Jysk Rejsebureau – rygsækrejser med eventyr i bagagen

Jysk Rejsebureau har som navnet antyder sine rødder i den jyske muld med kontorer i Århus, Herning og Aalborg. Jysk Rejsebureau har traditionelt haft fokus på Asien og i særdeleshed Thailand, og smilets land ude østpå er fortsat bureauets største destination. Men de sidste par år har Jysk Rejsebureau fået smag for USA. I dag kan Jysk Rejsebureau tilbyde deres helt egne nicherejser til USA – foruden mere velkendte produkter som klassisk kør-selv ferie.

jyskrejsebureau_logo_296x173

Rejser med eventyr, overraskelser, udfordringer og kant
Eventyret og det ukendte er nøgleord for Jysk Rejsebureau. Hvis man vil have lidt kant på sin rejse og ikke er bange for at blive udfordret lidt, er Jysk Rejsebureau lige stedet at gå hen. Og så er bureauet med hovedkontor i Århus også kendt for at lave længere rejser for få penge. Her kommer du langt omkring for på et forholdsvis beskedent budget, hvilket også er årsagen til, at Jysk Rejsebureau bl.a. har mange unge og studerende som kunder. Men Jysk Rejsebureau har også både familier med børn og ældre ægtepar blandt kunderne.

Bureauets kodeord er ”Den Frie Rejse”. Oplev verden med åbne øjne – kom ud og mærk verden – det er udgangspunktet for de rejser og oplevelser, som Jysk Rejsebureau gerne vil formidle.

Jysk Rejsebureau sætter også en ære i den personlige rådgivning. Derfor sidder der en hel hær af rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig, hvis du fx stikker hovedet indenfor i det gamle pakhus i Skt. Olufs Gade 2 – 4 i latinerkvarteret i Århus. Til gengæld er der ikke mulighed for selv at onlinebooke rejser på www.jysk-rejsebureau.dk. Man vil meget hellere give kunderne personlig rådgivning – enten ansigt til ansigt – eller pr. telefon eller e-mail.

Roadtrip i USA med alternative autocampere og motorhomes
Kombinationen af naturoplevelser og den frie rejse gør, at mange af Jysk Rejsebureaus kunder vælger en autocamper eller et motorhome, når de skal opleve USA. Jysk Rejsebureau samarbejder med Cruise America, der er den største udbyder af motorhomes i USA med flest udlejningsstationer.

Men rejser du på lavbudget, og er du frisk på at få en autocamper, der med garanti vil vække opsigt, uanset hvor du bevæger dig hen i USA, skal du måske overveje at prøve en autocamper fra Escape Campervans. Escape, som Jysk Rejsebureau også samarbejder med, tilbyder ombyggede minivans, udstyret med sovepladser og et par kogeplader til dem, der vil opleve USA på lavbudget.

Og så er alle Escape’s udlejningscampere håndmalet af lokale californiske kunstnere. Så der er i den grad dømt hippi stemning og blomster i håret, når du lejer autocamper hos Escape Campervans, der har afhentningsstationer i Los Angeles, San Francisco og Las Vegas – foruden New York og Miami.

Du kan dog også vælge at opleve USA fra en udlejningsbil. Jysk Rejsebureau har flere forslag til pakkerejser, bl.a. en 23 dage lang rundrejse i det vestlige USA, som inkluderer hovedparten af de mest unikke nationalparker i USA.

Cykelture i USA med dansk guide
En helt anden måde at opleve det amerikanske landskab på er på cykel. Man behøver nemlig ikke fire hjul for at nyde den amerikanske natur. Jysk Rejsebureau samarbejder således med den danske eventyrer Tore Grønne, der bor i San Francisco og som har cyklet den halve verden rundt på to hjul.

I samarbejde med Tore Grønne har Jysk Rejsebureau forskellige guidede rundrejser til USA på programmet i 2014, hvor transportmidlet er cyklen og Tore Grønne er den danske guide. En af de guidede cykelture er en rundrejse på cykel i Colorado. Den udgår fra Denver og går gennem Rocky Mountains, hvor du bl.a. kommer i nærkontakt med gamle guldgraver- og minebyer. En anden rundrejse på cykel, der er knapt så kuperet, tager udgangspunkt i Las Vegas. Men hovedparten af turen er en guidet rundrejse på cykel i Utah gennem nogle af USA’s mest fantastiske klippe- og ørken landskaber – med pedalkraft. De guidede cykelture i det vestlige USA varer typisk 17 dage.

Foredrag og særlige arrangementer om USA
Jysk Rejsebureau holder jævnligt foredrag om USA, hvilket typisk sker på hovedkontoret i Århus. Desuden sætter man en gang om året fokus på USA en hel uge med særlige tilbud og happenings.

Der er i alt 45 rejsekonsulenter ansat på Jysk Rejsebureaus tre kontorer i Jylland, og heraf har de 20 særlig viden om USA. En enkelt af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter kan endda prale af, at have besteget Mount McKinley i Alaska, Nordamerikas højeste bjerg, mens en anden af Jysk Rejsebureaus konsulenter har overnattet i samtlige 50 amerikanske stater. Det er kravet for at kunne blive medlem af den eksklusive klub: ”Jeg har været i alle 50 amerikanske stater”.

Jysk Rejsebureau samarbejder også med Amerikansk-Canadisk Venskabsforening. Er man medlem, gives der 10% rabat på prisen på rejser købt hos Jysk Rejsebureau. Argumentet for at melde sig ind i venskabsforeningen skal dog være, at man brænder for sagen – ikke fordi, man er ude på at få rabat.

Læs mere om Jysk Rejsebureau’s USA rejser på www.jysk-rejsebureau.dk

Informationerne på denne side er senest opdateret den 1. juli 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *