Indrejse i USA: Ankomst til USA, immigration, paskontrol, told

Det er blevet en videnskab at flyve til USA – især fordi der jævnligt kommer nye sikkerheds-regler og regler for, hvad du må have med i håndbagagen. Her giver jeg dig et overblik over, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du rejser til USA. Du får også nogle rejsetips til den praktiske ankomst i USA i forbindelse med immigration, paskontrol og toldkontrol.

Den praktiske ankomst til USA
Det er altid i den første lufthavn på nordamerikansk grund, at du skal gennem paskontrol, immigration og toldkontrol. Flyver du via Toronto, foregår den amerikanske immigration allerede her – selvom du altså “kun” er kommet til Canada. Amerikanerne har nemlig i Toronto en fremskudt grænsepost, og derfor er det allerede i Toronto, du kommer gennem den amerikanske immigration og toldkontrol. Til gengæld flyver du så som “indenrigspassager” fra Toronto til din destination i USA, og kan så nærmest gå direkte ud i ankomsthallen, når du lander i USA.

De amerikanske told- og immigrationsmyndigheder er notorisk grundige, når turister ankommer til USA. Hav tålmodighed og tag seancen med godt humør – det letter ekspeditionen. Normalt giver indrejsen i USA ikke anledning til problemer, blot du overholder en række enkle regler.

Undgå vittigheder i immigrationskontrollen
Når du ankommer til USA, så lad først og fremmest være med at blive irriteret over ventetiden. Og når det bliver din tur, så lad være med at konfrontere personen i ekspeditionen med din irritation. Og du skal naturligvis slet ikke komme med vittigheder i retning af “Jeg har en bombe i rygsækken” eller noget i den retning. Så bliver du anholdt lige på stedet, hvilket i øvrigt også gælder i det fleste andre lufthavne.

Personalet i immigrationskontrollen har ry for ikke at have særlig lang lunte, ligesom mange af de ansatte heller ikke har en speciel stor humoristisk sans. Så hold igen med kritik og hold lav profil, mens dit pas og dine indrejsepapirer tjekkes. Kontrollen ved immigrationen omfatter bl.a., at officeren i skranken tjekker dit pas, at de oplysninger, du har opgivet i forbindelse med din ESTA-ansøgning er korrekte. Typisk vil du blive spurgt om, hvad du skal i USA. Så fortæller du, at du fx skal på ferie i tre uger, på forretningsrejse eller hvad dit ærinde nu måtte være. Desuden vil opleve, at dine fingerspidser på begge hænder skal scannes af en lille scanner ved skranken. Desuden tager man et lille foto af dig. Begge dele et af mange nye sikkerhedstiltag efter terrorangrebene i USA den 11. september 2001.

Toldkontrollen ved ankomst til USA
Efter immigrationen skal du ned og hente din bagage ved bagagebåndet, og til sidst skal du forbi de amerikanske toldmyndigheder og aflevere den blå toldseddel, du udfyldte ombord på flyet. I forhold til toldkontrollen, så lad være med at tage kød eller frugt eller grønt med ind i USA. Har du frugt med ombord på flyet til din rejse, så søg for at spis det ombord på flyet, da selv en banan eller et æble kan give problemer ved toldkontrollen. Efter toldtjekket er du ankommet til USA og kan nu fokusere på at finde vej ud af terminalen og hente din udlejningsbil eller finde offentlig transport.

Regler for håndbagage på flyet
Planerne om terrorangreb med flydende sprængstof mod passagerfly på vej fra England til USA i sensommeren 2006, har ført til enslydende regler i Europa og USA omkring håndbagage. De nye regler, der trådte i kraft 6. november 2006, betyder at du nu kun må medbringe en begrænset mængde væske i din håndbagage. Væske i denne sammenhæng omfatter læskedrikke, vand, spray, gelé, parfume, tandpasta og lignende.

Væsken skal opbevares i små beholdere, der hver især maksimum må indeholde op til 100 ml. svarende til 1 dl. Men du må gerne tage flere forskellige beholdere med, fx mindre flasker, dåser, tuber og lignende. Disse beholdere skal dog alle kunne være en gennemsigtig en liters plasticpose, som skal være lukket – og være genlukkelig. Mange butikker forhandler efterhånden disse check in bags. Har du ikke en gennemsigtig plasticpose med hjemmefra, kan personalet i lufthavnen udlevere en til dig ved check in. Medbringer du mere væske end tilladt, bliver den konfiskeret i sikkerhedskontrollen. Er du i tvivl om omfanget, så pak væsken ned i din kuffert, og tjek den ind som almindelig bagage.

Ud over de nye begrænsninger på væske er det også tilladt at tage medicin til personligt brug og babymad med ombord i kabinen, og disse produkter skal ikke nødvendigvis kunne være i den gennemsigtige plasticpose. Sikkerhedspersonalet kan dog kræve dokumentation for, hvad de medbragte produkter egentlig indeholder. Kan du overhovedet undgå det, så læg dine tuber og væsker i kufferten, så du ikke risikerer at få dem konfiskeret. Det er der desværre mange eksempler på.

Forbudte effekter i håndbagagen
Ud over de nye regler omkring væsker, er der også en række mere generelle regler for, hvad du må have med i din håndbagage. Ud over en række helt åbenlyse farlige effekter som våben og knive er tændstikker og mindre lommeknive også forbudt i kabinen på fly til USA. Til gengæld er cigaretlightere med lightergas blevet strøget fra den forbudte liste. Det betyder dog ikke, at du må ryge ombord. Men har du en lighter på dig, inden du går ombord på et fly til eller fra USA, bliver den ikke længere konfiskeret. Inden reglerne om lightere blev lempet i august 2007, konfiskerede de amerikanske lufthavnsmyndigheder op mod 22.000 cigaretlightere om dagen i USA’s lufthavne.

Tidligere var også neglefile og mindre sakse på den forbudte liste, men de må nu godt igen tages med i din håndbagage. Men undgå lommeknive – også de helt små. Trafikstyrelsen har på deres hjemmeside en opdateret liste over de forbudte ting, som ikke må tages med i håndbagagen – og på rejsen i det hele taget. Se mere på www.trafikstyrelsen.dk

Taxfree indkøb ved ud- og hjemrejse
Varer købt i taxfree-området efter check in er IKKE omfattet af de nye væskeregler, og det samme gælder drikkevarer købt i afgangshallen efter sikkerhedstjekket. Sådanne indkøb kan altså godt medbringes på flyet som håndbagage. Men det er en god ide at lægge disse indkøb ned i din kuffert, når du mellemlander i USA, inden du eventuelt flyver videre til din endelige destination i USA.

På hjemturen er det blevet betydeligt nemmere at få taxfree flasker med hele vejen til Danmark. EU og USA er nemlig blevet enige om, at taxfree flasker købt i amerikanske lufthavne nu kan tages med i kabinen som håndbagage hele vejen hjem – også selvom du mellemlander i en europæisk lufthavn på vejen hjem fra USA. Hidtil er taxfree flasker købt i ameirkanske lufthavne blevet konfiskeret ved mellemlandinger i europæiske lufthavne p.g.a. reglerne om væskeforbud i kabinen. Men nu er EU og USA nået til enighed om at lade folk at tage deres flasker med hele vejen hjem.

Du kan læse mere om de indviklede regler for forskellige typer af håndbagage på hjemmesiden www.flypassager.dk Du kan også finde information på Københavns Lufthavns hjemmeside www.cph.dk

Dobbelttjek af din bagage før check in
Når du står i afgangshallen i Københavns Lufthavn, skal du ikke blive overrasket, hvis du allerede inden du kommer hen til check in-skranken får dit pas tjekket og bliver udspurgt om, hvorvidt du selv har pakket din kuffert, og om du har modtaget noget fra andre, som du skulle tage med ombord på flyet. Det er et led i sikkerhedsprocedurerne, som især de amerikanske flyselskaber – i Danmark Delta Airlines – praktiserer efter krav fra de amerikanske myndigheder.

Samme seance gentager sig ofte ude ved gaten, hvor du igen bliver udspurgt – og hvor din håndbagage i nogle tilfælde bliver gennemlyst endnu engang. Nogle tilfældigt udvalgte passagerer kan opleve at skulle gennem en grundigere sikkerhedstjek. Det er en del af amerikanernes generelle sikkerhedsberedskab. Amerikanerne tager ingen chancer.

Pas på med brug af kuffertlåse
Vær opmærksom på, at det ikke er nogen god ide at låse dine kufferter, inden du tjekker dem ind som bagage på flyet. Det gælder især, når du rejser til eller fra USA. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke dine kufferter, flår de dem op, uden at spørge om lov først. Dermed risikerer du at stå med en ødelagt kuffert pakket ind tape og plastic, når du får den udleveret ved ankomsten til USA, hvilket ikke er den bedste start på ferien.

Der findes dog nogle specielle kuffertlåse, som bærer mærket “Travel Sentry”. Disse låse er specielt certificeret og godkendt af de amerikanske indrejsemyndigheder. Kuffertlåse som er “Travel Sentry Appoved”/ TSA-godkendte, kan åbnes af personalet i de amerikanske lufthavne uden at ødelægge hverken lås eller kuffert, da sikkerhedspersonalet har en særlig universalnøgle, der kan kan åbne TSA-låsene. Hvis personalet i lufthavnen tjekker din indtjekkede bagage, efterlader de en lille gul seddel i kufferten, der fortæller dig, at din kuffert er blevet åbnet og inspiceret.

Låsene med “Travel sentry”-certifikatet forhandles bl.a. i Københavns Lufthavn. Den danske onlineshop CarrieAlong.dk der forhandler kufferter, tasker, m.v. sælger også kufferter med indbyggede Travel Sentry låse www.carriealong.dk

ESTA – Elektronisk forhåndsgodkendelse
Siden 12. januar 2009 har danske statsborgere med dansk pas skulle udfylde en elektronisk formular før rejsen til USA. Ud fra oplysningerne kan de amerikanske myndigheder tjekke, om du opfylder betingelserne for indrejse til USA. Efter at have udfyldt den elektroniske online-formular, får du svar på, om du er forhåndsgodkendt til indrejse i USA, hvilket langt de fleste danskere er.

Men selvom du får en forhåndsgodkendelse, skal du stadig gennem selve indrejseprodceren ved ankomsten til USA, herunder paskontrol, toldkontrol m.v., da det formelt først er ved selve immigrationskontrollen efter ankomst til USA, du får lov til at rejse ind i USA. Forhåndsgodkendelsen giver dig således i praksis kun “tilladelse” til at stige ombord på flyet og flyve til USA.

De oplysninger, du skal oplyse på den elektroniske formular, svarer til de oplysninger, som du tidligere skrev ned på et grønt indrejsedokument, du udfyldte ombord på flyet til USA. Forhåndsgodkendelsen fungerer derfor som et slags filter for, at folk som af den ene eller anden grund ikke kan rejse til USA uden et visa, ikke når at flyve hele vejen til USA, for så blot at blive sendt retur igen med det første fly.

Læs mere om ESTA-formularen i min artikel Pasregler, ESTA og visumregler ved indrejse til USA

Gebyr på 14 dollars på ESTA-formularen
Tidligere var det gratis at udfylde den elektroniske ESTA-formular – en forkortelse for Electronic System for Travel Authorization. Men pr. 8. september 2010 indførte amerikanerne et gebyr på 14 dollars pr. person for en ESTA-godkendelse. Det nye gebyr skal bruges til at markedsføre USA som rejseland for internationale turister.

Men har du ved en tidligere lejlighed udfyldt – og fået – en ESTA-godkendelse, kan du genbruge denne godkendelse og dermed spare de 14 dollars. Det kræver dog, at du opdaterer den “gamle” ESTA-godkendelse med nye rejsedatoer og overnatnings adresse. For at finde den gamle ESTA-godkendelse, skal du bl.a. bruge dit pasnummer. Læs mere om ESTA-formularen, brug af ESTA-godkendelse til flere USA-rejser m.v. i min artikel om Pasregler, ESTA og visumregler ved indrejse til USA

Den officielle amerikanske ESTA side har adressen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, og det er her du finder og udfylder den officielle ESTA-formular på dansk. Der findes også en række “pirat-sider”, der tilbyder dig at udfylde din ESTA-formular, men her er gebyret betydeligt højere, så du skal benytte den officielle overfor.

Indrejsedokumenter ombord på flyet
Danske statsborgere, der ikke har visa til USA, men som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver ret til op til 90 dages ophold i USA med et gyldigt dansk pas, skal nu ikke længere udfylde et grønt indrejsedokument i flyet på vej til USA. Oplysningerne på dette dokument bliver nemlig allerede oplyst, når du udfylder den ovennævnte ESTA-formular. Derfor er kravet om at udfylde den grønne indrejseformular nu bortfaldet.

Ovenstående er dog en sandhed med modifikationer: I sjældne tilfælde vil flyrejsende til USA stadig opleve, at skulle udfylde den grønne indrejseformular ombord på flyet. Det kan skyldes flere ting, fx et forøget sikkerhedsniveau i USA, hvor man så vælger at “genindføre” brugen af den grønne papirformular i en kort periode. Under alle omstændigheder skal du stadig udfylde et blåt tolddokument med oplysninger om opholdsadresse i USA samt hvilke værdier og varer du har med dig til USA. Dette blå dokument afleveres til de amerikanske toldere i lufthavnen, når du er kommet igennem immigrations- og paskontrollen og har afhentet din bagage ved bagagebåndet.

Personer der har fået udstedt visa til USA – fx studerende, journalister eller turister med turistvisa til USA med ret til ophold i op til seks måneder – skal udfylde en hvid papirformular med nogle personlige oplysninger – inklusiv info om opholdsadresse i USA. Dette gælder dog kun personer med visum til USA. Som opholdsadresse opgiver man typisk den adresse, man opholder sig den første nat i USA.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. februar 2014.

Læs også:
Pasregler, ESTA og visumregler til USA
Flybilletter til USA og Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Comments

 1. Christina Volgmann says

  Jeg skal til USA om få dage og alt er som det skal være. Men vi er nogle stykker, der kom til at snakke om, om det er et must at have en returbillet ved indrejse til USA? Eller om man i princippet kan rejse ind i landet og så købe en returbillet, mens man er derovre – så længe det er inden for de 3 måneder (ESTA).

  • says

   Jeg kan ikke lige her og nu huske, om det er et krav, at man skal have en returbillet, når man rejser ind i USA på en ESTA-godkendelse. Det mener jeg faktisk, det er. Men uanset om svaret er ja eller nej, så vil det gøre tingene langt nemmere, at man har en returbillet, hvis der skulle opstå spørgsmål om ens formål med ens ophold i USA ved indrejsekontrollen. Jeg plejer at have en tommelfingerregel som siger, at jo længere ens planlagte ophold er i USA, desto flere spørgsmål udsætter man sig selv for i indrejsekontrollen. Skal man kun være der i 14 dage og har en returbillet, er der ikke grund til at stille specielt mange spørgsmål. Men har man planlagt at være der i fx 89 dage, må man nok forvente, at der bliver spurgt lidt mere grundigt ind til ens planer for opholdet. Husk i den forbindelse, at det er indrejseofficeren, som har det sidste ord i forbindelse med indrejsen i USA. En ESTA godkendelse er kun en forhåndsgodkendelse til indrejse i USA – så man slipper for at søge visum. Men indrejseofficeren i paskontrollen kan altså godt afvise folk i paskontrollen – eller udtage dem til en uddybende samtale – hvis han eller hun synes, at folk forklaring på, hvad de skal foretage sig i USA under deres ophold i USA, ikke lyder logisk. Det korte af det lange er: Jeg vil anbefale, at man har en returbillet – eller en billet videre til et andet land – når man rejser ind i USA. Også selvom mange flyselskaber sælger enkeltbilletter til USA. Men de kan dybest set være ligelade med, om I kommer ind i landet, når først I har betalt flybilletten. God tur til USA.

 2. Mette Eriksen says

  Tak for en rigtig god hjemmeside. Hvor lang tid skal man sætte af til diverse procedurer i forbindelse med indrejse? Vi kommer til at skulle flyve videre med indenrigsfly i USA, så jeg vil jo gerne sikre mig, at vi ikke står i kø i immigrations kontrollen, når næste fly letter :o)

  • says

   Svaret afhænger lidt af, hvilken lufthavn I mellemlander i, og hvor travlt der er i lufthavnen: Det vil sige, at svaret også afhænger af tidspunktet på dagen, og om I rejser i højsæsonen eller travle ferieperioder eller fx omkring amerikanske helligdage. Men som udgangspunkt plejer jeg at anbefale cirka to timers transfertid til at komme gennem immigrationen og toldkontrol og eventuelt skifte til en anden lufthavns terminal i samme lufthavn, afhængig af jeres videre flyforbindelse. Den slags tager alt sammen tid, så to timer plejer at være optimalt. Bemærk at ikke alle søgemaskiner som fx Momondo tager højde for dens slags formaliteter ved flyskift i USA, så derfor kan man sagtens få tilbudt en flybillet med et flyskifte undervejs, hvor der ikke er ret meget tid til at skifte fly.

 3. Tina Have says

  Tak for en god hjemmeside. Jeg synes dog ikke, jeg kan finde svar på medicinregler. Jeg får dagligt flere morfin præparater og dem skal jeg naturligvis have med. Men jeg har hørt, at jeg skal have et medicin pas. Hvor får jeg det? Jeg skal have lov at tage det med i håndbagagen. På normale charterferier til fx Spanien har jeg det bare med. Men tror ikke, det er så simpelt i USA :-)

  • says

   Lige medicin delen kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Det er et område, som jeg ikke har noget kendskab til. Det omtalte medicinpas er mig bekendt kun “gyldigt” inden for EU, og jeg ved ærligt talt ikke, hvem der udsteder det. Men derfor kan du naturligvis sagtens få et udstedt alligevel – med afsæt i logikken: Hellere have et EU-medicinpas med til USA end slet ikke noget. Hvem der udsteder dette pas, må du lige spørge din egen læge om.

  • Freddie Salquist says

   Hej Tina, et medicinpas fås på apoteket og det er gratis. Men jeg tror kun, det er gyldigt inden for EU.
   Men det skader vel ikke at have et med til US. Vh Freddie

  • Elisabeth Strobel says

   Min mand bruger også morfin-præperat, og vi har lige været i USA. Du skal ikke have et pillepas med. Medicinen skal bare være i original emballage, så de kan se, at det er udskrevet til dig. Så er der ingen problemer. Vi havde det med i håndbagagen, da man jo aldrig ved om kufferten kommer med. :) Du kan læse mere på den amerikanske ambassades hjemmeside: http://denmark.usembassy.gov/us-customs-medicine-firearms.html

 4. Bo N. says

  Vi skal flyve med Air Canada via Toronto til Denver. Jeg kan læse, at der er amerikansk paskontrol i Toronto. Skal man så også selv hente sin bagage i Toronto og aflevere den igen? Mvh. Bo

  • says

   Jeg bliver dig svar skyldig. Jeg ved ikke, hvordan de rent praktisk tjekker bagagen i Toronto – ud over at man skal gennem immigration plus toldkontrol i Toronto også – da man jo netop ikke bliver toldtjekket ved ankomsten til sin amerikanske destination, da flyvningen fra Toronto til USA jo er en “indenrigsflyvning” – når man er gået gennem immigrationen i Toronto. Så mit umiddelbare svar er: Ja, I skal også hilse på jeres bagage i Toronto. Men hvordan det rent praktisk foregår, ved jeg ikke.

  • Finn Petersen says

   Ja, du skal lave både immigration og customs i Toronto. Men de er gode til at plukke de folk frem, som skal nå et fly.

  • says

   Jeg blev også nysgerrig, da jeg tjekkede linket, og det er sikkert en fin app, hvor man scanner sine pasoplysninger ind. Problemet er bare, at app’en kun kan benyttes af amerikanske og canadiske statsborgere ved ankomst til USA på oversøiske flyvninger. Jeg ville også have undret mig, hvis amerikanerne ville lade internationale ankommende fra “hele verden” benytte en app til pastjek. Så desværre: Den kan kun benyttes af amerikanere eller canadiere.

 5. Anna Thomsen says

  Tak for en god og informativ hjemmeside :) Jeg planlægger en tur til San Fransisco til sommer, og jeg har lidt nerver over alle de formaliteter, der følger med. Det er nok ikke noget problem, at få en ESTA-godkendelse, men at komme videre ind i USA er jeg mere bekymret for. Jeg havde arbejde sidste år som gymnasielærer, og vil kunne angive det som “tidligere arbejdsgiver” – men lige nu er jeg så uden arbejde. Jeg rejser imidlertid sammen med min mand, der har stilling ved samme arbejdsplads, hvor jeg havde arbejde. Jeg er bare bekymret for min stilling som arbejdsløs. Jeg har hørt, at det kan give problemer! Jeg overvejer at tage kopi af vielsesattest med (jeg har ikke taget min mands efternavn, hvilket måske kan virke sært for en amerikaner). Så jeg har lidt paranoia. Vil de kunne kræve at tjekke min økonomi osv.? Eller er der ikke grund til bekymring, da vi rejser som par? Mvh. Anna

  • says

   Jeg ville slet ikke bekymre mig. I forhold til din arbejds adresse, så skriver du naturligvis din tidligere arbejdsgiver på, hvor din mand stadig er ansat. Det er den korrekte adresse at oplyse. Jeg har aldrig hørt, at det skulle give nogen problemer at rejse ind i USA som arbejdsløs – slet ikke for jer som ægtepar, der rejser derover sammen. Det med vielses attesten behøver du i mine øjne heller ikke tænke på – blot dit navn i passet og på din ESTA godkendelse er det samme. Det har ingen betydning, at I ikke har samme efternavn. Og du behøver heller ikke have nogen bekymringer i forhold til det med økonomien. Så læn dig tilbage og tage det helt roligt – og glæd dig så i øvrigt til jeres tur til USA. Du har intet at frygte 😉

 6. Signe S. says

  Jeg var i USA tilbage i 2010 og mistede under opholdet den slippen til den grønne indrejseformular, som man skulle returnere, når man rejste hjem igen. Manden i lufthavnen sagde, at det betød, at jeg godt kunne få problemer med at komme ind i USA igen. Nu står jeg så og skal afsted til maj og vil bare spørge, om jeg skal være nervøs, og hvad gør jeg i så fald? På forhånd tak!

  • says

   Det kan manden fra lufthavnen godt have ret i, for når du ikke har fået afleveret den grønne “slip” fra indrejseformularen, som man brugte dengang, kan du i princippet stå i systemet som om, at du slet ikke har forladt USA, og du i princippet opholder dig ulovligt i landet – selvom du forlængst er rejst hjem. Derfor var det dengang vigtigt, at man fik afleveret den grønne slip, så man undgik det problem. Måden at finde ud af, om du har et problem, er ret enkel: Du udfylder en ESTA formular, og ser om du bliver godkendt til indrejse i USA. Gør du ikke det, så kender du forklaringen, for så står du højst sandsynlig registreret som om, at du opholder dig – eller har opholdt dig – for længe i USA og dermed har overtrådt 90 dages reglen – selvom det ikke er tilfældet. Og så skal du søge visum. Heldigvis var systemet allerede i 2010 så “intelligent”, at når man steg ombord på flyet i lufthavnen og ens pas blev scannet ved afrejse, blev man registreret som værende udrejst af USA. Og det tror jeg også er tilfældet med dig. Men start med at lave en ESTA ansøgning og se om du bliver godkendt. Hvis du ikke har fået nyt pas i mellemtiden, og du bliver godkendt, er der ingen problemer. Har du fået nyt pas i mellemtiden, og du bliver godkendt, så er du også så godt som sikker på at blive lukket ind. Bliver du afvist, så skriv igen – så tager vi den derfra. Men så skal du igennem en længere proces med visum og måske bevis for, at du faktisk rejste ud i 2010, o.s.v. Men det kan være lidt tungt, så lad os satse på, at du nok er blevet korrekt registret som udrejst af USA tilbage i 2010.

   • Signe says

    Jeg har lige fået godkendt min ESTA ansøgning, så nu er jeg rolig igen. Mange tak for hjælpen! :)

 7. Rebekka Buhl says

  Tak for en god hjemmeside med masser af gode svar! :-) Vi skal til USA til juni og har stadig et år tilbage på vores ESTA. Vi har hørt forskellige meninger om fornyelse/ opdatering af ESTA. Skal vi ind og have opdateret ESTA’en, inden vi rejser igen? Eller kan vi frit rejse inden for de to år?

  • says

   I bør lige gå ind og opdatere nogle få af oplysningerne – herunder den adresse, som I opholder jer på, den første nat i USA. Oplysninger om flynummer kan ikke længere opdateres, så I skal ikke gå i panik over, at I ikke kan rette disse informationer. Desuden har ESTA formularen fået tilføjet nogle få nye felter, bl.a. information om arbejdsplads/ arbejdsgiver i Danmark, navne på forældre og en kontaktperson i Danmark. Disse informationer er man ikke forpligtet til at udfylde på allerede eksisterende og gyldige ESTA godkendelser – men man kan gøre det, hvis man vil. Men helt grundlæggende, så kan I i princippet tage til USA på jeres nuværende gyldige ESTA godkendelse – uden at opdatere den.

 8. Mette J. says

  Tak for en fantastisk hjemmeside som har givet meget inspiration til vores forestående rundrejse på vestkysten. Vi var i New York i september 2013, og kan derfor komme til USA på den samme ESTA, som vi havde sidst. Jeg skal i den forbindelse høre, om man ved ankomst til USA kan undgå nogle af alle kontrollerne, såsom fingeraftryk og billede? Da vi var i New York kunne vi se, at der var to opdelinger. Og det lød på andre medrejsende som om, at det kunne man benytte, hvis man havde været igennem hele sikkerheds systemet. På forhånd tak for hjælpen.

  • says

   Med en gyldig ESTA godkendelse i “bagagen”, som tidligere har været benyttet til indrejse til USA, kan I benytte de nye selvbetjenings automater, der er blevet opstillet i mange amerikanske lufthavne. Her kan man så betjene sig selv, og selv tage bl.a. foto og fingeraftryk. Dermed kan man nedbringe ventetiden ved ankomst til USA en hel del, da man ikke skal stå i den lange immigrationskø, som hovedparten af internationale ankommende til USA skal igennem. Så det er det, der er tale om. Men du slipper ikke for foto og fingeraftryk – du skal bare selv tage foto og scanne fingre. Og så kan du gå videre til en immigrations officer, som lige dobbelt tjekker, at alt er, som det skal være. Jeg tror, der er den løsning, som de medrejsende talte om.

 9. Alice Løfmark says

  Vi, min mand og jeg skal 3 uger til Orlando i sommerferien 2015. Vi skal have vores barnebarn med på 10 år uden hans forældre. Hvilke dokumentation skal vi medbringe? Mvh. Alice

  • says

   I skal have begge hans forældre til at udfærdige et brev, hvor de giver jer fuldmagt til at tage deres søn – og jeres barnebarn – med på ferie i USA. De skal altså lave et brev/ fuldmagt, hvor de sætter deres underskrift på brevet. Det må umiddelbart være nok. Hvis I tilfældigvis har samme efternavn, gør det blot processen endnu nemmere. Men et brev fra barnebarnets forældre med hver deres underskrift, burde klar den sag. Da jeres barnebarn er 10 år, er problemet også mindre. Det er typisk når der er tale om helt små børn, at problemet er størst. Måske kan knægten endda lidt engelsk, og så kan han selv bidrage til at fortælle, at han skal på ferie med bedstefar og bedstemor – hvis han bliver spurgt 😉 Rigtig god tur!

 10. Maiken Nielsen says

  Jeg rejser med min familie til Florida fra Billund den 19. februar. Vi skal skifte lufthavn i London (fra City til Heathrow). Af billetten fremgår det, at vi selv er ansvarlige for at komme fra den ene lufthavn til den anden, og selv afholde afgiften til denne transport. Jeg synes dog ikke at kunne læse mig til nogen steder, om det er muligt at tjekke baggagen ind hele vejen – eller om vi også skal have den med i hånden mellem de to lufthavne. Du lyder jo som en aldeles berejst mand :-), så mon du kan anbefale den bedste måde at komme mellem de to lufthavne? Vi rejser 6 personer i alderen 5 til 70 år, så det skal helst ikke være alt for besværligt. Ser frem til at høre fra dig og på forhånd mange tak for hjælpen :-) Mvh. Maiken

  • says

   Det er en temmelig usædvanlig kombination af flybilletter, I har fået der, og med udrejse fra Billund kan jeg næsten regne ud, at det må være British Airways I flyver med. Det er der ikke noget i vejen med. Men det er lidt uheldigt, at I skal via London City og så ud i Heathrow, for det er temmelig bøvlet – ikke mindst, når I er seks personer, og der både er børn og lidt ældre personer med i selskabet. Så jeg vil faktisk anbefale jer, at I ændrer billetten, og finder en anden flyforbindelse, hvor I ikke skal skifte lufthavn undervejs. Hellere tage en ekstra mellemlanding undervejs – i den samme lufthavn – og nå jeres fly til USA. Uden at kende jeres tidsplan, så risikerer I, at I mister jeres videre fly ud af London Heathrow, fordi I skal skifte lufthavn i London, samtidig med, at I skal have al jeres bagage med fra London City til Heathrow – som skal afleveres igen i Heathrow, inden I kan gå gennem en ny sikkerheds screening. Det er en temmelig tidskrævende affære, og I skal have mindst fire timer i London – gerne mere – for at have tid nok til jeres lufthavns- og flyskifte. Jeg har i øvrigt ingen personlige erfaringer med London City Airport, og det er første gang, at jeg hører om en transfer mellem London City og Heathrow – på en rejse til USA. Men jeg er næsten stensikker på, at I selv skal sørge for at få bagagen transporteret fra London City til Heathrow – da disse to lufthavnen jo ligger relativt langt fra hinanden. Nu fandt jeg lige en tråd på nettet om samme emne, og her bliver jeg bekræftet i, at det ikke er nogen helt nem sag at komme fra London City til Heathrow, da der ikke kører nogen shuttelbusser mellem de to lufthavne. Så I skal nok med taxa, og jeg har ingen anelse om, hvor lang tid det taget. Men tag et kig på nedenstående tråd om emnet på TripAdvisor, hvor det også bekræftes, at det er lidt bøvlet af skifte mellem lige præcis London City og Heathrow. Så har I på nogen måde mulighed for det, så find en anden flyforbindelse direkte til London Heathrow, så I slipper for bøvlet med skift af lufthavne med al jeres bagage – ikke mindst når der også er børn og ældre med på turen. Det andet vil give jer en voldsom hektisk start på jeres ferie – http://bit.ly/1vVkc73

  • Jesper says

   Jeg har godt set den tur og de flybilletter, da jeg kiggede på billetter til Florida. Men det er ikke bøvlet værd – det er en lang tur i forvejen. Jeg ville foretrække Lufthansa over Frankfurt til Orlando eller Air France over Paris til Miami. Bare som et eks. Har prøvet begge ruter, og det kører uden problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *