Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA

USA er et fantastisk rejseland, men der er en del formaliteter at holde styr på, inden du kan sætte fødderne på amerikansk grund. Indrejsereglerne, herunder pas- og visaregler ændres jævnligt. Hertil kommer den elektroniske ESTA online-formular, der skal udfyldes inden afrejsen fra Danmark – og som kan drille lidt. Jeg opridser her, hvilke regler der er gældende netop nu, og hvilke krav der stilles til dine rejsedokumenter i USA, herunder dit pas.

Pasregler og visaregler til USA for danske statsborgere
Danskere statsborgere, der som turister eller forretnings rejsende ønsker at rejse til USA, er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver mulighed for indrejse og ophold i USA i op til 90 dage. Varer dit ophold mere end 90 dage, skal du have visa. Skal du studere i USA eller skal du fx arbejde som journalist i USA (som undertegnede), skal du have visa. Men er du på almindelig forretningsrejse i USA, skal du ikke have visa.

Et turistvisum koster 960 kr. (2014) og udstedes af den amerikanske ambassade i København. Skal du have visa, så sørg for at ansøge i god tid, da du bl.a. skal til et interview på ambassaden. Har du ikke noget visa, er det klogt at overholde 90 dages reglen. Du kan nemlig få meget svært ved at komme ind i USA igen på et senere tidspunkt, hvis du rejser ud af landet efter den dato, der bliver indstemplet som sidste udrejsedato i dit pas ved ankomsten til USA. Læs mere på http://denmark.usembassy.gov

Husk visum ved længere ophold end 90 dage
Hvis du ønsker at rejse rundt i USA og Nordamerika længere end 90 dage, skal du søge visa. Bemærk i den forbindelse, at en smuttur til Canada eller Mexico ikke nulstiller 90 dages perioden. Du skal helt forlade USA og det nordamerikanske kontinent, før du ved indrejse i USA igen får tildelt nye 90 dage.

Hvis du rejser ind i USA under Visa Waiver programmet, kan du heller ikke få forlænget dit ophold på de 90 dage. Du skal altså forlade USA og Nordamerika inden for 90 dage, for ikke at overtræde reglerne i Visa Waiver programmet.

Har du et pas med en udløbsdato, der falder inden for de 90 dage, som danske statsborgere automatisk får tildelt ved indrejse i USA, må du kun opholde dig i USA indtil udløbsdatoen i passet. Men du kan som dansker godt rejse ind i USA på dit pas, selvom passet udløber efter fx 30 dage. Du skal så blot forlade USA igen, inden de 30 dage er gået. Denne særregel skyldes, at Danmark har en særlig aftale med USA. For en lang række andre lande gælder det, at et pas være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsen i USA. Men det krav gælder ikke danske statsborgere.

Folk der har fået udstedt et såkaldt nødpas, hvis de har mistet eller glemt deres rigtige pas, kan IKKE rejse ind i USA på dette pas. Nødpasset er nemlig ikke maskinlæsbart, og det er et krav ved indrejse i USA. Så du kan altså IKKE rejse ind i USA på et nødpas, selvom nødpasset er gyldigt til indrejse i en lang række andre lande.

Den elektroniske ESTA-formular
Den 12. januar 2009 trådte nye indrejseregler i USA i kraft. De betyder, at langt de fleste danskere, der vil rejse til USA, inden afrejsen fra Danmark skal udfylde en elektronisk formular med en række informationer. Formularen kaldes i daglig tale ESTA – Electronic System for Travel Authorization. Når du har udfyldt formularen på nettet, hvilket sker på en amerikansk hjemmeside (men med dansk tekst) – og betalt ESTA gebyret på 14 dollars – får du en elektronisk forhåndsgodkendelse, som giver dig ret til at flyve til USA. Men selve indrejsetilladelsen til USA får du formelt først, når du har været igennem immigrationskontrollen ved ankomsten til USA.

For at gøre processen nem, har amerikanerne været så venlige at lave forskellige sprogversioner, bl.a. en dansksproget udgave. Derfor er online-formularen på dansk, og kan udfyldes på dansk – dog skal enkelte spørgsmål besvares på engelsk. Gebyret for at udfylde ESTA-formularen er 14 dollars, der betales med et kreditkort, når du har udfyldt den elektroniske formular.

Når du har udfyldt og svaret på alle spørgsmål, godkender du formularen. Du får så tildelt et ansøgningsnummer og i løbet af få sekunder kommer der et svar retur på din ansøgning. I sjældne tilfælde kan der gå lidt længere, inden du får svar. Amerikanerne anbefaler, at du senest 72 timer før afrejse går ind og udfylder formularen. 98 procent af alle danskere får godkendt deres ESTA-ansøgning helt uden problemer. Når du har fået din forhåndsgodkendelse, er den gyldig i to år og kan benyttes til flere rejser til USA inden for de to år. Det kræver dog, at dit pas ikke udløber i perioden. Får du nyt pas, skal du lave en ny ESTA-ansøgning.

Alle personer – også børn uanset alder – skal have en ESTA-godkendelse for at kunne rejse ind i USA. Det forventes naturligvis, at forældrene udfylder ESTA-ansøgningerne på børnenes vegne.

Din ESTA-godkendelse kan bruges flere gange
Ønsker du at genbruge din ESTA-godkendelse til flere rejser til USA, så husk at gem det ansøgningsnummer, du får tildelt, når du sender din ESTA-ansøgning. Nummeret skal bruges, når du ved USA-rejse nummer to skal ændre info om fx rejsedatoer, opholdsadresse i USA og anden information, der ændrer sig fra gang til gang. Har du ikke gemt ESTA-ansøgningsnummeret, kan du søge efter det ved hjælp af dit pasnummer og dit fulde navn.

De nye indrejseregler gælder alle statsborgere i lande, som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program – hvilket altså inkluderer Danmark. Danskere, der har gyldigt visum til USA, skal ikke udfylde den elektroniske ESTA-formular.

Den danske version af ESTA-formularen findes og udfyldes på følgende adresse: https://esta.cbp.dhs.gov/ Det er også her, du finder gamle ESTA-godkendelser og kan rette dine oplysninger, så de passer til en ny rejse.

Bemærk i øvrigt, at din ESTA-godkendelse ikke behøver være gyldig under hele dit ophold i USA. Gyldighedsperioden på de to år må fx gerne udløbe, mens du opholder dig i USA. Men ESTA-godkendelsen skal naturligvis være gyldig den dato, du rejser ind i USA.

14 dollars gebyr på ESTA-formularen
Indtil den september 2010 var det gratis at få den elektroniske ESTA-godkendelse til indrejse i USA. Men nu har de amerikanske myndigheder indført et gebyr på 14 dollars for at udfylde formularen. Indtægterne fra gebyret skal gå til at promovere USA som rejseland overfor internationale turister.

En ESTA-forhåndsgodkendelse er gyldig i 2 år, og har du allerede udfyldt en ESTA-godkendelse ved en tidligere rejse til USA, kan du genbruge din ESTA-godkendelse, og dermed spare de 14 dollars – forudsat at ESTA-godkendelsen ikke er mere end to år gammel. Du får i øvrigt en automatisk reminder pr. e-mail, når din ESTA-godkendelse efter to år er ved at udløbe.

Husk at udfylde ESTA-formularen i god tid
Informationerne i ESTA-formularen har du forresten hele tiden skulle oplyse, når du rejste til USA. Tidligere afgav du blot informationen ved check-in i lufthavnen samt ombord på flyet til USA. Ved at få informationerne inden afrejse, slipper amerikanerne for at skulle sende folk hjem igen, som af den ene eller den anden grund ikke opfylder betingelserne for indrejse i USA. Der er altså ikke tale om, at du skal opgive flere oplysninger end hidtil.

BEMÆRK: Det er ikke muligt at få dispensation til at rejse ind i USA, hvis du har glemt at udfylde den elektroniske ESTA-formular. Denne “smutvej” for de glemsomme forsvandt ved årsskiftet 2009/ 2010. I dag får flyselskaberne en bøde af de amerikanske myndigheder, hvis de flyver passagerer til USA, der ikke har ESTA-godkendelse. Så du kommer ganske enkelt ikke ombord på flyet, hvis du ikke har den elektroniske ESTA-forhåndsgodkendelse.

Får du mod forventning ikke en elektronisk forhåndsgodkendelse – uanset årsagen – skal du søge visa, for at få lov til at rejse ind i USA. Det er dog yderst sjældent at danske statsborgere ikke bliver ESTA-godkendt. Folk som allerede har et gyldigt visa til USA, skal ikke forhåndsgodkendes, og kan som tidligere nævnt rejse til USA uden at udfylde en ESTA-formular. Se og udfyld den elektroniske ESTA-formular (dansk version) på https://esta.cbp.dhs.gov/

Krav til udformningen af dit pas
Det kræver et maskinlæsbart pas, at komme forbi den amerikanske paskontrol og blive lukket ind i USA. Alle danske pas udstedt efter 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Biometriske pas er det seneste skud på stammen i kampen mod forfalskede pas. De nye biometriske pas indeholder bl.a. et digitalt foto og en chip med den information, som også står indskrevet i passet. Danmark begyndte at udstede de første biometriske pas den 1. august 2006.

I oktober 2006 blev det et krav fra de amerikanske myndigheder, at alle nye pas som var udstedt efter denne dato, skulle være biometriske. Krav om biometriske pas giver ingen problemer for danske statsborgere, da alle nye danske pas siden august 2006 har været biometriske – som beskrevet ovenfor. Er dit pas udstedt før den 26. oktober 2006, er det som tidligere nævnt nok, at passet er maskinlæsbart. Det er altså ikke nødvendigt at anskaffe sig et nyt biometrisk pas, for at rejse ind i USA.

Børn skal have eget pas uanset alder
Skal du have dine børn med til USA, og de ikke har deres eget pas, skal de have udstedt et nyt pas, inden de kan komme med til USA. Det er ikke længere nok at have børn indskrevet i forældrenes pas. Reglen gælder uanset alder – selv nyfødte babyer skal have eget pas.

Pas til børn fra 0 – 11 år koster 115 kr. og pas til unge mellem 12 og 17 år koster 141 kr. (2014). Pas til personer under 18 år har en gyldighed på fem år – dog er pas udstedt til børn under 2 år kun gyldige i 2 år. Prisen for pas til voksne i alderen 18 – 64 år koster 626 kr., mens personer over 65 år slipper med 376 kr (2014). Vær i øvrigt opmærksom på de skærpede krav til pasfotos. Læs mere på www.politi.dk

Bemærk også, at det er Borgerservice i kommunerne, som har overtaget opgaven med at udstede nye pas til borgerne. Kommunerne overtog opgaven fra politiet pr. 1. januar 2007, da de nye storkommuner åbnede. Du skal derfor henvende dig til kommunes borgerservice, når du skal have nyt pas. Det behøver dog ikke være dit lokale borgerservicekontor, du møder op på. Alle danske borgerservicekontorer kan udstede pas, uanset hvilken kommune, du bor i.

Nyt begreb pr. 1. november 2010: “Secure Flight”
Amerikanerne har pr. 1. november 2010 indført et nyt begreb, der hedder “Secure Flight”. Det handler om, at USA nu også kræver oplysninger om køn og fødselsdato, der skal oplyses på passagerens flybillet. Alle flyselskaber med ruter til USA skal derfor fremover indhente disse informationer fra deres passagerer, når folk foretager bookingen af deres flybillet.

Du vil dog som passager ikke opleve den store forandring, da du blot skal opgive disse informationer i forbindelse med bookingen af din flybillet. Til gengæld vil du opleve, at du efter reservationen af din flybillet på et tidspunkt inden afrejse også skal opgive info om dit pasnummer, din opholdsadresse i USA, m.v. Disse oplysninger er også en del af “Secure Flight”-informationerne. Ellers er der ingen ændringer i forhold til de gældende indrejseregler.

Bemærk: “Secure Flight” har IKKE noget med den elektroniske ESTA-formular at gøre.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. februar 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (12 votes cast)
Pasregler i USA og visaregler ved indrejse til USA, 10.0 out of 10 based on 12 ratings

Comments

 1. Sidsel Jørgensen says:

  Hvor er det dejligt, at du har så meget kendskab til ESTA! Jeg har også et spørgsmål, som jeg håber, at du kan hjælpe mig med :) Jeg har netop forsøgt at opdatere en tidligere ESTA ansøgning. Dog kan jeg ikke opdatere min bopæl, som på nuværende tidspunkt står til at være i Chile. Det forholder sig nemlig sådan, at jeg boede i Chile i seks måneder, mens jeg var i praktik på Den Danske Ambassade forrige år, da jeg lavede denne ESTA ansøgning. Nu skal jeg igen over USA for at komme videre til Chile, men denne gang beholder jeg min bopæl i Danmark, mens jeg er i Chile. Tror du, at jeg kommer i problemer, hvis jeg ikke laver en ny ansøgning med min bopæl opdateret som værende i Danmark? De bedste hilsner Sidsel

  • Tak for din ros, Sidsel ;-) Jeg ved ikke, om adressen i Chile vil give dig nogen problemer, men efter som din nuværende ESTA-godkendelse må nærme sig sin udløbsdato, når den er fra 2012 (en ESTA er jo kun gyldig i op til 24 måneder), så det nemmeste er nok bare at lave en ny ESTA-godkendelse til 14 dollars – så er problemet løst. Det er nok den nemmeste fremgangsmåde, og det er den tilgang, jeg vil anbefale dig, når du ikke kan rette bopæls adressen eller landet i den gamle ESTA-godkendelse. God tur til Chile!

 2. Lasse Borre says:

  Et spørgsmål angående ESTA-godkendelse: Jeg planlægger at give min kæreste en forlænget weekendtur til New York. Min kæreste er født i Iran, men kom til Danmark, da hun var fire måneder gammel. Hun er således dansk statsborger, har dansk pas osv., og i det hele taget er der ingen af spørgsmålene i ESTA’en, der skulle være problematiske – udover spørgsmålet omkring fædreland, hvor det skal angives, hvor man er født. Ved du, om ESTA-ansøgninger i sådanne tilfælde plejer at blive godkendt? Jeg planlægger at overraske hende med turen et par uger før planlagt afrejse, så i tilfælde af afslag, hvor lang tid er processen, hvis der skal ansøges om “normalt” turistvisum?

  • Da det er ens statsborgerskab og det land, som ens pas er udstedt i, som er afgørende for behandlingen af ens ESTA-ansøgning, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at din kæreste uden problemer vil få udstedt en ESTA-godkendelse. Der findes jo masser af voksne mennesker, som er blevet adopteret eller på anden vis har skiftet “land” som helt så børn, og det har ingen betydning i forhold til ESTA-godkendelsen. Om hun så var født i Nordkorea eller på Cuba, ville det ikke have givet anledning til problemer. Så du udfylder blot en ESTA-formular med afsæt i hendes pasoplysninger, og så er jeg sikker på, at hun får en godkendelse helt uden problemer. Andet har jeg ikke fantasi til at forestille mig. Skulle det usandsynlige ske, at hun bliver afvist, så plejer det ikke at tage mere end højst 14 dage for at få godkendt et turistvisum. Men det tror jeg ikke, du behøver at bekymre dig om. Rigtig god tur til New York – en skøn by, som jeg selv lige besøgte her igen i august – http://www.highways-usa.com/new-york-city/

 3. Hamdi M. says:

  Jeg vil gerne rejse til USA, og skal jeg besøge mine venner og familie. Men jeg er ikke dansk statsborger, og jeg har fremmadpas med permanent opholdstilladelse, så jeg skal søge visa hos ambassaden. Men skal jeg også ESTA godkendes eller mere? Tak Hamdi

  • Du har helt ret i, at du skal have visum til USA, når du ikke er dansk statsborger og har et fremmedpas. Til gengæld behøver du ikke bekymre dig om ESTA: Når man har et visum (som jeg fx selv har), skal man ikke også have en ESTA-godkendelse, da man jo allerede er blevet godkendt til indrejse i USA via sit visum. Så ESTA-godkendelsen slipper du for. Held og lykke med visum ansøgningen – og rigtig god tur til USA.

 4. Kasper says:

  Et spørgsmål omkring indrejse: Vi skal på bryllupsrejse i USA om en måneds tid. I forbindelse med vores bryllup har min kone fået nyt efternavn. Pas, billetter og ESTA-ansøgning er i det gamle navn. Men slår man op, hvad hun “reelt hedder i dag”, er det jo så det nye efternavn (altså – mit “gamle” efternavn eller hvad man skal sige). I fald man blot medbringer en vielsesattest, der kan vise at hun engang hed noget (som der står i passet) og i dag hedder noget andet (som der står på vielsesattesten), burde det så ikke gå an? Eller er det noget rod? Mange hilsner Kasper

  • Det er fint nok, at I benytter hendes pas med hendes oprindelige navn samt den tilhørende ESTA-godkendelse og flybilletter. Blot der er enslydende navne på begge dokumenter. Som du selv skriver, så er det fint, hvis I medbringer en kopi af jeres vielsesattest som dokumentation for navne skiftet. Det er præcis den fremgangsmåde, som ambassaden selv anbefaler i et tilfælde som jeres – så det er ikke “noget rod”, men den rigtige måde at gribe tingene an på. Rigtig god bryllupsrejse til USA!

 5. Lesley says:

  Min veninde og jeg skal rejse til USA og være der i 4-5 uger, men vi har ikke bestilt en returbillet. Vi regner med at rejse hjem, når vi ønsker det, og derfor har vi jo ikke fastsat en hjemrejsedato… Hvad gør vi så, når vi skal søge ESTA og skal skrive hjemrejsedato? Kan vi godt skrive en dato måske 80 dage efter, vi ankommer til USA – men så rejse hjem tidligere end den opgivne dato? Håber meget du kan hjælpe :) Mvh. Lesley

  • Det er et lidt problematisk projekt, I har gang i der, for mig bekendt skal man have en returbillet – eller en anden flybillet videre til en anden destination – for at kunne rejse ind i USA uden visum. Det gør ihvertfald indrejse processen mere kompliceret ikke at have en returbillet. Det er netop derfor, at der bliver spurgt ind til hjemrejsedatoen på ESTA-formularen. Så selvom I kan købe en enkeltbillet hos et flyselskab til USA, er det ikke det samme som, at man kan rejse ind i USA på enkeltbillet. Jeg ville købe en returbillet, da jeg tror, I vil få problemer med den anden løsning. Det er heller ikke nogen holdbar løsning bare at skrive en “tilfældig” dato på ESTA-formularen 80 dage efter indrejse. Jeg længere tid, man oplyser, at man planlægger at opholde sig i USA ved indrejsen, desto mere nærgående bliver spørgsmålene også i immigrationen til, om man har penge nok med til opholdet, hvad man skal foretage sig under opholdet, etc. Så jeg tror desværre, I har en dårlig sag. Køb en returbillet – så vil tingene gå meget lettere for jer!

 6. Martin Hartmann says:

  Har lige et spørgsmål, som jeg tænkte, at du måske kunne svare på? Kan være at der har været et tilsvarende spørgsmål i tråden, men jeg har ikke lige læst det hele igennem må jeg indrømme. Jeg var i 2007 på en 3 ugers ferie i New York. Dengang var min straffeattest ikke ren, og jeg måtte derfor en tur forbi ambassaden og få godkendt et visum, og det gik helt uden problemer. Skal da også lige sige, at der hverken var narko eller våben domme på min straffeattest. Nu planlægger vi en tur mere, men mit visum udløb i 2012. Min straffeattest er ren nu, så mit spørgsmål er: Skal jeg igennem ambassaden igen? Eller kan jeg benytte Visa Waiver programmet, som alle andre? Har flere gange uden held prøvet at komme i kontakt med ambassaden telefonisk, men det virker helt umuligt. På forhånd tak! Mvh Martin

  • Du skal helt klart benytte Visa Waiver programmet – og få dig en ESTA-godkendelse. Da din straffeattest nu er visket ren, og du tidligere har haft visum til USA, så bør du uden problemer kunne blive godkendt via Visa Waiver programmet. Så det er min klare forventning, at du uden problemer vil blive godkendt og få en ESTA-godkendelse til indrejse i USA lige med det samme. Hvis du mod forventning får afvist din ESTA-godkendelse – hvilket jeg tvivler meget stærkt på – skal du naturligvis søge visum igen. Og det vil du stensikkert kunne få uden problemer, da du nu har en ren straffeattest – og tidligere har fået visum til USA. Men jeg er næsten sikker på, at du vil få en ESTA-godkendelse uden problemer, så start med at gå den vej rundt. Det koster kun 14 dollars og er langt nemmere end den lidt besværlige visum proces.

 7. Louise Hansen says:

  Jeg har været på den amerikanske ambassade i dag og fået godkendt mit F-1 visa, da jeg skal studere i USA et semester. Min veninde og jeg ønsker dog at tage på et længere road trip efterfølgende, og jeg fik at vide på ambassaden, at vi skal rejse ud af USA inden 30 dage efter endt skolegang på dette visa. Det passer rigtig dårligt ind i vores planer. Han foreslog os derfor at søge om et turist visa også (B-1), og så rejse til Canada et par dage, og rejse ind igen på vores turist visa i stedet. Men nu bliver jeg lidt forvirret, når jeg læser ovenstående. Eller er det anderledes med et turist visa? Vi vil leje bil, og så starte vores road trip i Canada og køre ned langs vestkysten ind i USA – vil det være et problem? Altså skal vi flyve tilbage til USA, for at få registreret, at vi nu er der på et turist visa i stedet?

  • Indrejse i USA med et visum er noget helt andet end indrejse i USA med en ESTA-godkendelse. Jeg går ud fra, at det er det, som gør dig lidt forvirret. Når du rejser ind i USA på et visum, skal du slet ikke bekymre dig om ESTA-reglerne, som jeg har beskrevet ovenfor. Derfor kan I godt rejse et smut til Canada et par dage, og så rejse ind i USA igen på et nyt visum, sådan som den ansatte på ambassaden har foreslået dig. Det kræver bare, at du har to forskellige visum til USA i dit pas: Et studievisum (F1) som dækker dit studieophold i USA, og dernæst et turistvisum (B1), som dækker din ferierejse i USA. Men du kan kun “skifte” visumtype ved at forlade USA. Man kan ikke skifte visum, mens man opholder sig i USA. Derfor skal I et smuttur til fx Canada, sådan som den ansatte på ambassaden har foreslået jer – hvis jeg forstår din beskrivelse korrekt. Det bliver hurtigt lidt teknisk, når det handler om forskellige visumtyper, men det må være sådan, at hans forslag skal forstås. Vil du undgå at skulle søge om et turistvisum, må I altså indrette jeres rejse rundt i USA efter, at du kun har 30 dage i USA efter, at studiet er slut. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 8. Jasmin says:

  Jeg og min kæreste vil meget gerne til USA snart. Men desværre har min kæreste ikke ren straffeattest, den bliver helt ren om cirka 3-4 år. Ved du hvilke slags visum, han skal søge, og har han overhovedet nogen chance for at rejse til USA, når han har søgt om visum? Det er lidt surt, hvis de godkender ham, og så bliver han sendt hjem igen! Altså hvis de godkender hans visum, er man så sikret? Derfor vil vi helst være på den sikre side. På forhånd tak.

  • Den visumtype, han skal ansøge om, afhænger helt af, hvad han skal foretage sig i USA under hans ophold. Hvis der er tale om et kortere ferieophold, skal han søge om et turistvisum, der også hedder B2. Hvis han får visum til USA, er han i praksis garanteret indrejse, da han jo så er blevet “undersøgt” og godkendt på forhånd. Så han vil ikke blive afvist ved ankomsten til USA. Men det er naturligvis ambassadens immigrations afdeling som afgør, om han kan få visum til USA. Så inden I overhovedet begynder at bestille flybilletter eller lignende, skal I ansøge om et visum, hvilket bl.a. inkluderer et interview på ambassaden i København. Du kan læse mere om turistvisum til USA her – http://denmark.usembassy.gov/tourist_business.html

 9. Keld Larsen says:

  Jeg rejser til USA den 2. oktober. Jeg har visum i 6 måneder. Skal jeg udfylde APIS blanket, når jeg har visum? Der har jeg oplyst, hvor jeg opholder mig, også den første nat.

  • APIS har ikke noget med visum’et at gøre. APIS er informationer, som flyselskabet indsamler om alle passagerer, og som man enten selv kan indtaste på forhånd via flyselskabets website – eller som automatisk bliver indsamlet, når man checker ind i lufthavnen. Du kan gøre processen i lufthavnen nemmere for dig selv og flyselskabet, ved at indtaste APIS-informationerne på forhånd – eller du kan vente til du står i lufthavnen. Man kan altså lidt populært sagt ikke komme galt afsted med APIS, og derfor har jeg heller ikke omtalt begrebet særskilt i artiklen øverst oppe. Men tilbage til dit spørgsmål: APIS og visum – eller alternativt ESTA – er to forskellige ting, så du kan roligt udfylde APIS-formularen på flyselskabets hjemmeside også.

 10. Kathrine Toft says:

  Jeg er i New York på et B2 visum og min kæreste, nu (vi er nygifte) kone er på J1 visum. Jeg regner med, at jeg skal hjem til Danmark for at få lavet mit visum om til J2? Men vi er i tvivl, om min kone skal hjem også og hvilke proces hun skal igennem for at jeg kan komme på som J2? I hendes DS-2019 står der, at hun ikke har noget familie med til US. Mit B2 udløber først i marts 2015. Håber du kan hjælpe. Bedste hilsner Kathrine

  • Jeg er desværre ikke inde i visumreglerne, og da jeg kun beskæftiger mig med turistrejser til USA af kortere varighed, kan jeg ikke svare på jeres spørgsmål. Visumreglerne er ret komplekse, og afgørelserne afhænger helt af den konkrete situation og den enkelte person, og hvad vedkommende skal foretage sig i USA. Så jeg kan desværre ikke hjælpe jer, men håber I finder svar på jeres spørgsmål via ambassaden.

 11. Andersen says:

  Hvor længe virker en ESTA godkendelse? Dvs. er det fint at søge nu, når man først skal rejse til maj 2015? Eller er den så forældet?

  • En ESTA-godkendelsen er gyldig i to år, hvilket også står i artiklen øverst oppe. ESTA-godkendelsen kan bruges til flere rejser til USA inden for de to år, man skal så bare ind og redigere informationerne, når man foretager rejse nr. to. Der er altså ikke noget, som forhindrer jer i at søge om jeres ESTA-godkendelse nu, men I kan også sagtens vente til fx april 2015.

 12. Maria Andersen says:

  Henrik, jeg håber du kan hjælpe mig, fordi jeg syntes godt nok, at det kan være forvirrende at læse om visum. Lige nu studerer jeg i USA. Jeg skal studerer her indtil slutningen af december. D.v.s. at jeg har studie visum. Men efter december skal jeg i praktik – enten i Danmark eller USA. Jeg håber og går efter at finde en praktikplads i nærheden af hvor jeg bor i Californien. Min praktik kommer til at vare i cirka tre måneder, og det er ulønnet. Kan det virkelig passe, at jeg skal betale 10-12000 kr + ventetiden er cirka tre måneder for et arbejdsvisum, selvom det bare er en tre måneders ulønnet praktikplads. Jeg håber du kan hjælpe :(

  • Maria, jeg bliver desværre nødt til at begrænse mine svar omkring indrejse i USA til ferierejser, og din problematik ligger ovre arbejds- og opholds kategorien, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Jeg kender i øvrigt heller ikke svaret på dine spørgsmål, da jeg ikke har sat mig ind i reglerne omkring arbejds- og opholdsvisum, da det altså ligger uden for mit normale område. Så desværre kan jeg ikke hjælpe dig eller svare på dine spørgsmål. Den omtalte pris på et arbejdsvisum kan jeg slet ikke genkende – det er langt over “normalprisen” på de visums, jeg har set priser på. Jeg håber at din uddannelses institution i USA kan hjælpe dig, da det må være en opgave for dem at hjælpe deres studerende – også når det gælder spørgsmål, som dem du stiller der. Jeg håber, at det hjælper dig videre.

 13. Linda says:

  Jeg skal rejse til USA om nogle uger, har fået min ESTA ansøgning godkendt. Men nu ser jeg, at jeg har stavet mit efternavn forkert. Sidste bogstav i mit efternavn er ø, nederst i passet står der oe og i min ESTA ansøgning har jeg kun skrevet o, som det sidste bogstav. Tror du, at jeg vil få problemer med det, når jeg kommer til USA? Skal jeg måske søge om ny ESTA??? Linda

  • Lad mig tage afsæt i, hvad jeg selv ville gøre, hvis jeg stod i din situation: Ingenting! ;-) Din fejl hører til i småtingsafdelingen, og det kan enhver jo se. Det gælder også det flyselskab, som skal tjekke din ESTA-godkendelse, inden du stiger på flyet. De kan naturligvis også se, at der er tale om en slåfejl, så jeg ville ikke foretage mig yderligere. Naturligvis skal ESTA-formularen være så korrekt som mulig, men det havde været meget værre, hvis der var fejl i pasnummeret. Så jeg ville ikke gøre mere ved sagen. I øvrigt kan man jo rette sin ESTA-godkendelse, selvom jeg er i tvivl om, hvorvidt man kan lave ændringer i navnefeltet. Men som sagt: Jeg ville ikke foretage mig noget, da det er en fejl i småtingsafdelingen, og der i øvrigt jævnligt sker fejl, når det gælder de danske bogstaver æ, ø og å – som din fejl også er afledt af. God tur til USA!

 14. Jeanne Asmussen says:

  Min kæreste og jeg er ved at være ved enden af vores 14 dage lange ferie i Florida, og jeg vil bare lige oplyse dig om, at flere flyselskaber i dag kræver at se en udskrevet ESTA… I Billund har de en computer, man kan printe dem ud på, men jeg ved ikke om de har det andre steder… Bare lige et tip herfra, da vi havde forstået det sådan, at den ikke skulle medbringes… Ved heller ikke om det har været oppe før, magtede ikke lige at læse alle de mange spørgsmål :) Men tak for en side med masser af information :)

  • Tak for jeres feedback – og rosen af Highways-USA. Officielt er det ikke nødvendigt, at man har sin ESTA-godkendelse med, og det med at “flere flyselskaber” kræver at se en udskrevet ESTA-godkendelse kan jeg ikke bekræfte. Men jeg har hørt historier om, at Air France gerne vil have, at man printer den ud. Jeg kender ikke andre flyselskaber, der stiller det krav, så hvad “flere flyselskaber” dækker over, kan jeg ikke gennemskue. Men Air France er lidt specielle hvad det angår, og jeg har hørt historier om, at de specielt i Charles de Gaulle kan være lidt perfide omkring det. Og det lyder i mine ører som om, at jeres oplevelse netop er en “Air France oplevelse”, hvilket passer meget godt med kombinationen af Billund og Florida. Men hvis I kan sætte navn på andre flyselskaber end Air France, så vil jeg meget gerne høre om det ;-)

 15. Birgitte Olsen says:

  Min familie og jeg planlægger en 17 dages rejse til USA næste sommer. I vinters blev min datter dømt for at stjæle fra en bager hvor hun var ansat – 600 kr. Dette står nu desværre på hendes straffeattest. Vi er nu blevet i tvivl om hun overhovedet kan komme ind i USA.

  • Vi er ovre i den absolutte småtingsafdeling i jeres tilfælde, så I laver en officiel ESTA-ansøgning til hende på lige fod med de øvrige rejsedeltagere. Jeg vil gætte på, at hun uden problemer bliver godkendt og får indrejse tilladelse, og så er den ikke længere. Hvis hun mod forventning får afvist sin ESTA-godkendelse, må I søge visum. Men det tvivler jeg stærkt på bliver aktuelt. Hvis alle med små pletter på straffeattesten skulle søge visum til USA, fik den amerikanske ambassade meget travlt. Jeg har direkte spurgt U.S. Border & Customs Protection om problematikken omkring “bagateller på straffeattesten”, og her lyder svaret: Søg en ESTA-godkendelse som alle andre. God tur til sommer ;-)

 16. Helene Nielsen says:

  Super side med mange svar. Du har sikkert svaret på min spørgsmål, men prøver lykken og spørger dig :) Jeg skal 14 dage til New York sammen med min søn på 17 år og min pap datter på 16 år. Mine spørgsmål går på, om jeg skal have nogle specielle papirer med på min pap datter fra hendes forældre (begge eller bare den ene), fx en tilladelse eller andet, da der er delte meninger om dette? Mit andet spørgsmål går på min søn: Vi har ikke samme efternavn. Skal jeg ha en tilladelse fra hans far og ellers nogen papirer? Og lige et sidste spørgsmål: Gyldighed af pas min pap datters pas udløber cirka to måneder efter, vi er kommet hjem. Er det OK eller skal det fornyes inden? Med venlig hilsen Helene. Håber at høre fra dig snarest.

  • Anbefalingerne omkring fuldmagter til rejser med børn til USA og især Canada gælder hovedsageligt mindre børn, der ikke selv kan tale engelsk eller forklare sig overfor indrejse officeren. Her er man ekstra opmærksomme på, at den ene forælder ikke “bortfører” barnet til fx USA eller Canada fra den anden forælder. Når vi taler teenagebørn på 16 og 17 år, er problemet ret begrænset – for de kan jo tale deres egen sag, hvis de skulle blive spurgt. Så i forhold til din egen søn, ville jeg ikke foretage mig yderligere. Din “pap datter” burde heller ikke udgøre noget problem. Men da du ikke har forældremyndighed over hende, ville det måske være OK lige at få en fuldmagt på engelsk, hvor den ene af hendes forældre giver tilladelse til, at hun tager med dig til USA. Og hvis selv har det bedst med, at din søn også har en fuldmagt fra sin far, kan du jo også lave en på ham, nu hvor I ikke har samme efternavn. Men jeg tvivler på, at I overhovedet vil få brug for at vise dem, da børnene er så store, og at de selv kan svare på eventuelle spørgsmål. Angående udløbsdatoen i passet, er det ikke noget problem. Passet skal blot være gyldigt i den periode, I opholder jer i USA, så hun behøver ikke få nyt pas.

 17. Cecilie says:

  Det er jeg glad for at høre, jeg blev lidt stresset over det :)
  Tak for hurtige svar og en rigtig god hjemmeside!

 18. Peter Larsen says:

  Vi flyver til Los Angeles via Toronto. Når vi kun er i transit i lufthavnen i Toronto, så skal man ikke have andre dokumenter end ESTA’en til USA, vel?

  • Nej, I skal ikke tænke på andet end at have en ESTA-godkendelse. Man skal i øvrigt ikke have nogen forhåndsgodkendelse, for at rejse ind i Canada. Der kan man rejse ind på sit glatte ansigt, blot man har en gyldigt pas, så det gør ingen forskel, om man er i transit eller ej ;-)

 19. Cecilie says:

  Der er opstået det problem, at vi mangler min kærestes ansøgningsnummer. Vi har begge betalt og fået godkendt vores ESTA. Har du et råd til hvad vi kan gøre? I værste fald skal vi ansøge igen?

  • Jeg er ikke lige klar over, hvad I skal bruge ansøgningsnummeret til – med mindre I vil ændre på en tidligere ESTA-ansøgning og genbruge den til en ny rejse. Men I kan altid logge ind på ESTA-systemet og finde jeres kvittering og her se ansøgningsnummeret. Her kan man netop logge ind UDEN ansøgningsnummer, hvis man i stedet benytter sit pasnummer, sin fødselsdato, sit for- og efternavn samt hvilket land, der har udstedt passet – her er svaret nok Danmark for de flest vedkommende. ;-) Så kan I få adgang til jeres oplysninger, inklusiv ansøgningsnummeret. Adressen er https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

   • Cecilie says:

    Det prøvede jeg flere gange i går, og da jeg forsøgte med min egen, virkede det kun, da jeg brugte ansøgningsnummeret. Spørgsmålet er bare, om det er vigtigt at have med. Jeg ved ikke, om de kan slå det op i deres system.

    • Du behøver ikke bekymre dig. De kan sagtens findes jeres ESTA-godkendelse, så du behøver ikke bruge mere tid på at finde nummeret ;-)

 20. Nikolaj Møller says:

  Hjælp, min kammerat og jeg har dummet os. Vi skal til USA og har bestilt flybilletter med udrejse den 8. april 2015 og hjemrejse 8. juli 2015. Tre måneder, som vi troede passede med ESTA. Men tre måneder er jo 91 dage og ESTA er 90 dage!!! Vi har forsøgt at ændre flybilletter, men det koster mellem 5.000 og 6.000 kr., så det har vi ikke meget lyst til. Men at skulle søge visa p.g.a. en dag, er vi også helst fri for. Vores rejseplan er fra Billund med mellemlandinger i Frankfurt og Toronto til slutdestination Cleveland. Ankomst kl. 15.44 den 8. april 2015. Hjemturen starter i Portland kl. 12.15 den 8. juli 2015 med mellemlandinger i San Francisco og Frankfurt inden ankomst til Billund. Vi har tænkt på følgende løsningsmodel: Når vi ankommer til Toronto vælger vi IKKE at flyve til Cleveland, men bliver i Toronto et par dage, hvorefter vi tager en bus til Cleveland. Så skal vi ikke bruge en ESTA, men blanket I-94W i stedet, og vi opholder os i USA et par dage kortere end 90 dage. Hvis dette er en gangbar løsning, er det vel nødvendigt at få flyvningen fra Toronto til Cleveland annulleret hos flyselskabet, idet vi ellers risikerer ikke at komme med flyet, p.g.a. manglende ESTA. De kan jo ikke vide, at vi ”springer af flyet” i Toronto. Er det måden at gøre det på? Vi synes at kunne læse os frem til, at man ikke skal ”spøge med” at overskride ESTA´s 90 dage, og det hjælper vel ikke at spørge ambassaden om lov? Hilsen et par frustrerede drenge

  • Det er vigtigt ikke at lægge en for stram tidsplan, når man køber flybilletter, hvilket I så har erfaret på den hårde måde. Det er faktisk anden gang inden for 14 dage, at jeg hører om nogen, der har problemer med 90 dages reglen, fordi de har “regnet forkert” i forhold til antallet af måneder med 31 dage. Min anbefaling er generelt, at man ikke kører lige til grænsen, hvis man planlægger at opholde sig i USA i op til tre måneder. Hav noget luft i rejseplanen: Hvis fx ens fly bliver aflyst – uanset årsagen – og man ikke har luft i planen, overskrider man uden at ville det, de tilladte 90 dage. Så jeg ville personligt nøjes med fx 85 dage – og dobbelt tjek så lige regnestykket, så man ikke kommer galt afsted.
   Tilbage til jeres udmærkede ideer omkring, hvordan I kommer omkring problematikken. Jeg tvivler desværre på, at de virker i praksis: Problemet er dels, at jeres flybillet jo er udstedt til Cleveland, og ikke Toronto. I står altså til at skulle rejse ind i USA, og derfor skal I også have ESTA-godkendelsen klar fra Danmark – selvom I mellemlander i Toronto. Sagen er nemlig, at den praktiske indrejsekontrol i USA, foretages i Toronto. I rejser populært sagt ind i USA, allerede i Canada – ihvertfald når I har en flybillet til USA. Så tricket med at “stå af” i Toronto, ikke hjælper jer. For I rejser stadig ind i USA – i Toronto – i kraft af det samarbejde, som USA og Canada har omkring grænsekontrol. Så den løsning, tror jeg ikke virker – når jeres flybillet er udstedt til USA. Beklager. I kan også godt glemme at spørge ambassaden om “lov” – som I også selv er inde på. I mine optik er der desværre ikke nogen vej uden om et turistvisum. Valget står i mine øjne mellem to turistvisum til 2 x 960 kr. med dertil hørende papirarbejde (så er det heller ikke værre), eller den dyre udgave: Ændring af flybilletter. I kan naturligvis også tage “chancen”, men det vil jeg nok fraråde. Den gode nyhed er, at der er længe til april 2015, så I kan sagtens nå at søge turistvisum i den pågældende periode. Men det er vigtigt, at I understreger, at jeres turistvisum skal gælde i 91 dage. Jeg har på det seneste hørt historier om, at man kun kan få udstedt turistvisum i 90 dage, hvilket jeg ikke kan forklare. Så undersøg lige gyldigheds perioden på visumet først, så det gælder til hele jeres rejse. Pøj-pøj med det ;-)

 21. Wissam says:

  Hej Henrik, jeg er en selvstændig bilforhandler og dansk statsborger og efter at have været i USA tre gange før, blev min ESTA afvist et par timer inden, jeg skulle flyve. Jeg har derfor søgt om turistvisum igen den 16/12 2013 og afleveret mit pas i den amerikanske ambassade. Indtil nu har jeg ikke fået svar på mit visum. I april måned fik jeg mit pas retur, da jeg skulle på ferie. Og så skulle de bare kontakte mig over mail, når min sag var færdig. Jeg har kontaktet dem 4 gange siden, og de siger hver gang, at min sag ikke er færdig, og at nogen sager tager længere tid end andre. Jeg har aldrig haft problemer hverken i USA eller i Danmark og jeg har ren straffeattest og finder det derfor uforståeligt, at jeg er blevet afvist, og at min sag ikke er færdig endnu. Hvad synes du om det? Skal man ikke mindst have et svar om hvad det er der sker, og kan man klage et sted. På forhånd tak. Mvh. Wissam

  • Jeg kan godt huske din sag fra tidligere, når du har skrevet til mig. Og jeg kan godt forstå din frustration over den lange behandlingstid. Men jeg kan ikke gøre ret meget, og jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor din sag trækker ud på den måde. Og jeg tvivler stærkt på, at der er nogen steder at klage – jeg har ihvertfald ikke hørt om dem. Så jeg kan kun beklage, selvom jeg intet har med sagsbehandlingen at gøre. Og kan desværre ikke hjælpe dig yderligere, da jeg intet kender til sagsbehandlingen på ambassaden.

 22. Kristine Bindslev says:

  Jeg håber, du kan hjælpe. Jeg har fornøjelsen af at rejse til USA den 9. oktober og hjem den 16. oktober. Mit danske pas udløber den 11. november i år. Er det noget, som vil volde mig vanskeligheder? Jeg kan nå at forny mit pas nu, men hvis ikke du mener, det er et problem, vil jeg ikke gøre noget yderligere end af søge ESTA-godkendelse 72 timer før afrejse. Mvh Kristine

  • Det er faktisk et godt spørgsmål, du stiller der. Først og fremmest, så vil du uden problemer kunne rejse ind i USA på dit pas, selvom det udløber i november. Det skal bare være gyldigt i den periode, du opholder dig i USA. Så der er ingen problemer der, bare du får en ESTA-godkendelse inden afrejse. I den forbindelse vil jeg måske anbefale dig, at du ansøger lidt tidligere end tre dage før, som er den seneste anbefalede frist for at søge ESTA-godkendelse. Men der er ikke noget i vejen for, at du ansøger lidt tidligere. Men du skal lige overveje dette: Hvis du skal rejse til USA igen inden for de kommende to år, var det måske en god ide at få et nyt pas, inden du får din ESTA-godkendelse. ESTA-godkendelsen bliver nemlig ugyldig, når dit pas udløber. Og da ESTA-godkendelsen – i et gyldigt pas – er gyldig i op til 2 år til et ubegrænset antal indrejser i USA, kan du altså rejse afsted på samme ESTA-godkendelse igen, helt frem til september/ oktober 2016. Så hvis du allerede nu ved, at du måske skal til USA igen i 2015 eller 2016, kan du med fordel anskaffe dig et nyt pas allerede nu – og spare 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse i 2015 eller 2016. Men hvis du ikke forventer at skulle til USA igen de næste par år, er der ikke grund til at få et nyt pas, inden du rejser.

 23. Anette Jespersen says:

  Jeg håber du kan hjælpe mig, jeg skal på ferie til Hawaii, og vil gerne have min 36 årige søn med. Han har desværre en 10 år gammel voldsdom. Har det nogen betydning for, om han kan komme til USA? Håber på hurtigt svar, da vi skal rejse den 8. september. Venligst Anette

  • Du får lige et hurtigt svar her, Anette, da I snart skal rejse, men ellers svarer jeg ikke på spørgsmål i disse dage, da jeg er i New York. Da vi er ti år tilbage i tiden, og hans dom var tre måneders samfundstjeneste, som du skrev i en anden besked, er vi ovre i småtingsafdelingen. Så I skal begge lave en ESTA-ansøgning, og din 36 årige søn skal undlade at skrive noget en sin 10 år gamle dom på skemaet, da han så ellers sandsynligvis skal ud i visum ansøgning, da det er sådan, systemet er skruet sammen. Men amerikanerne er i praksis ligeglade med “mindre” og “gammel” kriminalitet, når vi taler 10 år eller mere. Så for hans vedkommende ville jeg undlade at nævne noget om dommen – og så får han formentlig uden problemer en ESTA-godkendelse. Da I er lidt sent ud, kan han næppe nå at få et visum, når du/ I skal rejse den 8. september. Får han han ikke en ESTA-godkendelse, må han naturligvis søge visum.

 24. Birgit Sode says:

  Jeg har lige lyst til at oplyse, at det er en rigtig god idé at bruge dit link til esta.cbp.dhs.gov. Man skal derimod IKKE bruge den ellers officielt udseende side “esta.org”. Det fremtræder som en officiel side, men prisen er hele 79 dollars for den esta godkendelse, som ellers kun koster 14 dollars. Man kan kun lige se, når man skal godkende betalingen, at man accepterer, at det er et privat firma, der søger på ens vegne.

 25. Jonas Nørgaard Nielsen says:

  Vi er to gutter, der lige har bestilt flybilletter til USA, hvor vi ankommer i New York d. 28 februar kl. 13:06, og så skal vi flyve hjem igen fra New York d. 28. maj kl. 18:00 – det bliver altså i alt lige præcis 90 dage. Spørgsmålet er dog, om vi overskrider de 90 dage, da det jo er 90 døgn og 5 timer? Mvh Jonas

  • Jeg kender ikke svaret på jeres spørgsmål. Men min logik siger mig, at I ikke overskrider 90 dages fristen, da systemet – mig bekendt – kun ser på datoen og ikke klokkeslettet. Så på den måde, så limbo danser I lige indenfor udrejsefristen. Når det er sagt, ville jeg personligt nok ikke have en så stram deadline for at rejse ud af USA. Men da I har købt flybiletterne, så er den beslutning jo taget. Og I holder jer som sagt på den rigtige side af datogrænsen, vil jeg vurdere. Men I skal nok forberede jer på, at I muligvis vil blive udspurgt lidt ekstra grundigt af indrejse officeren med en sådan rejseplan. Han vil muligvis interessere sig for, om I har penge nok med til opholdet og den slags, for jo længere man opholder sig i USA, desto flere penge skal man jo også have med hjemmefra, da man jo ikke må arbejde i USA. Men der er ikke noget “ulovligt” i jeres projekt, og I holder jer som sagt indenfor 90 dages grænsen. Bare I er ude af USA igen, inden den 28. maj bliver den til 29. maj. Rigtig god tur!

 26. Annnette says:

  Håber du kan hjælpe mig. Jeg rejste til New York i oktober/ november 2013 og har gyldig ESTA-godkendelse. Nu skal jeg tilbage til New York i november 2014. Jeg har fornyet min ESTA-godkendelse, men i fornyelse oplyser jeg ikke ny adresse. Jeg har dog ikke modtaget en mail på at ESTA er fornyet. Jeg har printet ud ”print screen” af ESTA ,hvor det fremgår at siden er opdateret, men ingen kvittering som sådan fra ESTA. Har jeg gjort noget forkert? Hvordan kan jeg sikre mig at ændringen er godkendt?

  • Annnette says:

   Undskyld Henrik. Jeg HAR oplyst i fornyelsen den nye adresse, jeg har dog blot ikke fået en bekræftelse på min mail og er nu i tvivl om fornyelsen er gået igennem, til trods for at den skriver ”Update successful”, men her har jeg kun et printscreen og ikke som sådan modtaget en kvittering på mail.

   • Jeg er ikke i tvivl om, at din opdatering er gået igennem som den skal. Med det skærmbillede, du har fået, så er din opdatering accepteret. I øvrigt mener jeg ikke, at det er et krav, at man oplyser opholds adresse i sin ESTA-ansøgning – selvom det afgjort er en god ide. Så det korte af det lange er, at jeg er ret sikkert på, at alt er, som det skal være.

  • Ole Gade Lorentzen says:

   Jeg har fået opgraderet min ESTA og fået accept (gik ind bagefter på det lange nummer og fik den printet ud). Kan du svare på følgende: Jeg skal flyve 10.9.2014 og lander i Newark kl. 21.00. Min Esta ophører 11.9.2014 (jeg var derovre for netop to år siden). Hvis nu flyveren er forsinket i over 3 timer, så er det den 11.9. Tror du det kan give problemer? Bør jeg for en sikkerheds skyld booke mig ind som NY Esta? Vh Ole

   • Jeg kender ikke de præcise regler for, hvordan “dato grænserne” tolkes i forhold til fx ESTA-godkendelse eller 90 dages reglen, jævnfør mit svar til de to gutter, der har et spørgsmål lidt i samme afdeling nedenfor. Lad mig sige det på denne måde: Hvis du fra tid til anden er i USA, hvilket du lidt bekræfter i dit spørgsmål, ville jeg nok bruge 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse – så er du på den sikre side. Hvorvidt din nuværende ESTA-godkendelse også er gyldig den 11. september 2014, hvis flyet skulle være forsinket, ved jeg ganske enkelt ikke. Men jeg ville personligt nok ikke gøre “forsøget” for beskedne 14 dollars eller 79,50 kr. i dagens kurs. Så brug de 80 kr. på en ny ESTA-godkendelse – så behøver du ikke tænke mere på det. Heller ikke, hvis flyet er forsinket. I princippet kan du jo være rigtig uheldig, og opleve at dit fly måske helt bliver aflyst, så du først kommer afsted næste dag. Og så står du med håret i postkassen. God tur ;-)

 27. Rita Peilicke says:

  Jeg har nok været lidt naiv og ikke lige tænkt mig om, da jeg fandt en side med ESTA visa. Har dog fået “godkendelse”, men nu er jeg i tvivl om den er god nok eller det er en “falsk”. Det er fra ESTA visas.org.uk Er den god nok? Jeg betalte godt nok for meget i forhold til “din side” her, men lad det ligge. Har også fået Visa Waiver nummer. Håber du kan hjælpe mig snarest, da jeg skal rejse den 30. august. Med venlig hilsen Rita

  • Det er en “pirat side”, du har været inde på kan jeg se på webadressen – den korrekte webadresse er https://esta.cbp.dhs.gov/, og hvis prisen ikke er 14 dollars for en ESTA-godkendelse, så er der noget galt. Når det er sagt, så er din ESTA-godkendelse god nok, så du er altså godkendt til at rejse ind i USA. Du har bare betalt for meget for godkendelse, og fået nogle andre til at lave din ESTA-ansøgning mod et sikkert markant højere gebyr end de officielle 14 dollars. Men er ESTA-godkendelsen er altså gyldig. God tur!

   • Rita Peilicke says:

    Ja, som sagt ved jeg godt det er noget s…. Har betalt for meget, men det jeg var i tvivl om, var om det var godkendt som ESTA. Så tak for dit svar. Så er jeg mere “rolig”. Glæder mig til turen. Skal rejse alene. Jeg er en dame på 58 år så er lidt spændt på “om det hele lykkedes”. Med venlig hilsen Rita P.S: God side du har med mange gode oplysninger.

 28. Lasse says:

  Hej Henrik. Jeg står i den situation, at jeg ønsker at rejse rundt i USA i et halvt års tid, og har derfor fået et B2-turistvisum, da jeg havde læst at et sådant gælder op til 2 år på deres hjemmeside. Men til interviewet sagde de, at det visum jeg havde købt kun gælder i tre måneder ligesom ESTA-beviset. Jeg føler mig derfor noget snydt og desillusioneret. Kan det virkelig passe at jeg har spildt de 880 DKK på visumet samt at alt bøvlet med papirer, pasfoto, interview og formularer var forgæves?? Eller kan man få udvidet sin midlertidige opholdstilladelse i USA?? På forhånd tak for din hjælp. Kh Lasse

  • Det er en rigtig interessant – omend træls – oplevelse, du fortæller om der. Jeg har nemlig selv læst noget tilsvarende på deres website (om gyldigheden på 2 år), men her i sidste uge fortalte en anden person mig, nøjagtig samme historie: Hun havde også søgt et B2 turistvisum fordi hun ville opholde sig i seks måneder i USA, men fik nøjagtigt samme besked som dig: At et B2 visum kun et gyldigt i op til 90 dage. Og så giver det jo ingen mening at søge det, hvis man som dansk statsborger har en ESTA-godkendelse, og kan rejse ind i USA og opholde sig som turist i op til 90 dage – uden visum. Som jeg lige husker det, kan man normalt ikke få forlænget sin “opholdstilladelse”/ visum, mens man opholder sig i USA. Så med det udgangspunkt, må jeg nok konstatere, at alt papirarbejdet, m.v. har været delvist forgæves – taget i betragtning, at du kunne have nøjes med at udfylde en ESTA-formular til 14 dollars, hvorefter du sandsynligvis ville være blevet godkendt til indrejse i USA, og kunne opholde dig i op til 90 dage uden visum. Men papirarbejdet og pengene er trods alt ikke helt spildt, da du jo under alle omstændigeheder skulle have brugt 14 dollars på en ESTA-godkendelse – penge som du sparer, men det er nok en beskeden trøst, når du har betalt 880 DKK for din visum ansøgning. Men nu har du den, så rejs ind i USA på den – selvom du kun må opholde dig i op til 90 dage på den. Jeg vil lige, når jeg har tid, prøve at “forfølge sagen” og finde ud af, om visumreglerne omkring B2 visum har ændret sig – uden at jeg vil love noget om, hvornår jeg får tid til at kigge på det.

   • Lasse says:

    Tak for din hjælp, Henrik. Jeg skal først rejse den 30. september, så har tid til at studere visumreglerne omkring B2 som de ser ud nu. Ved du hvor de aktuelt gældende og officielle regler kan læses om på nettet?

 29. Anne Katrine Ladekarl says:

  Jeg håber, du kan hjælpe. Jeg planlægger at rejse til USA her i slutningen af året. Først på road trip i knap to måneder med start i San Francisco og slut i Miami. Derefter flyver vi til Costa Rica i to uger. Derefter vil jeg gerne rejse rundt på de Caribiske øer en måneds tid, for så til sidst at rejse til Canada, for at stå på ski en måned. Det giver i alt cirka fire måneders rejse, men ESTA gælder kun for tre måneder? Hvad kan jeg gøre? Jeg rejser jo på intet tidspunkt direkte ud af Nordamerika? Jeg havde overvejet, om jeg efter min måned i Caribien kunne tage et par dage i Sydamerika, for så at forny mit ESTA og rejse til Canada derefter med nye 90 dage? Kan man det? Eller er der en anden måde at gære det på? Hvad foreslår du? Og er der andre ting jeg skal tænke på? Det er både for omstændeligt og for sent at søge visum nu. Derfor er det ikke en mulighed?! Tak for hjælpen.

  • For lige at få styr på en ting til at starte med: Din ESTA godkendelse handler kun om din ret til at rejse ind i USA. ESTA-godkendelsen er gyldig i to år. Når du har fået din ESTA-godkendelse, kan du rejse ind i USA lige så mange gange, du har lyst i en to årig periode. Men du må som dansk statsborger kun opholde dig i USA i op til 90 dage pr. ophold uden visum. Så det er to forskellige ting. Nu tilbage til dit 90 dages spørgsmål: Dit problem er i mine øjne ret begrænset, dog afhængig af en række detaljer. Hvis du under din rejse rundt i Caribien ikke skal forbi amerikansk territorium (fx Porto Rico eller U.S. Virgin Islands), så er de 90 dage ligegyldige. Og de 90 dage er ligegyldige i forhold til dit ophold i Canada. Der hvor der teoretisk kan opstår et lille problem er, hvis du på vej fra Caribien skal med fly via USA for at komme til Canada. Men det burde ikke være noget problem, for du er i transit, og skal ikke ind i selve USA igen. Og du har jo din gyldige ESTA godkendelse, som også skal benyttes ved mellemlandinger i USA. Desuden vil jeg ikke udelukke, at dit ophold i Costa Rica faktisk nulstiller dine 90 dage i USA. Men her er jeg ikke sikker. Men det korte af det lange er, at jeg ikke tror, at din rejseplan vil give dig nogen problemer – heller ikke på din tur fra Caribien til Canada, hvis turen med flyet tilfældigvis inkluderer et transitophold i USA. Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Rigtig god tur!

 30. Kamilla Rasmussen says:

  Nu synes jeg, at jeg har ringet og læst mange sider for at finde svaret på mit spørgsmål. Så jeg er ret taknemmelig over at have fundet den her hjemmeside, så jeg håber du kan hjælpe mig. Jeg skal til USA og har fået godkendt min ansøgning om ESTA. Vi vil dog gerne tage et lille smut til Canada, og vil derfor tage bussen fra Portland til Vancouver for at være der i nogle få dage. Spørgsmålet er:
  1. Er det korrekt, at jeg ikke skal ansøge om noget som helst for at komme ind i Canada? (Hjemmesider siger at jeg som dansk statsborger ikke skal have visum, og når jeg prøver på at søge noget alligevel, så kommer jeg ind som UK statsborger – hvilket jeg jo ikke er).
  2. Kan jeg komme fra Canada til USA igen?
  3. Kan jeg komme fra USA til Canada på ESTA?
  4. Kan jeg løbe ind i nogen som helst form for problem?
  Mvh. Kamilla

  • Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke er ekspert i indrejse i Canada. Canadierne er faktisk ikke helt så gode til at oplyse om de forskellige indrejse problematikker, som amerikanerne er det, så selv jeg kan have svært ved at finde svar på visse spørgsmål. Men lige de spørgsmål, du stiller her, kan jeg godt klare:
   1. Du skal ikke forhånds godkendes til indrejse i Canada, sådan som man skal til USA via ESTA formularen. Så ja, du kan som dansk statsborger rejse ind i Canada på dit glatte ansigt — blot du har et gyldigt pas. Du skal heller ikke have noget visum, hvis du kun er turist.
   2. Du kan sagtens rejse tilbage til USA igen fra Canada, og skal ikke have andet end dit pas med dig. Da du starter din rejse i USA, er du allerede “godkendt” til indrejse i USA via din oprindelige indrejse i USA. Din smuttur til Canada ændrer ikke på dette.
   3. ESTA relaterer sig kun til USA, og har intet med Canada at gøre. Så glemt alt om ESTA i forhold til Canada.
   4. Nej, det kan jeg ikke lige få øje på, hvad skulle være. Som dansk statsborger med et gyldigt dansk pas, kan man rejse frem og tilbage mellem USA og Canada uden nogen som helst problemer. Det er næsten som at køre over grænsen mellem Danmark og Tyskland, dengang der stadig var paskontrol. God tur ;-)

 31. Rasmus Rosendal says:

  Jeg har bestilt og fået godkendt en ESTA, men nu er mit fly blevet aflyst og erstattet med et andet. Derfor er flynummeret, afgangstidspunktet osv. blevet ændret. Skal jeg lave en ny ESTA, eller hvordan griber jeg det an? På forhånd tak

  • Det er du jo uden skyld i, så jeg ville ikke sætte himmel og jord i bevægelse. Men hvis du har mulighed for det, ville det være fint, hvis du lige logger ind på din eksisterende ESTA godkendelse og lige ændrer flynummer og eventuel afrejsedato. Så er formularen jo opdateret med de korrekte oplysninger efter ændringen. Du skal ihvertfald IKKE går ind og lave en helt ny ESTA godkendelse, da du jo allerede er blevet godkendt. Så det er blot flynummeret og eventuelt afrejsedato, som skal ændres på din eksisterende ESTA-godkendelse. Alle andre informationer går jeg ud fra stadig er de samme. Rigtig god tur – med det nye fly!

   • Claus Glass says:

    Vi skal til Florida til december og vores ESTA fra sidste år gælder jo endnu. Men som jeg læser dit svar, skal vi gå ind på den og lave flytider og rejsedato om? Troede at når ESTA var godkendt en gang, så skulle man ikke spekulere mere i det, før den udløber. Pft Claus

    • Det er korrekt, at I bør gå ind på jeres ESTA-ansøgning og justere de oplysninger, som handler om den konkrete rejse. Uden at kunne huske præcis, hvilke oplysninger der er tale om, så er det noget med rejsedatoer, flynummer og den slags. Personoplysninger skal naturligvis ikke ændres. Man kan mig bekendt godt rejse til USA igen på en “gammel” ESTA-godkendelse, selvom oplysningerne ikke er opdateret i forhold til den konkrete rejse. Men det skader næppe at opdatere oplysningerne, så både ESTA-info og de aktuelle rejseinformation i forbindelse med flybilletten er nogenlunde enslydende.

 32. Ditte Madsen says:

  Jeg kan se du hjælper mange med regler indenfor indrejse i USA med visum, og jeg er simpelthen så forvirret! Jeg er netop blevet optaget på en 12 ugers erhvervuddannelse, hvor man 5 af ugerne skal til San Diego og studere på et business university. Jeg er meget i tvivl om, hvilket slags visum jeg skal søge og hvordan det hele foregår. Jeg har læst lidt frem og tilbage på ambassadens hjemmeside, men jeg bliver mere og mere forvirret, har aldrig været i USA før, og kender intet til regler for indrejse. Jeg er indtil videre kommet frem til, at jeg skal have et student visa, siden jeg jo skal studere på en amerikansk uddannelsesinstitution. Er der korrekt? Også selvom det er i forbindelse med min uddannelse i Danmark og ikke en seperat uddannelse? Jeg har læst mig frem til, at jeg skal udfylde en formular på nettet, hvilket IKKE er ESTA blanketten, og have et foto klart. Herefter bliver man indkaldt til interview på ambassaden, hvad indebærer dette?? Herefter skulle ens ansøgning blive behandlet. Indtil videre er udrejsedato fra Danmark den 18 september, og hjemkomst den 27 oktober. Kan jeg nå at få behandlet alle disse ting? Jeg har læst mange forskellige ting mht behandlingstid af visum, alt fra 2 uger til 3 måneder, og er nu blevet nervøs for at jeg ikke kan nå det? Jeg har endnu intet flynummer eller adressen vi skal bo på, da jeg ikke har fået disse informationer fra mit udannelsessted endnu, og ved ikke hvornår jeg får disse. Håber det var til at finde rundt i, og at du kan hjælpe! :-)

  • Det er kun i megetbegrænset omfang, at jeg svarer på spørgsmål om ikke ferie relaterede ophold i USA, da jeg ellers bliver oversvømmet med spørgsmål. Men jeg kan godt lige svare dig på nogle af dine spørgsmål. Hvorvidt du SKAL have et studenter visum, eller du kan nøjes med en ESTA-godkendelse, er jeg faktisk lidt i tvivl om, da du jo, som du selv skriver, er under uddannelse i Danmark. Men for at være på den sikre side, så er det en rigtig god ide med et studenter visum, så lad os holde fast i det. I forhold til sagsbehandlingstiden, så behøver du ikke være nervøs, når du først skal rejse den 18. september. Normalt plejer der ikke at gå mere end en uge, fra du har været til interview på ambassaden til du har dit visum med posten. I forbindelse med din visum ansøgning, skal du nemlig til et kort interview på ambassaden, som du også skal bestille tid til. Du kan først bestille tid til interviewet, når du har udfyldt den formular, som du omtaler. Det er en elektronisk visum formular, hvor du skal oplyse en række ting op dit ophold i USA. Formularen har navnet DS160. Selve interviewet på ambassaden i København er ren formalia, men man skal lige møde op personligt, inden man får udstedt sit visum. Efterfølgende bliver dit pas så fremsendt til dig, hvor dit visum er indsat i passet. Du kan sagtens gennemføre visumansøgningen, uden at du har flynummer og afrejsedato. Hvis du klikker ind på linket herunder, så står de forskellige trin i visum processen tydeligt beskrevet, så det skulle være ret nemt at gå til. Et visum i din kategori koster i øvrigt – som jeg husker det – 960 kroner, som er et administrationsgebyr, som der ikke er nogen vej udenom. Og så vil jeg iøvrigt sige til dig, at du roligt kan glæde dig til dit ophold i USA og San Diego, der er en skøn by i Californien. Så jeg vil gætte på, at dit første ophold i USA og Californien næppe bliver det sidste. Held og lykke med projektet – og start altså med at udfylde den elektroniske DS160 formular, så du kan få booket tid til et interview på ambassaden. Linket med trin-for-trin guiden til visum ansøgninger, finder du her – http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html

 33. Charlotte Moestrup says:

  Vi er netop vendt vendt hjem fra 5½ dejlige uger i det vestlige USA, hvor vi flittigt har brugt din meget nyttige hjemmeside, så stort tak for din! Da vi rejste ind i USA, fik vi alle et stempel med en dato i vores pas, men da vi rejste ud, blev passet blot kontrolleret – ikke stemplet. Nu er jeg kommet i tvivl om, hvorvidt vi er blevet “tjekket” korrekt ud af USA? Burde vi have fået et stempel med udrejse?

  • Jeg er glad for, at I har kunnet bruge Highways-USA som inspiration undervejs på jeres tur, tak for det! Det er kun ved indrejse i USA, at man får et stempel i passet. Og I er helt sikkert blevet registeret som værende rejst ud af USA. Det sker helt automatisk i systemerne, når jeres boardingpas scannes ved ombordstigning på flyet.

 34. Tine Høgh says:

  Jeg skal til New York den 7/9 2014. Jeg har fået nyt navn, men ikke ændret pas. Billetterne er bestilt i det navn, som står i passet. Kan jeg få nogle problemer?

  • Med udgangspunkt i de retningslinjer, der gælder for brudepar, hvor den ene part har skiftet efternavn, så er mit svar, at det ikke bør give dig problemer. Blot at både pas, flybillet og ESTA godkendelse eller eventuelt visum i dit pas, står i dit gamle navn. Jeg går ud fra, at der er tale om et nyt efterhavn, og ikke både nyt fornavn og efternavn. I øvrigt lyder anbefalingen, at hvis der er forskel på navnene på flybilletterne og i passet, og fx nygifte skal dokumentere deres navneskifte, så tager man vielses attesten med, så man har papir på, at man har skiftet navn. En sådan dokumentation kunne være en ekstra sikkerhed i dit tilfælde, uanset hvad årsagen til dit navneskifte er. Men det bør ikke give problemer, når blot alle rejsedokumenter lyder på det samme navn – i dit tilfælde, dit gamle navn.

 35. Anne Kramer says:

  Vi er en gruppe, som skal til USA i august, og vi har netop udfyld vores ESTA ansøgninger. Vi har dog alle lavet den fejl også at skrive vores mellemnavne i feltet med fornavne, ligesom det jo står i vores pas. Vi har først efterfølgende set, at der står, at man kun skal skrive det første fornavn. Tror du at det vil være et problem, at vi har skrevet alle vores for- og mellemnavn og ikke blot det første?

  • I er ikke de første, der har lavet den fejl, og min anbefaling er, at I ikke foretager jer yderligere. Jeg ville selv have lavet samme fejl, og amerikanerne har set mange andre ESTA-formularer, hvor både fornavn og mellemnavn optræder i fornavnsfeltet. Så jeg ville ikke bruge mere energi på den lille fejl, der jo også passer med oplysningerne i passet. God tur!

 36. Karsten says:

  Jeg står i et dilemma. Jeg har takket ja til et fantastisk praktikophold uden løn i en organisation i New York fra start august, og som desværre meddelte, at de ikke ville være samarbejdsvillige mht. visum. Da jeg udtrykte min bekymring, sagde de, at det var normen i USA at have et internship uden visum, og det havde deres tidligere praktikanter gjort. Selvom det i bund og grund er “ulovligt” at være i praktik (selvom jeg ikke får løn) uden visum, har jeg valgt at takke ja og tage risikoen med et turistvisum. Min problemstilling er: Min kæreste har fået et praktikophold på 5 måneder (Har fået visum), hvor mit kun er 3 måneder, hvorfor jeg gerne vil blive i New York i den resterende tid og skrive mit speciale. Mit spørgsmål er, om jeg kan tage bussen til Toronto lige inden de 90 dage, og opholde mig der i et par dage og derefter tage tilbage til USA? Vil det eventuelt hjælpe min sag hvis jeg havde købt en udrejse ud af Nordamerika 2 måneder senere? Håber meget du kan hjælpe på dette lidt tvivlsomme spørgsmål.

  • Der er mange før dig, der har stået med et tilsvarende problem. Tricket med at tage over grænsen til Canada, kan du godt glemme alt om. Det kender amerikanerne, og man skal forlade det amerikanske kontinent, for at ens 90 dages ophold i USA nulstilles. Så den løsning duer ikke. Grundlæggende er det organisationen i New York, som er gal på den. For du bør – som du selv er inde på – have et visum, også selvom andre praktikanter før dig ikke har haft et visum. Og især hvis du har ambitioner om at bliver i USA i mere end 90 dage, skal du have et visum. Så det optimale ville være et visum til “Exchange Visitors” i kategori J. Men da den løsning ikke fungerer i praksis, da din organisation ikke vil være behjælpelig, bør du i stedet få et almindelige Tourist Visa – kategori B2. Visumet skal så være gyldigt i 5 måneder, og du kan så være turist i USA i hele perioden. Men du skal dokumentere din tilknytning til Danmark med studie dokumentation, at du har penge nok på kontoen til at klare dig selv, etc. Hvis du ikke orker at skulle gennem denne process – den begrænsede tid inden din afrejse taget i betragtning – må du rejse hjem til Danmark inden de 90 dage er gået. Og hvis du gerne vil tilbage igen, så tag lige 14 dage eller en lille måned i Danmark, så din genindrejse i USA ikke lyser op som en neon-reklame hos immigrationen, når du rejser ind i USA igen efter dit (korte) ophold i Danmark. Det vil være måden at gøre det på. Smutturen til Canada eller Mexico kan ikke bruges. Pøj-Pøj med projektet ;-)

   • Karsten says:

    Tak for dit hurtige svar. Er det rigtigt forstået, at det er fuldstændig udelukket at komme ind i USA igen hvis jeg tager bussen til Toronto, også selvom jeg har købt en flybillet hjem f.eks. den 3. januar 2015 og har en højtstående person i USA, som gerne vil sige god for mig? Hvis dette er umuligt, har jeg set billige flybilletter til Bogota, Columbia. Er jeg I dette tilfælde stadig ikke sikret at komme ind i USA? Vil du hertil stadig anbefale at opholde sig i ca 14 dage og ikke bare i 4 dages tid? Mht. B-2 visum kan jeg vel ikke nå at få godkendt dette, når jeg tager afsted 1. august? Undskyld for de mange spørgsmål.

    • Glem alt om Toronto og højtstående personer, med mindre du har en hotline til Obama ;-) Du skal forlade det nordamerikanske kontinent, og her kan en flybillet til Colombia være en mulighed, for så overholder du ihvertfald de officielle regler. Men immigrations officererne kender naturligvis også dette “trick”, så den mest gangbare løsning vil være, at tage hjem til Danmark i 14 dage eller noget i den retning, og så returnere til USA. Det handler ganske enkelt om at bevise sin tilknytning til sit hjemland, og her er Columbia ikke specielt relevant i dit tilfælde, går jeg ud fra. Jeg skal ikke afvise, at den løsning vil fungere, men personligt ville jeg vælge at tage en hurtig vending i Danmark – noget jeg selv gjorde for nogle år siden i 14 dage, da jeg stod i en noget lignende situation som dig. Selvom jeg er klar over, at det også handler om økonomi, og at fire flybilletter er dyrere end to. Angående visum spørgsmålet, så er toget nok desværre kørt, når du skal afsted allerede den 1. august. Du kan næppe nå at få visum inden den 1. august, når du også skal til interview på ambassaden. Så jeg vil anbefale dig, at tage en “vending” i Danmark, når dine 90 dage er ved at være gået. Og glem alt om Toronto. Colombia kan til nøds bruges – med risiko for, at du får problemer, når du vil rejse ind i USA igen.

 37. Oliver Damgaard Hald says:

  Hej Henrik, jeg er 14 år og skal rejse alene ind i USA, da min svigerfamilie tager derover en uge før, hvor jeg ikke kan rejse med p.g.a. sport. Jeg har selvfølgelig mit pas og ESTA i orden, men jeg kan læse på nogle andre hjemmesider, at man skal have MEGET andet dokumentation også. Jeg vil gerne have din hjælp til, hvad jeg skal gøre for at komme sikkert ind i USA uden problemer. Jeg taler selvfølgelig udmærket engelsk. På forhånd tak. :)

  • Hej Oliver, jeg ville ikke være så bekymret. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der står på andre websites, men der er ikke grund til at overdramatisere, hvad man skal have med af dokumentation. I dit tilfælde vil jeg mene, at det bør være nok med et brev på engelsk, underskrevet af enten din far, mor eller dem begge to, som kort lige beskriver, at du rejser til USA for at mødes med din svigerfamilie, for at være på ferie sammen med dem, eller hvad I nu skal foretage jer – og at du naturligvis har din fars og mors tilladelse til at tage afsted. Det bør vist tilfredsstille kravet om dokumentation hos den amerikanske immigrations officer. Hvis du vil være på den helt sikre side, så hav lige din svigerfamilies mobil nummer ved hånden, så du kan ringe til dem, hvis du skulle får brug for det. Men jeg tror slet ikke, at du vil få nogen problemer. Du rejser jo alene og af egen fri vilje, og da du jo også taler fint engelsk, kan du jo uden problemer forklare, hvad du skal, og hvem du skal mødes med, når du ankommer. Jeg går ud fra, at de henter dig i lufthavnen. Og når du så har brevet med fra din far og mor, kan man også se, at du gerne må rejse til USA for dem. Det burde være rigeligt, så mere behøver du efter min mening ikke at have med. Det du måske har læst om på andre hjemmesider, er mindre børn, som ikke kan tale engelsk, og som rejser sammen med familie, som de ikke deler efternavn med. Her vil man sikre sig, at de ikke er blevet “bortført” mod deres vilje, og derfor kan der kræves yderligere dokumentation i disse tilfælde. Men for større børn som dig, der rejser alene, er et brev fra din far og mor rigeligt. Rigtig god tur: Jeg er sikker på, at du får en god modtagelse i USA – også af de officielle myndigheder, som plejer at være meget flinke mod større børn, som rejser alene. God rejse ;-)

 38. Louise Nielsen says:

  Jeg er så heldig at have fået frivilligt arbejde i USA fra starten af august. Mit problem er bare, at jeg ikke kan få en tid på den amerikanske ambassade før 30. juli. Og jeg kan ikke finde oplysninger om, hvor lang tid der går, fra jeg har været på den amerikanske ambassade, og til jeg får udstedt arbejdsvisum. Da det ikke er muligt at komme i telefonisk kontakt med ambassaden, vil jeg høre, om du kender noget til ventetiden? Alternativt ved om det er ok, at jeg i første omgang rejser ind på et ESTA turistvisum for efterfølgende at få opholdet forlænget med mit forhåbentlige arbejdsvisum. Jeg håber, at du har mulighed for at svare. På forhånd tak for din hjælp. Med venlig hilsen Louise

  • Der plejer at gå cirka en uge fra interviewet til du har dit pas retur fra ambassaden, hvor dit visum så er indsat. Du skal dog lige være opmærksom på, at du ikke kan skifte over fra en almindelig visum fri indrejse i USA via en ESTA godkendelse, hvor du må opholde dig i 90 dage – og så over til et visum ophold, mens du opholder dig i USA. Du skal altså rejse ind i USA på den “rigtige” måde fra starten af med et arbejdsvisum, når du skal arbejde derovre, selvom det er frivilligt arbejde. Rejser du ind i USA på en ESTA-godkendelse (hvor du ikke må arbejde), må du retur til Danmark igen, inden du så kan rejse ind i USA på et visum. Så jeg vil stærkt anbefale dig, at du rejser ind i USA på dit forventede arbejdsvisum, i stedet for at vælge ESTA-løsningen, da du altså ikke kan skifte over til et visum ophold, mens du opholder dig i USA.

 39. Louise says:

  Jeg har købt en enkeltbillet til USA i starten af august, men jeg har ikke købt en returbillet, da jeg ikke er sikker på, hvorfra og hvornår jeg rejser hjem igen. Jeg er dog klar over, at jeg ikke må opholde mig mere end 90 dage i USA. Nu kan jeg så forstå, at man skal have en billet ud af landet for at blive lukket ind. Vil det være tilstrækkeligt, hvis jeg køber en togbillet fra Seattle til Vancouver? Vh Louise

  • Jeg kender ikke svaret på dit spørgsmål: Jeg ved ganske enkelt ikke, om at togbillet til Canada er nok, eller om du skal have en “rigtig” flybillet retur til Danmark, og jeg kan ikke lige finde svar på spørgsmålet på via amerikanske kilder. Men det er kun personer med visum til USA, som er fritaget fra kravet om en returbillet. Og da man i denne sammenhæng benytter begrebet “returbillet”, vil en rigtig returbillet til Danmark/ Europa nok være at foretrække. Hvis man rejser ind i USA med visum og uden returbillet, skal man fx dokumentere, at man har penge nok med til sit ophold. Man får altså en mere nidkær gennemgang af sin papirer og rejseplaner ved indrejse uden en returbillet, end med en returbillet. Hvilket bekræfter mig i, at en returbillet med fly nok er det klogeste at have ved hånden ved indrejse i USA uden visum.

 40. Rikke S says:

  Eftersom at du lyder som om du har rigtig godt styr på USA’s visum regler, kan det være, at du vil vejlede mig. Jeg skal til USA efter sommerferien: Jeg skal primært bo hos fjern familie, hvor jeg vil få lommepenge og hjælpe til som hvis jeg arbejdede som au-pair, dog ikke samme løn eller arbejdsregler som en au-pair. Derfor er jeg i tvivl om jeg skal søge et exchange visum eller temporary working visum? For det arbejde jeg gør for familien er på en måde frivilligt, dog vil de give mig en lille smule lommepenge. Jeg tænker også på at hvis jeg siger at det er et arbejde skal min familie eller jeg vel betale en form for arbejdsskat til skattevæsenet? Jeg skal være i USA i omkring et halvt år, så ESTA Visa er desværre ikke en mulighed. Jeg håber du vil svare på mine spørgsmål. Mvh Rikke

  • Jeg ville vælge at søge et almindeligt turistvisum til USA, så du kan opholde dig i USA i op til seks måneder. Da der ikke er tale om et arbejdsophold, men et “familieophold”, hvor du ikke får almindelig løn, er du dybest set turist i USA, mens du bor hos familien. Det vil være langt det nemmeste for dig, at søge om et turistvisum, frem for at skulle ud i nogle af de andre visum typer. Og da der netop ikke er nogen (nævneværdig) indtægt forbundet med dit ophold ud over lidt lommepenge, så er du altså turist i USA. Glem alt om skat i USA: Det er lommepenge , vi taler om, og du er på familiebesøg i USA, så du skal ikke tænke på skat i den forbindelse. Men du skal nok bede din amerikanske værts familie om lige at skrive et brev, der bekræfter, at du skal bo hos dem i et halvt år og være en del af familien. Dette brev skal du bruge som dokumentation, når du skal til interview på Den Amerikanske Ambassade, så de her kan se, at du skal opholde dig hos familien i det halve år. Det vil være fint, hvis familien i brevet lige nævner, at der er tale om en familierelation. Men det er vigtigt, at du husker på, at du er turist på familiebesøg i USA. Lad være med at nævne noget om lommepenge/ løn til interviewet på ambassaden. Det er en sag mellem dig og din værts familie. Vælger du ovenstående løsning, bør du uden problemer kunne få turistvisum til USA i op til et halvt år. Held og lykke og god tur!

   • Rikke S says:

    Jeg var på ambassaden i dag og blev foreløbig afvist, da de ønsker en mere detaljeret beskrivelse af mit ophold end bare at jeg vil bo hos min familie. Jeg havde søgt B2 turist visum, men fik at vide til interviewet, at det visum kun giver tilladelse til at opholde sig i USA i 3 måneder, hvilket jeg ikke forstår da du sagde 6 måneder? Har du en kilde til den oplysning? Udover det fik jeg også at vide at jeg er nød til at finde enten studie eller arbejde for at få lov til at opholde mig i mere end 3 måneder, men så skal jeg vel hen og søge et nyt slags visum? Derfor er jeg bekymret for om de penge(160$) jeg allerede har betalt for B2 visa er spildt hvis jeg skal bruge en anden type visum nu?. Jeg overvejer nu at prøve at forslå til ambassaden at jeg i stedet for turist skal arbejde som aupair hos min familie, men ved du om min værts-mor så skal betale skat eller have nogen form for tilladelse til at have en til at arbejde for hende? Håber du endnu en gang man komme med hjælpene svar på mine spørgsmål. På forhånd mange tak. M.v.h Rikke

    • Der findes et hav af forskellige visum typer, og jeg kender desværre ikke dem alle sammen. Det undrer mig dog, at et “almindeligt” turistvisum kun giver ret til tre måneders ophold, for så giver det jo ingen mening for danske statsborgere at søge det – da vi jo på forhånd får tildelt 90 dages ophold med indrejse via Visa Waiver programmet – altså indrejse uden visum. Jeg har hørt om flere, der har rejst rundt i USA i mere end tre måneder, og som derfor har haft visum. Men om de har haft et andet type visum end det omtalte B2 visum, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg er også ret sikker på, at jeg på et tidspunkt har læst, at et turistvisum kunne være gyldigt i op til seks måneder. Desværre står der ikke noget om visum’et gyldighed på ambassadens website. Så jeg skal beklage, hvis du har kastet penge efter et B2 visum, som mod forventning “kun” er gyldigt i tre måneder. I forhold til spørgsmålet om din værtsmor i USA, så er jeg helt blank på de regler, da det er regler, som formentlig fastsættes lokalt i den pågældende delstat i USA, som familien bor i. Det har jeg slet ikke noget kendskab til. Hvis det viser sig helt umuligt at finde en løsning på visum problematikken, kan du jo benytte den visum ansøgning, du allerede har lavet, så de 160 dollars ikke er helt spildt. Du sparer jo trods alt de 14 dollars, som alle andre skal bruge på en ESTA-godkendelse – selvom det er en beskeden trøst. Men så har du trods alt “kun” betalt 146 dollars for meget, selvom det stadig er mange penge. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 41. Mette Kriegbaum says:

  Rigtig god og brugbar artikel/ webside! Jeg har et spørgsmål relateret til det forrige fra Anders: Er det rigtigt, at passet ikke længere skal være gyldigt i 3 måneder efter indrejse i USA? Jeg synes at kunne huske, at der engang var regler om dette, men kan nu kun se på diverse sider, at passet skal være gyldigt under selve opholdet og ikke længere end det? Venligst Mette

  • Det er naturligvis korrekt, når det står her på Highways-USA ;-) Ja, den er god nok. Jeg skal ikke kunne udtale om, hvordan det har været tidligere, men faktum er, at passet kun skal være gyldigt i den periode, man opholder sig i USA – forudsat at man dansk statsborger med et dansk pas. I forhold til mange andre lande stiller USA krav om, at passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter planlagt udrejse af USA. Men det gælder altså ikke danske statsborgere – og en række af vores nabolande.

 42. Anita says:

  Jeg er desværre kommet til at svare forkert i ESTA ansøgningen på spørgsmål A. Min ansøgning blev afslået. Kan jeg ansøge om ny ESTA, eller skal jeg igennem visumansøgning? Har forsøgt at sende en mail via den officielle ESTA-side, men har ikke fået svar. Vi skal afsted i september.

  • Jeg ved ikke lige, hvad spørgsmål A handler om på ESTA formularen, men det er naturligvis helt afgørende, at man får svaret korrekt på spørgsmålene i formularen – og ikke ved en fejl kommer til at sætte kryds i fx Ja-feltet om, at man har været medlem af det nazistiske parti i Tyskland i 30’erne eller lignende ting. Et spørgsmål noget i den retning mener jeg optræder på ESTA-formularen. Så det gælder altså om at få sat krydserne de rigtige steder – ellers fanger bordet. Jeg tvivler på, du kan lave en ny ESTA-ansøgning med afsæt i det samme pas, som du brugte, da du svarede forkert. Jeg kan ikke udelukke, at du bliver nødt til lave en visum ansøgning, nu hvor du er blevet afvist – uanset årsagen. Så du skal nok forberede dig på, at skulle have et turistvisum, hvilket du bør kunne få under problemer, når der er tale om et uheld – hvilket du eventuelt kan nævne i visum ansøgningen. Held og lykke med projektet – god tur til september!

   • Anita says:

    Spørgsmål A omhandler sygdom. Jeg kom til at svare ja til at jeg har smitsom sygdom, hvilket ikke er korrekt. Hvis jeg får nyt pas, kan jeg så ikke søge ny ESTA?

    • Jeg kender ikke svaret på dit spørgsmål. Jeg kender ikke procedurerne, men tvivler umiddelbart på, at et nyt pas vil ændre noget, for det “trick” har amerikanerne nok tænkt på. Og hvis man har fået afvist sin ESTA-godkendelse uanset årsag, så er der næppe mulighed for at “omgå” systemet ved at anskaffe sig et nyt pas. Min anbefaling er, at du søger et turistvisum.

 43. Anders Hansen says:

  Jeg har lige et spørgsmål angående bestilling af fly. Jeg har et pas, der udløber om et par måneder. Jeg vil selvfølgelig få anskaffet mig et nyt, inden vi rejser til USA, men kan jeg godt bestille fly med mit nuværende pas, som udløber om et par måneder? Eller skal jeg vente til jeg får mit nye? Altså man skal kun bruge fulde navn, som står i passet, ikke?

  • Jeg vil mene, at du godt kan købe en flybillet med afsæt i det nuværende pas. Nu er håndteringen af salget af flybilletter ret forskellig, afhængig af hvilket bookingplatform, du benytter. Jeg mener faktisk, at du godt kan købe en flybillet på nogle platforme, uden at oplyse pasnummer ved selve købet. Når det er sagt, ville jeg nok personligt selv foretrække at have det nye pas ved hånden, når du booker billetten. For så skal du ikke ind og ændre oplysninger i forhold til rejsen på et senere tidspunkt. Hvis du allerede nu ved, at du skal have nyt pas inden din rejse til USA, så brug de 626 kr. på et nyt pas, og så er problemet løst. Nu skriver du ikke noget om, hvornår du skal til USA, men du kan jo faktisk godt rejse til USA på dit nuværende pas, blot dit pas ikke udløber, mens du er i USA, Så hvis din kommende rejse til USA er afsluttet inden, at dit pas udløber om et par måneder, er dit problem også løst. Så behøver du nemlig slet ikke noget nyt pas (lige nu). Desuden skal du være opmærksom på, at du skal have dig en ny ESTA-godkendelse, der tager udgangspunkt i det nye pas. Hvis du derimod har en gyldig ESTA-godkendelse relateret til dit nuværende pas, kan du altså også spare de 14 dollars på en ny ESTA-godkendelse til dit nye pas. Men det kræver alt sammen, at din rejse til USA er afsluttet, inden dit nuværende pas udløber. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 44. Michael Hansen says:

  Jeg har i forbindelse med ESTA ansøgning opdaget, at et privat firma tilbyder formidling af ESTA ansøgning, og hvis ikke man er meget opmærksom, opdager man først for sent, at på denne private hjemmeside koster ESTA’en ikke $14 men $79. For siden esta-america.org ser vældig officiel ud, men nederst står der med meget småt: Legal Disclaimer: esta-america.org is a private information website not affiliated with the United States Government. Der er bestemt ingen grund til at folk betaler ekstra $65 for denne simple ydelse. Så vær obs på plattenslagere – også på dette område.

  • Hej Michael, du har helt ret i, at man skal se sig godt for, og hvis prisen ikke er 14 dollars for en ESTA godkendelse, så er der noget galt. Det er velkendt, at der findes en stribe firmaer, som gerne tager sig rigtigt godt betalt for at “hjælpe” folk med deres ESTA-godkendelse, og bruger man nogle af disse, kan prisen for ens ESTA-godkendelse nemt blive både fem- og seksdoblet i forhold til det officielle ESTA-gebyr på de 14 dollars. Den gode nyhed er, at hvis man har været uheldig at benytte en af de uofficielle sider, er ens ESTA-godkendelse alligevel gyldig til indrejse i USA – selvom man har betalt for meget for den.

   • Melisa says:

    Jeg har betalt for meget for mit ESTA og har endnu ikke fået en bekræftelses mail, så jeg er lidt bekymret. Jeg brugte hjemmesiden esta.dk

    • Du kan altid gå ind på den rigtige ESTA side og tjekke, om din ansøgning er gået igennem. Du skal oplyse dit fulde navn, fødselsdato og dit pasnummer, for at kunne tjekke status på din ansøgning. Men du behøver ikke det såkaldte ansøgningsnummer, for at tjekke status på din ansøgning. Mit umiddelbare bud er, at din ansøgning er gået igennem, selvom du ikke har modtaget bekræftelses mailen. Og til alle andre: Husk nu, at hvis prisen for jeres ESTA-godkendelse IKKE er 14 dollars, er I på vej ind på en “piratside”, som tager betydeligt mere for ESTA-godkendelse end den rigtige ESTA side. Den officielle side, hvor du kan tjekke din ESTA-status, finder du her. Klik på punktet “Hent ansøgning” – https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html

 45. Camilla Damstrup says:

  Jeg skal giftes og tager min mands efternavn som mit nye mellemnavn. Bryllupsrejsen til USA er bestilt, og på billetten står blot mit for- og efternavn, som jo er uændret efter brylluppet. Skal jeg have nyt pas inden vi rejser? VH Camilla

  • Nej, det behøver ikke nyt pas, når dit “rigtige” efternavn ikke ændrer sig, og du blot tilføjer hans efternavn som mellemnavn. I den forbindelse vil jeg i øvrigt anbefale dig, at din ESTA-godkendelse, som jeg går ud fra, du skal have – eller måske allerede har – IKKE inkluderer dit nye mellemnavn. Det lyder måske lidt bagvendt, men tingene glider nemmest, hvis der er overensstemmelse mellem ESTA-godkendelsen og navnet i dit pas. Ellers bør du i princippet slæbe jeres vielsesattest med til USA som dokumentation for, at du har fået tilføjet dit nye mellemnavn i forbindelse med din vielse. Så gør tingene nemme for dig selv, og “glem” dit kommende mellemnavn på din rejse til USA – både i dit nuværende pas og på ESTA-godkendelsen. Det vil jo så i øvrigt også passe med navnet på din flybillet.

 46. Pernille Ottosen says:

  Super godt indlæg om reglerne! Men jeg er nysgerrig; hvilke grunde kan der være til, at man bliver afvist og ikke får lov at få indrejse i USA? :) Vh Pernille

  • Der kan være rigtigt mange grunde til, at man får afvist sin ESTA-ansøgning. Jeg går ud fra, at det er den, du tænker på, når du spørger ind til afvist indrejse i USA. Hvis man fx ved et tidligere besøg i USA har overskredet grænsen på de 90 dage, som man maksimum må opholde sig i USA uden visum, bliver man ofte “blacklistet” og skal søge om visum, hvis man vil rejse til USA igen på et senere tidspunkt. Kriminalitet er en anden hyppig grund – og det kan både være kriminalitet begået i USA og i Danmark. USA og Danmark samkører mig bekendt i et vist omfang kriminal registre – uden at jeg ved, i hvilket omfang det finder sted, men som en del af indsatsen mod terror, så udveksles der altså informationer i et vist omfang. Så har man begået hårdere kriminalitet og har fået en dom for det, kan det også blokere for en ESTA-godkendelse. Spørg mig ikke, hvor grænsen går mellem “hård” og “mild” kriminalitet går i den forbindelse, for det baserer sig også på et skøn i den enkelte sag. Endelig så har der været eksempler på, at folk uretmæssigt er blevet afvist, fordi de uheldigvis har et navn, der ligger tæt op ad terrormistænkte, som står på den sorte liste. Der var for et års tid siden også en sag med en person, der havde fået et mobilnummer, som efter en karensperiode var blevet frigivet igen. Men nummeret havde uheldigvis tilhørt en terrormistænkt tidligere, og telefonnummeret stod derfor opført på den sorte liste, og derfor fik den nye ejer afvist sin ESTA-ansøgning. Sådan kan der være nogle enkelte meget specielle sager, som spænder ben for en godkendelse. Men i langt de fleste tilfælde, hvor man ikke har “noget i klemme” på den ene eller anden måde, bliver man naturligvis godkendt uden problemer. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.

   • Pernille Ottosen says:

    Det er det :) Jeg var bare nysgerrig efter, hvor “grænsen” går, når f.eks en afsonet narkodom ville være give en lov ttil at rejse ind. Jeg skal afsted næste forår, det er min anden tur – den første var i ’08. Er man stadig i et rejseregister et sted efter så lang tid? Og kan det være en fordel at man tidligere har fået indrejsetilladelse på ESTA? :) Jeg har ikke selv noget på straffeattesten, men man kan jo ikke lade være med at være lidt bekymret – feks pga det du nævner med telefonnumret!

    • Jeg kender ikke kriterierne for, hvad amerikanerne betragter som “problematisk” i forhold til at kunne få en indrejsetilladelse. Jeg ved dog, at lige præcis narkokriminalitet og domme for narkokriminalitet kan give problemer i forhold til indrejse i USA. I det eksempel, du skriver om vedrørende en afsonet narkodom, er jeg ret sikker på, at vedkommende ikke slipper for at skulle søge visum. Vedkommende vil næppe kunne få en ESTA-godkendelse – heller ikke efter at narkodommen er afsonet i Danmark. Men hvor den præcise grænse går, aner jeg ikke. Mig bekendt er der tale om individuelle bedømmelser af hver enkelt person, når vedkommende søger visum. Men hvis du ikke har noget på din straffeattest, er der ikke noget at være bekymret for. Eksemplet med telefon nummeret er en af de meget sjældne sager, som heldigvis ikke opstår ret tit. Nærmere kan jeg ikke komme det. Jeg håber, du kan bruge svaret.

Speak Your Mind

*