Men I skal aflevere jeres udlejningsbil i USA, når I også henter den der. Men der skulle ikke være nogen problemer i forhold til at krydse grænsen, ud over at I naturligvis skal vise pas. I forhold til indrejseformaliteter og USA, så skal I nok forvente at skulle gennem “den store kontrol” ved den første grænsepassage til USA, når I lander I Canada – og ikke flyver videre til USA direkte fra Canada. Her afhænger det lidt af, hvordan canadierne og amerikanerne samarbejder, og her er jeg ikke helt inde i reglerne, når I ikke flyver længere end til Canada. Men grænsepassagen til USA burde som udgangspunkt være relativt harmløs – men mere grundig ved første passage.

   • Niklas says:

    Mange tak for svaret. Det lyder overkommeligt. Vi afleverer bilen i USA, da vi flyver hjem fra Seattle. Det er pga. den store prisforskel på billeje i Canada og USA, os så slipper vi for at leje bil to gange. Vi tager en shuttlebus fra Vancouver lufthavn til Bellingham i USA, men det burde ikke ændre ved ovenstående.

  • Mounir Madyouki says:

   Hej Henrik..;) Jeg kan se, at der kom nye regler for visum til USA. Det ser ud til, at det blev nemmere, men point er, at jeg er ikke dansk statsborger, men har boet i Danmark i 16 år og jeg har permanent opholdstilladelse. Hvordan er reglerne for mig, hvis jeg skal søge visum til USA?

   • Hejsa Mounir, jeg kender desværre ikke visum reglerne til USA for personer, der ikke er danske statsborgere. Men som jeg lige læser beskrivelsen på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside, så sidestiller USA personer med dansk statsborgerskab og personer som dig selv, der har ikke har dansk statsborgerskab, men som har permanent opholdstilladelse. Du skal altså søge visum, for at kunne rejse ind i USA, men selve ansøgningsprocessen er den samme, som hvis du var dansk statsborger. Det du skal søge, er et såkaldt “Non-Immigrant Visa”. Men der findes en hele stribe forskellige typer visum, alt efter om du skal på ferie, på forretningsrejse, studieophold eller hvad du nu skal foretage dig i USA. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med selve ansøgnings processen, men du kan læse mere om de forskellige typer visum på denne side http://denmark.usembassy.gov/visa/non-immigrant_visas.html

 2. Christian Thellufsen says:

  Hej Henrik. Kan det passe jeg ikke kan få lov at købe en flybillet til USA når jeg er under 18 år ?

  • Hej Christian, jeg kender ikke lige de præcise regler, men det lyder meget sandsynligt, at du skal være over 18 år for at kunne købe en flybillet til USA. Så systemet blokerer sandsynligvis for et køb, hvis du er under myndigheds grænsen på de 18 år – desværre for dig. Myndigheds grænsen i USA er i øvrigt 21 år i de fleste tilfælde, hvilket gør det ekstra sandsynligt, at du ikke kan købe flybillet og rejse ind i USA på egen hånd, hvis du er under 18 år. Men jeg kender ikke de præcise regler, da jeg ikke er blevet stillet det spørgsmål før.

   • Frederikke Hass says:

    Hej Henrik, i år 2012 var jeg, som 17 årig, alene i USA – uden problemer!

    • Oliver Damgaard Hald says:

     Hej Frederikke, hvad skulle du medbringe af papirer, for at komme ind i USA? På forhånd tak :)

 3. Thomas Meltofte says:

  Hej Henrik. Kommer ESTA-formularen ind i billedet hvis jeg krydser landegrænsen fra Canada til U.S.A eller er det kun ved indrejse i lufthavne. Takker mange gang på forhånd

  • Nej, du behøver ikke nogen ESTA godkendelse, hvis du ankommer til USA fra Canada via landjorden – altså en canadisk-amerikansk grænseovergang. Til gengæld skal du udfylde den “gamle” grøn formular, kendt som I-94W formularen, som de fleste udfyldte, inden ESTA systemet blev indført. Og det er vigtigt, at du husker at returenere den grønne slip, som clipses ind i dit pas, når du igen forlader USA, så du er registreret som værende udrejst af USA igen inden de tilladte 90 dage er gået. Ellers kan du få problemer med at komme ind i USA igen. Så husk at returnere den grønne slip, du får ved indrejsen. Men ellers skulle der ikke være nogen problemer i at rejse ind i USA via Canada – uden ESTA, når det altså forgår over land.

 4. Louise says:

  Det synes at være lidt en hemmelighed, at man også skal udfylde en APIS-blanket inden 72 timer før man flyver til USA. Det var rent tilfælde, at jeg faldt over den 48 timer før, hvorefter jeg kontaktede SAS, som jeg skulle flyve med, og de hjalp med at udfylde den. Det primære er tilsyneladende at oplyse om, hvor man sover den første nat i USA! Nu skal min søster afsted over til os med andet flyselskab, og det volder hende lidt problemer at få denne blanket udfyldt elektronisk. Har lige læst dine visum-informationer igennem og er ikke faldet over ordet APIS. Er det mon en helt ny ting der er lavet for at have endnu mere kontrol med turister m.fl.? Ved du noget om det? Hilsen Louise

  • Hej Louise, oplysningerne om adressen på hotellet eller overnatningssted den første nat i USA er ikke på nogen måde et nyt krav: Det har man skulle oplyse så langt tilbage, jeg lige kan huske det. Det “nye” er, at disse oplysninger i princippet skal oplyses et par døgn før afrejse til flyselskabet, hvor man tidligere oplyste disse informationer på den grønne papirblanket, man udfyldte ombord på flyet. Indsamlingen af disse oplysninger håndteres meget forskelligt fra flyselskab til flyselskab, er min erfaring. Desuden håndhæves kravet om de 72/ 48 timer ikke i praksis. Og da folk som rejser til USA i forvejen har mange andre dokumenter og ting at holde styr på, har jeg valgt at forbigå APIS-begrebet i tavshed, da man ikke bliver afvist ved flyet, hvis det af den ene eller anden grund er smuttet at få opgivet disse oplysninger på forhånd. De kan også oplyses ved check-in – enten ved check-in automaten eller ved personligt check-in. Det er langt vigtigere, at folk har styr på deres ESTA-godkendelse, for uden en sådan, kommer du ikke ombord på flyet. Så APIS er dybest set en teknisk detalje, som blot risikerer at forvirre folk yderligere – derfor har jeg ikke nævnt det i min artikel. Med til historien hører også, at folk der har udfyldt en ny ESTA-ansøgning, allerede har afgivet disse oplysninger, og mig bekendt samkører man i et vist omfang ESTA-oplysningerne med fx APIS oplysninger. Så uden at bagatellisere, er APIS-oplysningerne altså ikke altafgørende at have på plads, inden man møder i lufthavnen – selvom det er en fordel. Jeg har selv først oplyst de pågældende oplysninger i lufthavnen, de sidste to gange jeg var i USA her i maj og juni. Og da håndteringen som nævnt er vidt forskellig fra flyselskab til flyselskab, har jeg for overskuelighedens skyld, undladt at omtale APIS-begrebet. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 5. Thomas Bak Jeppesen says:

  Hej Henrik. Vil lige høre om du kan hjælpe. Vi rejser til USA d. 31/8-13 og rejser hjem igen d. 17/9. Vi har ESTA der udløber d. 15/9-2013 så vi er lidt i tvivl om de skal fornyes. Jeg mener at bare den gælder ved indrejse, men som sagt er vi i tvivl. Mvh. Thomas

  • Hej Thomas, umiddelbart mener jeg også, at jeres ESTA godkendelse kun skal benyttes ved indrejsen – og derfor ikke behøver at være gyldig frem til og med jeres udrejsedato, men jeg er selv i tvivl, når du nu spørger, så jeg undersøger det lige og vender tilbage ;-)

  • Hej Thomas, så har jeg fundet svar på dit spørgsmål om ESTA udløbsdatoen. Og det har ingen indflydelse på jeres hjemrejse fra USA, at jeres nuværende ESTA-godkendelse udløber, mens I opholder jer i USA. ESTA-godkendelsen skal blot være gyldig på indejsedatoen, og det er jo også tilfældet for jer. Så I slipper for at bruge 14 dollars på at forny ESTA-godkendelsen i denne omgang. God tur! P.S: Det officielle svar fandt jeg i øvrigt her – https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1126/~/esta—length-of-approval

 6. Nikolaj Knudsen says:

  Hej Henrik. Jeg vil lige høre om du kan hjælpe mig – Jeg har udfyldt visum til USA for 2 uger siden. Men kan se de ikke har trukket nogle penge endnu. Hvor lang tid går der som regel før de trækker? Jeg kan se det gik lidt for stærkt med at udfylde mit visum, så jeg kom til at skrive mit mellemnavn under ‘første navn’. Kan det bruges eller tror du jeg skal lave en ny? :) Mvh Nikolaj

  • Hej Nikolaj, nu kan jeg ikke lige huske visum formularen, men jeg ved generelt, at man ret large med fejl i relation til mellemnavne i andre sammenhænge, så blot dit efternavn og dit fornavn er korrekt udfyldt og indgår i ansøgningen, så burde det være OK. Angående indbetalingen, så undrer det mig lidt, at du skriver, at de ikke har “trukket pengene”. For at ansøge om visum – og før de overhovedet behandler ansøgningen – skal du indbetale 960 kroner til en konto i Danske Bank. Så pengene skal altså ikke trækkes fra din konto via fx kreditkort – du står selv for indbetalingen. Pengene skal være indbetalt, inden du møder op til interview på ambassaden. Og normalt så behandles en visum ansøgning ikke, med mindre gebyret for visumet er betalt på forhånd. Læs mere her: http://denmark.usembassy.gov/visa/fees.html

 7. Trangvo says:

  Hej Henrik, min mor har et fremmed pas, fordi hun er flygtning med permanent opholdstilladelse i Danmark. Skal hun søge om visum til USA? Min kusine har et vietnamesisk pas med permanent opholdstilladelse i Danmark, skal hun søge om visum til USA? Mvh. Trang

  • Hej Trang, jeg kender ikke de præcise regler for indrejse i USA i forhold til personer med flygtninge status og personer med permanent opholdstilladelse i Danmark. Men da det er ens statsborgerskab, der afgør, om man skal søge visum til USA eller ej, er jeg ret sikker på, at både din mor og din kusine skal søge visum til USA, for at kunne rejse ind i landet. Din kusine skal helt sikkert, da hun har vietnamesisk pas. Vietnam er ikke omfattet af de lande, som er såkaldte Visa Waiver lande. Og jeg er ret sikker på, at personer med fremmedpas også skal søge om visum til USA. Så der er nok desværre ingen vej uden om ansøgnings processen i forhold til visum til USA for både din mor og din kusine. Til gengæld slipper I for at skulle bruge penge på en ESTA godkendelse. Alle der har visum til USA, skal ikke også have en ESTA godkendelse. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 8. Trangvo says:

  Hej Henrik, tak for dine oplysninger. Vi kontakter ambassaden for at søge om visum til min mor og min kusine. Har hørt at det tager op til 6 måneder at behandle en visum ansøgning. Mvh. Trang

  • Hej Trang, de med det seks måneders ventetid er heldigvis en skrøne. Det vil gå langt hurtigere, vil du opdage, hvis blot I udfylder og medsender al den information, som der bliver krævet af jer ved visum ansøgningen. Mit gæt er, at der højst går en måned, inden I har svar på jeres visum ansøgning. Husk at indregne tid til et interview på ambassaden i København. Ved dette møde bliver det reelt afgjort, om I får jeres visum eller ej. Held og lykke!

 9. Marianne Jensen says:

  Hej – jeg skal rejse til New York den 2.9.2013 og har et pas udstedt den 4.7.2004 – nu får jeg forskellige informationer fra venner og bekendte om, at dette pas ikke dur, da der ikke er vandmærke i. Skal jeg hu hej få lavet et nyt?

  • Hej Marianne, der er ingen panik. Du kan sagtens bruge dit nuværende pas til indrejse i USA uden problemer. Det vandmærke, som dine venner omtaler, er formentlig den biometriske chip, som alle danske pas udstedt efter den 1. august 2006 er udstyret med. Men det er IKKE et krav, at gyldige pas udstedt før den dato skal have det omtalte “vandmærke” i form af den biometriske chip. Det vigtigste er, at passet er maskinlæsbart, og det er alle danske pas udstedt efter 1997. Så du kan sagtens rejse til USA med dit nuværende og gyldige pas – uden problemer. God tur.

 10. Hey. Jeg skal rejse til USA i okt. 2013, jeg er enlig mor og skal have min søn med (17 år)
  http://www.albatros-travel.dk/praktiskinformation/hvisduskalrejsetilUSA/Pages/Default.aspx
  Men på denne side kan jeg se at jeg måske skal have en sær tilladelse fra barnet’s far om at tag ham med ind i usa. Det skriver i ikke noget om her på denne side, så jeg er meget i tvivl om hvad der er påkrævet?

  • Hej Malene, jeg har lige læst retningslinjerne fra Albatros Travel, og jeg må tilstå, at jeg aldrig tidligere har hørt om den procedure, de lister op der. Det lyder voldsomt besværligt og administrativt tungt. Jeg har aldrig tidligere hørt, at proceduren skulle være så tung, hvis man som enlig rejser med ens eget barn under 18 år. Til gengæld er det korrekt, at det er en god ide at medbringe en erklæring fra den anden forælder (på engelsk naturligvis), som bekræfter at den anden forælder giver tilladelse til, at barnet må rejse med dig til USA – formuleret i stil med det, der står på Albatros hjemmeside. Mit svar til dig afhænger lidt af, om din søn har et helt andet efternavn end dit eget – eller kun delvist. Hvis det sidste er tilfældet, ville jeg blot få en erklæring fra faderen om, at det er OK, at du tager jeres fælles søn med til USA, og eventuelt få ham til at notere anledningen til rejsen, hvis der er en sådan: P.g.a. familiefest, bryllup, begravelse, etc giver jeg hermed tilladelse til… o.s.v. Men jeg ville ærligt talt ikke begynde at bruge en masse penge på diverse godkendelser, sådan som det er nævnt hos Albatros. Nu er det jo også en søn på 17 år vi taler om, og ikke et mindre barn, som ikke kan forklare sig selv. Der er næppe nogen tvivl om, at du ikke er ude på at “bortføre” en 17 årig dreng, fordi han ikke må være sammen med sin far. De strikse regler omkring børn er naturligvis lavet for at beskytte mindre børn mod slagsmål mellem fraskilte forældre. Men jo ældre børnene bliver, kan de jo tale for sig selv. Og der er næppe nogen, der vil betvivle en 17 årig søn, der selv kan tale engelsk – og som følges med sin biologiske mor. Med andre ord: Få den føromtalte skrevne tilladelse fra din ex-mand om, at det er OK, du tager din søn med til USA, og så burde den sag være ude af verden. Du kan eventuelt også lige tage en kopi af din søns originale fødsels/ dåbsattest med. Mere ville jeg personligt ikke gøre ved sagen. Det burde være rigeligt med dokumentation for de amerikanske indrejsemyndigheder – der muligvis slet ikke vil spørge ind til sagen, men blot give jer et stempel i jeres pas. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Rigtig god tur!

   • Hej Henrik, min dreng har mit mellem navn og sin far’s efternavn, og vi har fælles forældremyndighed. Jeg tror også vi skriver som du anbefaler og så krydser vi finger for det er ok. Tusind tak fordi du ville tag dig tid til at se på dette emne.

    • Når det ene mellemnavn/ efternavn er identisk med dit eget, tror jeg ikke, du har grund til bekymring. Det er kun, når navnet er helt anderledes fra ens egne efternavne, og der er tale om mindre børn, at det kan være et problem. Så hvis farmand bare skriver det omtalte følgebrev, så kan det ikke give anledning til nogen problemer. Hvilket jeg i øvrigt er blevet endnu mere overbevist om, efter at have nærlæst U.S. Customs and Border Protection’s retningslinjer på området – den amerikanske myndighed, som laver reglerne for indrejse i USA. Jeg håber, I får en god tur.

 11. Marie Pedersen says:

  Hej Henrik, jeg skal en tur til Brasilien i oktober, og skal mellemlande i Miami både ud og hjem. På hjemvejen er stoppet i Miami på 13 timer, som jeg gerne vil bruge til at spise frokost et eller andet sted i Miami med en kusine. Kan det blive et problem at komme ud af lufthavnen, når jeg ikke ved hvor det er? Jeg tænker her på udfyldelsen af ESTA. Med venlig hilsen Marie

  • Hej Marie, hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, så er det kravet om, at man skal oplyse en adresse i USA, når man ansøger om at få en ESTA-godkendelse til indrejse i USA. Her kan jeg berolige dig med, at det faktisk IKKE er noget krav, at man udfylder oplysningerne og en opholds adresse i USA. Faktisk kan ESTA formularen godt udfyldes og overføres elektronisk, selvom man ikke opgiver en opholds adresse, der i de fleste tilfælde vil være den adresse, men opholder sig i USA den første nat. Men da du jo kun er i “transit” har du ingen adresse at opgive – men du kan stadig godt får en ESTA-godkendelse af den grund – og dermed forlade lufthavnen, mens I opholder jer i USA. Rent praktisk, så ligger Miami International Airport vest for selve Miami, så I skal beregne noget der ligner en halv times kørsel i fx taxa, for at komme fra lufthavnen og ud til Miami Beach, hvis det er her, I vil spise frokost. Afhængig af tidspunktet på dagen, skal du beregne en lille times kørsel retur til lufthavnen. Sørg for at have noget “luft” i jeres tidsplan, så du ikke misser flyet ud af Miami. God tur til både Brasilien og Miami!

 12. Maja Rugtved says:

  Hej Henrik, jeg skal til New Zealand og arbejde i 8 måneder, hvorefter jeg rejser direkte fra NZ til USA i 2 måneder kun for oplevelsens skyld. Da jeg bor uden for DK i mere end 6 måneder, skal jeg melde mig ud af det danske folkeregister. Mit spørgsmål er så, om jeg godt kan lave og få min ESTA applikation, før jeg rejser til NZ? Det virker lidt kryptisk, da jeg jo har dansk statsborgerskab, men adresse i NZ når jeg rejser til USA. På forhånd tak for svaret. Mvh Maja

  • Hej Maja, din danske folkeregister adresse har som udgangspunkt ikke noget med dit danske statsborgerskab at gøre. Du bliver jo ved med at være dansk statsborger, selvom du melder dig ud af det danske folkeregister, og har adresse i New Zealand. Men for nemheds skyld, ville jeg ville nok lave ESTA-ansøgningen, inden du tager til New Zealand, så du tager udgangspunkt i din danske postadresse i din ESTA-ansøgning. Og da ESTA-ansøgningen er gyldig i to år, er den jo stadig gyldig, når du rejser ind i USA efter dit ophold i New Zealand. At du har opholdt dig i New Zealand i otte måneder inden indrejsen i USA, er i princippet amerikanerne uvedkommende – blot du har en ESTA-godkendelse. Bemærk: Det er ikke er krav, at man oplyser en opholds adresse i USA, når man udfylder sin ESTA-ansøgning, så det kan du springe over. Men du skal naturligvis oplyse en adresse, når du på et tidspunkt rejser ind i USA fra New Zealand. Men det kan altså vente til den tid. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 13. Mikkel Esmann says:

  Hej Henrik, jeg skal i forbindelse med mit studie i praktik i Reynosa, Mexico i 5 måneder. Jeg tager min kone og to børn med, og skal bo i McAllen, Texas. Er der ikke her tale om et turistvisum? Hvis vi vil undgå et turistvisum, er der så mulighed for at tage en uges rejse på en ø i “nærheden”, og på den måde nulstille 90 dags perioden? Mvh. Mikkel

  • Hej Mikkel: Det er desværre ikke muligt at nulstille de 90 dage, man automatisk får tildelt ved indrejse til USA via Visa Waiver programmet, ved at tage et “smut” til Caribien eller tilsvarende. Hvis man skal nulstille sine 90 dage, skal man helt forlade det amerikanske kontinent – Caribien inklusiv. Så man kan altså bare ikke lige snuppe et smuttur til en eller anden lækker ø, og så regne med, at får tildelt 90 nye dage, når man vender tilbage. Hvis man skal have nulstillet sine 90 dage, skal man enten til Sydamerika eller Europa. Men i dit tilfælde ville jeg ikke eksperimentere med den slags. Slet ikke, når du jævnligt skal krydse grænsen det samme sted mellem USA og Mexico og retur. Så i mine øjne er der ingen vej uden om et turistvisum til hele familien. Om du selv skal have et turistvisum eller et studievisum i USA, er jeg lidt i tvivl om. Her må du forhøre dig på ambassaden. Jeg kender ikke de præcise regler, når dit studie finder sted i Mexico, men du bor i USA. Prisen er mig bekendt den samme, uanset om du får et turistvisum eller et studievisum. Priserne er i øvrigt lige faldet pr. 1. juli 2013 til 960 kroner for et turistvisum.

 14. Anne Lindbjerg says:

  Hej Henrik, jeg skal til New York i 14 dage i november. Er der nogle regler for hvor lang tid passet skal være gyldigt efter hjemrejse, som f.eks. Tyrkiet, hvor det skal være gyldigt i et halvt år efter? Mit pas udløber nemlig i Marts måned 2014. Mvh Anne

  • Dit pas skal blot være gyldigt i den periode, du opholder dig i USA – takket være en særaftale, som Danmark har med USA. Så du kan også rejse til USA i januar, februar og marts 2014 med dit nuværende pas, blot du forlader USA inden udløbsdatoen i passet. Så i visse sammenhænge er det nemmere at rejse til USA end andre lande. God tur!

 15. Anette says:

  Min søn har turistvisa (udstedt nov 2009) til USA som gælder indtil nov 2019. Han har lige fået nyt pas og fået at vide at han skal søge nyt visa…Kan det virkelig passe..Det er jo meget omstændigt/bekosteligt at få Visa og han har jot et ..?? Med venlig hilsen Anette

  • Hej Anette, som udgangspunkt kan han godt benytte sit nuværende visa til USA, da du jo har ganske ret i, at hans visum stadig er gyldigt. Han skal så blot medbringe både det nye pas – og det gamle pas med det gyldige visum. MEN nu kommer det store MEN: Hvis hans gamle pas – med det gyldige visum – har været udsat for en hulmaskine på det lokale borgerservicekontor – således at der nu er huller i hans visum i det gamle pas – så er også hans visum til USA også ugyldigt – til trods for, at visum’et altså var gyldigt frem til 2019. Så jeg håber for ham, at han har sit gamle pas – og ikke mindst hans visum i passet er sluppet nogenlunde nådigt fra mødet med det lokale borgerservice kontor. Eller er skaden desværre sket, og så er de officielle regler – så vidt jeg ved – at der skal søges om nyt turistvisum. Og det vil være dobbelt ærgerligt for jer, da USA mig bekendt ikke længere udsteder turistvisa med 10 års gyldighed. Så jeg håber, at hans visum er sluppet for huller – så vil det fortsat være gyldigt frem til 2019 i kombination med det nye pas. Du må meget gerne melde tilbage, om I har været så uheldige, at få hullet jeres pas/ visum, for så ved jeg, om Borgerservice er opmærksom på denne problematik.

 16. Frøken Anonym says:

  Hej Henrik. Hvordan skal jeg forholde mig, når jeg er tidligere straffet? Jeg har desværre en gammel narkodom, men min straffeattest er nu ren, og jeg er helt ude af det miljø. Skal jeg ind og ansøge visum på ambassaden, og er der overhovedet en chance for at de vil lukke mig ind som ganske almindelig turist, hvis jeg indvilger i at lade mig undersøge fra top til bund? Vil gerne over og besøge nogle venner i en måned på et tidspunkt, og de kender ikke til min fortid. På forhånd tak.

  • Hejsa, en tidligere dom, som er afsonet og ude af verden, behøver ikke være nogen forhindring i at rejse til USA. Jeg talte for et par år siden med en ansat i visum afdelingen på Den Amerikanske Ambassade om netop den problematik, da jeg havde fået en mail fra en anden person, der var tidligere straffet. Her var svaret, at hvis ens kriminalitet lå flere år tilbage i tiden og at man i øvrigt havde afsonet sin straf, så kan man godt få et turistvisum til USA. Man er jo ikke stemplet for livet, selvom man tidligere i sit har “begået nogle fejl”. Så jeg ville ikke tøve med at lave en visum ansøgning om et turistvisum, der i dag foregår elektronisk på nettet. Forløbet i visum ansøgningen er således, at man først udfylder den elektroniske ansøgning på nettet, og i forlængelse af det, booker man et møde på ambassaden, hvor man skal til et kontrolinterview. Med til dette interview skal du medbringe kvitteringen på, at du har udfyldt den elektroniske visum formular, en kvittering på, at du har indbetalt visum gebyret på 960 kr. på en konto i Danske Bank, dit gyldige pas, et pasfoto samt et frankeret svarkuvert med 92 kroner i porto og din adresse, så ambassaden kan returnere dit pas til dig pr. post – med dit visum indsat i passet. Der ud over skal du til samtalen på ambassaden medbringe to ting: Dels et såkaldt Employment Letter, der bekræfter at du fx har et job, studerer eller tilsvarende. Dette brev skal selvsagt være på engelsk og ganske kortfattet, hvor din arbejdsgiver eller tilsvarende bekræfter, at du har fast job hos dem – eller fx studerer. Vi taler blot en et kort brev på to tre linjer, så det er ikke den store prosa, det handler om. Endelig skal du kunne dokumentere såkaldt Proof of Finance – at du populært sagt “har penge på kontoen”. Her vil to eller tre af dine nyeste lønsedler eller tilsvarende indtægts udskrifter være nok. Du behøver altså ikke slæbe dine seneste kontoudtog fra banken med til mødet. Endelig er der så det med, at du er tidligere straffet. Her kender jeg ikke reglerne, men du skal muligvis bruge et eller andet bevis for, at din straf er udstået. Muligvis din straffeattest, som du skriver er ren nu – og er det tilfældet, så burde det jo ikke give dig nogen problemer. Der er den del arbejde i sådan en visum ansøgning, men mit umiddelbare gæt er, at hvis du udfylder alt ovenstående – og følger de retningslinjer, der er i forhold til ansøgnings proceduren – vil du uden problemer kunne få et turistvisum til USA. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Held og lykke, og tro mig: Det er besværet værd, for USA er et dejligt rejseland, når du er kommet igennem alt papirarbejdet ;-)

   • Frøken Anonym says:

    Mange tak for svaret. :) Det letter at vide dette, bortset fra at jeg er førtidspensionist, og derfor ikke har et arbejde. :( Det kan måske blive et problem?

   • Frøken Anonym says:

    Hej igen. Kan det blive et problem, at jeg er førtidspensionist, altså ikke har et arbejde, og højst sandsynligt heller ikke får et?

    • Jeg tror ikke, at det vil være nogen væsentlig hindring, at du ikke har et job. For du har jo en indtægt fra din pension i kraft af, at du er førtidspensionist, og det forklarer jo et langt stykke hen ad vejen, hvorfor du ikke har noget job. Jeg tror, at ambassaden i forhold til dig mest vil interessere sig for, at du har penge med hjemmefra/ på kontoen, sådan at du kan klare dig selv for egne midler under dit ophold i USA. Så hvis du medbringer nogle af de udbetalingsbilag, du sikkert har i forhold til pension, så burde det være fint. I forhold til det omtalte Employment Letter, ville jeg medbringe et ganske kort brev på engelsk underskrevet af din sagsbehandler eller en lignende myndigheds person, der blot bekræfter at du er på førtidspension. Det må være rigeligt som dokumentation. Ambassaden skal jo ikke agere smagsdommere i forhold til, hvordan folk i øvrigt lever deres liv. De skal blot have sikkerhed for, at man selv kan betale gildet, når man rejser til USA – og at man i øvrigt er ved sine fulde fem og ikke har noget i klemme i forhold til at kunne rejse ind i USA. Så nej, det burde ikke give nogen problemer, at du er førtidspensionist. Held og lykke endnu en gang ;-)

   • Thomas says:

    Nu hvor vi er ved det med straffeattester: Hvis man skal ind i USA i mindre end de 90 dage, er der så nogen grund til at søge om visum? De amerikanske myndigheder har vel ikke adgang til det danske kriminalregister, så man kan vel bare lade være at oplyse om sin fortidige kriminalitet. Eller hvad?

    • Det er ikke nogen hemmelighed, at der i et vist omfang bliver udvekslet informationer mellem Danmark og USA, men hvor meget om hvor mange, ved jeg ikke. Men hvis man ikke har en ren straffeattest, vil jeg klart anbefale, at man søger visum. Og så afhænger svaret også af, hvad man har på “samvittigheden” i sin fortid. Banaliteter som bøder for butikstyveri eller måske noget promillekørsel, der ligger år tilbage, er amerikanerne ligeglade med – mig bekendt. Men har man fået en dom for mere “tung” kriminalitet, som fx vold, narkotika, bandekriminalitet eller noget i den retning, så ligger vejen ikke fuldstændig åben til USA. Så svaret afhænger altså af, hvad man har på samvittigheden og hvor langt tilbage i tiden, det ligger. Der vil ved en visum ansøgning være tale om en individuel vurdering fra person til person.

 17. Alex says:

  Hej Henrik. Jeg har med glæde rejst i USA en del gange over de sidste år i forbindelse med min sport, og alt er forløbet uden problemer af nogen art. Men nu har skæbnen villet at jeg har mødt en pige i LA. Jeg har besøgt hende et par gange siden, hvor jeg har været i USA på ganske normal vis. Mit spørgsmål nu går på hvis vi vil til at ses noget mere og længere tid af gangen, hvordan forholder jeg mig så.. Jeg var egentlig i den tro at på alm indrejsetilladelse (DK pas + ESTA) kunne jeg opholde mig 90 dage i USA om året. Men det ser ud til jeg har misforstået det. Som jeg læser det, nulstilles de 90 dage hver gang man forlader det amerikanske kontinent og rejser hjem til DK… Er det korrekt?? Er der nogen grænser for hvor tit man må tage derover og blive der op til 90 dage, i så fald hvilke regler? Håber du kan hjælpe med et svar. På forhånd tak.

  • Hej Alex: Det er korrekt, at de 90 dage, som man må opholde sig i USA ved indrejse via Visa Waiver programmet, nulstilles, når du forlader det amerikanske kontinent. Dermed har du også ret i, at du får 90 nye dage, når du rejser ind i USA igen, efter at have været væk fra det amerikanske kontinent. Men det betyder ikke, at du bare kan rejse ud af USA efter fx 89 dage, og så tage 10 dage i Danmark, inden du rejser tilbage til USA igen, og opholder dig yderligere 90 dage i landet. Dit rejsemønster skal være “naturligt” – altså være logisk i forhold til, hvordan turister almindeligvis rejser ud og ind af USA. Og her er det helt op til den enkelte immigrations officer i indrejsekontrollen at vurdere, om dit rejsemønster er det, når du rejser ind i USA. Der er med andre ord ikke nogen konkrete regler for, hvad der er “naturligt”, men amerikanerne er meget opmærksomme på, at man ikke opholder sig længe i USA og kun har korte ophold på andre kontinenter. For det plejer at være ensbetydende med, at man måske arbejder ulovligt i USA, og det slås der hårdt ned på. Så jeg kan ikke give dig svar på, hvad der er et “naturligt” rejsemønster. Men du skal altså ikke satse på uden videre, at blive lukket ind i USA igen, hvis du har opholdt dig 90 dage i USA – og rejser ind i USA igen efter fx en uge eller 14 dage i Danmark eller et andet land. Bemærk i øvrigt, at du skal forlade det nordamerikanske kontinent, for at de 90 dage nulstilles, så du kan altså ikke nøjes med en smuttur til Canada eller Mexico. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Held og lykke med kærligheden i Los Angeles ;-)

   • Nilas Dumstrei says:

    Hej Henrik. Jeg tænkte på om du kender lidt til, hvad der kan gøre forskellen imellem naturligt og ikke naturligt? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at nulstille mine 90 dage ved at rejse til Danmark, og så tage tilbage igen efter et par uger. Jeg skal til New York. Kan jeg eksempelvis kontakte deres indrejsekontrol for at høre om deres egen opfattelse af, hvad der ville gøre forskellen? Jeg skal ikke over og arbejde, men være sammen med bekendte. Vh Nilas

 18. Bente Kildemose says:

  Hej Henrik: Du skriver, at man ikke kan bruge nødpas til USA. Hvad gør man så, hvis man er på rejse i f.eks. Mellemamerika, ens returflybillet er via USA og man mister sit pas (f.eks. stjæles) få dage inden man skal rejse hjem? Der er ikke længere ambassade i Mellemamerika og den lokale konsul kan udelukkende udstede nødpas. Biometriske pas skal udstedes fra ambassaden i Bolivia og dertil kan man jo ikke lige komme. Hvad gør man så? Håber du kan hjælpe med hurtigt svar. På forhånd tak.

  • Hej Bente, jeg kender ganske enkelt ikke svaret på dit spørgsmål. Min note om, at man ikke kan benytte nødpas til USA tager udgangspunkt i, at man har glemt sit pas derhjemme, og i lufthavnen får udstedt et nødpas. Den løsning kan bruges til visse charter destinationer og lande i Europa, men altså ikke til USA. Du kan altså ikke rejse ind i USA på et nødpas. Men uden at jeg kender det konkrete svar, så burde det jo være muligt, at kunne passere USA som transit rejsende med et nødpas “på vej hjem” – hvis man har været så uheldig at stå i den situation, som du opridser i dit spørgsmål. Men jeg kender ikke de præcise regler på området – og hvordan amerikanerne vil håndtere en sådan situation. Vi er vist ude i noget, der må kaldes “force majore”. Så jeg kan desværre ikke give dig svar på dit spørgsmål.

 19. Maiken Lorensen says:

  Hej Henrik, har netop søgt visa til en rejse 18. december. Jeg har ikke udfyldt mellemnavn, mest fordi jeg var i tvivl om, hvor det skulle anføres. Skal jeg lave vores ansøgninger om? I bunden af passet er mellemnavnet jo med på linjen + det står på rejsebeviset, som jo skal være identisk. Såfremt jeg skal anføre mellemnavnet skal det så stå i feltet “Efternavn”? VH Maiken

  • Hej Maiken, du skriver visa i dit spørgsmål, men efter at have nærlæst dit spørgsmål, er jeg i tvivl om, hvorvidt du mener et rigtigt visum – der inkluderer interview på den amerikanske ambassade og er gebyr på 960 kr. pr. person – eller om du mener ESTA godkendelsen. Hvis det er et rigtigt visum, vi taler om, bør mellemnavnet klart optræde i ansøgningen. Mellemnavne anføres i feltet “Fornavne” – og endelig ikke i feltet “Efternavne”, hvor kun ens “rigtige” efternavn skal stå. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Ellers må du lige spørge igen ;-)

 20. Jakob Storm says:

  Hej Henrik, skal man have en returbillet ud af landet når man rejser ind i USA med Visa Waiver Program, der giver mulighed for indrejse og ophold i USA i op til 90 dage? Vh Jakob

  • Hej Jakob, det er jeg ret sikker på, at man skal. Enten en returbillet eller en billet videre ud af landet til en anden destination. Det har og er – så vidt jeg er orienteret – været helt almindelig praksis, at amerikanerne tjekker, at man har en billet videre ud af landet, når man rejser ind. Så min anbefaling er, at man har en returbillet eller tilsvarende, når man rejser ind i USA via Visa Waiver programmet.

 21. Hej! Jeg har planer om at rejse til USA til januar og fire måneder frem som turist. Jeg ville søge visum allerede nu, da jeg har hørt, at der kan være ventetid. Da jeg kiggede på det i går skulle man dog angive adressen hvor man skal bo. Da jeg stadig er i planlægnings-fasen har jeg ikke en adresse. Jeg skal bo privat og har ikke fået koordineret alt præcist med familien – men kan man godt angive en adresse (samt udrejse dato) selvom det ikke er helt fastlagt? Altså, regner de med at man så bor på den opgivede adresse, eller er det i orden hvis der sker ændringer mht. adressen og afrejse tidspunkt efter man har fået tilsendt visum? Hilsen Ida

  • Hej Ida, det med adressen behøver du ikke hænge dig så meget i. Det giver sig selv, at man ikke opholder sig på samme adresse, når man søger om et fire måneds turistvisum. Adressen er mest formalia, så du kan i princippet oplyse adressen på hotellet, den første nat, hvis du benytter et sådant. Men det vil naturligvis være mest optimalt, hvis du oplyser den adresse, hvor du forvente at have “base” under dit ophold i USA. Men det er som sagt mest formalia. Når man udfylder ESTA ansøgningen, kan man faktisk helt undlade at udfylde adressefelterne, men den går nok ikke, når det er et visum, der er tale om. Angående rejsedatoen, er det mig bekendt heller ikke noget, der bliver tjekket særlig grundigt. Og det giver ikke andledning til problemer, hvis din afrejsedato eller din opholds adresse ændrer sig. Du skal bare sikre dig, at der er luft nok i dit visum, så du ikke løber tør for dage, mens du opholder dig i USA. Når det er sagt, så er behandlingstiden for et nyt turistvisum til USA normalt ikke speciel lang – blot du husker at følge den tjekliste, som står sammen med visum ansøgningen: Herunder at huske at indbetale gebyret på 960 kr. inden interviewet på ambassaden, vedlægge frankeret svarkuvert, booke tid til interview på ambassaden, o.s.v. Men efter interviewet på ambassaden plejer der normalt ikke at gå mere end en lille uge, inden dit pas fremsendes til dig – med visumet indsat i passet.

 22. Jette Pedersen says:

  Hej Henrik, ved du om man skal have et pas, som er gyldigt på afrejsetidspunktet, når man køber flybilletter til USA? Min plan var at købe billet til rejse i april nu og få lavet nyt pas, inden jeg søgte ESTA. Men jeg er blevet usikker på om, det kan give problemer, da det ser ud som om pasnummeret skal oplyses ved billetkøb. Mvh Jette

  • Hej Jette, jeg mener ikke, at du skal opgive pasnummeret ved køb af flybillet. Det kan muligvis være praktisk og lidt nemmere i forhold til at skulle ind og oplyse pasnummeret på et senere tidspunkt. Men da jeg købte min egen flybillet til Texas her for nylig, oplyste jeg ikke noget pasnummer i forbindelse med selve købs processen, som jeg lige husker det. Men det kan naturligvis være forskelligt fra website til website – og flyselskab til flyselskab – hvordan de håndterer køb af flybilletter. Og hvis du køber billetten direkte hos et flyselskab’s website, kan jeg ikke udelukke, at der stilles krav om, at du oplyser pasnummeret ved reservationen. Men umiddelbart burde det ikke være nødvendigt. Du skal så bare opgive de pågældende oplysninger – herunder pasnummeret – på et senere tidspunkt inden afrejse.

 23. Karina says:

  Hej Henrik, jeg har en datter, der gerne vil på highschool ophold i USA. Hun har desværre fået et betinget notat på sin straffeattest for at stjæle en mascara, hun har stadig en ren straffeatten, tyveriet bliver kun noteret på, hvis hun laver noget ulovligt de næste 2 år. Vil hun med overståede kunne rejse på highschool i USA næste år? Mvh Karina

  • Hej Karina, hun vil uden problemer kunne rejse til USA på high school ophold. Vi er ovre i bagatel afdelingen i forhold til din datter, der jo også fortsat har en ren straffeattest. Så jeg ville overhovedet ikke bekymre mig om det lille fejltrin, der har udløst det betingede notat. I forhold til udfyldelsen af jeres visum ansøgning – jeg går ud fra, at hun skal have et visum, da hun skal opholde sig i USA længere end 90 dage – så vil jeg overhovedet ikke nævne noget om det betingende notat i visum ansøgningen. Hendes straffeattest er jo fortsat ren, så det giver ingen mening at nævne noget om notatet. Så jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun uden problemer ville kunne få opfyldt sin drøm om at komme på high school i USA. Held og lykke!

 24. Rasmus Holm says:

  Hej, jeg skal til New York fra den 9. januar til den 12. marts 2014, og her skal jeg gå på et kursus på New York Jazz Academy i 8 uger. Gælder visumreglerne for studerende også her, selvom det bare er et kursus? Og kan jeg i så fald overhovedet nå at få et visum? Mvh Rasmus

  • Hej Rasmus, jeg ved ganske enkelt ikke, om visumreglerne også gælder i dit tilfælde. Så det kan jeg ikke umiddelbart svare på. Men eftersom at dit ophold ikke overstiger de 90 dage, man som “almindelig” turist må opholde sig i USA – og der ikke er tale om et regulært arbejdsophold, så ville jeg personligt vælge at “spare” besværet og udgiften på de 960 kroner, og bare tage til New York via Visa Waiver programmet, som jo også omfatter, at du skal udfylde en ESTA godkendelse til 14 dollars. Men jeg ville ikke i dit tilfælde bruge tid og penge på en visum ansøgning – med mindre at New York Jazz Academy direkte anbefaler dig at gøre det, hvis de har en mening om den problematik. Og så er det nok en god ide ikke at udbrede dig alt for meget om kursus og undervisning, når du skal gennem immigrationen i New York, men bare nøjes med at sige, at du skal på ferie og mødes med nogle venner og spille noget musik eller noget i den retning, når du ankommer til USA. Hvis du alligevel vælger at søge visum, kan du godt nå at få det udstedt, inden du skal afsted til USA, hvis du søger her i starten af december. Jeg håber, du kan bruge mit svar. God tur og godt ophold i New York ;-)

 25. Kathrine says:

  Hej Henrik, ved du hvor længe det cirka tager at få visum fra ens interview på ambassaden? På forhånd tak for hjælpen! Mvh. Kathrine

  • Hej Katrine, min erfaring er, at det højst tager 14 dage fra interviewet og til du har dit pas med posten med visum’et indsat i passet. Jeg mener ikke, at jeg selv ventede mere end en uges tid, da jeg sidst søgte om pressevisum til USA – fra jeg havde været til interview på ambassaden til jeg fik mit visum med posten. Men det var også uden for højsæsonen, men jeg mener ikke, at der plejer at gå mere end højst 14 dage. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 26. Signe Ebdrup says:

  Hej Henrik, jeg er skal studere et semester i USA, fra start januar til slut maj og har fået mit J1 visa. Det vil sige at jeg har 1 måned efter endt studie til at rejse rundt i. Jeg har booket en åben hjemrejsebillet indenfor visum-tidsfristen. Jeg vil imidlertid rigtig gerne rejse rundt længere tid, end en måned og havde derfor tænkt mig at krydse grænsen til Mexico, for at få 3 måneders turistvisum, oveni hatten og så ændre hjemrejsebilletten til et senere tidspunkt derefter. Kan man det? Eller skal man flyve helt væk fra kontinentet? På forhånd tak, Venligst, Signe

  • Hej Signe, man kan desværre ikke kombinere et visum med Visa Waiver programmet, sådan som du foreslår. Man skal nemlig forlade kontinentet, før det betragtes som en afsluttet rejse i USA. Derfor er en smuttur til Mexico – eller Caribien for den sags skyld – ikke nok. Du vil stadig ikke have “forladt” USA i forhold til reglerne for at kvalificere dig til at kunne opholde dig op til 90 dage i USA via Visa Waiver programmet: Her skal du forlade kontinentet. Til gengæld vil du ikke have nogen problemer med at rejse ind i USA igen, når dit visum er udløbet – forudsat at du har forladt kontinentet. For du har jo papirerne i orden – og har haft dit visum. Men du må endelig ikke blive i USA længere end dit visum tillader – så kan du få problemer med at komme ind i USA igen ved en senere lejlighed. Jeg kender i øvrigt ikke den præcise definition af “det nordamerikanske kontinent” i forhold til Visa Waiver programmet, men hverken smutture til Canada, Mexico eller Caribien, nulstiller et ophold i USA i forhold til Visa Waiver programmet – eller som i dit tilfælde en kombination af et visum og Visa Waiver programmet. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 27. Bo Andersen says:

  Hej Henrik. Jeg har et pas, hvor der er 2 sider tomme er det nok til at myndighederne i USA godkender indrejse?

  • Hej Bo, hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt, så har du kun to sider tilbage i dit pas, som ikke er udfyldt med visum stempler fra forskellige lande. Men det bør være rigeligt, for du får kun et enkelt stempel i dit pas, når du rejser ind i USA, og det fylder kun en fjerdedel af siden i dit pas. Så to tomme sider bør altså være rigeligt for at kunne rejse ind i USA via Visa Waiver programmet. Jeg håber, jeg har forstået dit spørgsmål korrekt, ellers må du skrive igen.

 28. Cecilie Kirkeby says:

  Hej Henrik, jeg er 15 år og undersøger mulighederne med et high school ophold næste år. Jeg skal bo i USA i 10 måneder, hvad er reglerne med visum omkring studerende? Hvor meget koster det og hvor får jeg fat i et visum?

  • Hej Cecilie, meget kort fortalt, så koster et visum til USA 960 kr., man ansøger om et visum via en elektronisk ansøgnings formular, og som en del af processen skal man normalt ind til en samtale på Den Amerikanske Ambassade i København. Men da du er under 18 år, skal du nok have din familie med ind over i forhold til ansøgnings processen. Du og din familie kan læse mere på Den Amerikanske Ambassade’s hjemmeside. Men normalt så hjælper den udvekslings organisation, der formidler high school ophold i USA til unge danskere også med visum ansøgninger, så det er nok i virkeligeheden der, I skal starte. Men I kan læse mere om visum til USA på Den Amerikanske Ambassade på adressen http://denmark.usembassy.gov/visa/how_to_apply.html

 29. Sebastian Kinegaard says:

  Hej Henrik Tak for din artikel den er virkelig hjælpsom! Det er sådan at jeg har været på udveksling i Chile og skulle mellemlande i USA, da jeg rejste fra DK den 18. juli 2013 til Chile, så derfor fik jeg skaffet mig et ESTA bevis i lufthavnen inden afrejse. Nu er det sådan, at jeg i januar 2014 flyver tilbage til Danmark, hvor jeg ikke bare har tænkt mig at mellemlande i USA, men også blive der i 14 dage. Er det sådan at jeg jeg kan bruge det SAMME ESTA bevis, da jeg kun mellemlandede dengang i juli, og at jeg derfor praktisk talt ikke har brugt mine 90 dage i USA? Eller er det sådan, at de 90 dage starter, så snart jeg rører amerikansk jord og derfor ikke kan bruge det samme ESTA bevis til at være i Miami i 14 dage, før jeg til februar rejser hjem til Danmark igen? Hvis ikke jeg kan bruge det samme bevis, er det så svært at forny det, så mit ophold i Miami bliver en mulighed? Og er det noget jeg behøver at gøre nu, eller kan jeg gøre det i lufthavnen i Miami, ligesom jeg gjorde det i lufthavnen i DK? Jeg har billetten klar, men tør ikke at bestille den, før jeg får dette afgjort. Så håber du kan give et hurtigt svar :) På forhånd tusind tak! Mvh Sebastian

  • Hej Sebastian, jeg har en god nyhed til dig: Den ESTA godkendelse, du fik i lufthavnen i Danmark inden din afrejse tilbage i juli 2013, er stadig gyldig. Og den kan du uden problemer bruge til at rejse ind i USA igen til januar, og snuppe 14 dage på stranden i Miami Beach – eller hvad du måtte have lyst til at opleve i Florida. En ESTA godkendelse er nemlig gyldig i to år til et i princippet ubegrænset antal indrejser i USA i de to år. Man må bare ikke opholde sig længere end maks 90 dage i USA i forbindelse med hver indrejse i USA. Men da du forlod USA igen med det samme tilbage i juli, da du kun var i transit, har du selvsagt ikke opholdt dig 90 dage i USA. Og da din ESTA godkendelse som nævnt gælder i to år fra udstedelsesdatoen tilbage i juli, kan du uden problemer rejse ind i USA igen i januar og nyde 14 dage i Florida. Så du kan roligt bestille/ ændre dine flybilletter. God fornøjelse resten af tiden i Chile – og i Florida!

 30. Lene Andresen says:

  Hej, jeg skal rejse til USA i næste uge, og er lige blevet gjort opmærksom på begrebet ESTA. Skal jeg også ansøge om ESTA for mit barn? Hun er 11 år. Vi skal fra København til Toronto, og videre derfra til Dallas, samme dag. Når vi skal hjem den 30. december skal jeg vel ikke søge på ny, vel? Jeg mener – det er vel kun et krav ved indrejse i USA, og ikke ved hjemrejse?

  • Hej Lene: Du skal lave en ESTA ansøgning for både dig selv og din datter. Det koster 14 dollars pr. person. ESTA godkendelsen er en slags indrejse godkendelse i USA, og har til formål at undgå, at personer, som af en eller anden grund ikke kan få indrejse i USA, slet ikke ankommer til USA, men bliver stoppet, allerede inden de stiger ombord på flyet mod USA eller Canada. Så du skal lige gå ind på https://esta.cbp.dhs.gov/ og her udfylde den elektroniske ansøgnings formular. Når du har betalt de 14 dollars i gebyr, får du kort efter en bekræftelse på, at du har fået din godkendelse. Og du skal altså både lave en ansøgning for dig selv og din datter. En ESTA godkendelse er i øvrigt gyldig i to år, så hvis I skal til USA igen inden for de næste to år, behøver du altså ikke ansøge igen. Og I skal naturligvis ikke have en ESTA godkendelse for at rejse ud af USA igen – den skal kun bruges ved indrejse. God tur!

 31. Susanne Poulsen says:

  Hej Henrik! Vi skal til Florida i februar og har sådan set alle (2 voksne og børn 4 og 7 år gamle) et biometrisk pas. Nu har vi lagt mærke til, at det kun var mig, der skulle afgive fingeraftryk ved udstedelse, min mand og vores børn har ingen fingeraftryk gemt. Hos børn gør man det i Danmark først fra de er 12 år. Men jeg har hørt at i USA skal man have det fra 6 år. Er der noget om det? Skal de have nyt pas? De udløber først i 2015. Tak og mvh Susanne

  • Hej Susanne, bare rolig: I skal ikke ud at investere i nye pas. Alle gyldige pas, som er udstedt her i Danmark, som har 10 år gyldighed, er gyldige til indrejse i USA. Jeg kender ikke lige på stående fod reglerne for, hvilke ting man lagrer om folk på den biometriske chip. Men det er stensikkert, at alle jeres fire pas – børn som voksne – er gyldige til indrejse i USA, indtil de udløber i 2015. Så I skal ikke ud at anskaffe jer nye pas inden jeres tur til Florida i februar 2014. I øvrigt får alle voksne scannet deres fingeraftryk ved ankomst til USA, så amerikanerne skal nok lagre jeres fingeraftryk – uanset hvad der ligger af information på chippen i passet, så I kan roligt tage til USA med jeres nuværende pas. Jeres børn slipper i øvrigt for at få skannet fingerspidserne – den fornøjelse er kun for de voksne ;-) God tur til Florida!

 32. Isabell says:

  Hej Henrik. Jeg fik i 2010 udstedt et US visum som udløber i år 2020. Den gang fik jeg visum, fordi jeg skulle bo som turist i 6 måneder i USA. Nu har jeg planlagt at jeg til foråret til gentage dette: Ved du om jeg så skal gentage den procedure, som jeg var igennem sidste gang? Eller kan jeg nu rejse ind i USA mere end de 90 dage, som sidst uden at søge igen? På forhånd tak. Mvh Isabell

  • Hej Isabell, jeg vil lige indledningsvis sige, at jeg ikke 100 % ekspert i visa til USA, så mit svar til dig baserer sig på, hvordan jeg umiddelbart tror, at tingene hænger sammen: Og det er følgende: Når du tilbage i 2010 har fået udstedt et visum, der gælder i 10 år, kan du rejse ud og ind af USA et ubegrænset antal gange inden for den 10 års periode. Og som jeg lige husker det, så giver et turistvisum adgang til at opholde sig i USA i op til seks måneder ad gangen ved hver indrejse. Du kan altså – hvis jeg tolker reglerne korrekt – uden problemer rejse ind i USA igen til foråret 2014 og opholde dig i op til seks måneder igen, da dit visum jo er gyldigt frem til 2020. Du skal bare forlade USA igen inden de seks måneder er gået – hvilket jeg selvfølgelig også regner med du gjorde, da du i 2010 var i USA. Bliver man længere i USA end tilladt – uanset om man har visum eller rejser via Visa Waiver programmet uden visum – så kan man få store problemer med at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt. Men som jeg lige tolker det, kan du rejse ind i USA igen i 2014 på dit turistvisum fra 2010, og blive i USA i op til seks måneder. Glem alt om de 90 dage, det her ikke relevans for dig, der har et gyldigt turistvisum.

 33. Maria Houmann says:

  Hej Henrik, Jeg vil meget gerne have noget erhvervserfaring I USA inden min kandidat. Vil gerne arbejde inden for HR og virksomheds psykologi. Ved du hvor meget jeg må arbejde som dansk statsborger og er der nogle specifikke regler jeg skal tage hensyn til? Hvilket pas skal jeg have når jeg gerne vil opholde mig der et år +? På forhånd tak, Maria

  • Hej Maria, dit spørgsmål er mere erhvervs relateret end “ferie” relateret, så det ligger uden for det univers, jeg normalt beskæftiger mig med her på Highways-USA.com, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Der må være en erhvervsvejledning eller tilsvarende på din uddannelses institution, som kan hjælp dig. I forhold til spørgsmål om passet, så skal du blot have et helt almindeligt dansk pas. Hvis du skal søge visum i forbindelse med dit ophold i USA, vil jeg anbefale dig, at dit pas ikke udløber inden for de kommende fem år, da det rent praktisk kan være nemmere i forhold til den praktiske udstedelse af visum’et. Men det er ikke noget krav. Jeg håber, mit svar hjælper dig videre.

 34. Frederik says:

  Hej Henrik, min kæreste har tyrkisk pas og skal derfor søge turistvisum, da vi skal en lille uge til New York. Som jeg tolker hjemmesiden, er der en tjekliste for, hvad man behøver for at søge. Jeg spekulerer dog lidt over, at der i beskrivelsen står, at man kan – ikke påkrævet – medbringe dokumentation for, lønindkomst, kontoudtog, uddannelse, job osv. Dels for at bevise at man kan forsørge sig selv under opholdet og dels for at bevise at man ikke har tænkt sig at blive. Hvor stor en effekt tror du det har på afgørelsen, om min kæreste kan få visumet? På forhånd tak for svar.

  • Hej Frederik, som jeg forstår dit spørgsmål, er du i tvivl om, hvor meget dokumentation man skal medsende sin visumansøgning, når man ansøger om et turistvisum til USA for at tage på en uges ferie i New York. Og her er mit svar, at man naturligvis ikke behøver at medsende eksamensbeviser, kontoudskrifter og meget mere, når der blot er tale om en uge i New York. Det var noget andet, hvis man søgte om et tre måneders visum i USA. Så jeg ville bare lave en klassisk ansøgning med de mest basale informationer. Er der behov for yderligere oplysninger eller dokumentation, kan det klares ved samtalen på Den Amerikanske Ambassade, som alle visum ansøgere skal til, inden visum’et udstedes. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 35. Søren L says:

  Hej Henrik, jeg og min familie rejser snart til USA for første gang. Det som vi aller mest er i tvivl om pt., er det der APIS. Vi ved simpelthen ikke, hvordan det fungerer i praksis. Kan fortælle, at vi skal flyve med SAS. Hvordan fungerer det så? Skal vi udfylde det hjemmefra, eller gør vi det i lufthavnen? Vi har bestilt vores billeter fra Seat24, altså ikke direkte fra SAS. På forhånd tak :-)

  • Hej Søren, jeg har valgt at forbigå APIS-begrebet i tavshed, da der i forvejen er rigeligt med begreber og forkortelser at holde styr på i forhold til flyrejser til USA. Og man kan som flypassager stort set ikke komme galt afsted med APIS, da APIS-informationerne omfatter nogle af de samme informationer, som også er omfattet af ESTA informationerne. Så lidt groft sagt kan man sige, at har man udfyldt den elektroniske ESTA-formular, så er der også styr på APIS. APIS-informationerne er nemlig ikke helt så omfattende som ESTA, men omfatter nogle af de samme ting: Bl.a. pasnummer, køn, fornavn og efternavn, som jeg lige husker det. Det er ret forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvordan de håndterer APIS-informationerne, men SAS plejer at sende en e-mail ud til sine passagerer nogle få dage før afgang (uanset hvilken bookingplatform, der blev benyttet ved bookingen), hvor de lige minder om, at man skal have styr på sin ESTA-godkendelse – hvis man ikke allerede har det. Og er der styr på ESTA, er der også styr på APIS, da flyskaberne samkører disse informationer. Så lidt hurtigt opsummeret: Det kan være rigtigt besværligt – og i værste fald umuligt – at flyve til USA, hvis der ikke er styr på ESTA. Men det er næsten umuligt ikke at komme til USA, selvom man ikke har styr på APIS – blot der styr på ESTA. Så lad være med at bekymre jer om APIS. De informationer har I sandsyndligvis allerede afgivet. Og skulle der mangle noget, så kan det klares ved indcheckning i lufthavnen. Jeg håber, I kan bruge mit svar, og vil ønske jer en rigtig god tur ;-)

 36. Per Bøgh says:

  Hej Henrik. Vi skal til Florida på ferie. Midtvejs i ferien tager vi til Bahamas. Skal vi søge om ny tilladelse til at komme ind i Florida, eller kan vi bruge den samme ESTA tillladelse, som vi brugte ved indrejsen fra Danmark en uge tidligere? På forhånd tak Per Bøgh

  • Hej Per, en ESTA-godkendelse er gyldig i to år til et ubegrænset antal indrejser i USA. Så I behøver altså ikke søge en om en ekstra ESTA-godkendelse i forbindelse med jeres smuttur til Bahamas. Rent faktisk skal I slet ikke bruge en ESTA-godkendelse for at rejse tilbage ind i USA igen efter besøget på Bahamas. Det skyldes, at USA ikke betragter besøget på Bahamas som en “udlandsrejse”, men som en intern rejse inden for Nordamerika. Derfor vil jeres tur til Bahamas heller ikke nulstille de 90 dage, som I automatisk må opholde jer i USA, når I rejser ind i landet på Visa Waiver programmet – lige som en rejse til Canada eller Mexico heller ikke ville have nulstillet de 90 dage. Men det er en lidt anden historie. Det korte af det lange er, at I sagtens kan klare jer med jeres ene ESTA godkendelse pr. person til hele jeres rejse. God tur til Florida og Bahamas – og godt nytår!

 37. Jim Wilse says:

  Hej Henrik. Jeg er en far, der skal have 2 piger på 12 og 15 med til Florida i marts. Jeg har været inde og udfylde en ESTA-godkendelse på mig. Skal der også udfyldes en for hver af mine børn? Vi har alle fået lavet pas i 2011, er de så biometriske? Synes ikke at jeg kan se nogen chip nogen steder. Og på en anden side på nettet stod der at det først var fra 2012 at alle var biometriske? Er der andre ting vi skal være opmærksomme på? Til sidst lige en tak for den hjælp du giver herinde :-) Mvh Jim

  • Hej Jim, I skal alle tre have en ESTA-godkendelse – både dig selv og dine to piger. Så du må altså af med 3 x 14 dollars for fornøjelsen. ESTA-godkendelsen relaterer sig til personen og dennes pas, så der er ikke nogen vej udenom. Men du kan naturligvis sagtens udfylde den elektroniske ansøgningsformular på deres vegne, da hovedparten af informationerne jo er identiske for jer alle tre. Angående de biometriske pas, så har Danmark siden efteråret 2006 udstedt biometriske pas. Men teknologien har jo ændret sig gennem årene, så i nyere pas tror jeg ikke, at man kan se den faktiske chip. Men med “nye” pas fra 2011, så er alt som det skal være i forhold til jeres indrejse i USA. Rigtig god tur ;-)

 38. Lena says:

  Hej Henrik, Vi er en familie på fire der skal til USA til sommer. Vi starter i Canada og slutter i Canada, men skal indover grænsen et par gange i en canadisk lejet bil. Hvordan forholder man sig ved grænsen ind og ud af USA? ESTA formularen er vel ikke relevant her? Er der nogle formularer, der skal udfyldes hjemmefra eller hvordan? På forhånd tak for hjælpen. Mvh Lena

  • Som jeg lige læser reglerne på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside, så skal have en ESTA godkendelse til indrejse i USA – selvom I rejser ind i USA fra landsiden fra Canada. Så I slipper altså ikke for at smide 14 dollars pr. person til en ESTA godkendelse. Til gengæld skal I ikke tænke på andre formularer eller papirer, men ESTA godkendelse slipper I ikke uden om. ESTA godkendelsen er jo en godkendelse af jeres indrejse i USA – uanset hvilken rejsevej I vælger. Men I behøver dog ikke udfylde oplysninger om fx adresse på første overnatning i USA og den slags ting, som ikke nødvendigvis er relevante for jer, hvis der fx er tale om en dagstur over grænsen. Men ESTA godkendelsen slipper I ikke uden om. Læs mere her: http://denmark.usembassy.gov/visa/visawaiverprogram.html

   • Jeg har lige en rettelse til informationen oven: Man behøver faktisk ikke en ESTA-godkendelse, når man rejser ind i USA over grænsen fra Canada. Har man ikke en gyldig ESTA-godkendelse, skal man i stedet udfylde formularen I-94W hos de amerikanske tolderen på selve grænsen, hvilket koster et administrationsgebyr på 6,00 US dollars. Har man en gyldig ESTA-godkendelse, skal man naturligvis ikke udfylde I-94W formularen, og heller ikke betale de 6,00 dollars i gebyr. Men man kan altså godt rejse ind over grænsen fra Canada til USA uden at have en ESTA-godkendelse – hvis man fx er fløjet direkte fra Europa til Canada.

 39. Jim Wilse says:

  Hej Henrik. Tusind tak for en dejlig fyldestgørende information :-) Mvh Jim

 40. Nicky says:

  Jeg har været så heldig at få en læreplads i Escondido i Californien. Men mit spørgsmål er så, hvad for et slags visum jeg skal have?

  • Hej Nicky, tillykke med lærerpladsen i USA. Visaspørgsmål i forbindelse studie- og arbejdsophold i USA ligger uden for det område, jeg normalt beskæftiger mig med, så her kan jeg desværre ikke hjælpe dig, men må henvise dig til visa sektionen på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside. Jeg vil dog gætte på, at du skal ansøge om et studenter visa, da jeg går ud fra, at lærerpladsen indgår som en del af et uddannelsesforløb. I så fald kan du læse mere om visum’et på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside på http://denmark.usembassy.gov/student_visas.html

 41. Adam says:

  Hej Henrik: Jeg har en datter på 12 år. Jeg har hørt et rygte om, at børn skal have et pas som er udstedt min. 7 måneder inden afrejse til USA. Hun fik lavet nyt pas her i dec og vi skal rejse d. 2. juli. Kan dog ikke finde noget som helst om emnet på div. hjemmesider. Kan det passe? Vh, Adam

  • Hej Adam, det er en vandrehistorie, du har hørt der, for naturligvis er også helt nye pas gyldige til indrejse i USA. Den regel, som der muligvis er skyld i misforståelsen, er en regel om, at pas fra visse lande skal have en gyldighed på mindst seks måneder ved indrejsen i USA – en regel, der i øvrigt ikke gælder Danmark og danske pas, da Danmark har en særaftale med USA på det område. Og det er jo en regel, der knytter sig til passets udløbsdato. Men jeg har aldrig hørt om det andet, så det er kort og godt noget vås ;-) Blot I huske at få en ESTA godkendelse alle jer, der skal til USA til juli, så bør der ikke være nogen problemer.

 42. Pernille Rafn says:

  Hej Henrik. Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med. Skal vi søge ESTA, når vi flyver fra Danmark til Toronto. Vi kører ind i USA i camper og tilbage til Canada og flyver hjem fra Vancouver. Hvis man så skal, kan man så eventuelt finde tidligere ESTA-ansøgninger, så man kan finde ud af om det stadig er gyldigt? Vi var nemlig i USA i juli 2012, men jeg kan ikke huske hvor tidligt vi søgte. Min datters pas udløber i juli, og vi er afsted i maj måned. Har Canada samme regel som USA med, at passet ikke skal være gyldig i et bestemt antal måneder efter hjemkomst?

  • Hej Pernille, jeg kan umiddelbart svare på de fleste af dine spørgsmål: Ja, I skal have en ESTA godkendelse, også selvom I starter og slutter i Canada. Jeg har lige undersøgt det forleden, da en anden spurgte om det samme, så jeg er helt sikker i min sag. I kan også finde tidligere ESTA ansøgninger/ godkendelser via det officielle ESTA system. Her skal du indtaste ansøgerens fulde og korrekte navn samt pasnummer, for at kunne finde en tidligere ansøgning. En “gammel” ESTA godkendelse skal i øvrigt kun være gyldig til og med den nye indrejsedato i USA, men behøver ikke være gyldig under jeres ophold i USA. ESTA godkendelsen må altså godt udløbe, mens I opholder jer i USA, for når I først er rejst ind, har I jo fået en godkendelse til at opholde jer i USA i op til 90 dage. Og I kan altså også rejse ud af USA til fx Canada og ind i USA igen inden for de 90 dage – også selvom ESTA godkendelsen måske er udløbet i mellemtiden. Angående hvor mange måneder din datters pas eventuelt skal være gyldigt, for hun kan rejse ind i Canada, kan jeg ikke umiddelbart finde svar på det spørgsmål. Her må I lige kontakte den canadiske ambassade i København, og høre om de kan svare på spørgsmålet.

   • Jeg skal lige rette mit svar til jer angående om man skal have en ESTA-godkendelse, når man rejser ind i USA over landegrænsen fra Canada. Det skal man faktisk ikke, er jeg blevet opmærksom på. Har man ikke nogen gyldig ESTA-godkendelse, kan man stadig godt rejse ind i USA fra Canada, men skal så i stedet udfylde den grønne I-94W formular på selve grænsen, hvilket koster et administrationsgebyr på 6,00 US dollars. Formularen indsætter i ens pas. Har man en gyldig ESTA-godkendelse, skal man naturligvis ikke udfylde formularen eller betale de 6,00 dollars. Men det korte af det lange er, at man ikke behøver en gyldig ESTA-godkendelse, hvis man rejser ind i USA over landegrænsen fra Canada. Samtidig er det meget vigtigt, at man husker at returnere den grønne I-94W formular til de amerikanske toldere, når man forlader USA igen og vender tilbage til Canada. Ellers kan man få store problemer med at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt!

 43. Børge Ditzel says:

  Hej Henrik. Jeg har tænkt på at overraske min kone med en uges tur til Florida (har endnu polsk pas, men har permanent dansk opholdstilladelse). Jeg kan se, Polen ikke er blandt de lande, hvor man blot skal udfylde en ESTA godkendelse. Betyder den permanente opholdstilladelse intet i forbindelse med at undgå et VISUM?

  • Det er lidt sjovt, at du spørger: Jeg sad faktisk og spiste middag sammen med en polsk ingeniør i restauranten på Hotel Bella Sky, hvor jeg boede, mens jeg var til feriemesse i København. Han fortalte mig, at Polen var et af de lande, som endnu ikke er med i ESTA samarbejdet – af en eller anden grund. En række andre østeuropæiske lande ER med, men desværre ikke Polen. Derfor kan du ikke ansøge om at få en ESTA-godkendelse. Så med afsæt i, at du har et polsk pas, skal du – som jeg lige vurderer det – søge visum, da det er det land, som passet “hører til”, der er afgørende for, om man er omfattet Visa Waiver programmet eller ej. Så umiddelbart vurderer jeg, at der desværre ikke er nogen vej udenom et visumansøgning via den amerikanske ambassade i Polen. Som jeg lige vurderer det, så betyder din permanente opholdstilladelse i Danmark desværre ikke noget i den sammenhæng.

 44. Simon Jarlgaard says:

  Hej Henrik. Tak for en super artikel, der svarede på langt de fleste spørgsmål. Jeg har dog lige et enkelt, som jeg håber du kan svare på. I slutningen af februar rejser jeg til Canada og derfra via Seattle til Cordova i Alaska, hvor jeg skal være i en uge. Skal jeg så i ESTA udfylde Seattle lufthavn som adresse eller slutdestinationen i Alaska? Den ene vej er jeg i Seattle lufthavn i 3 timer og den anden vej 16 timer (fra kl. 17 til kl. 9 efterfølgende morgen). På forhånd tak. Mvh Simon

  • Tak for din ros af min artikel. Det er adressen på din slut destination, du skal oplyse i din ESTA formular – i dit tilfælde adressen i Alaska. Lufthavnen er ligegyldig, da der jo blot er tale om ren transit. Rigtg god tur til Alaska – jeg var der i maj måned, og det er en dejlig stat, selvom man må sige, at du er der uden for sæsonen i den mørke tid om året.

 45. Michelle Laursen says:

  Hej Henrik. Jeg sidder og skal hjælpe min kæreste med at søge visum til USA. Vi prøver i god tid. da han tidligere er straffet. Jeg søgte igennem det, som jeg skulle og han blev benægtet adgang, de har henvist mig til en anden side, men uden at fortælle mig yderligere hvad jeg så skal stille op. Vi har betalt det fee på 14 dollar, og nu vil vi gerne kunne komme lidt videre, syntes jo ikke det burde være helt umuligt, selvom man førhen ikke har være så lovlydig. mvh

  • De 14 dollars, I har betalt, gik til en ESTA-ansøgning, hvor man bliver forhånds godkendt til indrejse i USA. Det kan din kæreste så ikke blive p.g.a. hans fortid, så I skal i gang med den “tunge” ansøgnings procedure og have et visum til USA. Jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med visum processen, det bliver ganske enkelt for tidskrævende, men ganske kort fortalt, så koster det 960 kr. at ansøge om et turistvisum til USA. Som en del af visum godkendelsen skal man også til et interview på ambassaden, som man skal booke tid til. Og man kan ikke booke tid, før gebyret på den 960 kr, er betalt. Inden man når så langt, skal man udfylde også en elektronisk formular med en lang række informationer. Desuden skal man uploade et elektronisk foto som en del af ansøgningen. Bemærk: Selvom man har betalt gebyret, er der ingen garanti for, at man får visumet udstedt, og gebyret bliver ikke refunderet, uanset udfaldet af visum ansøgningen. Jeg vil anbefale jer at nærlæse ambassadens check liste over visumansøgnings forskellige trin, som I finder her – http://denmark.usembassy.gov/visa/checklist.html

 46. Karina Mortensen says:

  Hej Henrik, Tak for din artikel, dejligt med info skrevet på et sprog, almindelige mennesker kan forstå! Et enkelt spørgsmål: Ved du, om jeg skal opdatere min ESTA (fra tidligere rejser til USA), når jeg skal til Canada? Jeg mellemlander ikke i USA, men flyver direkte fra London.
  Pfht, Mvh Karina

  • Karina Mortensen says:

   Hej igen, beklager, fandt selv svaret. Men tak igen for god artikel! Mvh Karina

 47. Mark Therkildsen says:

  Hej!! Er det helt umuligt at komme ind i USA, hvis man har en gammel narko dom???

  • Hej Mark, hvis man ikke har en ren straffeattest, skal man søge visum til USA. Og her vil det være en individuel vurdering af den enkelte person og vedkommendes “historie”, der vil afgøre udfaldet af visum ansøgningen. Jeg kender ikke kriterierne for, hvornår man får lov til at rejse ind – og hvornår man ikke gør det, men afgørelsen afhænger bl.a. af, hvor lang en straf man er blevet idømt og hvor langt tilbage i tiden ens dom ligger. Uden at jeg kender de konkrete vurderinger, så er det nok nemmere at få et visum, hvis man har fået en “lille” dom for 10 år siden, end hvis man har fået en “stor” dom for tre år siden. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 48. Sune Rasmussen says:

  Jeg rejser til USA og arbejder på lørdag d. 25. januar. Min returbillet, som står på samme billet, blev ved en fejl booket til 1. maj, dvs. lige over 3 måneder efter indrejse. Jeg skal tilbage til Europa på skiferie i en uge sidst i februar så mine spørgsmål er: Er den uge i Europa nok til at nulstille mit 3 måneders ophold, således jeg må være i USA 3 måneder fra jeg vender tilbage til USA efter skiferien. Er det et problem ved indrejse i USA på lørdag, at min oprindelige hjemrejse billet er senere end de 3 måneder. Hvis ja, vil det være formildende/ ophævende, at jeg har billetterne til skiferien at vise, så myndighederne kan se, at jeg planlægger at forlade landet inden den oprindelige hjemrejse dato? /Sune

  • Hej Sune, jeg starter lige med at hejse et flag ved, at du siger, at du skal over at arbejde. Det er jo (desværre) ikke tilladt at arbejde (eller studere) i USA, hvis man rejser ind på sin ESTA godkendelse. Det kræver et visum. Så det er problem nr. et – hvis du ikke har et visum. Dernæst så er din flybillet udstedt med hjemrejse efter de officielle 90 dage, hvilket amerikanerne heller ikke bryder sig om. Din tur til Europa til februar vil nulstille dine 90 dage i USA, da du forlader Nordamerika. Men det er i mine øjne problematisk, at du på lørdag rejser ind i USA på en billet, hvor hjemrejsen først er den 1. maj – selvom du har en anden returbillet i februar, hvor du så er på skiferie. Så der er i mine øjne desværre en del løse ender i dit set-up – med mindre du har et arbejdsvisum til USA. Hvis man rejser ind i USA som almindelig turist via Visa Waiver programmet, og har en returbillet, der ligger langt ude i fremtiden (op til tre måneder), kan man opleve, at man bliver spurgt ekstra meget ind til, hvad man skal foretage sig i USA og om man har nok penge med hjemmefra og den slags. For det er som sagt ikke tilladt at arbejde i USA under Visa Waiver programmet, og er der begrundet mistanke om det ved indrejsen til USA, risikerer man at blive afvist. Og det er den risiko, jeg er lidt nervøs for i dit tilfælde – med mindre du har et visum, men så er 90 dages problematikken ikke relevant for dig. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 49. Sune Rasmussen says:

  Okay, tak for tilbagemelding og gode pointer. En løsning kunne måske være at ændre retur billetten til slutningen af februar, når jeg skal på skiferie. Og så købe tilbagebilletten til USA og endelig hjemrejse til Danmark senere.

 50. Sune Rasmussen says:

  Hej igen, med arbejde mente jeg forretningsrejse, det vil sige, at jeg modtager løn fra min danske arbejdsgiver under hele opholdet. Så jeg går da stærkt ud fra, at det ikke er et problem, så længe jeg er ESTA godkendt og forlader landet inden 90 dage.

  • Jeg kender ikke reglerne i detaljer, så jeg ved ikke, hvor grænsen går mellem, hvad amerikanerne betragter som en forretningsrejse – og et arbejdsophold. Men jeg vil sige, at du er ude i en gråzone, når du opholder dig så længe i USA – og arbejder derovre, uanset at din danske arbejdsgiver giver dig løn. Jeg har jo også som journalist et journalist visum, selvom jeg får løn/ betaler min egen løn via Danmark. Og studerende har studie visum, så den er altså ikke helt skudsikker – når der ikke er tale om et regulært ferieophold. Men her må du forhøre dig med din arbejdsgiver, hvad de har af erfaringer på området, hvis andre har været afsted før dig. Det er ihvertfald en god ide at få ændret flybilletten, så den ikke udgør noget problem i forhold til de 90 dage. God tur!

 51. Jimmy Ree says:

  Hej Henrik, jeg vil høre om man kan rejse ind i Canada UDEN returbillet dom dansk statsborger? Jeg og min datter vil efterfølgende besøge USA via landjorden i cirka 14 dages tid og så tilbage til Canada. Syntes ikke rigtig jeg kan finde nogen konkret indslag herom. Og jeg har læst, at USA og Canada ikke har samme indrejseregler. Mvh Jimmy

  • Hej Jimmy, jeg ved ganske enkelt ikke, om man skal have en returbillet, når man ankommer til Canada. Nu har jeg lige nærlæst nogle af reglerne for indrejse i Canada, og jeg er ikke nogen steder stødt på noget krav om, at man skal have en returbillet. Der står dog, at du skal kunne overbevise immigrations myndighederne om, at du har tænkt dig at rejse ud af landet igen, så her er en returbillet nok meget handy. Jeg er heller ikke stødt på info om, at du kun må opholde dig et vist antal dage i Canada. Så der er – så vidt jeg kan se – ikke nogen øvre grænse for, hvor længe man må opholde sig i Canada. Man skal dog kunne bevise, at man kan forsørge sig selv uden at tage arbejde, så det sætter nok automatisk en grænse. Jeg kan til gengæld fortælle dig, at du ikke behøver at forevise en retur flybillet til de amerikanske myndigheder, når du kører ind i USA over grænsen fra Canada. Men du skal stadig have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA fra Canada. Så her skal du ud at spendere 14 dollars på både dig selv og din datter. Og du har iøvrigt helt ret i, at indrejseregler i Canada og USA er forskellige et stykke hen ad vejen – men dog med visse ligheder, trods alt. Godt tur!

 52. Wissam El-Khatib says:

  Hej Henrik. Jeg har været i Miami i 2011 og i Los Angeles i 2012 og i New York i marts 2013. Vi skulle rejse igen i maj 2013 til en koncert i Las Vegas. Natten før vi skulle rejse, får jeg pludselig afvist min ESTA, og jeg ved ikke hvorfor. På mailen har de skrevet, at jeg skulle henvende mig til ambassaden. Jeg er dansk statsborger. Den 16.12.2013 har jeg været til samtale på ambassaden og afleveret min pas vedrørende turistvisum. Til i dag har jeg ikke hørt noget fra ambassaden. Har du nogen erfaring med så dan noget? VH Wissam

  • Hej Wissam, jeg kan ikke umiddelbart forklare, hvorfor du pludselig får afvist din ESTA godkendelse i maj 2013, når du har været i USA flere gange umiddelbart inden. Jeg går ud fra, at der i alle tilfælde har været tale om korte ophold, hvor du ikke har overtrådt 90 dages reglen for udrejse af USA igen. Desuden går jeg ud fra, at der ikke har været nogen “konflikter” med de amerikanske myndigheder under dine ophold. Selv banale ting som ubetalte fartbøder eller parkeringsbøder i USA kan faktisk i nogle tilfælde gøre, at man får afvist sin ESTA godkendelse. Men hvis vi ikke er ovre i den afdeling, så kan jeg ikke forklare afvisningen. Desuden er sagsbehandlingen i forhold til dit turistvisum noget længere, end “normalt”. Mig bekendt, så tager behandlingen af et turistvisum uden for højsæsonen op til sommerferien normalt kun en god uges tid, fra man har været til samtale på ambassaden, til man modtager sit pas retur med et visum indsat i passet. Så jeg kan ikke forklare, hvad det er, som trækker tiden ud. Når det er sagt, så har jeg desværre hørt historier om, at ESTA “systemet” – og muligvis også visum systemet – kan finde på at afvise folk med fremmede navne som dit eget. Men da du jo allerede har været i USA på en ESTA godkendelse tidligere, giver dette ikke umiddelbart mening. Så mit forslag vil være, at du prøver at kontakte ambassaden og få en status på din visumansøgning. Husk at have nummeret på din visumansøgning eller tilsvarende klar, når du ringer. I følge ambassadens website er der åbent på telefonerne fra kl. 8.00 til kl. 20.00 mandag til fredag på 89 88 75 55, men for at tale med visum afdelingen skal du nok ringe i dagtimerne – fx mellem kl. 10 og kl. 15, vil mit forslag være. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

   • Wissam says:

    Hej Henrik, tak for din svar. Jeg har aldrig fået en bøde eller fået en straf eller lavet noget forkert i USA. En gang har jeg været der i 9 dage og anden gang i 24 dage og tredje gang 14 dage. Jeg har rejst to gange med hele familien og en gang med konen. Søgte visum fra den 17. december 2013 fordi de har stoppet min ESTA, og jeg ved ikke hvorfor. Jeg har prøvet at kontakte ambassaden tre gange, men indtil nu siger de, “sagen er under behandling og nogle sager tager længe tid end andre”. Hvad synes du om, at det har taget så lang tid, uden at jeg har fået svar. VH Wissam

    • Det lyder som en temmelig langsommelig sagsbehandling. Jeg kan stadig ikke forklare, hvor det skal tage så lang tid. Jeg skal lige understrege, at hvis man har fået pletter på sin straffeattest her i Danmark, kan det også medføre annullering af en ESTA-godkendelse. Det er ikke kun i forhold til sager, der er begået i USA. Mig bekendt kan ambassaden kun behandle visum ansøgninger, hvis de har ens pas indleveret. Og jeg går ikke ud fra, at dit pas stadig ligger på Den Amerikanske Ambassade i København og har ligget der siden december 2013. Hvis det er tilfældet, er der et eller andet helt galt, for du kan jo ikke med rimelighed undvære dit pas så længe. Det lyder meget mystisk, at du ikke har fået et svar endnu, for hvis du af en eller anden grund ikke kan få visum, så returnerer de blot dit pas og afviser din visum ansøgning.

     • Wissam says:

      Mange mange tak for dit svar. Jeg har altid haft ren straffeattest og har aldrig været dømt for noget hverken i Danmark eller udlandet. Da jeg var til interview i ambassaden tilbød de at tage imod mit pas, hvis jeg ønskede det, og så ville de give besked over mail, når min sag var behandlet. I april efter fem måneders ventetid skrev jeg til ambassaden, at jeg havde brug for mit pas, da jeg skulle rejse, og de sendte det uden problemer. Og de siger, at når sagen er behandlet, så vil de kontakte mig på mail, men indtil nu har jeg ikke fået svar. Mvh Wissam

 53. Anonym says:

  Jeg har mistet mit pas i USA. Jeg henvises til danske ambassader i New York, Chicago eller Sacramento. Det er lørdag og de svarer ikke. Jeg skal rejse videre i dag til et andet sted i USA. Fra USA skal jeg rejse videre til New Zealand. Det vil altså sige, at jeg ikke bare skal tilbage til Danmark i første omgang. Senere går turen samme vej retur via USA til Danmark. Er der nogen, som har erfaringer om hvad man gør, om man evt. kan rejse til fx Sacramento-ambassaden og efter nogle ekstra dage derved fortsætte rejsen. Jeg mister så de flybilletter som jeg har købt på nettet. Kan man rejse internt i USA uden passet? Kan man komme retur fra New Zealand uden passet? Jeg har en kopi af passet da jeg tog et billede af det før afrejsen.

  • Det er de danske konsulater, du henvises til i de nævnte byer, der er kun en dansk ambassade i USA, og den ligger i Washington. Du kan godt rejse rundt internt i USA uden pas, men du kan naturligvis ikke rejse videre til New Zealand eller andre lande uden et pas. Så mit bedste råd er, at du mandag morgen tager fat i det konsulat, som ligger nærmest der, hvor du befinder dig og får lavet et nyt pas. Bemærk: Hvis der er tale om et såkaldt nødpas, kan du IKKE rejse ind i USA på det igen, da USA ikke godkender indrejse med et nødpas. Så den problematisk skal du lige være opmærksom på, hvis du planlægger at rejse retur fra New Zealand til USA igen – inden du igen er tilbage i Danmark. Jeg ved ikke, hvilken type pas, man har mulighed for at udstede på de danske konsulater i USA. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 54. Frøken Anonym says:

  Hej Henrik, først fremmest synes jeg det er pisse fedt, at man kan stille dig nogle spørgsmål angående indrejse til USA. Jeg overvejer selv at rejse til USA i april måned, og har et enkelt spørgsmål til det. Jeg har fået min ESTA-Ansøgning godkendt, og jeg er også dansk statsborger. Jeg har for nogle år siden lavet en fejl og blev registeret hos politiet og fik en plet på min straffeattest. Men for nogle uger siden fik jeg min straffeattest tilsendt og kunne se at den endelig var ren. Nu hvor jeg er danskstatsborger og har ren straffeattest, men er tidligere straffet, skal jeg så søge visum? Tak på forhånd og ser frem til at hører fra dig.

  • Når du har fået din ESTA ansøgning godkendt, og du ikke længere har nogen plettet straffeattest, har du jo ikke nogen “mellemværender” med myndighederne længere – hvilket din godkendte ESTA ansøgning jo også bekræfter. Så jeg ville ikke bruge tid på et visum, da du jo allerede er blevet godkendt til indrejse i USA. Så i min optik kan du uden problemer rejse til USA på den ESTA-godkendelse. Jeg havde faktisk for et par år siden en snak med en ansat i visum afdelingen på den amerikanske ambassade om netop den problematik. Og her var svaret, at selvom man for år tilbage havde været i konflikt med loven, var man jo ikke stemplet for evigt. Så hvis man havde udstået sin straf og i øvrigt ikke havde nye forhold i bagagen og at ens kriminelle fortid lå nogle år tilbage i tiden, kan man altså godt rejse ind i USA uden at søge visum. Og det må lige præcis være sagen i en nøddeskal i dit tilfælde. God tur!

   • Anonym says:

    Hej Henrik, tak for dit hurtige svar. Som sagt man kan jo dumme sig i sine unge dage, og det er jo ikke ens betydende med, at man skal straffes for det hele livet. Jeg overvejer at tage 3 uger til det vestlige USA, har du nogle gode råd/ anbefalinger man skal opleve i det vestlige? Har været inde på diverse hjemmeside og blive informeret, man jeg er altid åbne for nogle råd/ anbefalinger.

    • Det er et meget åbent spørgsmål, du stiller der, for svaret afhænger helt af, hvilke typer oplevelser, man er interesseret i. Du bliver nok nødt til at blive lidt mere konkret, inden jeg kan bidrage med nogle reelle indspark til, hvad jeg ville gå efter i dit tilfælde ;-)

 55. Lea Hellmann says:

  Hej Henrik, hvor er du bare god, at du stiller denne service til rådighed. Det er helt utroligt, at man ikke kan finde info på ambassadens hjemmeside lettere. Jeg kunne i hvert fald ikke finde den.
  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, at du vil hjælpe med at svare på: Jeg skal til NYC fra den 22. februar til den 21. maj i år på ferie – 89 dage. Jeg købte et ESTA for 14 dollars i december, som er printet og gemt. Mit spøgsmål er nu, om det er et problem, at jeg var 10 dage i LA på et andet ESTA-visum i september? Jeg har hørt mig lidt omkring, og nogen mener at det er helt fint, mens en enkelt jeg har snakket med mente, at man kun må være 3 måneder i landet på 1 år. Og selvom vi nu er i 2014 (hvor jeg ikke har været i USA) var jeg jo i LA for under et år siden (dog på et andet ESTA end det nye jeg har bestilt – som jo så burde virke 30 dage. Jeg håber, at du forstår mit spørgsmål og har et svar. Mvh Lea

  • Hej Lea, tak for din ros. Det er ingen problemer i forhold til, at du nu skal opholde dig i USA i 89 dage, og at du i september var 10 dage i Los Angeles. Der er ingen maksimum grænse på, hvor mange dage man må opholde sig i USA i løbet af et år: Hver enkelt opholds periode må bare ikke overskride 90 dage. Men det er altså intet problem, at du var i Los Angeles i september. Så rygtet om, at du kun må opholde dig i USA i 90 dage over et helt år, er noget vrøvl. Når det er sagt, så ser de amerikanske indrejsemyndigheder naturligvis på, at ens indrejsemønster i USA er “naturligt”. Og der er ikke nogen nærmere definition på, hvad naturligt er i den forbindelse. Men rejser man ofte til USA og opholder sig i landet i lange perioder, så vil amerikanerne nok på et tidspunkt spørge nærmere ind til, hvad man foretager sig i landet. Jeg har fx hørt om en rejseleder for et dansk rejsebureau, som blev tilbageholdt og udspurgt, da hun efter en række indrejser, igen skulle ind i USA for at være rejseleder for en gruppe danske turister. Hendes rejsemønster med 10 – 15 ture til USA på et kalenderår var altså “unaturligt” efter den amerikanske definition – men hun blev dog lukket ind efter at have forklaret sig. I dit tilfælde er der ingen problemer, men du skal nok forberede dig på at blive udspurgt lidt grundigt om, hvad du skal foretage dig i USA i 89 dage, hvilket er et noget længere ophold end gennemsnits turisten. Du vil således muligvis skulle bevise, at du har penge nok med til turen, da du jo ikke må arbejde under dit ophold i USA. Så forbered din ankomst lidt på forhånd, og vær klar til at fortælle, hvem du skal besøge, om du skal bo ved noget familie og dens slags, så du ikke vækker mistanke om, at du skal over at arbejde i USA. For jo længere ophold, desto mere mistænksomme bliver immigrations officererne, hvis man rejser ind i USA uden visum.

 56. Jens Olsen says:

  Hej Henrik, du ser ud til at kunne hjælpe mange, så jeg prøver her. Vi er nogle stykker, der skal rejse til Panama i maj måned – nogle med dansk og nogle med UK pas. Vi skal mellemlande i Miami (2½ time frem, og 2 timer retur). Skal vi have noget visum eller rejser man udenom immigrationen i transit? Vi har ingen planer om at indrejse i USA. Mvh Jens

  • Ja, I skal have en ESTA godkendelse til 14 dollars pr. person, også selvom I kun er i kortvarrig transit i USA – hvilket i øvrigt både gælder dig selv med dansk pas og de personer, som har UK pas. Så på trods af den korte mellemlanding i Miami på både ud- og hjemrejsen, så slipper I ikke uden om ESTA-godkendelsen – der i øvrigt er gyldig i 24 måneder, så hvis I skal til USA på et senere tidspunkt inden for de næste 2 år, så kan ESTA-godkendelsen “genbruges” til disse rejser. I adressefeltet på ESTA-formularen kan I nøjes med at skrive “In Transit”. Læs mere på U.S. Customs and Border Protection’s website her – http://1.usa.gov/1nJIpFI

 57. Michael says:

  Hej Henrik, tak for en meget brugbar side. Den har givet en masse inputs! Vil lige sikre mig følgende: Det er stadig nok, at passet bare er maskinlæsbart, ikke sandt? Jeg har et pas fra 2005 med den “hårde plastic side” som indeholder alle mine oplysninger. Det er jo så ikke biometrisk, men det giver dags dato stadig ikke problemer vel? Vh. Michael

  • Jeg har ikke hørt noget om, at der skulle være lavet om på pasreglerne. Så hvis du har et gyldigt dansk pas, er det også gyldigt til indrejse i USA, selvom det ikke er biometrisk. Det afgørende er, at det er maskinlæsbart, og det er alle gyldige dansk udstedte pas, mig bekendt – hvis der altså ikke er tale om nødpas. Et nødpas giver af samme grund ikke adgang til USA. Men det er en helt anden historie. Rigtig god tur ;-)

 58. Lene says:

  Hej Henrik, jeg vil høre om, du ved hvad der skal til, når man har overskredet reglerne for tidsfristen for at være i USA, og så igen ønsker at komme derover??? I 1992 var jeg i New York, North/ South Carolina samt Florida, men jeg blev der 5 måneder ekstra uden tilladelse. (Jeg var 17 år og lidt for naiv). Da jeg i 2009 tog på en 4 dags turisttur til New York og havde glemt alt om, at jeg 17 år tidligere havde brudt reglerne, var jeg gennem den helt store afhøring i 2 stive timer af 2 betjente på politistationen i JFK lufthavnen. Blev dog efterfølgende lukket ind – med en kommentar om at jeg skulle have et specielt visum næste gang. Nu ønsker min familie og jeg at tage en tur til vestkysten i USA i efteråret, men jeg ønsker jo ikke mine børne skal opleve lignende… Så derfor mit spørgsmål: Hvad kræver amerikanerne, jeg skal gøre ekstra??? Håber du kan hjælpe :-)

  • Hej Lene, du skal have et turistvisum via ambassaden, da du i sagens natur ikke kan svare ja til, at du aldrig har overskredet tidsfristen på de tre måneder. Så du skal have et turistvisum, som dækker den periode, I planlægger at rejse rundt i USA i. Så du skal altså ikke foretage dig andet “ekstra”, end at gå i gang med ansøgnings processen, der i øvrigt i dag stort set foregår elektronisk. Det fører for vist at gå i detaljer med ansøgnings proceduren, men den omfatter bl.a. udfyldelse af en elektronisk blanket med en række spørgsmål, uploadning af et nyere digital foto, betaling af visum gebyret på 960 kr. og et interview på den amerikanske ambassade i København. Med andre ord havde det været nemmere og billigere med en ESTA-godkendelse. Når det er sagt, kan du måske være heldig at få udstedt et femårs turistvisum, da dit “overstay” ligger over 20 år tilbage i tiden, og at du i øvrigt blev lukket ind i USA i 2009, hvilket nok er en formildende omstændighed. Men et turistvisum slipper du ikke uden om. God fornøjelse ;-)

 59. Astrid says:

  ADVARSEL Jeg må på det kraftigste advare mod, at nogen som helst rejser ind i USA via Boston på baggrund af en ESTA. Jeg hjalp min datter på 19 år med at udfylde en ESTA i forbindelse med, at hun var inviteret til Boston med vores genboer. Hun skulle være der i 3 måneder. Vores datter blev student i sommer og bruger dette år – inden hun begynder på studie – på at arbejde og tanken var 3 måneder i Boston/ New York. Hun rejste sammen med vores genbo dertil. Da de kommer til U.S. Department of Homeland Security Customs and Border Protection, gør de hende opmærksom på, at der er et problem med hendes ESTA. Det kan dog hurtigt ordnes ved næste skranke, siger herren. Her kommer der en meget ihærdig Supervisor ind, der tilsyneladende har helt andre tanker. Min datter kommer i et ni timers forhør af tre officers.

  Intet af det hun siger bliver troet. At hun arbejder som lærervikar i Danmark, kan ikke lade sig gøre i deres optik. Da hun på spørgsmålet om, hvilke fag hun underviser i, svarer i de fag den sygemeldte lærer underviser i, ler de. Da hun på spørgsmålet om, hvor mange penge hun har med sig, svarer 300 dollars + sin børneopsparing på 50.000 kr. svarende til 10.000 dollars, spørger/ råber de til hende, hvor hun så har fået de penge fra? Hun forklarer, at hun fik dem af sine forældre, da hun blev 18 år. Igen ler de, og siger hun lyver. Dernæst får hun forklaringen på, hvilken historie de har strikket sammen. I deres optik handler det om, at hun skal rode med stoffer, drikke, holde fest og begå kriminalitet. Nej, siger min datter igen. Jeg skal på ferie. Supervisoren stikker sit ansigt op i hovedet på hende og spørger, om hun tror han er dum, og hvorfor hun mon tror, han er bevæbnet. Min datter græder og er dybt ulykkelig på dette tidspunkt. Jeg hører om tilbageholdelsen via vores genbo og kontakter straks Udenrigsmisteriet via deres akutnummer.

  Udenrigsministeriet ringer dertil for at tale med min datter. Homeland Security svarer, at det kan ikke lade sig gøre. Officeren i Homeland Security orienterer dog Udenrigsministeriet om, at hun er heldig at være i deres område, da hun ellers ville være røget i fængsel. Dernæst orienteres Det Danske Konsulat i Boston om sagen. Jeg kontakter konsulatet, som også forsøger at få kontakt med min datter, men de får ligeledes at vide, at hun sover. Jeg kontakter Homeland Security og får lov til at tale med min datter på hendes første udenlandsrejse alene! Hun er dybt ulykkelig og bange, vi må ikke tale dansk sammen og må kun tale i 5 minutter.

  Sagen ruller, jeg ringer adskillige gange uden at få lov til at tale med hende. Hun sover siger de. Efter 26 timers tilbageholdelse eskorteres hun med en bevæbnet vagt med skudsikker vest foran sig og en bag, forbi alle de rejsende hen til det fly, der skal bringe hende tilbage fra helvede. Min datter, hverken ryger, drikker, bruger ej stoffer og har ingen pletter på straffeattesten, nordisk udseende pige, født og opvokset i Danmark, begge danske forældre. De er bindegale!

  REJS ALDRIG PÅ EN ESTA, HVIS DET LAVER SÅ MEGET BALLADE! GÅ I STEDET PÅ AMBASSADEN.

  • Din datter må have været meget uheldig, for som du refererer historien, så virker den meget voldsom. Jeg kan ikke lige gennemskue, hvad der er gået galt i forhold til din datters ESTA godkendelse, og hvorfor hendes indrejse skulle udløse en så stor ballade, som det tilsynladende er tilfældet. Når det er sagt, så er der desværre (stadig) typer i den amerikanske indrejsekontrol, som har en meget autoritær og håndfast stil, og det lyder som om, at det er sådanne typer, din datter er løbet ind i. Det der undrer mig er det faktum, at hun dels ikke rejser alene – men er sammen med jeres genbo, som kan bekræfte hendes historie. Desuden har hun jo penge nok med.

   Uden at kunne gennemskue, hvad det oprindelige problem med hendes ESTA godkendelse har været, vil jeg dog knytte denne bemærkning til jeres oplevelse:

   Hvis man skal opholde sig ekstraordinært lang tid i i USA – fx tæt på de tre måneder, og er bare i nærheden af at skulle studere eller foretage sig noget, der kan minde om arbejde i USA – også frivilligt – så få et visum. Jo længere tid, man planlægger at opholde sig i USA, fx to en halv eller tre måneder, desto mere mistænksomme bliver de i indrejsekontrollen. Så det kan altså være en god ide, at få et turistvisum, hvis man er oppe at “snuse” til de 90 dage. Så er man på den helt sikre side. Og jeg tror, at det måske er sådan noget (mistanke om arbejde i USA), der har været med ind over afvisningen, selvom de pågældende officerers opførsel på ingen måde kan forsvares, når man sidder overfor en 19 årig pige.

   Så jeg kan kun beklage, at din datter har været ude for et så barsk møde med USA, hvilket dog heldigvis hører til undtagelserne. En ESTA-godkendelse vil fortsat være tilstrækkeligt for 99 % af alle danske turister, der rejser ind i USA.

 60. Lotte Silberbauer says:

  Hej Henrik, vi bor p.t. i Miami. Min kæreste og vores to fælles børn har et J1/J2 visum og fordi vi ikke er gift, så er jeg herovre på et turistvisum. Mit turistvisum blev ved indrejse forlænget indtil 31 juli. Vi påtænker at tage på en cruise i vores sommerferie (inden diverse visum udløber, og inden vi tager tilbage til Danmark). Men men men: Turen går udenfor USA’s grænse, og vi vil nødig stå i en situation, hvor en evt. paskontrol vil kunne afvise os at komme ind i USA igen. Vi sejler ud fra Miami (7 dage) og retur til Miami. Vi har læst, at i disse tilfælde skulle det ikke være nødvendigt at have sit pas med på disse cruises. Er det noget du har noget kendskab til??? VH Lotte

  • Jeg kender desværre intet til cruise-segmentet og hvilke regler, der gælder her – og i jeres tilfælde specifikt. Da jeg “kun” beskæftiger mig med kør-selv ferie på det amerikanske fastland, har jeg ikke sat mig ind i reglerne for, hvordan tingene fungerer i praksis i forhold til paskontrol som i jeres tilfælde. Men det er godt, at du er opmærksom på problematikken, og personligt ville jeg tage passet med – især hvis I undervejs anløber fremmede havne. Men I må spørge cruise arrangøren om reglerne, de må kunne give jer et fyldestgørende svar.

  • Finn Petersen says:

   I skal have pas med!! Det plejer at være sådan, at den morgen I kommer retur til Miami, skal alle ikke amerikanere møde op i et “lokale”, hvor I skal gennem immigration. Når I forlader skibet, skal passet forevises igen.

 61. Michelle Kristiansen says:

  Min kæreste og jeg overvejer en turistferie til Miami her sommeren 2014. Jeg er lidt usikker på, hvilken proces man skal igennem, inden man kan komme ind i USA. Jeg ved man skal forhåndsgodkendes (ESTA) og skal have et turist visum, er der andre “godkendelser” man skal igennem inden man får lov til at komme ind i USA? Og hvor længe før skal man søge om et turist visum? Med venlig hilsen Michelle

  • I skal kun have en ESTA-godkendelse som almindelige turister, men ikke noget turistvisum – forudsat at jeres rejse ikke varer mere end 90 dage, men det går jeg ikke ud fra, når jeg læser dit spørgsmål. Hvis I kan blive ESTA-godkendt (hvilket 99% af alle danskere kan), skal I ikke også have et visum. Så I skal altså ikke foretage jer andet end at udfylde den elektroniske ESTA-formular og betale de 14 dollars i gebyr pr. person. Så er I klar til at rejse til USA. Hvis man har brug for at søge om visum, bør det gøres senest en måned før afrejse – er min personlige holdning. Det officielle ESTA-website finder I her – https://esta.cbp.dhs.gov/

   • Jon Nielsen says:

    Hej Henrik, vil høre om børn (har 2) på 7 & 9 år, skal de også søge ESTA?

    • Alle personer med dansk statsborgerskab og dansk pas uanset alder skal have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA uden visum. Så det gælder også jeres to børn, så I må på deres vegne udfylde deres ESTA-godkendelse og betale de officielle 14 dollars pr. ansøgning.

 62. Jan Kristensen says:

  Hej Henrik, måske du kan hjælpe mig, for jeg er helt blank. Har læst en del om USA Green Card regler, men syntes ikke, der er noget som dækker, hvad jeg søger. Kort fortalt har jeg været gift med en kvinde fra USA, vi har to børn, og de bor nu i USA. Fordi jeg savner dem, vil jeg gerne have et Green Card, men hvordan? Har snakket lidt med Den Amerikanske Ambassade i København, de siger spørg på den svenske ambassade, men ellers intet.

  • Hej Jan, da jeg kun beskæftiger mig med ophold i USA af kortere varighed, har jeg intet kendskab til reglerne omkring Green Card ordningen, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Det må være en opgave for de amerikanske ambassader, jeg håber du kan få hjælp den vej rundt.

 63. Lena Sanne says:

  Hej Henrik, jeg har følgende spørgsmål:
  1. I ESTA ansøgningen under fornavn står der “given name” eller på dansk “fornavn”, da jeg har flere mellemnavne bliver jeg dog alligevel i tvivl, har udfyldt den med et navn.
  2. De beder samtidig om flynummer, og der er jo to. Vi skal over Toronto og så til Miami fra Toronto, hvilket flynummer skal jeg skrive (de er begge med Air Canada).
  3. Det sidste er vedrørende APIS. Skal det udfyldes hjemmefra, man kan på Air Canada (men de forlanger login). Håber du kan hjælpe mig. Venligst Lena Sanne

  • 1. “Given name” handler om dit første fornavn, som jeg går ud fra er Lena. Eventuelt efterfølgende navne betragtes som mellemnavn, uanset om de i en dansk sammenhæng har karakter af fornavne eller efternavne. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.
   2. Det er flynummeret på Air Canada flyvningen fra København til Toronto, der skal noteres her. Det er altså nummeret på flyvningen ind til USA/ Canada, der skal noteres på ESTA ansøgningen. Øvrige flyvninger lokalt inden for USA eller Canada er ligegyldige i denne sammenhæng.
   3. APIS oplysningerne ville jeg springe over. APIS-oplysningerne har du allerede oplyst via dine ESTA oplysninger, og APIS er en teknikalitet, som flyselskabet skal have fra passagererne og oplyse til de amerikanske myndigheder. APIS betyder i øvrigt Advance Passenger Information System. Men som nævnt, så er APIS-oplysningerne stort set identiske med ESTA-oplysningerne, og de disse oplysninger skal blot ligge klar lige inden afgang. Jeg har selv aldrig oplyst APIS før lige inden afgang, når jeg tjekker ind i lufthavnen. Det er ESTA godkendelsen, der er langt det vigtigste. Så glem alt om APIS og oplys det i lufthavnen inden afgang. Der er trods alt ikke grund til at gøre sin rejse til USA mere besværlig end den er i forvejen.

 64. Anonym frøken says:

  Hej Henrik, jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig. Jeg har købt en rejse til USA til sommer (3 uger). Problemet er nu, at jeg for 5 år siden fik en bøde for butikstyveri. Min straffeattest er derfor helt ren nu og har været det i tre år. Min kæreste har udfyldt mit ESTA og det er godkendt – men han har så også sat krydset i at jeg ikke har kriminel fortid. Mit spørgsmål er nu: Vil USA kunne se, at jeg tidligere har haft en plet? Burde jeg i så fald søge turistvisum? Og kan det blive et problem at få et visum, når ESTA’en er udfyldt som den er? Det er en meget vigtig ferie for os, og jeg vil ikke risikere at komme i forhør eller blive sendt tilbage i lufthavnen.

  • Jeg ville ikke være bekymret. For det første er din straffeattest helt ren nu, og din “forbrydelse” hører trods alt til i bagatel-kategorien. Desuden ligger den fem år tilbage, og alene det, at du har fået din ESTA godkendelse understreger, at du uden problemer kan rejse til USA. Selvom amerikanerne spørger om alt mellem himmel og jord i forbindelse med ESTA ansøgningen, så handler spørgsmålet om en kriminel fortid altså om mere alvorlig kriminalitet end butikstyveri. Og eftersom du er blevet ESTA godkendt, så er alt i orden til jeres ferie i USA. Så du kan efter min bedste mening tage til USA til sommer: Du har en ren straffeattest, du er ESTA godkendt, og behøver med andre ord ikke bekymre dig om et turistvisum. Rigtig god tur!

 65. Mathias Madsen says:

  Hej Henrik. Jeg rejser til USA den 1. april og kommer hjem i juni. Jeg er lidt i tvivl omkring mit pas. Det blev udstedt i 2010 og udløber i 2015. Vil bare lige være sikker på, om det er godt nok eller om jeg skal købe et nyt. Ville være noget skidt, hvis min ESTA bliver udfyldt forkert o.s.v. Vh Mathias

  • Et dansk pas udstedt i 2010 med en gyldighed på 5 år lever fuldstændig op til alle de krav, som de amerikanske myndigheder stiller. Så du kan roligt få dig en ESTA-godkendelse med afsæt i dit nuværende pas uden problemer – det er vist det, du er i tvivl om, hvis jeg forstår dig rigtigt ;-)

 66. Susan Rønje says:

  Hej Henrik. Jeg er igang med at planlægge min sommerferie, som skal afholdes i maj. Min kusine er på udveksling i San Diego, og det er derfor, jeg tager derover. Da den mexicanske grænse ikke er så langt væk, havde vi tænkt, det kunne være spændende at tage derned en lille tur. Jeg har søgt på nettet, men har ikke kunne finde svar på, om der er nogle restriktioner for at tage denne tur på et turistvisum. Ved du, om der er restriktioner på dette? Med venlig hilsen Susan

  • Jeg går ud fra, at det er din kusines turistvisum, du er i tvivl om, da jeg går ud fra, at du selv har en ESTA-godkendelse. Med en gyldig ESTA-godkendelse er det ikke noget problem at tage til Mexico eller Canada og komme ind i USA igen. Reglerne for visum er lidt mere komplicerede, for der kan både være tale om visum, som kun giver tilladelse til at rejse ind i USA en gang – altså ved den oprindelige ankomst til landet – og så et visum, som giver adgang til et ubegrænset antal indrejser i USA i den periode, visaet er gyldigt. Jeg har fx et femårigt pressevisum, som jeg kan bruge til et ubegrænset antal indrejser i USA i den periode. Normalt så er turistvisum mig bekendt udstedt med et ubegrænset antal indrejser i USA i det halve år, som visumet typisk er gyldigt, da turister jo ofte gerne vil tage smutture til Canada og Mexico. Og jeg vil gætte på, at det er et sådant turistvisum, din kusine er i besiddelse af. Men tjek lige hendes visum inden I begiver jer over grænsen – eller spørg ved grænsen på den amerikanske side – så I ikke kommer i problemer. Men som sagt: Jeg tror godt, at I uden problemer kan tage til Mexico, men tjek lige først.

 67. David Simpson says:

  Jeg står og overvejer en spontan tur til NYC, men afrejsen er allerede på onsdag (den 26. marts), det vil sige om meget få timer. Hvordan og hvorledes i forhold til ansøgning af ESTA-godkendelse, er det noget man kan nå eller hvordan? Nu anbefaler de jo 72 timer før, men er lidt usikker på om det så er smart at bestille en billet eller ej? Mvh. David

  • Du kan ansøge (og formentlig få) en ESTA-godkendelse på ganske få minutter, så det ville jeg lige gøre, inden jeg bestilte billetten. Du skal have dit pas indenfor rækkevidde, når du laver din ESTA-ansøgning online, følg de links, som jeg har lagt ind i artiklen, de peger ind på den officielle ESTA-godkendelses side, hvor du betaler 14 dollars i gebyr. God tur til New York ;-)

 68. Lene Rishøj says:

  Hej Henrik, min familie og jeg skal til New York, med hensyn til ESTA formularer, skal de udfyldes på børn? (6 år og 16 år) Mh Lene :)

  • Hej Lene, samtlige i familien skal have en ESTA-godkendelse til 14 dollars pr. styk, også jeres børn uanset alder. Jeg troede faktisk, at jeg havde fået skrevet det i artiklen, men det havde jeg glemt, så det er tilføjet nu ;-)

 69. Helle Nielsen says:

  Hej Henrik. Jeg har her på siden fundet svar på mange spørgsmål. Et af mine var bl.a. om min søn kunne rejse ind i USA med et pas som udløber en måned efter hjemkomst. Det kan han jo, men nu er jeg alligevel blevet i tvivl. For vi flyver på udrejsen til Florida med en mellemlanding i Canada. Gælder der andre pasregler i Canada? På forhånd mange tak for hjælpen. Mvh Helle

  • Jeg kender ikke de canadiske regler for krav til gyldighed af pas. Jeg har tidligere været inde og læse lidt på de canadiske regler, men blev faktisk ikke meget klogere ved den lejlighed. Min logik siger mig, at de canadiske regler er identiske med de amerikanske, men jeg vil ikke garantere, at det rent faktisk forholder sig sådan. Og jeg har desværre ikke tid til at forfølge problematikken lige nu. Så jeg håber, I har mulighed for selv at få afklaring på sagen i forhold til indrejsen i Canada.

 70. Anna Bove says:

  Hej Henrik, er der samme regler med et B2 visa (altså et 6 måneders turist visum), som med et almindeligt 3 måneders turist visum, i forhold til at ens 6 måneder bliver nul stillet, i det man forlader landet? Jeg har boet 6 måneder i New York hos noget familie, og kunne nu godt tænke mig at se mere af USA, så jeg har aftalt med en veninde, at tage en tur ned gennem landet. Kan jeg bruge mit B2 visa igen, eller bliver jeg nød til at søge om et nyt? Og kan jeg overhoved komme ind i landet igen efter kun to måneder hjemme i Danmark? Hilsen Anna

  • Hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, så blander du to forskellige begreber sammen: Hvis man rejser ind i USA under det såkaldte Visa Waiver program, har man ikke noget visum. Men man har ret til at opholde sig i USA i op til 90 dage. Jeg tror det er det, som du kalder 3 måneders turist visum, men der er altså ikke tale om et visum i traditionel forstand, men en “indrejse tilladelse” til ophold i USA i op til 90 dage. Hvis man har et turistvisum på 6 måneder, har man lov til at opholde sig i USA i op til seks måneder. Men man får ikke forlænget sine seks måneder, selvom man vælger at rejse ud af USA i løbet af den periode, som visumet gælder for. Man kan stadig kun opholde sig i USA i maksimalt seks måneder – og skal være rejst ud af USA igen, inden visumet udløber. Du kan altså ikke benytte dit nuværende visum til at rejse ind i USA igen, når visumet først er udløbet. Men du kan sagtens rejse ind i USA som alle andre via Visa Waiver programmet, som altså giver alle danske statsborgere ret til at opholde sig i USA i op til 90 dage. Så hvis dig og veninden kan “nøjes” med at rejse rundt i USA i op til 90 dage, er der altså ingen problemer. Og du burde ikke få problemer med at komme ind i USA igen: Du har jo haft visum og er altså blevet tjekket tidligere. Så hvis I bare har en returbillet og penge nok med, burde det ikke være noget problem. Jeg håber, du fik svar på dit spørgsmål ;-)

 71. Elsebeth Ørum says:

  Hej Henrik, vi er i en kattepine, for vi er en familie, som skal til New York og har søgt om ESTA autorisation. Men min søns ansøgning er blevet afvist. Hvad gør vi? På ambassaden kan man ikke komme ind, og de tager ikke telefonen. Udenrigsministeriet kan ikke hjælpe, så hvad kan man gøre i den situation? Har du et nummer man kan ringe til, eller skal man bare acceptere at rejsen er spildt? Venlig hilsen Elsebeth Ørum

  • Der er desværre ikke nogen hotline til ambassaden, og det er ikke nogen hurtig løsning på jeres problem. Jeg går stærkt ud fra, at der er en årsag til, at jeres søn har fået afvist sin ESTA godkendelse, og at I har en ide om, hvorfor den er afvist. Når han er afvist, er der kun en vej frem, og det er en visum ansøgning. Det er en proces, som I bedste fald kan klares på cirka to uger. Hurtigere skal I ikke regne med, at det går, for som en del af processen skal man også til interview på ambassaden, hvor det reelt afgøres, om man kan få et visum. Det lyder som om, at I er lidt pressede på tiden, men der er desværre ikke nogen nem løsning på hans/ jeres problem. Så jeg håber, at I har tid til at forsøge jer med en visum ansøgning på hans vegne. Ellers må I tage afsted alene, og lade jeres søn blive hjemme – desværre. Jeres historie er samtidig en reminder til andre om, at man laver sin ESTA-ansøgning i forholdsvis god tid, så man i værste fald kan nå at lave en visum-ansøgning, hvis man af den ene aller anden grund ikke bliver ESTA forhåndsgodkendt til indrejse i USA. Jeg håber, at I finder en løsning.

 72. Tina Thøger says:

  Hej Henrik, jeg har stempler fra Cuba i mit pas. Skal jeg have fornyet mit pas, før jeg rejser til USA? MVH Tina

  • Verden er i dag globaliseret, og selv Cuba og USA har nærmet sig hinanden, de senere år. Så uden at jeg kender svaret 100%, så siger logikken mig, at man naturligvis kan rejse ind i USA, selvom man har været på Cuba, som jo i øvrigt er en populær turistdestination i Europa. Så mange andre end dig har sikkert også cubanske stempler i deres pas. Så nej, du kan sagtens rejse ind i USA med dit nuværende pas – selvom du har et par stempler af cubansk oprindelse. Det eneste land, jeg lige kan komme i tanke om, måske kunne give problemer i forhold til indrejse i USA, er Nordkorea. Heller ikke Iran tror jeg, vil give nogen problemer. Verden er som sagt globaliseret i dag ;-)

 73. Sofie Jakobsen says:

  Jeg står og skal til Florida i 14 dage her til sommer, rejsen blev bestilt for lang tid siden og er siden blevet gravid. Hvordan er USA i forhold til gravide? Jeg er i 30. uge, når vi flyver og jordemoderen har snakket om at jeg “bare” skal have en lægeerklæring på at jeg er fit to fly, er det nok med den ene erklæring ? Derudover har vi igennem rejsebureauet fået at vide at jeg må flyve til 36. uge. Håber du kan hjælpe mig med svar :-) Kh Sofie

  • Så er jeg tilbage fra Chicago, og derfor har du og mange andre lige måtte vente lidt med et svar. Jeg kender ikke de præcise regler for, hvornår man må flyve i forhold til sin graviditet. Som jeg lige husker det, er det de enkelte flyselskaber, der selv sætter reglerne for, hvor langt henne i graviditeten man må være, for at de vil flyve med en. Så hvis rejsebureauet siger, at du må flyve frem til 36. uge, så går jeg ud fra at det fordi, de kender reglerne i forhold til det flyselskab, som I skal flyve med. Jeg kender ikke noget til hvilken dokumentation, man skal have med som gravid, men en lægeerklæring kan næppe skade – slet ikke, hvis den er på engelsk ;-) Jeg håber, at I får en rigtig dejlig tur. Husk i øvrigt lige at dobbelt tjekke jeres rejseforsikring, når du nu er gravid, og se om der er nogen ting, I skal være ekstra opmærksomme på i den anledning.

 74. Rasmus says:

  Hej Henrik, ved du noget omkring navneændring og pas? Jeg er fornyligt blevet gift og har efterfølgende skiftet mellem og efternavn. Men i mit pas, som stadig er gyldigt, står mit gamle navn. Skal der investeres i nyt pas med det “rigtige” navn, eller er det nok at biletterne er købt i det navn som står i det stadigt gyldige pas? Ved rejse til andre lande i fx. Europa burde det ikke være et problem. Men ved ikke med USA, da de virker mere OBS på sådanne ting. Når man læser omkring det, står der ikke noget helt tydeligt omkring dette. Håber du måske kan give et svar. Mvh Rasmus

  • Det er rigtig godt, at du selv er opmærksom på problematikken, for det er nemlig et problem at skifte navn i forhold til indrejse i USA. Problemet opstår, hvis navnet i passet og navnet på flybilletterne ikke er enslydende. Men da dit navn er det samme på begge dokumenter, burde det ikke umiddelbart være noget problem. Du rejser med andre ord ind i USA under dit gamle navn. Jeg skal dog gøre opmærksom på, at det som udgangspunkt anbefales, at man rejser ind i USA under sit nuværende navn. På ambassadens hjemmeside kan man læse, at I eventuelt kan medbringe navneattest eller vielsesattest, der dokumenterer navne skiftet, hvis du skulle blive udspurgt. Men den vigtigste pointe i denne sammenhæng er altså, at der IKKE må være forskel på navnene på flybilletterne og navnet i passet – hvilket der så heller ikke er. Hvis du vælger at få et nyt pas med dit nye navn, bør I også ændre navnet på flybilletterne, og det er en kostbar affære. Mit råd herfra er derfor, at du rejser i dit gamle navn og benytter dit gamle pas og flybilletterne udstedt i dit gamle navn. Lad være med selv at nævne noget om dit navne skifte ved immigrationen, men hvis I bliver spurgt, så hiv dokumentationen for dit navne skifte frem, så du kan dokumentere dit nye navn. Jeg håber, at ovenstående giver mening.

   • Rasmus says:

    Mange tak for svaret Henrik. Det var lidt det vi havde brug for at høre. Det er en rigtig hjælpsom hjemmeside du har her :) Rasmus

 75. Sarah says:

  Jeg var i USA som udvekslingsstudent sidste år, og mit visa udløb septemper 2013. Jeg overvejer at rejse derovre til sommer, og jeg vil bare høre, om det vil blive et problem for mig at få ESTA? Eller der er andre ting jeg skal være opmærksom på?

  • Du burde ikke få nogen som helst problemer med at få din ESTA-godkendelse, da du jo har overholdt alle regler og har haft visum tidligere. Så du kan uden problemer rejse til USA til sommer med afsæt i en ESTA-godkendelse. God tur ;-)

 76. Mette says:

  Super informativ hjemmeside – tak for den! Et kort spørgsmål i forhold til ESTA-ansøgningen: Vi skal flyve fra København til Miami via London med British Airways …. Er det så London, der er “ombordstignings-by”? På forhånd tak for svaret – og rigtig god påske ;O)

  • Jeg ville skrive København på. Jeg mener, at det er den by, som man starter sin rejse i, der tænkes på, og ikke byer, man skifter fly i undervejs. På den blå toldseddel stilles man et lignende spørgsmål, og her er det den by, man starter sin rejse i, som der efterspørges. Det giver også bedst mening, for det er i København, at jeres ESTA-godkendelse bliver tjekket på afrejsedagen. Så skriv København på – ikke London. Det er dog ikke den værste fejl, man kan foretage sig, hvis andre har skrevet transitbyer på deres ESTA-godkendelse. Men skriv den første afrejseby på jeres ESTA-godkendelse. God tur!

 77. Mathias says:

  For 5 år siden fik jeg afslag på et turistvisum til USA. Ambassaden begrundede afslaget med, at jeg på det tidspunkt havde en betinget fængselsdom for noget hærværk. Manden på ambassaden sagde dog, at jeg måske ikke skulle have været så ærlig og sige ja til spørgsmålet om kriminalitet i ESTA ansøgningen – fordi hærværk ikke er “hård” kriminalitet. Nu vil jeg gerne til USA igen. Mit spørgsmål er, om jeg kan udfylde ESTA ansøgningen, eller om jeg skal til at søge om visum igen p.g.a. den gamle dom?

  • Det er en ret interessant oplevelse, du fortæller om der, og den svarer til, hvad jeg selv har hørt fra både ambassaden og fra U.S. Border & Customs, som jeg talte med på en rejsemesse i Chicago om nogenlunde det samme spørgsmål for 14 dage siden. Hvis man for mange år tilbage har fået en dom for noget “lettere” kriminalitet, men at man har udstået sin straf – og ens straffeattest efterfølgende er “vasket ren”, kan man godt sætte kryds ved “ikke tidligere straffet” – eller hvad feltet på ESTA-ansøgningen nu præcis hedder. For systemet “bag” ESTA-godkendelsen skelner ikke mellem “småforbrydelser” og “hård” kriminalitet. Sagt med andre ord: Har man en renvasket straffeattest, kan man godt sætte kryds i feltet “ingen kriminalitet”. Men har man “aktive pletter” på sin straffeattest, er der ingen vej uden om en visum ansøgning. Butikstyveri og Hærværk er i denne sammenhæng “småforbrydelser”. Til gengæld er al kriminalitet omkring stoffer – også hvad vi i Danmark vil betegne som “let” kriminalitet – “hård” kriminalitet efter amerikansk målestok. Så det skal man holde sig fra, hvis man gerne vil til USA. Tilbage til din konkrete sag: Da du allerede tidligere har fået afslag på en visum ansøgning, kan du næppe blive godkendt til indrejse i USA via ESTA-systemet. Du skal med andre ord søge om et nyt turistvisum. Til gengæld vil jeg gætte på, at du burde kunne få dit turistvisum nu, da din forbrydelse ligger nogle år tilbage i tiden, at det 5 år siden, du fik afslag sidst, og at du i øvrigt ikke har begået noget strafbart i den mellemliggende periode. Men da du allerede står opført i systemet med en afvist visumansøgning, der ligger 5 år tilbage, er der næppe nogen vej uden om at skulle ansøge et visum igen. Jeg håber – og tror – at det lykkes for dig, at få dit turistvisum denne gang. Held og lykke ;-)

   • Mathias says:

    Hej Henrik, mange tak for dit svar. Jeg har i mellemtiden ansøgt om et turistvisum via den amerikanske ambassade og har en tid til et møde. Så jeg håber bare på det bedste, og at jeg kan komme afsted. Tak igen.

    • Hej Mathias, vi krydser fingre for, at det lykkes for dig denne gang. Og fornuftigt at du har sat gang i visumansøgning, for det er i mine øjne – som jeg også skrev i svaret til dig – den eneste vej i din konkrete situation. Pøj pøj med interviewet på ambassaden ;-)

 78. Amanda says:

  Jeg har læst et eller andet sted, at ens pas skal være gyldigt i x antal måneder efter udrejsedatoen – mener det var omkring 8-9 måneder, kan det passe?

  • Nej, det passer ikke. Danmark og USA har indgået en særlig aftale, som betyder at danske statsborgere med et dansk pas kan opholde sig i USA helt frem til udløbsdatoen i passet – blot man rejser ud af USA inden passet udløber. Mange andre lande har andre regler, og i mange tilfælde skal passet være gyldigt i op til seks måneder efter udrejsedatoen fra USA. Men altså ikke som dansker med et dansk pas, så du kan roligt benytte dit nuværende pas til en tur til USA i fx sommerferien eller efteråret, selv dit pas måske udløber i slutningen af 2014.

 79. Allan Jensen says:

  Min kæreste og jeg har i tankerne at tage til USA til august, men vi har netop opdaget, at min kærestes pas er udløbet. Dette får vi fornyet hurtigst muligt. Men kan det passe, at man ikke kan rejse til USA, hvis passet er under et halvt år gammelt? Hvis ja, kan man da gøre et eller andet, for at søge om dispensation eller noget i den stil? På forhånd tak for svaret. Mvh. Allan

  • Den regel har jeg aldrig hørt om, og det giver ingen mening. Jeg har aldrig haft problemer med at rejse til USA med et nyt pas, så det må være en vandrehistorie. Naturligvis kan I rejse til USA med et nyt pas – lige som man kan rejse til USA med et pas, selvom det udløber inden for et halvt år. Faktisk kan man rejse til USA helt frem til passets udløbsdato, blot man er dansk statsborger og har et dansk pas – og forlader USA inden udløbsdatoen i passet. God tur til USA med det nye pas ;-)

 80. Michael says:

  Jeg fik for en måned siden en bøde af politiet på 3.500 kr. for en mindre uforskyldt kriminel handling (fik tilbudt en højere pris for mine koncertbilletter som jeg solgte, hvilket åbenbart er ulovligt). Denne straf er ikke kommet på min straffeattest endnu – selv en måned efter. Jeg ved ikke om det skyldes, at jeg afdrager på bøden, eller hvad det kan være. Da straffen ikke stod på straffeattesten, svarede jeg nej under spørgsmålet om kriminalitet i ESTA formularen, men nu er jeg i tvivl, for selvom den ikke står på straffeattesten, kan oplysningen vel alligevel ses/hentes frem? Nu er det sådan, at jeg skal afsted den 19. maj, hvilket er meget snart, og jeg er derfor i tvivl om jeg skal søge visum. Jeg har prøvet at ringe til den amerikanske ambassade, men de har åbenbart ikke nogen telefonlinje, da de henvender alle spørgsmål til deres hjemmeside, hvori min specifikke situation ikke er til at finde. Hvad foreslår du jeg gør?

  • Du lader helt som ingenting, og tager til USA som planlagt på din ESTA-godkendelse. En bøde i den størrelsesorden for en forseelse, som den du omtaler der, er i bagatel afdelingen – set i en amerikansk sammenhæng. Det gør dig på ingen måde til hårdkogt kriminel, og da dit “uheld” ikke optræder på din straffeattest, så har du ingen grund til at være nervøs. Det er helt andre typer kriminalitet, som amerikanerne hæver røde flag overfor. Så du kan roligt tage til USA på din ESTA-godkendelse. Jeg har svaret direkte fra en officer i US Border & Custom Protection, som jeg talte med på en rejsemesse i Chicago for 14 dage siden om en tilsvarende sag, så jeg er mere end sikker. Rigtig god tur ;-)

 81. De gamle bedsteforældre says:

  Min kone og jeg (begge pensionister) har bestilt rejse til Canada og USA hvor vi skal starte i Calgary og derfra med et mobilhome rejse ned til Yellowstone og tilbage til Canada. Jeg er blevet klar over, at vi skal have ESTA registrering, men vi skal have vores børnebørn med. Hvad skal vi have af registreringer med? Skal tilladelsen fra forældrene sendes forbi et dommerkontor og Udenrigsministeriet? Er det nok, at en advokat har underskrevet tilladelsen fra forældrene? Hvordan skal selve tilladelsen udformes? På forhånd tak. De gamle bedsteforældre

  • Det er godt, at I er opmærksomme på problematikken, for den er meget relevant for jer. “Problemet” opstår allerede, når I rejser ind i Canada. Faktisk vil rygtet vide, at Canada er endnu mere striks i forhold til at rejse med mindreårige børn uden deres forældre, end det er tilfældet i USA. Ud fra hvad jeg kan læse mig til, skal I have en skriftlig tilladelse på engelsk, underskrevet af begge forældre, hvor de hver især giver jer tilladelse til at tage børnene med til Canada (og USA). Jeg har fundet en formular hos de canadiske myndigheder, som kan bruges og udfyldes til formålet, som indeholder de informationer, der typisk efterspørges af indrejsemyndighederne. I skal udfylde en for hvert barn. Så skulle der ihvertfald være styr på den side af sagen. Så tag afsæt i/ udprint den formular, og få eventuelt en tredjeperson/ advokat til at bekræfte oplysningerne – så burde der ikke opstå nogen misforståelser i den anledning. Når I først har fået børnebørnene med ind i Canada, er det at køre over grænsen til USA en formalitet. Men I skal naturligvis have en ESTA-godkendelse alle samme – også børnene – for at kunne rejse ind i USA. Men her vil der næppe blive stillet spørgsmål i forhold til, at I rejser alene med børnebørnene. Ellers har I jo dokumentationen med, som I også kan vise på den amerikanske grænse. Men det bliver næppe aktuelt. Jeg håber, at det er svar på jeres spørgsmål. Rigtig god tur med børnebørnene. Linket til den omtalte canadiske formular er – http://travel.gc.ca/docs/child/consent-letter_lettre-consentement-eng.pdf

 82. Sara Mathilde says:

  Jeg rejser i næste uge til Los Angeles, og har lige et enkelt spørgsmål: I ESTA ansøgningen skal man jo som sagt angive ens navne som det står i passet. Jeg har to mellemnavne, som i mit pas står under “efternavn”, og har også gjort dette i min ESTA-ansøgning. Jeg ville lige sikre mig hos dig, at det er korrekt og at det ikke skal stå sammen med ens fornavn. Venlig Hilsen Sara

  • Jeg synes, fremgangsmåden lyder korrekt, så der er overensstemmelse mellem oplysningerne i passet og på din ESTA-ansøgning. Så det vil efter min vurdering være den rigtige måde, at gøre tingene på. Så jeg tror ikke, du får nogen som helst problemer. God tur til Los Angeles!

   • Sara Mathilde says:

    Jeg tjekkede lige igen og så at det er på min flybillet. I min ESTA står kun mit fornavn og efternavn og ikke mine to mellemnavne – vil du mene at det er ok eller får jeg problemer i lufthavnen med det? Hilsen Sara

    • Jeg tror ikke, du får nogen problemer. Rod med mellemnavne er en velkendt problematik i forhold til flybilletter – hvilket man i øvrigt også kan læse på den amerikanske ambassades hjemmeside. Så blot alle dine navne optræder på flybilletten – ikke mindst dit “rigtige” efternavn – så behøver du bekymre dig. God tur endnu engang!

 83. Søren Christiansen says:

  Vi rejser hele familien til Florida 3 uger i juli (to voksne to drenge 13,15 år) vi har udfyldt ESTA på nettet men er blevet trukket 80 dollars gange 4 pengene er trukket fra banken og mail er kommet tilbage med godkendelse. Jeg er nu blevet opmærksom på det kan være en falsk ESTA side, jeg har været inde på da det skal koste 14 dollars pr person… Hvad gør jeg nu? Jeg har været inde på den rigtige ESTA side nu via et link på Politikken Rejser og prøvet at udfylde formularen derinde når jeg når til sidste step står der at jeg allerede er registreret… Hvordan finder jeg ud af om vores ESTA beviser er gyldige eller ej. Det er jo umuligt at gennemskue ud fra beviserne, jeg har fået på mail, da de ligner de ægte. Mvh Søren

  • Jeres ESTA-godkendelser er gode nok. Hvilket du også har fået bekræftet ved, at ESTA-systemet fortæller dig, at du allerede har en ESTA-godkendelse, når du indtaster dit pasnummer. Ellers ville der jo også være tale om dobbelt svindel, hvis du først lagde 80 dollars og så ikke engang kunne komme ind i USA. Så ESTA-godkendelserne er gode nok – du har bare betalt 264 dollars – eller cirka 1.420 kr. i overpris. Det er naturligvis ærlige penge at have smidt ud af vinduet, men du kan altså trøste dig med, at jeres fire ESTA-godkendelser er gyldige – selvom de er udfyldt på en falsk ESTA-side, som tager overpris. Du kan også trøste dig med, at hvis I skal til USA igen for de næste to år, kan I genbruge jeres nuværende ESTA-godkendelser uden at skulle lave nye. Man kan altid tjekke status på sin ESTA-ansøgning ved at logge ind på den officielle side og indtaste sit pasnummer, fødselsdato, fornavn og efternavn. Her kan man dobbelttjekke, om ens ESTA-ansøgning er godkendt, hvis man er i tvivl. Den officielle ESTA adresse er https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?language=da

   • Når man vil tjekke sin ESTA-status, vælger man knappen “Hent ansøgning” til højre, og dernæst knappen “Hent en ansøgning” i punktet til venstre. Så kommer søgeformularen med de forskellige informationer frem, bl.a. pasnummer, m.v.

 84. Filip Faurholm says:

  Vi er en Familie, der skal til Florida den 13. juni og 16 dage frem til den 29. juni. Vores ældste søns pas udløber den 7. juli – er alt ok med det, eller er der regler om, hvor længe passet skal være gyldigt? Mener at have læst, at Danmark har en særlig aftale med USA om, at man bare skal være ude af landet inden pasudløb??

  • Du har helt ret: Jeres ældste søn kan sagtens rejse til USA med hans nuværende pas, blot han er ude af landet igen, inden passet udløbet den 7. juli. Det skyldes den aftale, Danmark og USA har om, at danske statsborgeres pas ikke skal være gyldige i op til seks måneder efter udrejsedatoen i USA – hvilket er de normale regler. God tur til Florida!

 85. Adam Lange says:

  Vi har netop søgt om ESTA bemyndigelsen, som også netop er godkendt… Mit spørgsmål er, hvordan kan jeg dokumentere det overfor flyselskabet, myndighederne i USA? Det vores første tur :) Er det noget, som kommer på skrift i posten og skal fremvises på forlangende eller er det nok at det er lavet på nettet? Hvad er fremgangsmåden? Adam

  • I skal ikke dokumentere jeres ESTA godkendelse nogen steder. Flyselskabet kan via deres systemer se, at I har en gyldig ESTA-godkendelse når de scanner jeres pas, så I skal ikke dokumentere noget. Da ESTA -godkendelse “kun” er interessant ved ombordstigning på flyet til USA, er indrejsemyndighederne i USA i princippet ligeglade med jeres ESTA-godkendelse. Så nej, I skal ikke dokumentere jeres ESTA-godkendelse på nogen måde. God tur ;-)

 86. Elise Patricia says:

  Hej Henrik, først og fremmest tak for et skønt site :-) Jeg og min kæreste skal studere et semester (3½ måned) i Canada fra september til december. Inden studiestart vil vi rejse rundt i USA, og vi flyver derfor til LA og kører op til Seattle, afleverer bilen og krydser grænsen. Vi er i USA i små tre uger. Efter endt studieophold regner vi med at rejse en lille måneds tid i Caribien, Mexico eller evt. det sydlige USA, før vi vender hjem til Danmark igen. Vi har begge Esta. Men vi har lidt svært ved at finde ud af reglerne, når nu vi er i Nordamerika i mere end 90 dage i alt. Gælder det med de 90 dage og at man skal rejse helt ud af Nordamerika også, når vi kan bevise at vi skal studere i Canada? Og hvis det gør, kan vi på nogen måde sikre, at vi godt kan få lov at rejse ind i USA igen til december, og hvis vi fx vil på en weekendtur over grænsen i løbet af opholdet? Eventuelt ved at søge om turistvisum inden afrejse her til sommer? Håber du kan hjælpe :-) Mvh. Elise

  • Da I starter jeres ophold i Nordamerika ved at tage til USA, så udløser I også kvoten på de tilladte 90 opholdsdage i USA. Og de vil – som jeg tolker reglerne – blive ved med at tikke ned, indtil de 90 dage udløber engang i november. Det kan I i princippet være ligeglade med i Canada, men ikke hvis I vil rejse ind i USA igen. For så “overskrider” I reglerne for de 90 dage, som amerikanerne tillader, at man må opholde sig i Nordamerika/ USA uden visum. Så selvom I kun har opholdt jer i USA i tre uger, så rammer I altså 90 dages loftet, mens I studerer i Canada – hvilket I også selv er kommet frem til. Så hvis I vil til USA igen – og rejse til USA inden I starter jeres ophold i Canada – skal I for at være på den sikre side, have et turistvisum til USA på seks måneder. Så kan I rejse til og fra USA som I har lyst under hele opholdet i Canada. Alternativet er at vente med USA til efter jeres studieophold i Canada – så kommer I ikke i konflikt med 90 dages reglen i USA. Det er lidt kompliceret, men det er godt, I selv er opmærksomme på problematikken. Og I kan uden problemer få et turistvisum på de seks måneder til USA, hvis/ når I i ansøgningen beskriver jeres rejseplaner og studieplaner i Canada.

   • Elise Patricia says:

    1000 tak for svar. Det må vi hellere få fat på så, for flybilletten til LA og lejebilen der er allerede bestilt :-)

    • Jytte Pedersen says:

     Jeg skal til New York med en veninde, som har chilensk pas. Hun bor og arbejder i Danmark og har permanent opholds/ arbejdstilladelse. Hendes chilenske pas udløber 28/12 2014, hvor hun har visum til USA i. Vi skal afsted den 11/7 til den 20/7. Men kan vi rejse, selvom passet ikke er gyldigt 6 måneder efter rejsen? Håber du kan hjælpe.

     • Dit spørgsmål ligger desværre udover, hvad jeg har mulighed for at svare på. Jeg bliver nødt til at begrænse mine besvarelser til at omfatte danske statsborgere og danske pas. Og jeg har ingen anelse om, hvilke regler der gælder for Chile eller om Chile eventuelt har nogle aftaler med USA som gør, at chilenske pas ikke skal være gyldige i op til et halvt år efter udrejse. Jeg kan sige så meget, at standardreglen er, at pas skal være gyldige i 6 måneder efter udrejse af USA – med mindre at et land som fx Danmark har en særaftale med USA, som fraviger denne regel. Hvis din veninde skal ud at have nyt pas, vil hendes visum til USA – mig bekendt – stadig være gyldigt, selvom passet er blevet erstattet med en andet pas, da visumet jo fortsat er gyldigt (går jeg ud fra) – selvom hun har fået nyt pas. Men hun skal så medbringe både sit nye og sit gamle pas til USA, for at kunne bruge visumet i det gamle pas. Men tjek for en sikkerheds skyld på den amerikanske ambassade. For når der ikke er tale om danske statsborgere og danske pas, bliver tingene straks meget komplicerede.

 87. Du skriver følgende: “I skal ikke dokumentere jeres ESTA godkendelse nogen steder. Flyselskabet kan via deres systemer se, at I har en gyldig ESTA-godkendelse når de scanner jeres pas, så I skal ikke dokumentere noget.” Under min seneste rejse via USA i april 2014, blev det i Billund Lufthavn anbefalet, at man kan dokumentere sin ESTA-godkendelse. Vi skulle via CDG i Paris og beskeden i Billund var, at kan man ikke dokumentere en godkendt ESTA, kan de i Paris finde på at afvise dig ved gaten. Det lyder helt galt i mine ører, da det jo fremgår af ESTA-hjemmesiden, at det ikke er nødvendigt. I Billund er der opstillet printere til sådanne lejligheder, men et billede af skærmen på en mobiltelefon skulle også være godt nok. Så for en sikkerheds skyld ville jeg anbefale at tage et print, og/ eller billede med telefonen af den godkendte ESTA-ansøgning. Just-in-case. For selvom de amerikanske myndigheder er tilfredse, hjælper det næppe over for en krakilsk skrankepave i fx Paris! Det eneste sted, vi blev spurgt om ESTA udover ved immigrationen i Atlanta, var i øvrigt Billund.

  • Hej Joachim, tak for dit input. Mit svar til Adam Lange tager afsæt i egne erfaringer og I, hvad amerikanerne selv anbefaler på ESTA-siden, hvor der netop står, at man ikke behøver nogen dokumentation for sin ESTA-godkendelse. Det er også den tilbagemelding, jeg har fået fra flyselskaberne, når jeg har talt med dem om problematikken. Og det er det, jeg selv har oplevet, når jeg har haft medrejsende med til USA, som har haft en ESTA-godkendelse. Jeg har selv et pressevisum til USA, så jeg har ikke brug for en ESTA-godkendelse. I det konkrete eksempel du nævner, så lyder det specifikt som en “Air France” problematik med afsæt i Charles de Gaulle lufthavnen. Så jeg vil lige vende problematikken med mine kontakter hos Air France-KLM, og høre hvad de har af kommentarer. Men det er ihvertfald ikke noget problem hos fx SAS og Icelandair – blot for at tage et par eksempler. Så mit udgangspunkt er stadigvæk – med afsæt i amerikanernes egne anbefaling – at man ikke behøver noget bevis for sin ESTA-godkendelse. Men derfor skal man være velkommen til at printe ESTA-kvitteringen ud og tage den med – men det burde som sagt ikke være nødvendigt.

   • Jeg er helt helt enig, og sagde netop det samme til personalet i Billund! De mente sågar, at et billede af skærmen med den godkendte ESTA, taget med en mobiltelefon var nok – og godt at have! Med udgangspunkt i den ENE erfaring, vil jeg dog, når jeg skal til USA om en måneds tid, tage et billede af den selv samme godkendte ESTA-ansøgning :) Just in case!

 88. Sarah says:

  Jeg har nu søgt ESTA og er blevet godkendt. Er det så nok bare at fremvise mit pas, når jeg når til USA? Jeg kan læse fra de tidligere kommentarer, at de kan se via mit pasnummer, om jeg er blevet godkendt til ESTA eller ej. Men er der andet jeg skal kunne fremvise? Andet jeg skal have med, eller vil mit pas være nok? Og er det rigtigt, at jeg ikke skal oplyse datoer om, hvor lang tid jeg skal opholde mig i USA da jeg søgte ESTA? Mange tak for en god og meget informationsrig side!

  • Du skal ikke fremvise andet end dit pas ved indrejsen til USA. Du er velkommen til at printe kvitteringen på din ESTA-godkendelse ud, men der står tydeligt inde på vejledningen på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside, at det ikke er nødvendigt. Det er den vejledning, jeg forholder mig til. Jeg kan ikke lige huske selve ESTA-formuleren i detaljer, så jeg kan ikke huske, hvor meget man skal oplyse i selve processen. Men hvis du er blevet godkendt, så burde der ikke være yderligere ting at tage hensyn til. Alle kan i øvrigt til enhver tid gå ind og tjekke status på deres ESTA-ansøgning ved enten at benytte kvitteringsnummeret eller en kombination af pasnummer og ens fulde navn. Så hvis der er noget, du er i tvivl om i den forbindelse, kan du altså tjekke status den vej rundt. Samme procedure benytter man, hvis man til USA igen på et senere tidspunkt på samme ESTA-godkendelse og vil ændre informationer, der er relevante i forhold til ens rejse. Tak for din ros af Highways-USA – og god tur!

 89. Jonathan says:

  Hej Henrik, 20. maj 2014 var jeg så uheldig, at politiet konfiskerede en joint fra mig og nu skal jeg indbetale en bøde på 2.000 kr. inklusiv at dette bliver noteret i min straffeattest som “overtrædelse af lov om eurofriserende stoffer” Vil dette være problematisk for mig, da jeg skal besøge familie og venner i USA, som jeg ikke har set i et helt år? Jeg skal rejse den 1. juli og har fået godkendt en ESTA ansøgning. Vil dette blive tjekket på immigrations kontoret?

  • Jeg ved ikke præcist hvilken information, der bliver udvekslet mellem de amerikanske myndigheder og de danske, og da du har fået en ESTA-godkendelse, så burde du umiddelbart kunne rejse til USA uden problemer. Men det er ikke nogen hemmelighed, at lige præcis en overtrædelse af narkotika lovgivningen er en af de forseelser, som kan give problemer i forhold til indrejse i USA. Hvad der betragtes som “bagateller” og hvad der betragtes som alvorligt i denne sammenhæng, kender jeg ikke. Min personlige holdning er, at din forseelse hører hjemme i bagatel afdelingen. Og da du har fået din ESTA-godkendelse, vil jeg umiddelbart forvente, at du vil kunne rejse til USA uden problemer den 1. juli. Men jeg aner ikke, om ESTA godkendelse kan trækkes tilbage, hvis man som i dit tilfælde har været uheldig og fået en bøde for et joint. Min logik siger mig, at vi stadig er ovre i bagatel afdelingen, men jeg ved som sagt ikke, hvordan systemet fungerer i praksis i dit tilfælde. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 90. Amalie says:

  Hej Henrik. Jeg har et J1 visum og er udveksling student i Miami. Min værtsfamilie planlægger en tur til Jamaica. Kan jeg tage med og rejse tilbage ind i USA på mit J1 visum?

  • Jeg kender ikke de specifikke regler for de mange forskellige visumtyper, så her må jeg henvise dig til den amerikanske ambassades hjemmeside. Jeg vil dog ikke udelukke, at du kan tage med værtsfamilien til Jamaica, men tjek lige på ambassaden først. Reglerne for J1 visum er garanteret beskrevet på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside – http://denmark.usembassy.gov/exchange-visitors.html

 91. Sarah says:

  Jeg er 15 år, og skal alene rejse til Canada, hvor min onkel bor. Jeg skal være der i 3 uger, og min onkel planlægger, at vi skal køre over grænsen til USA, hvor vi skal opholde os i et par dage. Kan jeg alene udfylde den grønne blanket? Skal mine forældre hjemmefra skrive under på noget?

  • Passage over landegrænsen fra Canada til USA er heldigvis langt mere ukompliceret end når man rejser ind i USA med fly eller krydstogtsskib. Du har således helt ret i, at du skal udfylde den grønne blanket, der også er kendt som I-94W blanketten. Det var den blanket, som alle tidligere skulle udfylde ombord på flyet på vej til USA, men som nu er afløst af ESTA-godkendelsen. Da jeg gør ud fra, at du flyver direkte til Canada (altså ikke via USA på vejen til Canada), skal du udfylde I-94W blanketten på grænsen til USA, inden du kan tage med din onkel de to dage til USA. Husk at returnere blanketten igen til de amerikanske toldere, når I kører tilbage fra USA til Canada, så man kan se, at du er rejst ud af USA igen. Dine forældre behøver ikke umiddelbart at skrive under på noget. Men hvis du rejser alene til Canada, er det måske en meget god ide, at dine forældre lige skriver et kort brev, hvor de lige bekræfter, at du skal over til din onkel i Canada, så du selv kan bevise din rejse til Canada, da du jo er under 18 år. Samme brev kan du have med i tasken, når du skal til USA, men jeg tvivler meget på, at du får behov for at vise brevet nogen steder. Det er kun når mindre børn rejser afsted med deres bedsteforældre, som måske ikke har samme efternavn, at man er mere opmærksomme på, at børn ikke rejser afsted uden begge forældres godkendelse. Rigtig god tur til Canada og USA.

 92. Chalotte Clausen says:

  Jeg har bestilt billet til USA (afgang i september), men jeg har til min frygt opdaget, at mit mellemnavn ikke er på billetten (selvfølgelig min egen fejl), men i mit pas. Jeg har snakket med mit flyselskab, og de siger at bare ESTA og PAS er udfyldt korrekt, så skulle der ikke være noget. Da man ikke kommer ind i USA på ens billet, men på ESTA’en… Er det korrekt? I USA skal jeg have en flyvning. Kan det være et problem, at pas og billet ikke stemmer overens + plus kan der være problemer med at komme hjem på min billet?? På forhånd mange tak for svar.

  • Flyselskabet har fuldstændig ret: Det er ikke noget problem, at dit mellemnavn ikke optræder på flybilletten eller eventuelt er blevet forkortet. Det er velkendt, at der er problemer med mellemnavne på flybilletter, så ingen panik der. Det er pas og ESTA-godkendelsen, som er vigtige i denne forbindelse, hvor navnet bør optræde korrekt – og i sin fulde længde. Det er så også svar på dit spørgsmål om din indenrigsflyvning og din returrejse: Du behøver ikke være nervøs over, at mellemnavnet mangler. God tur!

 93. Henrik Andersen says:

  Det med mellemnavn(e) og ESTA er efterhånden lidt af en “jungle”. I ESTA-vejledningen skriver de, at man KUN skal angive første fornavn. I et dansk pas optræder mellemnavnene umiddelbart under feltet fornavn(e). Jeg fik bekræftet af rejsebureauet, at man kunne skulle angive første fornavn (hhv. uden mellemnavn) i ESTA’en – men jeg synes, at du skriver noget andet; nemlig at det skal stemme overens med passet (som vel så er lig det fulde navn)?

  • Jeg kan kun tage afsæt i, hvad jeg selv har gjort: Når jeg har udfyldt ESTA-godkendelser for mig egne børn, der har flere fornavne/ mellemnavne, har jeg medtaget alle fornavne/ mellemnavne i ESTA-godkendelsen, så navnene var identiske med navnene i passet. Og det er med afsæt i den praksis, at jeg har svaret, som jeg har gjort til spørgeren ovenfor. Min logik siger mig, at det så vidt muligt bør være identiske navne, der optræder i ESTA-godkendelsen, i passet og på flybilletten – i det omfang, det er praktisk muligt. Så jeg ville personligt skrive alle fornavne (og kun fornavne) og så efternavnet (og kun ét efternavn) på ESTA-godkendelsen. Men jeg tror ikke, at der er nogen krystalklar korrekt håndtering af problematikken omkring flere fornavne og mellemnavne på ESTA-godkendelsen og på flybilletten. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.

 94. Sejr Bjørke says:

  Jeg rejste til Californien i slutningen af marts 2014 og fik der mine 90 dages turistvisum, dvs. indtil slutningen af juni. Jeg rejste hjem til Danmark den 6. maj og nu har jeg så købt en flybillet med afrejse den 11. juni 2014 tilbage til Californien igen. Hvordan er reglerne i forhold til at rejse ud og ind af USA i forhold til visum? Kan man rejse så meget frem og tilbage, som man vil og hver gang få 90 dages visum? På forhånd mange tak for hjælpen og en meget fin hjemmeside.

  • Tak for din ros af Highways-USA. For lige at få helt styr på begreberne, så er de 90 dage ikke et turistvisum, men en opholdstilladelse under det, man kalder Visa Waiver programmet, som de fleste danskere benytter, når de rejser ind i USA uden visum – men med en ESTA-godkendelse. Men angående dit spørgsmål, så er svaret ja: Man kan i princippet rejse ind og ud af USA lige så meget, man har lyst til. Når det er sagt, så skeler de amerikanske indrejsemyndigheder dog også lidt til, om ens indrejsemønster ser “naturligt” ud. Det vil sige, at de kigger lidt på, hvor længe man opholder sig i USA ad gangen, om man rejser tilbage til sit hjemland mellem opholdene i USA, o.s.v. Helt konkret har jeg fx hørt et par historier om, at danske rejseguider fra danske rejsebureaer, som i sagens natur ofte rejser til USA, er blevet udspurgt lidt ekstra grundigt om, hvad de lavede så ofte i USA. Hvis amerikanerne får mistanke om, at man fx arbejder i USA for amerikanske arbejdsgivere, så kan man få problemer. Forretningsrejser af kortere varighed for danske virksomheder betragtes mig bekendt ikke som arbejde i den sammenhæng. Grænsen mellem et naturligt og unaturligt rejsemønster er vist ret flydende, men der bliver altså holdt øje med, hvor meget man rejser frem og tilbage – og hvor længe man opholder sig ad gangen i USA. Men i dit konkrete tilfælde tror jeg ikke, du behøver være nervøs. Når man har en fast tilknytning til Danmark og man har sit job i Danmark, så kan man rejse frem og tilbage uden problemer.

 95. Tina Lund says:

  Vi er en familie på 5, der skal til USA til sommer, og tre af vores pas udløber inden der er gået 6 måneder efter vi er kommet hjem til Danmark igen. Så vidt jeg kan læse mig frem til er det ok, når man kommer fra Danmark. Er det rigtigt?

  • Det er fuldstændig korrekt, selvom man på enkelte andre websites kan læse noget andet. Danmark har en særaftale med USA der gør, at man uden problemer kan rejse ind i USA på et pas, hvor gyldigheden er under de normale 6 måneder. Blot passet er gyldigt i den tid, man opholder sig i USA, giver det ikke anledning til problemer. Du kan selv tjekke svaret her, ved at gå ind under felt nummer to: DOES MY DANISH PASSPORT HAVE TO BE VALID FOR SIX MONTHS? – http://denmark.usembassy.gov/visa/faq/pvq.html

 96. Ulla Pedersen says:

  Vi skal snart til USA for 3. gang. Vi starter i New York og skal derfra til Niagara Falls på Canada siden, og retur til New York efter 3 dage. Kan vi uden ekstra papirer krydse frem og tilbage til USA, eller er ESTA nok?

  • Ja, I kan uden videre køre ind i Canada og og tilbage til New York State igen uden problemer, når I skal over grænsen. Jeres danske pas er rigelig dokumentation, når I kører over grænsen ind i Canada, og I behøver heller ikke tænke på ESTA, når I skal tilbage til USA: Da I allerede er rejst ind i USA, da I oprindeligt ankom til USA – hvilket fremgår af det stempel, I fik i jeres pas ved ankomst til USA – skal I ikke benytte ESTA, når I returnerer til USA efter jeres smuttur til Canada. Så blot I husker passet, så er alt i orden.

   • Ulla Pedersen says:

    Hej Henrik, tusind tak for svaret, så kom der ro i sindet. Hilsen Ulla

 97. Abdi says:

  Hej Henrik, håber du kan svare på mit spørgsmål: Jeg har ikke en ren straffeattest og har fået en dom på 10 måneder. Jeg vil gerne vide, om det er muligt at komme ind i USA. Jeg har planer om at rejse til USA næste år. På forhånd tak

  • Du skal søge visum, for at kunne rejse til USA næste år. Hvorvidt du vil kunne få et visum, afhænger af en individuel vurdering af dig som person. Her vil den omtalte dom på 10 måneder – og hvad du konkret er dømt for – naturligvis indgå i en bedømmelse af, om du kan få visum til USA eller ej. Jeg kender ikke noget til, hvilket typer kriminalitet, der kan udløse afvisninger af visum ansøgninger til USA. Så jeg kan ikke gå ind i en konkret vurdering af, hvad chancerne er for at få et visum eller ej. Jeg ved dog, at domme relateret til narko kriminalitet er noget amerikanerne ser meget strengt på, og som meget vel kan udløse et indrejseforbud i en årrække. Nærmere kan jeg ikke komme det. Held og lykke med visum ansøgningen.

 98. Lene Hansen says:

  Vi skal flyve til Toronto i Canada, hvor vi bliver i cirka to dage. Vi lejer bil i Canada og kører derefter til New York og Washington, hvorefter vi kører tilbage til Canada igen. Vi skal flyve hjem fra Toronto igen. Skal vi udfylde en ESTA, når vores fly destination ikke er USA? På forhånd tak

  • Når I ankommer til USA fra Canada via landegrænsen, behøver I ikke nogen ESTA-godkendelse. Til gengæld skal I udfylde en grøn formular hos de amerikanske toldere, når I passerer grænsen til USA. Formularen har det officielle navn I-94W, og det koster et gebyr på 6,00 US dollars pr. formular i administrationsgebyr. Formularen indsættes i jeres pas, og når I så returnerer til Canada, så afleverer I formularen ved grænsen igen til de amerikanske toldere, så man kan se, at I har forladt USA igen. Det sidste er ret vigtigt, da I ellers kan få problemer med at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt. Men I slipper altså for at skulle udfylde en ESTA-godkendelse til 14 dollars, når I rejser til USA over landegrænsen fra Canada.

   • Jannie Nihøj says:

    Hvis man allerede har en gyldig ESTA, skal man så også udfylde I-94? På forhånd tak for din tilbagemelding. Venlig hilsen Jannie Nihøj

    • Hvis man allerede har en ESTA-godkendelse, slipper man naturligvis for at udfylde I-94W og betale administrationsgebyret på de 6,00 dollars. Det er “kun” dem, som rejser ind i USA over land via Canada (eller Mexico), som ikke har ESTA-godkendelse, der skal udfylde formularen.

 99. Mette Dyrbjerg says:

  Min datter skal et år på High School i august, og vi kikker i øjeblikket efter flybilletter. Ved du om det er nødvendigt for hende at booke returbilletten allerede nu, eller kan vi købe den på et senere tidspunkt? Hun rejser på et J1 visum. På forhånd tusinde tak

  • Jeg kender ikke de præcise regler for J1 visum, og kan ikke lige umiddelbart finde noget svar på jeres spørgsmål på den amerikanske ambassades website. Men når hun allerede har fået udstedt et visum, så siger logikken mig, at hun burde kunne rejse til USA uden at have en returbillet, da hendes ophold i sagens natur er af længere varighed. Men den fortolkning står helt for min regning, da kravet om en returbillet normalt knytter sig til indrejse under Visa Waiver programmet. Men jeg kan desværre ikke give jer et 100% skudsikkert svar på jeres spørgsmål.

 100. Anders Bindesbøll says:

  Jeg håber, at du kan hjælpe mig med følgende spørgsmål: Jeg skal til USA for at studere her til efteråret. Mit semester starter den 18. august og varer frem til midten af december. Jeg er i gang med visumgodkendelse (J1) og har en samtale på ambassaden i næste uge. Jeg har købt flybilletter til den 09. juli. Altså cirka fem uger før min studiestart, kender du til reglerne for, om mit visum kan være gældende fra 09. juli eller det først kan være umiddelbart før studiestart? Og i så fald kan jeg så søge om almindelig ESTA godkendelse for den første periode og så have mit visum for min studieperiode På forhånd mange tak. Venligst Anders

  • Det er desværre et lidt problematisk projekt, du har gang i der. For nu har jeg lige læst på den amerikanske ambassades website, at hvis man rejser ind i USA på fx et J1 visum, så tillader reglerne først indrejse tidligst 30 dage før datoen for studiestart – i dit tilfælde er 18. august. Så ifølge min hovedregning kan du altså først rejse ind i USA på dit J1 visum den 19. juli. Så har du ganske rigtigt muligheden for at rejse ind i USA som almindelig “turist”, men så rejser du ind i USA under Visa Waiver reglerne. Og så er det de regler for denne type rejse, der gælder. Det vil sige, at du kan ikke studere, og skal rejse hjem igen efter senest 90 dage. Det er mig bekendt ikke muligt at kombinere indrejse via Visa Waiver programmet (ESTA og maks 90 dages ophold) med et visum ophold. Man kan altså ikke “shoppe rundt” mellem de forskellige indrejse typer – hvad enten det er Visa Waiver eller et regulært visum. Så jeg er desværre ret sikker på, at du har et problem med din flybillet den 9. juli. Jeg ville med andre ord prøve at få den ændret, så du tidligst rejser ind i USA den 19. juli. Du kan selv tjekke svaret her, klik på øverste spørgsmål – http://denmark.usembassy.gov/visa/faq/svq.html

 101. Pernille Ottosen says:

  Super godt indlæg om reglerne! Men jeg er nysgerrig; hvilke grunde kan der være til, at man bliver afvist og ikke får lov at få indrejse i USA? :) Vh Pernille

  • Der kan være rigtigt mange grunde til, at man får afvist sin ESTA-ansøgning. Jeg går ud fra, at det er den, du tænker på, når du spørger ind til afvist indrejse i USA. Hvis man fx ved et tidligere besøg i USA har overskredet grænsen på de 90 dage, som man maksimum må opholde sig i USA uden visum, bliver man ofte “blacklistet” og skal søge om visum, hvis man vil rejse til USA igen på et senere tidspunkt. Kriminalitet er en anden hyppig grund – og det kan både være kriminalitet begået i USA og i Danmark. USA og Danmark samkører mig bekendt i et vist omfang kriminal registre – uden at jeg ved, i hvilket omfang det finder sted, men som en del af indsatsen mod terror, så udveksles der altså informationer i et vist omfang. Så har man begået hårdere kriminalitet og har fået en dom for det, kan det også blokere for en ESTA-godkendelse. Spørg mig ikke, hvor grænsen går mellem “hård” og “mild” kriminalitet går i den forbindelse, for det baserer sig også på et skøn i den enkelte sag. Endelig så har der været eksempler på, at folk uretmæssigt er blevet afvist, fordi de uheldigvis har et navn, der ligger tæt op ad terrormistænkte, som står på den sorte liste. Der var for et års tid siden også en sag med en person, der havde fået et mobilnummer, som efter en karensperiode var blevet frigivet igen. Men nummeret havde uheldigvis tilhørt en terrormistænkt tidligere, og telefonnummeret stod derfor opført på den sorte liste, og derfor fik den nye ejer afvist sin ESTA-ansøgning. Sådan kan der være nogle enkelte meget specielle sager, som spænder ben for en godkendelse. Men i langt de fleste tilfælde, hvor man ikke har “noget i klemme” på den ene eller anden måde, bliver man naturligvis godkendt uden problemer. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.

   • Pernille Ottosen says:

    Det er det :) Jeg var bare nysgerrig efter, hvor “grænsen” går, når f.eks en afsonet narkodom ville være give en lov ttil at rejse ind. Jeg skal afsted næste forår, det er min anden tur – den første var i ’08. Er man stadig i et rejseregister et sted efter så lang tid? Og kan det være en fordel at man tidligere har fået indrejsetilladelse på ESTA? :) Jeg har ikke selv noget på straffeattesten, men man kan jo ikke lade være med at være lidt bekymret – feks pga det du nævner med telefonnumret!

    • Jeg kender ikke kriterierne for, hvad amerikanerne betragter som “problematisk” i forhold til at kunne få en indrejsetilladelse. Jeg ved dog, at lige præcis narkokriminalitet og domme for narkokriminalitet kan give problemer i forhold til indrejse i USA. I det eksempel, du skriver om vedrørende en afsonet narkodom, er jeg ret sikker på, at vedkommende ikke slipper for at skulle søge visum. Vedkommende vil næppe kunne få en ESTA-godkendelse – heller ikke efter at narkodommen er afsonet i Danmark. Men hvor den præcise grænse går, aner jeg ikke. Mig bekendt er der tale om individuelle bedømmelser af hver enkelt person, når vedkommende søger visum. Men hvis du ikke har noget på din straffeattest, er der ikke noget at være bekymret for. Eksemplet med telefon nummeret er en af de meget sjældne sager, som heldigvis ikke opstår ret tit. Nærmere kan jeg ikke komme det. Jeg håber, du kan bruge svaret.

 102. Camilla Damstrup says:

  Jeg skal giftes og tager min mands efternavn som mit nye mellemnavn. Bryllupsrejsen til USA er bestilt, og på billetten står blot mit for- og efternavn, som jo er uændret efter brylluppet. Skal jeg have nyt pas inden vi rejser? VH Camilla

  • Nej, det behøver ikke nyt pas, når dit “rigtige” efternavn ikke ændrer sig, og du blot tilføjer hans efternavn som mellemnavn. I den forbindelse vil jeg i øvrigt anbefale dig, at din ESTA-godkendelse, som jeg går ud fra, du skal have – eller måske allerede har – IKKE inkluderer dit nye mellemnavn. Det lyder måske lidt bagvendt, men tingene glider nemmest, hvis der er overensstemmelse mellem ESTA-godkendelsen og navnet i dit pas. Ellers bør du i princippet slæbe jeres vielsesattest med til USA som dokumentation for, at du har fået tilføjet dit nye mellemnavn i forbindelse med din vielse. Så gør tingene nemme for dig selv, og “glem” dit kommende mellemnavn på din rejse til USA – både i dit nuværende pas og på ESTA-godkendelsen. Det vil jo så i øvrigt også passe med navnet på din flybillet.

 103. Michael Hansen says:

  Jeg har i forbindelse med ESTA ansøgning opdaget, at et privat firma tilbyder formidling af ESTA ansøgning, og hvis ikke man er meget opmærksom, opdager man først for sent, at på denne private hjemmeside koster ESTA’en ikke $14 men $79. For siden esta-america.org ser vældig officiel ud, men nederst står der med meget småt: Legal Disclaimer: esta-america.org is a private information website not affiliated with the United States Government. Der er bestemt ingen grund til at folk betaler ekstra $65 for denne simple ydelse. Så vær obs på plattenslagere – også på dette område.

  • Hej Michael, du har helt ret i, at man skal se sig godt for, og hvis prisen ikke er 14 dollars for en ESTA godkendelse, så er der noget galt. Det er velkendt, at der findes en stribe firmaer, som gerne tager sig rigtigt godt betalt for at “hjælpe” folk med deres ESTA-godkendelse, og bruger man nogle af disse, kan prisen for ens ESTA-godkendelse nemt blive både fem- og seksdoblet i forhold til det officielle ESTA-gebyr på de 14 dollars. Den gode nyhed er, at hvis man har været uheldig at benytte en af de uofficielle sider, er ens ESTA-godkendelse alligevel gyldig til indrejse i USA – selvom man har betalt for meget for den.

 104. Anders Hansen says:

  Jeg har lige et spørgsmål angående bestilling af fly. Jeg har et pas, der udløber om et par måneder. Jeg vil selvfølgelig få anskaffet mig et nyt, inden vi rejser til USA, men kan jeg godt bestille fly med mit nuværende pas, som udløber om et par måneder? Eller skal jeg vente til jeg får mit nye? Altså man skal kun bruge fulde navn, som står i passet, ikke?

  • Jeg vil mene, at du godt kan købe en flybillet med afsæt i det nuværende pas. Nu er håndteringen af salget af flybilletter ret forskellig, afhængig af hvilket bookingplatform, du benytter. Jeg mener faktisk, at du godt kan købe en flybillet på nogle platforme, uden at oplyse pasnummer ved selve købet. Når det er sagt, ville jeg nok personligt selv foretrække at have det nye pas ved hånden, når du booker billetten. For så skal du ikke ind og ændre oplysninger i forhold til rejsen på et senere tidspunkt. Hvis du allerede nu ved, at du skal have nyt pas inden din rejse til USA, så brug de 626 kr. på et nyt pas, og så er problemet løst. Nu skriver du ikke noget om, hvornår du skal til USA, men du kan jo faktisk godt rejse til USA på dit nuværende pas, blot dit pas ikke udløber, mens du er i USA, Så hvis din kommende rejse til USA er afsluttet inden, at dit pas udløber om et par måneder, er dit problem også løst. Så behøver du nemlig slet ikke noget nyt pas (lige nu). Desuden skal du være opmærksom på, at du skal have dig en ny ESTA-godkendelse, der tager udgangspunkt i det nye pas. Hvis du derimod har en gyldig ESTA-godkendelse relateret til dit nuværende pas, kan du altså også spare de 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse til dit nye pas. Men det kræver alt sammen, at din rejse til USA er afsluttet, inden dit nuværende pas udløber. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 105. Anita says:

  Jeg er desværre kommet til at svare forkert i ESTA ansøgningen på spørgsmål A. Min ansøgning blev afslået. Kan jeg ansøge om ny ESTA, eller skal jeg igennem visumansøgning? Har forsøgt at sende en mail via den officielle ESTA-side, men har ikke fået svar. Vi skal afsted i september.

  • Jeg ved ikke lige, hvad spørgsmål A handler om på ESTA formularen, men det er naturligvis helt afgørende, at man får svaret korrekt på spørgsmålene i formularen – og ikke ved en fejl kommer til at sætte kryds i fx Ja-feltet om, at man har været medlem af det nazistiske parti i Tyskland i 30′erne eller lignende ting. Et spørgsmål noget i den retning mener jeg optræder på ESTA-formularen. Så det gælder altså om at få sat krydserne de rigtige steder – ellers fanger bordet. Jeg tvivler på, du kan lave en ny ESTA-ansøgning med afsæt i det samme pas, som du brugte, da du svarede forkert. Jeg kan ikke udelukke, at du bliver nødt til lave en visum ansøgning, nu hvor du er blevet afvist – uanset årsagen. Så du skal nok forberede dig på, at skulle have et turistvisum, hvilket du bør kunne få under problemer, når der er tale om et uheld – hvilket du eventuelt kan nævne i visum ansøgningen. Held og lykke med projektet – god tur til september!

   • Anita says:

    Spørgsmål A omhandler sygdom. Jeg kom til at svare ja til at jeg har smitsom sygdom, hvilket ikke er korrekt. Hvis jeg får nyt pas, kan jeg så ikke søge ny ESTA?

    • Jeg kender ikke svaret på dit spørgsmål. Jeg kender ikke procedurerne, men tvivler umiddelbart på, at et nyt pas vil ændre noget, for det “trick” har amerikanerne nok tænkt på. Og hvis man har fået afvist sin ESTA-godkendelse uanset årsag, så er der næppe mulighed for at “omgå” systemet ved at anskaffe sig et nyt pas. Min anbefaling er, at du søger et turistvisum.

 106. Mette Kriegbaum says:

  Rigtig god og brugbar artikel/ webside! Jeg har et spørgsmål relateret til det forrige fra Anders: Er det rigtigt, at passet ikke længere skal være gyldigt i 3 måneder efter indrejse i USA? Jeg synes at kunne huske, at der engang var regler om dette, men kan nu kun se på diverse sider, at passet skal være gyldigt under selve opholdet og ikke længere end det? Venligst Mette

  • Det er naturligvis korrekt, når det står her på Highways-USA ;-) Ja, den er god nok. Jeg skal ikke kunne udtale om, hvordan det har været tidligere, men faktum er, at passet kun skal være gyldigt i den periode, man opholder sig i USA – forudsat at man dansk statsborger med et dansk pas. I forhold til mange andre lande stiller USA krav om, at passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter planlagt udrejse af USA. Men det gælder altså ikke danske statsborgere – og en række af vores nabolande.

 107. Rikke S says:

  Eftersom at du lyder som om du har rigtig godt styr på USA’s visum regler, kan det være, at du vil vejlede mig. Jeg skal til USA efter sommerferien: Jeg skal primært bo hos fjern familie, hvor jeg vil få lommepenge og hjælpe til som hvis jeg arbejdede som au-pair, dog ikke samme løn eller arbejdsregler som en au-pair. Derfor er jeg i tvivl om jeg skal søge et exchange visum eller temporary working visum? For det arbejde jeg gør for familien er på en måde frivilligt, dog vil de give mig en lille smule lommepenge. Jeg tænker også på at hvis jeg siger at det er et arbejde skal min familie eller jeg vel betale en form for arbejdsskat til skattevæsenet? Jeg skal være i USA i omkring et halvt år, så ESTA Visa er desværre ikke en mulighed. Jeg håber du vil svare på mine spørgsmål. Mvh Rikke

  • Jeg ville vælge at søge et almindeligt turistvisum til USA, så du kan opholde dig i USA i op til seks måneder. Da der ikke er tale om et arbejdsophold, men et “familieophold”, hvor du ikke får almindelig løn, er du dybest set turist i USA, mens du bor hos familien. Det vil være langt det nemmeste for dig, at søge om et turistvisum, frem for at skulle ud i nogle af de andre visum typer. Og da der netop ikke er nogen (nævneværdig) indtægt forbundet med dit ophold ud over lidt lommepenge, så er du altså turist i USA. Glem alt om skat i USA: Det er lommepenge , vi taler om, og du er på familiebesøg i USA, så du skal ikke tænke på skat i den forbindelse. Men du skal nok bede din amerikanske værts familie om lige at skrive et brev, der bekræfter, at du skal bo hos dem i et halvt år og være en del af familien. Dette brev skal du bruge som dokumentation, når du skal til interview på Den Amerikanske Ambassade, så de her kan se, at du skal opholde dig hos familien i det halve år. Det vil være fint, hvis familien i brevet lige nævner, at der er tale om en familierelation. Men det er vigtigt, at du husker på, at du er turist på familiebesøg i USA. Lad være med at nævne noget om lommepenge/ løn til interviewet på ambassaden. Det er en sag mellem dig og din værts familie. Vælger du ovenstående løsning, bør du uden problemer kunne få turistvisum til USA i op til et halvt år. Held og lykke og god tur!

   • Rikke S says:

    Jeg var på ambassaden i dag og blev foreløbig afvist, da de ønsker en mere detaljeret beskrivelse af mit ophold end bare at jeg vil bo hos min familie. Jeg havde søgt B2 turist visum, men fik at vide til interviewet, at det visum kun giver tilladelse til at opholde sig i USA i 3 måneder, hvilket jeg ikke forstår da du sagde 6 måneder? Har du en kilde til den oplysning? Udover det fik jeg også at vide at jeg er nød til at finde enten studie eller arbejde for at få lov til at opholde mig i mere end 3 måneder, men så skal jeg vel hen og søge et nyt slags visum? Derfor er jeg bekymret for om de penge(160$) jeg allerede har betalt for B2 visa er spildt hvis jeg skal bruge en anden type visum nu?. Jeg overvejer nu at prøve at forslå til ambassaden at jeg i stedet for turist skal arbejde som aupair hos min familie, men ved du om min værts-mor så skal betale skat eller have nogen form for tilladelse til at have en til at arbejde for hende? Håber du endnu en gang man komme med hjælpene svar på mine spørgsmål. På forhånd mange tak. M.v.h Rikke

    • Der findes et hav af forskellige visum typer, og jeg kender desværre ikke dem alle sammen. Det undrer mig dog, at et “almindeligt” turistvisum kun giver ret til tre måneders ophold, for så giver det jo ingen mening for danske statsborgere at søge det – da vi jo på forhånd får tildelt 90 dages ophold med indrejse via Visa Waiver programmet – altså indrejse uden visum. Jeg har hørt om flere, der har rejst rundt i USA i mere end tre måneder, og som derfor har haft visum. Men om de har haft et andet type visum end det omtalte B2 visum, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg er også ret sikker på, at jeg på et tidspunkt har læst, at et turistvisum kunne være gyldigt i op til seks måneder. Desværre står der ikke noget om visum’et gyldighed på ambassadens website. Så jeg skal beklage, hvis du har kastet penge efter et B2 visum, som mod forventning “kun” er gyldigt i tre måneder. I forhold til spørgsmålet om din værtsmor i USA, så er jeg helt blank på de regler, da det er regler, som formentlig fastsættes lokalt i den pågældende delstat i USA, som familien bor i. Det har jeg slet ikke noget kendskab til. Hvis det viser sig helt umuligt at finde en løsning på visum problematikken, kan du jo benytte den visum ansøgning, du allerede har lavet, så de 160 dollars ikke er helt spildt. Du sparer jo trods alt de 14 dollars, som alle andre skal bruge på en ESTA-godkendelse – selvom det er en beskeden trøst. Men så har du trods alt “kun” betalt 146 dollars for meget, selvom det stadig er mange penge. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 108. Louise says:

  Jeg har købt en enkeltbillet til USA i starten af august, men jeg har ikke købt en returbillet, da jeg ikke er sikker på, hvorfra og hvornår jeg rejser hjem igen. Jeg er dog klar over, at jeg ikke må opholde mig mere end 90 dage i USA. Nu kan jeg så forstå, at man skal have en billet ud af landet for at blive lukket ind. Vil det være tilstrækkeligt, hvis jeg køber en togbillet fra Seattle til Vancouver? Vh Louise

  • Jeg kender ikke svaret på dit spørgsmål: Jeg ved ganske enkelt ikke, om at togbillet til Canada er nok, eller om du skal have en “rigtig” flybillet retur til Danmark, og jeg kan ikke lige finde svar på spørgsmålet på via amerikanske kilder. Men det er kun personer med visum til USA, som er fritaget fra kravet om en returbillet. Og da man i denne sammenhæng benytter begrebet “returbillet”, vil en rigtig returbillet til Danmark/ Europa nok være at foretrække. Hvis man rejser ind i USA med visum og uden returbillet, skal man fx dokumentere, at man har penge nok med til sit ophold. Man får altså en mere nidkær gennemgang af sin papirer og rejseplaner ved indrejse uden en returbillet, end med en returbillet. Hvilket bekræfter mig i, at en returbillet med fly nok er det klogeste at have ved hånden ved indrejse i USA uden visum.

 109. Louise Nielsen says:

  Jeg er så heldig at have fået frivilligt arbejde i USA fra starten af august. Mit problem er bare, at jeg ikke kan få en tid på den amerikanske ambassade før 30. juli. Og jeg kan ikke finde oplysninger om, hvor lang tid der går, fra jeg har været på den amerikanske ambassade, og til jeg får udstedt arbejdsvisum. Da det ikke er muligt at komme i telefonisk kontakt med ambassaden, vil jeg høre, om du kender noget til ventetiden? Alternativt ved om det er ok, at jeg i første omgang rejser ind på et ESTA turistvisum for efterfølgende at få opholdet forlænget med mit forhåbentlige arbejdsvisum. Jeg håber, at du har mulighed for at svare. På forhånd tak for din hjælp. Med venlig hilsen Louise

  • Der plejer at gå cirka en uge fra interviewet til du har dit pas retur fra ambassaden, hvor dit visum så er indsat. Du skal dog lige være opmærksom på, at du ikke kan skifte over fra en almindelig visum fri indrejse i USA via en ESTA godkendelse, hvor du må opholde dig i 90 dage – og så over til et visum ophold, mens du opholder dig i USA. Du skal altså rejse ind i USA på den “rigtige” måde fra starten af med et arbejdsvisum, når du skal arbejde derovre, selvom det er frivilligt arbejde. Rejser du ind i USA på en ESTA-godkendelse (hvor du ikke må arbejde), må du retur til Danmark igen, inden du så kan rejse ind i USA på et visum. Så jeg vil stærkt anbefale dig, at du rejser ind i USA på dit forventede arbejdsvisum, i stedet for at vælge ESTA-løsningen, da du altså ikke kan skifte over til et visum ophold, mens du opholder dig i USA.

 110. Oliver Damgaard Hald says:

  Hej Henrik, jeg er 14 år og skal rejse alene ind i USA, da min svigerfamilie tager derover en uge før, hvor jeg ikke kan rejse med p.g.a. sport. Jeg har selvfølgelig mit pas og ESTA i orden, men jeg kan læse på nogle andre hjemmesider, at man skal have MEGET andet dokumentation også. Jeg vil gerne have din hjælp til, hvad jeg skal gøre for at komme sikkert ind i USA uden problemer. Jeg taler selvfølgelig udmærket engelsk. På forhånd tak. :)

  • Hej Oliver, jeg ville ikke være så bekymret. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der står på andre websites, men der er ikke grund til at overdramatisere, hvad man skal have med af dokumentation. I dit tilfælde vil jeg mene, at det bør være nok med et brev på engelsk, underskrevet af enten din far, mor eller dem begge to, som kort lige beskriver, at du rejser til USA for at mødes med din svigerfamilie, for at være på ferie sammen med dem, eller hvad I nu skal foretage jer – og at du naturligvis har din fars og mors tilladelse til at tage afsted. Det bør vist tilfredsstille kravet om dokumentation hos den amerikanske immigrations officer. Hvis du vil være på den helt sikre side, så hav lige din svigerfamilies mobil nummer ved hånden, så du kan ringe til dem, hvis du skulle får brug for det. Men jeg tror slet ikke, at du vil få nogen problemer. Du rejser jo alene og af egen fri vilje, og da du jo også taler fint engelsk, kan du jo uden problemer forklare, hvad du skal, og hvem du skal mødes med, når du ankommer. Jeg går ud fra, at de henter dig i lufthavnen. Og når du så har brevet med fra din far og mor, kan man også se, at du gerne må rejse til USA for dem. Det burde være rigeligt, så mere behøver du efter min mening ikke at have med. Det du måske har læst om på andre hjemmesider, er mindre børn, som ikke kan tale engelsk, og som rejser sammen med familie, som de ikke deler efternavn med. Her vil man sikre sig, at de ikke er blevet “bortført” mod deres vilje, og derfor kan der kræves yderligere dokumentation i disse tilfælde. Men for større børn som dig, der rejser alene, er et brev fra din far og mor rigeligt. Rigtig god tur: Jeg er sikker på, at du får en god modtagelse i USA – også af de officielle myndigheder, som plejer at være meget flinke mod større børn, som rejser alene. God rejse ;-)

 111. Karsten says:

  Jeg står i et dilemma. Jeg har takket ja til et fantastisk praktikophold uden løn i en organisation i New York fra start august, og som desværre meddelte, at de ikke ville være samarbejdsvillige mht. visum. Da jeg udtrykte min bekymring, sagde de, at det var normen i USA at have et internship uden visum, og det havde deres tidligere praktikanter gjort. Selvom det i bund og grund er “ulovligt” at være i praktik (selvom jeg ikke får løn) uden visum, har jeg valgt at takke ja og tage risikoen med et turistvisum. Min problemstilling er: Min kæreste har fået et praktikophold på 5 måneder (Har fået visum), hvor mit kun er 3 måneder, hvorfor jeg gerne vil blive i New York i den resterende tid og skrive mit speciale. Mit spørgsmål er, om jeg kan tage bussen til Toronto lige inden de 90 dage, og opholde mig der i et par dage og derefter tage tilbage til USA? Vil det eventuelt hjælpe min sag hvis jeg havde købt en udrejse ud af Nordamerika 2 måneder senere? Håber meget du kan hjælpe på dette lidt tvivlsomme spørgsmål.

  • Der er mange før dig, der har stået med et tilsvarende problem. Tricket med at tage over grænsen til Canada, kan du godt glemme alt om. Det kender amerikanerne, og man skal forlade det amerikanske kontinent, for at ens 90 dages ophold i USA nulstilles. Så den løsning duer ikke. Grundlæggende er det organisationen i New York, som er gal på den. For du bør – som du selv er inde på – have et visum, også selvom andre praktikanter før dig ikke har haft et visum. Og især hvis du har ambitioner om at bliver i USA i mere end 90 dage, skal du have et visum. Så det optimale ville være et visum til “Exchange Visitors” i kategori J. Men da den løsning ikke fungerer i praksis, da din organisation ikke vil være behjælpelig, bør du i stedet få et almindelige Tourist Visa – kategori B2. Visumet skal så være gyldigt i 5 måneder, og du kan så være turist i USA i hele perioden. Men du skal dokumentere din tilknytning til Danmark med studie dokumentation, at du har penge nok på kontoen til at klare dig selv, etc. Hvis du ikke orker at skulle gennem denne process – den begrænsede tid inden din afrejse taget i betragtning – må du rejse hjem til Danmark inden de 90 dage er gået. Og hvis du gerne vil tilbage igen, så tag lige 14 dage eller en lille måned i Danmark, så din genindrejse i USA ikke lyser op som en neon-reklame hos immigrationen, når du rejser ind i USA igen efter dit (korte) ophold i Danmark. Det vil være måden at gøre det på. Smutturen til Canada eller Mexico kan ikke bruges. Pøj-Pøj med projektet ;-)

   • Karsten says:

    Tak for dit hurtige svar. Er det rigtigt forstået, at det er fuldstændig udelukket at komme ind i USA igen hvis jeg tager bussen til Toronto, også selvom jeg har købt en flybillet hjem f.eks. den 3. januar 2015 og har en højtstående person i USA, som gerne vil sige god for mig? Hvis dette er umuligt, har jeg set billige flybilletter til Bogota, Columbia. Er jeg I dette tilfælde stadig ikke sikret at komme ind i USA? Vil du hertil stadig anbefale at opholde sig i ca 14 dage og ikke bare i 4 dages tid? Mht. B-2 visum kan jeg vel ikke nå at få godkendt dette, når jeg tager afsted 1. august? Undskyld for de mange spørgsmål.

    • Glem alt om Toronto og højtstående personer, med mindre du har en hotline til Obama ;-) Du skal forlade det nordamerikanske kontinent, og her kan en flybillet til Colombia være en mulighed, for så overholder du ihvertfald de officielle regler. Men immigrations officererne kender naturligvis også dette “trick”, så den mest gangbare løsning vil være, at tage hjem til Danmark i 14 dage eller noget i den retning, og så returnere til USA. Det handler ganske enkelt om at bevise sin tilknytning til sit hjemland, og her er Columbia ikke specielt relevant i dit tilfælde, går jeg ud fra. Jeg skal ikke afvise, at den løsning vil fungere, men personligt ville jeg vælge at tage en hurtig vending i Danmark – noget jeg selv gjorde for nogle år siden i 14 dage, da jeg stod i en noget lignende situation som dig. Selvom jeg er klar over, at det også handler om økonomi, og at fire flybilletter er dyrere end to. Angående visum spørgsmålet, så er toget nok desværre kørt, når du skal afsted allerede den 1. august. Du kan næppe nå at få visum inden den 1. august, når du også skal til interview på ambassaden. Så jeg vil anbefale dig, at tage en “vending” i Danmark, når dine 90 dage er ved at være gået. Og glem alt om Toronto. Colombia kan til nøds bruges – med risiko for, at du får problemer, når du vil rejse ind i USA igen.

 112. Anne Kramer says:

  Vi er en gruppe, som skal til USA i august, og vi har netop udfyld vores ESTA ansøgninger. Vi har dog alle lavet den fejl også at skrive vores mellemnavne i feltet med fornavne, ligesom det jo står i vores pas. Vi har først efterfølgende set, at der står, at man kun skal skrive det første fornavn. Tror du at det vil være et problem, at vi har skrevet alle vores for- og mellemnavn og ikke blot det første?

  • I er ikke de første, der har lavet den fejl, og min anbefaling er, at I ikke foretager jer yderligere. Jeg ville selv have lavet samme fejl, og amerikanerne har set mange andre ESTA-formularer, hvor både fornavn og mellemnavn optræder i fornavnsfeltet. Så jeg ville ikke bruge mere energi på den lille fejl, der jo også passer med oplysningerne i passet. God tur!

 113. Tine Høgh says:

  Jeg skal til New York den 7/9 2014. Jeg har fået nyt navn, men ikke ændret pas. Billetterne er bestilt i det navn, som står i passet. Kan jeg få nogle problemer?

  • Med udgangspunkt i de retningslinjer, der gælder for brudepar, hvor den ene part har skiftet efternavn, så er mit svar, at det ikke bør give dig problemer. Blot at både pas, flybillet og ESTA godkendelse eller eventuelt visum i dit pas, står i dit gamle navn. Jeg går ud fra, at der er tale om et nyt efterhavn, og ikke både nyt fornavn og efternavn. I øvrigt lyder anbefalingen, at hvis der er forskel på navnene på flybilletterne og i passet, og fx nygifte skal dokumentere deres navneskifte, så tager man vielses attesten med, så man har papir på, at man har skiftet navn. En sådan dokumentation kunne være en ekstra sikkerhed i dit tilfælde, uanset hvad årsagen til dit navneskifte er. Men det bør ikke give problemer, når blot alle rejsedokumenter lyder på det samme navn – i dit tilfælde, dit gamle navn.

 114. Charlotte Moestrup says:

  Vi er netop vendt vendt hjem fra 5½ dejlige uger i det vestlige USA, hvor vi flittigt har brugt din meget nyttige hjemmeside, så stort tak for din! Da vi rejste ind i USA, fik vi alle et stempel med en dato i vores pas, men da vi rejste ud, blev passet blot kontrolleret – ikke stemplet. Nu er jeg kommet i tvivl om, hvorvidt vi er blevet “tjekket” korrekt ud af USA? Burde vi have fået et stempel med udrejse?

  • Jeg er glad for, at I har kunnet bruge Highways-USA som inspiration undervejs på jeres tur, tak for det! Det er kun ved indrejse i USA, at man får et stempel i passet. Og I er helt sikkert blevet registeret som værende rejst ud af USA. Det sker helt automatisk i systemerne, når jeres boardingpas scannes ved ombordstigning på flyet.

 115. Ditte Madsen says:

  Jeg kan se du hjælper mange med regler indenfor indrejse i USA med visum, og jeg er simpelthen så forvirret! Jeg er netop blevet optaget på en 12 ugers erhvervuddannelse, hvor man 5 af ugerne skal til San Diego og studere på et business university. Jeg er meget i tvivl om, hvilket slags visum jeg skal søge og hvordan det hele foregår. Jeg har læst lidt frem og tilbage på ambassadens hjemmeside, men jeg bliver mere og mere forvirret, har aldrig været i USA før, og kender intet til regler for indrejse. Jeg er indtil videre kommet frem til, at jeg skal have et student visa, siden jeg jo skal studere på en amerikansk uddannelsesinstitution. Er der korrekt? Også selvom det er i forbindelse med min uddannelse i Danmark og ikke en seperat uddannelse? Jeg har læst mig frem til, at jeg skal udfylde en formular på nettet, hvilket IKKE er ESTA blanketten, og have et foto klart. Herefter bliver man indkaldt til interview på ambassaden, hvad indebærer dette?? Herefter skulle ens ansøgning blive behandlet. Indtil videre er udrejsedato fra Danmark den 18 september, og hjemkomst den 27 oktober. Kan jeg nå at få behandlet alle disse ting? Jeg har læst mange forskellige ting mht behandlingstid af visum, alt fra 2 uger til 3 måneder, og er nu blevet nervøs for at jeg ikke kan nå det? Jeg har endnu intet flynummer eller adressen vi skal bo på, da jeg ikke har fået disse informationer fra mit udannelsessted endnu, og ved ikke hvornår jeg får disse. Håber det var til at finde rundt i, og at du kan hjælpe! :-)

  • Det er kun i megetbegrænset omfang, at jeg svarer på spørgsmål om ikke ferie relaterede ophold i USA, da jeg ellers bliver oversvømmet med spørgsmål. Men jeg kan godt lige svare dig på nogle af dine spørgsmål. Hvorvidt du SKAL have et studenter visum, eller du kan nøjes med en ESTA-godkendelse, er jeg faktisk lidt i tvivl om, da du jo, som du selv skriver, er under uddannelse i Danmark. Men for at være på den sikre side, så er det en rigtig god ide med et studenter visum, så lad os holde fast i det. I forhold til sagsbehandlingstiden, så behøver du ikke være nervøs, når du først skal rejse den 18. september. Normalt plejer der ikke at gå mere end en uge, fra du har været til interview på ambassaden til du har dit visum med posten. I forbindelse med din visum ansøgning, skal du nemlig til et kort interview på ambassaden, som du også skal bestille tid til. Du kan først bestille tid til interviewet, når du har udfyldt den formular, som du omtaler. Det er en elektronisk visum formular, hvor du skal oplyse en række ting op dit ophold i USA. Formularen har navnet DS160. Selve interviewet på ambassaden i København er ren formalia, men man skal lige møde op personligt, inden man får udstedt sit visum. Efterfølgende bliver dit pas så fremsendt til dig, hvor dit visum er indsat i passet. Du kan sagtens gennemføre visumansøgningen, uden at du har flynummer og afrejsedato. Hvis du klikker ind på linket herunder, så står de forskellige trin i visum processen tydeligt beskrevet, så det skulle være ret nemt at gå til. Et visum i din kategori koster i øvrigt – som jeg husker det – 960 kroner, som er et administrationsgebyr, som der ikke er nogen vej udenom. Og så vil jeg iøvrigt sige til dig, at du roligt kan glæde dig til dit ophold i USA og San Diego, der er en skøn by i Californien. Så jeg vil gætte på, at dit første ophold i USA og Californien næppe bliver det sidste. Held og lykke med projektet – og start altså med at udfylde den elektroniske DS160 formular, så du kan få booket tid til et interview på ambassaden. Linket med trin-for-trin guiden til visum ansøgninger, finder du her – http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html

 116. Rasmus Rosendal says:

  Jeg har bestilt og fået godkendt en ESTA, men nu er mit fly blevet aflyst og erstattet med et andet. Derfor er flynummeret, afgangstidspunktet osv. blevet ændret. Skal jeg lave en ny ESTA, eller hvordan griber jeg det an? På forhånd tak

  • Det er du jo uden skyld i, så jeg ville ikke sætte himmel og jord i bevægelse. Men hvis du har mulighed for det, ville det være fint, hvis du lige logger ind på din eksisterende ESTA godkendelse og lige ændrer flynummer og eventuel afrejsedato. Så er formularen jo opdateret med de korrekte oplysninger efter ændringen. Du skal ihvertfald IKKE går ind og lave en helt ny ESTA godkendelse, da du jo allerede er blevet godkendt. Så det er blot flynummeret og eventuelt afrejsedato, som skal ændres på din eksisterende ESTA-godkendelse. Alle andre informationer går jeg ud fra stadig er de samme. Rigtig god tur – med det nye fly!

   • Claus Glass says:

    Vi skal til Florida til december og vores ESTA fra sidste år gælder jo endnu. Men som jeg læser dit svar, skal vi gå ind på den og lave flytider og rejsedato om? Troede at når ESTA var godkendt en gang, så skulle man ikke spekulere mere i det, før den udløber. Pft Claus

    • Det er korrekt, at I bør gå ind på jeres ESTA-ansøgning og justere de oplysninger, som handler om den konkrete rejse. Uden at kunne huske præcis, hvilke oplysninger der er tale om, så er det noget med rejsedatoer, flynummer og den slags. Personoplysninger skal naturligvis ikke ændres. Man kan mig bekendt godt rejse til USA igen på en “gammel” ESTA-godkendelse, selvom oplysningerne ikke er opdateret i forhold til den konkrete rejse. Men det skader næppe at opdatere oplysningerne, så både ESTA-info og de aktuelle rejseinformation i forbindelse med flybilletten er nogenlunde enslydende.

 117. Kamilla Rasmussen says:

  Nu synes jeg, at jeg har ringet og læst mange sider for at finde svaret på mit spørgsmål. Så jeg er ret taknemmelig over at have fundet den her hjemmeside, så jeg håber du kan hjælpe mig. Jeg skal til USA og har fået godkendt min ansøgning om ESTA. Vi vil dog gerne tage et lille smut til Canada, og vil derfor tage bussen fra Portland til Vancouver for at være der i nogle få dage. Spørgsmålet er:
  1. Er det korrekt, at jeg ikke skal ansøge om noget som helst for at komme ind i Canada? (Hjemmesider siger at jeg som dansk statsborger ikke skal have visum, og når jeg prøver på at søge noget alligevel, så kommer jeg ind som UK statsborger – hvilket jeg jo ikke er).
  2. Kan jeg komme fra Canada til USA igen?
  3. Kan jeg komme fra USA til Canada på ESTA?
  4. Kan jeg løbe ind i nogen som helst form for problem?
  Mvh. Kamilla

  • Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke er ekspert i indrejse i Canada. Canadierne er faktisk ikke helt så gode til at oplyse om de forskellige indrejse problematikker, som amerikanerne er det, så selv jeg kan have svært ved at finde svar på visse spørgsmål. Men lige de spørgsmål, du stiller her, kan jeg godt klare:
   1. Du skal ikke forhånds godkendes til indrejse i Canada, sådan som man skal til USA via ESTA formularen. Så ja, du kan som dansk statsborger rejse ind i Canada på dit glatte ansigt — blot du har et gyldigt pas. Du skal heller ikke have noget visum, hvis du kun er turist.
   2. Du kan sagtens rejse tilbage til USA igen fra Canada, og skal ikke have andet end dit pas med dig. Da du starter din rejse i USA, er du allerede “godkendt” til indrejse i USA via din oprindelige indrejse i USA. Din smuttur til Canada ændrer ikke på dette.
   3. ESTA relaterer sig kun til USA, og har intet med Canada at gøre. Så glemt alt om ESTA i forhold til Canada.
   4. Nej, det kan jeg ikke lige få øje på, hvad skulle være. Som dansk statsborger med et gyldigt dansk pas, kan man rejse frem og tilbage mellem USA og Canada uden nogen som helst problemer. Det er næsten som at køre over grænsen mellem Danmark og Tyskland, dengang der stadig var paskontrol. God tur ;-)

 118. Anne Katrine Ladekarl says:

  Jeg håber, du kan hjælpe. Jeg planlægger at rejse til USA her i slutningen af året. Først på road trip i knap to måneder med start i San Francisco og slut i Miami. Derefter flyver vi til Costa Rica i to uger. Derefter vil jeg gerne rejse rundt på de Caribiske øer en måneds tid, for så til sidst at rejse til Canada, for at stå på ski en måned. Det giver i alt cirka fire måneders rejse, men ESTA gælder kun for tre måneder? Hvad kan jeg gøre? Jeg rejser jo på intet tidspunkt direkte ud af Nordamerika? Jeg havde overvejet, om jeg efter min måned i Caribien kunne tage et par dage i Sydamerika, for så at forny mit ESTA og rejse til Canada derefter med nye 90 dage? Kan man det? Eller er der en anden måde at gære det på? Hvad foreslår du? Og er der andre ting jeg skal tænke på? Det er både for omstændeligt og for sent at søge visum nu. Derfor er det ikke en mulighed?! Tak for hjælpen.

  • For lige at få styr på en ting til at starte med: Din ESTA godkendelse handler kun om din ret til at rejse ind i USA. ESTA-godkendelsen er gyldig i to år. Når du har fået din ESTA-godkendelse, kan du rejse ind i USA lige så mange gange, du har lyst i en to årig periode. Men du må som dansk statsborger kun opholde dig i USA i op til 90 dage pr. ophold uden visum. Så det er to forskellige ting. Nu tilbage til dit 90 dages spørgsmål: Dit problem er i mine øjne ret begrænset, dog afhængig af en række detaljer. Hvis du under din rejse rundt i Caribien ikke skal forbi amerikansk territorium (fx Porto Rico eller U.S. Virgin Islands), så er de 90 dage ligegyldige. Og de 90 dage er ligegyldige i forhold til dit ophold i Canada. Der hvor der teoretisk kan opstår et lille problem er, hvis du på vej fra Caribien skal med fly via USA for at komme til Canada. Men det burde ikke være noget problem, for du er i transit, og skal ikke ind i selve USA igen. Og du har jo din gyldige ESTA godkendelse, som også skal benyttes ved mellemlandinger i USA. Desuden vil jeg ikke udelukke, at dit ophold i Costa Rica faktisk nulstiller dine 90 dage i USA. Men her er jeg ikke sikker. Men det korte af det lange er, at jeg ikke tror, at din rejseplan vil give dig nogen problemer – heller ikke på din tur fra Caribien til Canada, hvis turen med flyet tilfældigvis inkluderer et transitophold i USA. Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Rigtig god tur!

 119. Lasse says:

  Hej Henrik. Jeg står i den situation, at jeg ønsker at rejse rundt i USA i et halvt års tid, og har derfor fået et B2-turistvisum, da jeg havde læst at et sådant gælder op til 2 år på deres hjemmeside. Men til interviewet sagde de, at det visum jeg havde købt kun gælder i tre måneder ligesom ESTA-beviset. Jeg føler mig derfor noget snydt og desillusioneret. Kan det virkelig passe at jeg har spildt de 880 DKK på visumet samt at alt bøvlet med papirer, pasfoto, interview og formularer var forgæves?? Eller kan man få udvidet sin midlertidige opholdstilladelse i USA?? På forhånd tak for din hjælp. Kh Lasse

  • Det er en rigtig interessant – omend træls – oplevelse, du fortæller om der. Jeg har nemlig selv læst noget tilsvarende på deres website (om gyldigheden på 2 år), men her i sidste uge fortalte en anden person mig, nøjagtig samme historie: Hun havde også søgt et B2 turistvisum fordi hun ville opholde sig i seks måneder i USA, men fik nøjagtigt samme besked som dig: At et B2 visum kun et gyldigt i op til 90 dage. Og så giver det jo ingen mening at søge det, hvis man som dansk statsborger har en ESTA-godkendelse, og kan rejse ind i USA og opholde sig som turist i op til 90 dage – uden visum. Som jeg lige husker det, kan man normalt ikke få forlænget sin “opholdstilladelse”/ visum, mens man opholder sig i USA. Så med det udgangspunkt, må jeg nok konstatere, at alt papirarbejdet, m.v. har været delvist forgæves – taget i betragtning, at du kunne have nøjes med at udfylde en ESTA-formular til 14 dollars, hvorefter du sandsynligvis ville være blevet godkendt til indrejse i USA, og kunne opholde dig i op til 90 dage uden visum. Men papirarbejdet og pengene er trods alt ikke helt spildt, da du jo under alle omstændigeheder skulle have brugt 14 dollars på en ESTA-godkendelse – penge som du sparer, men det er nok en beskeden trøst, når du har betalt 880 DKK for din visum ansøgning. Men nu har du den, så rejs ind i USA på den – selvom du kun må opholde dig i op til 90 dage på den. Jeg vil lige, når jeg har tid, prøve at “forfølge sagen” og finde ud af, om visumreglerne omkring B2 visum har ændret sig – uden at jeg vil love noget om, hvornår jeg får tid til at kigge på det.

   • Lasse says:

    Tak for din hjælp, Henrik. Jeg skal først rejse den 30. september, så har tid til at studere visumreglerne omkring B2 som de ser ud nu. Ved du hvor de aktuelt gældende og officielle regler kan læses om på nettet?

 120. Rita Peilicke says:

  Jeg har nok været lidt naiv og ikke lige tænkt mig om, da jeg fandt en side med ESTA visa. Har dog fået “godkendelse”, men nu er jeg i tvivl om den er god nok eller det er en “falsk”. Det er fra ESTA visas.org.uk Er den god nok? Jeg betalte godt nok for meget i forhold til “din side” her, men lad det ligge. Har også fået Visa Waiver nummer. Håber du kan hjælpe mig snarest, da jeg skal rejse den 30. august. Med venlig hilsen Rita

  • Det er en “pirat side”, du har været inde på kan jeg se på webadressen – den korrekte webadresse er https://esta.cbp.dhs.gov/, og hvis prisen ikke er 14 dollars for en ESTA-godkendelse, så er der noget galt. Når det er sagt, så er din ESTA-godkendelse god nok, så du er altså godkendt til at rejse ind i USA. Du har bare betalt for meget for godkendelse, og fået nogle andre til at lave din ESTA-ansøgning mod et sikkert markant højere gebyr end de officielle 14 dollars. Men er ESTA-godkendelsen er altså gyldig. God tur!

   • Rita Peilicke says:

    Ja, som sagt ved jeg godt det er noget s…. Har betalt for meget, men det jeg var i tvivl om, var om det var godkendt som ESTA. Så tak for dit svar. Så er jeg mere “rolig”. Glæder mig til turen. Skal rejse alene. Jeg er en dame på 58 år så er lidt spændt på “om det hele lykkedes”. Med venlig hilsen Rita P.S: God side du har med mange gode oplysninger.

 121. Annnette says:

  Håber du kan hjælpe mig. Jeg rejste til New York i oktober/ november 2013 og har gyldig ESTA-godkendelse. Nu skal jeg tilbage til New York i november 2014. Jeg har fornyet min ESTA-godkendelse, men i fornyelse oplyser jeg ikke ny adresse. Jeg har dog ikke modtaget en mail på at ESTA er fornyet. Jeg har printet ud ”print screen” af ESTA ,hvor det fremgår at siden er opdateret, men ingen kvittering som sådan fra ESTA. Har jeg gjort noget forkert? Hvordan kan jeg sikre mig at ændringen er godkendt?

  • Annnette says:

   Undskyld Henrik. Jeg HAR oplyst i fornyelsen den nye adresse, jeg har dog blot ikke fået en bekræftelse på min mail og er nu i tvivl om fornyelsen er gået igennem, til trods for at den skriver ”Update successful”, men her har jeg kun et printscreen og ikke som sådan modtaget en kvittering på mail.

   • Jeg er ikke i tvivl om, at din opdatering er gået igennem som den skal. Med det skærmbillede, du har fået, så er din opdatering accepteret. I øvrigt mener jeg ikke, at det er et krav, at man oplyser opholds adresse i sin ESTA-ansøgning – selvom det afgjort er en god ide. Så det korte af det lange er, at jeg er ret sikkert på, at alt er, som det skal være.

  • Ole Gade Lorentzen says:

   Jeg har fået opgraderet min ESTA og fået accept (gik ind bagefter på det lange nummer og fik den printet ud). Kan du svare på følgende: Jeg skal flyve 10.9.2014 og lander i Newark kl. 21.00. Min Esta ophører 11.9.2014 (jeg var derovre for netop to år siden). Hvis nu flyveren er forsinket i over 3 timer, så er det den 11.9. Tror du det kan give problemer? Bør jeg for en sikkerheds skyld booke mig ind som NY Esta? Vh Ole

   • Jeg kender ikke de præcise regler for, hvordan “dato grænserne” tolkes i forhold til fx ESTA-godkendelse eller 90 dages reglen, jævnfør mit svar til de to gutter, der har et spørgsmål lidt i samme afdeling nedenfor. Lad mig sige det på denne måde: Hvis du fra tid til anden er i USA, hvilket du lidt bekræfter i dit spørgsmål, ville jeg nok bruge 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse – så er du på den sikre side. Hvorvidt din nuværende ESTA-godkendelse også er gyldig den 11. september 2014, hvis flyet skulle være forsinket, ved jeg ganske enkelt ikke. Men jeg ville personligt nok ikke gøre “forsøget” for beskedne 14 dollars eller 79,50 kr. i dagens kurs. Så brug de 80 kr. på en ny ESTA-godkendelse – så behøver du ikke tænke mere på det. Heller ikke, hvis flyet er forsinket. I princippet kan du jo være rigtig uheldig, og opleve at dit fly måske helt bliver aflyst, så du først kommer afsted næste dag. Og så står du med håret i postkassen. God tur ;-)

 122. Jonas Nørgaard Nielsen says:

  Vi er to gutter, der lige har bestilt flybilletter til USA, hvor vi ankommer i New York d. 28 februar kl. 13:06, og så skal vi flyve hjem igen fra New York d. 28. maj kl. 18:00 – det bliver altså i alt lige præcis 90 dage. Spørgsmålet er dog, om vi overskrider de 90 dage, da det jo er 90 døgn og 5 timer? Mvh Jonas

  • Jeg kender ikke svaret på jeres spørgsmål. Men min logik siger mig, at I ikke overskrider 90 dages fristen, da systemet – mig bekendt – kun ser på datoen og ikke klokkeslettet. Så på den måde, så limbo danser I lige indenfor udrejsefristen. Når det er sagt, ville jeg personligt nok ikke have en så stram deadline for at rejse ud af USA. Men da I har købt flybiletterne, så er den beslutning jo taget. Og I holder jer som sagt på den rigtige side af datogrænsen, vil jeg vurdere. Men I skal nok forberede jer på, at I muligvis vil blive udspurgt lidt ekstra grundigt af indrejse officeren med en sådan rejseplan. Han vil muligvis interessere sig for, om I har penge nok med til opholdet og den slags, for jo længere man opholder sig i USA, desto flere penge skal man jo også have med hjemmefra, da man jo ikke må arbejde i USA. Men der er ikke noget “ulovligt” i jeres projekt, og I holder jer som sagt indenfor 90 dages grænsen. Bare I er ude af USA igen, inden den 28. maj bliver den til 29. maj. Rigtig god tur!

 123. Birgit Sode says:

  Jeg har lige lyst til at oplyse, at det er en rigtig god idé at bruge dit link til esta.cbp.dhs.gov. Man skal derimod IKKE bruge den ellers officielt udseende side “esta.org”. Det fremtræder som en officiel side, men prisen er hele 79 dollars for den esta godkendelse, som ellers kun koster 14 dollars. Man kan kun lige se, når man skal godkende betalingen, at man accepterer, at det er et privat firma, der søger på ens vegne.

 124. Anette Jespersen says:

  Jeg håber du kan hjælpe mig, jeg skal på ferie til Hawaii, og vil gerne have min 36 årige søn med. Han har desværre en 10 år gammel voldsdom. Har det nogen betydning for, om han kan komme til USA? Håber på hurtigt svar, da vi skal rejse den 8. september. Venligst Anette

  • Du får lige et hurtigt svar her, Anette, da I snart skal rejse, men ellers svarer jeg ikke på spørgsmål i disse dage, da jeg er i New York. Da vi er ti år tilbage i tiden, og hans dom var tre måneders samfundstjeneste, som du skrev i en anden besked, er vi ovre i småtingsafdelingen. Så I skal begge lave en ESTA-ansøgning, og din 36 årige søn skal undlade at skrive noget en sin 10 år gamle dom på skemaet, da han så ellers sandsynligvis skal ud i visum ansøgning, da det er sådan, systemet er skruet sammen. Men amerikanerne er i praksis ligeglade med “mindre” og “gammel” kriminalitet, når vi taler 10 år eller mere. Så for hans vedkommende ville jeg undlade at nævne noget om dommen – og så får han formentlig uden problemer en ESTA-godkendelse. Da I er lidt sent ud, kan han næppe nå at få et visum, når du/ I skal rejse den 8. september. Får han han ikke en ESTA-godkendelse, må han naturligvis søge visum.

 125. Kristine Bindslev says:

  Jeg håber, du kan hjælpe. Jeg har fornøjelsen af at rejse til USA den 9. oktober og hjem den 16. oktober. Mit danske pas udløber den 11. november i år. Er det noget, som vil volde mig vanskeligheder? Jeg kan nå at forny mit pas nu, men hvis ikke du mener, det er et problem, vil jeg ikke gøre noget yderligere end af søge ESTA-godkendelse 72 timer før afrejse. Mvh Kristine

  • Det er faktisk et godt spørgsmål, du stiller der. Først og fremmest, så vil du uden problemer kunne rejse ind i USA på dit pas, selvom det udløber i november. Det skal bare være gyldigt i den periode, du opholder dig i USA. Så der er ingen problemer der, bare du får en ESTA-godkendelse inden afrejse. I den forbindelse vil jeg måske anbefale dig, at du ansøger lidt tidligere end tre dage før, som er den seneste anbefalede frist for at søge ESTA-godkendelse. Men der er ikke noget i vejen for, at du ansøger lidt tidligere. Men du skal lige overveje dette: Hvis du skal rejse til USA igen inden for de kommende to år, var det måske en god ide at få et nyt pas, inden du får din ESTA-godkendelse. ESTA-godkendelsen bliver nemlig ugyldig, når dit pas udløber. Og da ESTA-godkendelsen – i et gyldigt pas – er gyldig i op til 2 år til et ubegrænset antal indrejser i USA, kan du altså rejse afsted på samme ESTA-godkendelse igen, helt frem til september/ oktober 2016. Så hvis du allerede nu ved, at du måske skal til USA igen i 2015 eller 2016, kan du med fordel anskaffe dig et nyt pas allerede nu – og spare 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse i 2015 eller 2016. Men hvis du ikke forventer at skulle til USA igen de næste par år, er der ikke grund til at få et nyt pas, inden du rejser.

 126. Wissam says:

  Hej Henrik, jeg er en selvstændig bilforhandler og dansk statsborger og efter at have været i USA tre gange før, blev min ESTA afvist et par timer inden, jeg skulle flyve. Jeg har derfor søgt om turistvisum igen den 16/12 2013 og afleveret mit pas i den amerikanske ambassade. Indtil nu har jeg ikke fået svar på mit visum. I april måned fik jeg mit pas retur, da jeg skulle på ferie. Og så skulle de bare kontakte mig over mail, når min sag var færdig. Jeg har kontaktet dem 4 gange siden, og de siger hver gang, at min sag ikke er færdig, og at nogen sager tager længere tid end andre. Jeg har aldrig haft problemer hverken i USA eller i Danmark og jeg har ren straffeattest og finder det derfor uforståeligt, at jeg er blevet afvist, og at min sag ikke er færdig endnu. Hvad synes du om det? Skal man ikke mindst have et svar om hvad det er der sker, og kan man klage et sted. På forhånd tak. Mvh. Wissam

  • Jeg kan godt huske din sag fra tidligere, når du har skrevet til mig. Og jeg kan godt forstå din frustration over den lange behandlingstid. Men jeg kan ikke gøre ret meget, og jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor din sag trækker ud på den måde. Og jeg tvivler stærkt på, at der er nogen steder at klage – jeg har ihvertfald ikke hørt om dem. Så jeg kan kun beklage, selvom jeg intet har med sagsbehandlingen at gøre. Og kan desværre ikke hjælpe dig yderligere, da jeg intet kender til sagsbehandlingen på ambassaden.

 127. Nikolaj Møller says:

  Hjælp, min kammerat og jeg har dummet os. Vi skal til USA og har bestilt flybilletter med udrejse den 8. april 2015 og hjemrejse 8. juli 2015. Tre måneder, som vi troede passede med ESTA. Men tre måneder er jo 91 dage og ESTA er 90 dage!!! Vi har forsøgt at ændre flybilletter, men det koster mellem 5.000 og 6.000 kr., så det har vi ikke meget lyst til. Men at skulle søge visa p.g.a. en dag, er vi også helst fri for. Vores rejseplan er fra Billund med mellemlandinger i Frankfurt og Toronto til slutdestination Cleveland. Ankomst kl. 15.44 den 8. april 2015. Hjemturen starter i Portland kl. 12.15 den 8. juli 2015 med mellemlandinger i San Francisco og Frankfurt inden ankomst til Billund. Vi har tænkt på følgende løsningsmodel: Når vi ankommer til Toronto vælger vi IKKE at flyve til Cleveland, men bliver i Toronto et par dage, hvorefter vi tager en bus til Cleveland. Så skal vi ikke bruge en ESTA, men blanket I-94W i stedet, og vi opholder os i USA et par dage kortere end 90 dage. Hvis dette er en gangbar løsning, er det vel nødvendigt at få flyvningen fra Toronto til Cleveland annulleret hos flyselskabet, idet vi ellers risikerer ikke at komme med flyet, p.g.a. manglende ESTA. De kan jo ikke vide, at vi ”springer af flyet” i Toronto. Er det måden at gøre det på? Vi synes at kunne læse os frem til, at man ikke skal ”spøge med” at overskride ESTA´s 90 dage, og det hjælper vel ikke at spørge ambassaden om lov? Hilsen et par frustrerede drenge

  • Det er vigtigt ikke at lægge en for stram tidsplan, når man køber flybilletter, hvilket I så har erfaret på den hårde måde. Det er faktisk anden gang inden for 14 dage, at jeg hører om nogen, der har problemer med 90 dages reglen, fordi de har “regnet forkert” i forhold til antallet af måneder med 31 dage. Min anbefaling er generelt, at man ikke kører lige til grænsen, hvis man planlægger at opholde sig i USA i op til tre måneder. Hav noget luft i rejseplanen: Hvis fx ens fly bliver aflyst – uanset årsagen – og man ikke har luft i planen, overskrider man uden at ville det, de tilladte 90 dage. Så jeg ville personligt nøjes med fx 85 dage – og dobbelt tjek så lige regnestykket, så man ikke kommer galt afsted.
   Tilbage til jeres udmærkede ideer omkring, hvordan I kommer omkring problematikken. Jeg tvivler desværre på, at de virker i praksis: Problemet er dels, at jeres flybillet jo er udstedt til Cleveland, og ikke Toronto. I står altså til at skulle rejse ind i USA, og derfor skal I også have ESTA-godkendelsen klar fra Danmark – selvom I mellemlander i Toronto. Sagen er nemlig, at den praktiske indrejsekontrol i USA, foretages i Toronto. I rejser populært sagt ind i USA, allerede i Canada – ihvertfald når I har en flybillet til USA. Så tricket med at “stå af” i Toronto, ikke hjælper jer. For I rejser stadig ind i USA – i Toronto – i kraft af det samarbejde, som USA og Canada har omkring grænsekontrol. Så den løsning, tror jeg ikke virker – når jeres flybillet er udstedt til USA. Beklager. I kan også godt glemme at spørge ambassaden om “lov” – som I også selv er inde på. I mine optik er der desværre ikke nogen vej uden om et turistvisum. Valget står i mine øjne mellem to turistvisum til 2 x 960 kr. med dertil hørende papirarbejde (så er det heller ikke værre), eller den dyre udgave: Ændring af flybilletter. I kan naturligvis også tage “chancen”, men det vil jeg nok fraråde. Den gode nyhed er, at der er længe til april 2015, så I kan sagtens nå at søge turistvisum i den pågældende periode. Men det er vigtigt, at I understreger, at jeres turistvisum skal gælde i 91 dage. Jeg har på det seneste hørt historier om, at man kun kan få udstedt turistvisum i 90 dage, hvilket jeg ikke kan forklare. Så undersøg lige gyldigheds perioden på visumet først, så det gælder til hele jeres rejse. Pøj-pøj med det ;-)

 128. Cecilie says:

  Der er opstået det problem, at vi mangler min kærestes ansøgningsnummer. Vi har begge betalt og fået godkendt vores ESTA. Har du et råd til hvad vi kan gøre? I værste fald skal vi ansøge igen?

  • Jeg er ikke lige klar over, hvad I skal bruge ansøgningsnummeret til – med mindre I vil ændre på en tidligere ESTA-ansøgning og genbruge den til en ny rejse. Men I kan altid logge ind på ESTA-systemet og finde jeres kvittering og her se ansøgningsnummeret. Her kan man netop logge ind UDEN ansøgningsnummer, hvis man i stedet benytter sit pasnummer, sin fødselsdato, sit for- og efternavn samt hvilket land, der har udstedt passet – her er svaret nok Danmark for de flest vedkommende. ;-) Så kan I få adgang til jeres oplysninger, inklusiv ansøgningsnummeret. Adressen er https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

   • Cecilie says:

    Det prøvede jeg flere gange i går, og da jeg forsøgte med min egen, virkede det kun, da jeg brugte ansøgningsnummeret. Spørgsmålet er bare, om det er vigtigt at have med. Jeg ved ikke, om de kan slå det op i deres system.

    • Du behøver ikke bekymre dig. De kan sagtens findes jeres ESTA-godkendelse, så du behøver ikke bruge mere tid på at finde nummeret ;-)

 129. Peter Larsen says:

  Vi flyver til Los Angeles via Toronto. Når vi kun er i transit i lufthavnen i Toronto, så skal man ikke have andre dokumenter end ESTA’en til USA, vel?

  • Nej, I skal ikke tænke på andet end at have en ESTA-godkendelse. Man skal i øvrigt ikke have nogen forhåndsgodkendelse, for at rejse ind i Canada. Der kan man rejse ind på sit glatte ansigt, blot man har en gyldigt pas, så det gør ingen forskel, om man er i transit eller ej ;-)

 130. Cecilie says:

  Det er jeg glad for at høre, jeg blev lidt stresset over det :)
  Tak for hurtige svar og en rigtig god hjemmeside!

 131. Helene Nielsen says:

  Super side med mange svar. Du har sikkert svaret på min spørgsmål, men prøver lykken og spørger dig :) Jeg skal 14 dage til New York sammen med min søn på 17 år og min pap datter på 16 år. Mine spørgsmål går på, om jeg skal have nogle specielle papirer med på min pap datter fra hendes forældre (begge eller bare den ene), fx en tilladelse eller andet, da der er delte meninger om dette? Mit andet spørgsmål går på min søn: Vi har ikke samme efternavn. Skal jeg ha en tilladelse fra hans far og ellers nogen papirer? Og lige et sidste spørgsmål: Gyldighed af pas min pap datters pas udløber cirka to måneder efter, vi er kommet hjem. Er det OK eller skal det fornyes inden? Med venlig hilsen Helene. Håber at høre fra dig snarest.

  • Anbefalingerne omkring fuldmagter til rejser med børn til USA og især Canada gælder hovedsageligt mindre børn, der ikke selv kan tale engelsk eller forklare sig overfor indrejse officeren. Her er man ekstra opmærksomme på, at den ene forælder ikke “bortfører” barnet til fx USA eller Canada fra den anden forælder. Når vi taler teenagebørn på 16 og 17 år, er problemet ret begrænset – for de kan jo tale deres egen sag, hvis de skulle blive spurgt. Så i forhold til din egen søn, ville jeg ikke foretage mig yderligere. Din “pap datter” burde heller ikke udgøre noget problem. Men da du ikke har forældremyndighed over hende, ville det måske være OK lige at få en fuldmagt på engelsk, hvor den ene af hendes forældre giver tilladelse til, at hun tager med dig til USA. Og hvis selv har det bedst med, at din søn også har en fuldmagt fra sin far, kan du jo også lave en på ham, nu hvor I ikke har samme efternavn. Men jeg tvivler på, at I overhovedet vil få brug for at vise dem, da børnene er så store, og at de selv kan svare på eventuelle spørgsmål. Angående udløbsdatoen i passet, er det ikke noget problem. Passet skal blot være gyldigt i den periode, I opholder jer i USA, så hun behøver ikke få nyt pas.

 132. Birgitte Olsen says:

  Min familie og jeg planlægger en 17 dages rejse til USA næste sommer. I vinters blev min datter dømt for at stjæle fra en bager hvor hun var ansat – 600 kr. Dette står nu desværre på hendes straffeattest. Vi er nu blevet i tvivl om hun overhovedet kan komme ind i USA.

  • Vi er ovre i den absolutte småtingsafdeling i jeres tilfælde, så I laver en officiel ESTA-ansøgning til hende på lige fod med de øvrige rejsedeltagere. Jeg vil gætte på, at hun uden problemer bliver godkendt og får indrejse tilladelse, og så er den ikke længere. Hvis hun mod forventning får afvist sin ESTA-godkendelse, må I søge visum. Men det tvivler jeg stærkt på bliver aktuelt. Hvis alle med små pletter på straffeattesten skulle søge visum til USA, fik den amerikanske ambassade meget travlt. Jeg har direkte spurgt U.S. Border & Customs Protection om problematikken omkring “bagateller på straffeattesten”, og her lyder svaret: Søg en ESTA-godkendelse som alle andre. God tur til sommer ;-)

 133. Jeanne Asmussen says:

  Min kæreste og jeg er ved at være ved enden af vores 14 dage lange ferie i Florida, og jeg vil bare lige oplyse dig om, at flere flyselskaber i dag kræver at se en udskrevet ESTA… I Billund har de en computer, man kan printe dem ud på, men jeg ved ikke om de har det andre steder… Bare lige et tip herfra, da vi havde forstået det sådan, at den ikke skulle medbringes… Ved heller ikke om det har været oppe før, magtede ikke lige at læse alle de mange spørgsmål :) Men tak for en side med masser af information :)

  • Tak for jeres feedback – og rosen af Highways-USA. Officielt er det ikke nødvendigt, at man har sin ESTA-godkendelse med, og det med at “flere flyselskaber” kræver at se en udskrevet ESTA-godkendelse kan jeg ikke bekræfte. Men jeg har hørt historier om, at Air France gerne vil have, at man printer den ud. Jeg kender ikke andre flyselskaber, der stiller det krav, så hvad “flere flyselskaber” dækker over, kan jeg ikke gennemskue. Men Air France er lidt specielle hvad det angår, og jeg har hørt historier om, at de specielt i Charles de Gaulle kan være lidt perfide omkring det. Og det lyder i mine ører som om, at jeres oplevelse netop er en “Air France oplevelse”, hvilket passer meget godt med kombinationen af Billund og Florida. Men hvis I kan sætte navn på andre flyselskaber end Air France, så vil jeg meget gerne høre om det ;-)

 134. Linda says:

  Jeg skal rejse til USA om nogle uger, har fået min ESTA ansøgning godkendt. Men nu ser jeg, at jeg har stavet mit efternavn forkert. Sidste bogstav i mit efternavn er ø, nederst i passet står der oe og i min ESTA ansøgning har jeg kun skrevet o, som det sidste bogstav. Tror du, at jeg vil få problemer med det, når jeg kommer til USA? Skal jeg måske søge om ny ESTA??? Linda

  • Lad mig tage afsæt i, hvad jeg selv ville gøre, hvis jeg stod i din situation: Ingenting! ;-) Din fejl hører til i småtingsafdelingen, og det kan enhver jo se. Det gælder også det flyselskab, som skal tjekke din ESTA-godkendelse, inden du stiger på flyet. De kan naturligvis også se, at der er tale om en slåfejl, så jeg ville ikke foretage mig yderligere. Naturligvis skal ESTA-formularen være så korrekt som mulig, men det havde været meget værre, hvis der var fejl i pasnummeret. Så jeg ville ikke gøre mere ved sagen. I øvrigt kan man jo rette sin ESTA-godkendelse, selvom jeg er i tvivl om, hvorvidt man kan lave ændringer i navnefeltet. Men som sagt: Jeg ville ikke foretage mig noget, da det er en fejl i småtingsafdelingen, og der i øvrigt jævnligt sker fejl, når det gælder de danske bogstaver æ, ø og å – som din fejl også er afledt af. God tur til USA!

 135. Maria Andersen says:

  Henrik, jeg håber du kan hjælpe mig, fordi jeg syntes godt nok, at det kan være forvirrende at læse om visum. Lige nu studerer jeg i USA. Jeg skal studerer her indtil slutningen af december. D.v.s. at jeg har studie visum. Men efter december skal jeg i praktik – enten i Danmark eller USA. Jeg håber og går efter at finde en praktikplads i nærheden af hvor jeg bor i Californien. Min praktik kommer til at vare i cirka tre måneder, og det er ulønnet. Kan det virkelig passe, at jeg skal betale 10-12000 kr + ventetiden er cirka tre måneder for et arbejdsvisum, selvom det bare er en tre måneders ulønnet praktikplads. Jeg håber du kan hjælpe :(

  • Maria, jeg bliver desværre nødt til at begrænse mine svar omkring indrejse i USA til ferierejser, og din problematik ligger ovre arbejds- og opholds kategorien, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Jeg kender i øvrigt heller ikke svaret på dine spørgsmål, da jeg ikke har sat mig ind i reglerne omkring arbejds- og opholdsvisum, da det altså ligger uden for mit normale område. Så desværre kan jeg ikke hjælpe dig eller svare på dine spørgsmål. Den omtalte pris på et arbejdsvisum kan jeg slet ikke genkende – det er langt over “normalprisen” på de visums, jeg har set priser på. Jeg håber at din uddannelses institution i USA kan hjælpe dig, da det må være en opgave for dem at hjælpe deres studerende – også når det gælder spørgsmål, som dem du stiller der. Jeg håber, at det hjælper dig videre.

 136. Andersen says:

  Hvor længe virker en ESTA godkendelse? Dvs. er det fint at søge nu, når man først skal rejse til maj 2015? Eller er den så forældet?

  • En ESTA-godkendelsen er gyldig i to år, hvilket også står i artiklen øverst oppe. ESTA-godkendelsen kan bruges til flere rejser til USA inden for de to år, man skal så bare ind og redigere informationerne, når man foretager rejse nr. to. Der er altså ikke noget, som forhindrer jer i at søge om jeres ESTA-godkendelse nu, men I kan også sagtens vente til fx april 2015.

 137. Kathrine Toft says:

  Jeg er i New York på et B2 visum og min kæreste, nu (vi er nygifte) kone er på J1 visum. Jeg regner med, at jeg skal hjem til Danmark for at få lavet mit visum om til J2? Men vi er i tvivl, om min kone skal hjem også og hvilke proces hun skal igennem for at jeg kan komme på som J2? I hendes DS-2019 står der, at hun ikke har noget familie med til US. Mit B2 udløber først i marts 2015. Håber du kan hjælpe. Bedste hilsner Kathrine

  • Jeg er desværre ikke inde i visumreglerne, og da jeg kun beskæftiger mig med turistrejser til USA af kortere varighed, kan jeg ikke svare på jeres spørgsmål. Visumreglerne er ret komplekse, og afgørelserne afhænger helt af den konkrete situation og den enkelte person, og hvad vedkommende skal foretage sig i USA. Så jeg kan desværre ikke hjælpe jer, men håber I finder svar på jeres spørgsmål via ambassaden.

 138. Keld Larsen says:

  Jeg rejser til USA den 2. oktober. Jeg har visum i 6 måneder. Skal jeg udfylde APIS blanket, når jeg har visum? Der har jeg oplyst, hvor jeg opholder mig, også den første nat.

  • APIS har ikke noget med visum’et at gøre. APIS er informationer, som flyselskabet indsamler om alle passagerer, og som man enten selv kan indtaste på forhånd via flyselskabets website – eller som automatisk bliver indsamlet, når man checker ind i lufthavnen. Du kan gøre processen i lufthavnen nemmere for dig selv og flyselskabet, ved at indtaste APIS-informationerne på forhånd – eller du kan vente til du står i lufthavnen. Man kan altså lidt populært sagt ikke komme galt afsted med APIS, og derfor har jeg heller ikke omtalt begrebet særskilt i artiklen øverst oppe. Men tilbage til dit spørgsmål: APIS og visum – eller alternativt ESTA – er to forskellige ting, så du kan roligt udfylde APIS-formularen på flyselskabets hjemmeside også.

 139. Jasmin says:

  Jeg og min kæreste vil meget gerne til USA snart. Men desværre har min kæreste ikke ren straffeattest, den bliver helt ren om cirka 3-4 år. Ved du hvilke slags visum, han skal søge, og har han overhovedet nogen chance for at rejse til USA, når han har søgt om visum? Det er lidt surt, hvis de godkender ham, og så bliver han sendt hjem igen! Altså hvis de godkender hans visum, er man så sikret? Derfor vil vi helst være på den sikre side. På forhånd tak.

  • Den visumtype, han skal ansøge om, afhænger helt af, hvad han skal foretage sig i USA under hans ophold. Hvis der er tale om et kortere ferieophold, skal han søge om et turistvisum, der også hedder B2. Hvis han får visum til USA, er han i praksis garanteret indrejse, da han jo så er blevet “undersøgt” og godkendt på forhånd. Så han vil ikke blive afvist ved ankomsten til USA. Men det er naturligvis ambassadens immigrations afdeling som afgør, om han kan få visum til USA. Så inden I overhovedet begynder at bestille flybilletter eller lignende, skal I ansøge om et visum, hvilket bl.a. inkluderer et interview på ambassaden i København. Du kan læse mere om turistvisum til USA her – http://denmark.usembassy.gov/tourist_business.html

Speak Your Mind

*