Indrejse i USA: Ankomst til USA, immigration, paskontrol, told

Det er blevet en videnskab at flyve til USA – især fordi der jævnligt kommer nye sikkerheds-regler og regler for, hvad du må have med i håndbagagen. Her giver jeg dig et overblik over, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du rejser til USA. Du får også nogle rejsetips til den praktiske ankomst i USA i forbindelse med immigration, paskontrol og toldkontrol.

Den praktiske ankomst til USA
Det er altid i den første lufthavn på nordamerikansk grund, at du skal gennem paskontrol, immigration og toldkontrol. Flyver du via Toronto, foregår den amerikanske immigration allerede her – selvom du altså “kun” er kommet til Canada. Amerikanerne har nemlig i Toronto en fremskudt grænsepost, og derfor er det allerede i Toronto, du kommer gennem den amerikanske immigration og toldkontrol. Til gengæld flyver du så som “indenrigspassager” fra Toronto til din destination i USA, og kan så nærmest gå direkte ud i ankomsthallen, når du lander i USA.

De amerikanske told- og immigrationsmyndigheder er notorisk grundige, når turister ankommer til USA. Hav tålmodighed og tag seancen med godt humør – det letter ekspeditionen. Normalt giver indrejsen i USA ikke anledning til problemer, blot du overholder en række enkle regler.

Undgå vittigheder i immigrationskontrollen
Når du ankommer til USA, så lad først og fremmest være med at blive irriteret over ventetiden. Og når det bliver din tur, så lad være med at konfrontere personen i ekspeditionen med din irritation. Og du skal naturligvis slet ikke komme med vittigheder i retning af “Jeg har en bombe i rygsækken” eller noget i den retning. Så bliver du anholdt lige på stedet, hvilket i øvrigt også gælder i det fleste andre lufthavne.

Personalet i immigrationskontrollen har ry for ikke at have særlig lang lunte, ligesom mange af de ansatte heller ikke har en speciel stor humoristisk sans. Så hold igen med kritik og hold lav profil, mens dit pas og dine indrejsepapirer tjekkes. Kontrollen ved immigrationen omfatter bl.a., at officeren i skranken tjekker dit pas, at de oplysninger, du har opgivet i forbindelse med din ESTA-ansøgning er korrekte. Typisk vil du blive spurgt om, hvad du skal i USA. Så fortæller du, at du fx skal på ferie i tre uger, på forretningsrejse eller hvad dit ærinde nu måtte være. Desuden vil opleve, at dine fingerspidser på begge hænder skal scannes af en lille scanner ved skranken. Desuden tager man et lille foto af dig. Begge dele et af mange nye sikkerhedstiltag efter terrorangrebene i USA den 11. september 2001.

Toldkontrollen ved ankomst til USA
Efter immigrationen skal du ned og hente din bagage ved bagagebåndet, og til sidst skal du forbi de amerikanske toldmyndigheder og aflevere den blå toldseddel, du udfyldte ombord på flyet. I forhold til toldkontrollen, så lad være med at tage kød eller frugt eller grønt med ind i USA. Har du frugt med ombord på flyet til din rejse, så søg for at spis det ombord på flyet, da selv en banan eller et æble kan give problemer ved toldkontrollen. Efter toldtjekket er du ankommet til USA og kan nu fokusere på at finde vej ud af terminalen og hente din udlejningsbil eller finde offentlig transport.

Regler for håndbagage på flyet
Planerne om terrorangreb med flydende sprængstof mod passagerfly på vej fra England til USA i sensommeren 2006, har ført til enslydende regler i Europa og USA omkring håndbagage. De nye regler, der trådte i kraft 6. november 2006, betyder at du nu kun må medbringe en begrænset mængde væske i din håndbagage. Væske i denne sammenhæng omfatter læskedrikke, vand, spray, gelé, parfume, tandpasta og lignende.

Væsken skal opbevares i små beholdere, der hver især maksimum må indeholde op til 100 ml. svarende til 1 dl. Men du må gerne tage flere forskellige beholdere med, fx mindre flasker, dåser, tuber og lignende. Disse beholdere skal dog alle kunne være en gennemsigtig en liters plasticpose, som skal være lukket – og være genlukkelig. Mange butikker forhandler efterhånden disse check in bags. Har du ikke en gennemsigtig plasticpose med hjemmefra, kan personalet i lufthavnen udlevere en til dig ved check in. Medbringer du mere væske end tilladt, bliver den konfiskeret i sikkerhedskontrollen. Er du i tvivl om omfanget, så pak væsken ned i din kuffert, og tjek den ind som almindelig bagage.

Ud over de nye begrænsninger på væske er det også tilladt at tage medicin til personligt brug og babymad med ombord i kabinen, og disse produkter skal ikke nødvendigvis kunne være i den gennemsigtige plasticpose. Sikkerhedspersonalet kan dog kræve dokumentation for, hvad de medbragte produkter egentlig indeholder. Kan du overhovedet undgå det, så læg dine tuber og væsker i kufferten, så du ikke risikerer at få dem konfiskeret. Det er der desværre mange eksempler på.

Forbudte effekter i håndbagagen
Ud over de nye regler omkring væsker, er der også en række mere generelle regler for, hvad du må have med i din håndbagage. Ud over en række helt åbenlyse farlige effekter som våben og knive er tændstikker og mindre lommeknive også forbudt i kabinen på fly til USA. Til gengæld er cigaretlightere med lightergas blevet strøget fra den forbudte liste. Det betyder dog ikke, at du må ryge ombord. Men har du en lighter på dig, inden du går ombord på et fly til eller fra USA, bliver den ikke længere konfiskeret. Inden reglerne om lightere blev lempet i august 2007, konfiskerede de amerikanske lufthavnsmyndigheder op mod 22.000 cigaretlightere om dagen i USA’s lufthavne.

Tidligere var også neglefile og mindre sakse på den forbudte liste, men de må nu godt igen tages med i din håndbagage. Men undgå lommeknive – også de helt små. Trafikstyrelsen har på deres hjemmeside en opdateret liste over de forbudte ting, som ikke må tages med i håndbagagen – og på rejsen i det hele taget. Se mere på www.trafikstyrelsen.dk

Taxfree indkøb ved ud- og hjemrejse
Varer købt i taxfree-området efter check in er IKKE omfattet af de nye væskeregler, og det samme gælder drikkevarer købt i afgangshallen efter sikkerhedstjekket. Sådanne indkøb kan altså godt medbringes på flyet som håndbagage. Men det er en god ide at lægge disse indkøb ned i din kuffert, når du mellemlander i USA, inden du eventuelt flyver videre til din endelige destination i USA.

På hjemturen er det blevet betydeligt nemmere at få taxfree flasker med hele vejen til Danmark. EU og USA er nemlig blevet enige om, at taxfree flasker købt i amerikanske lufthavne nu kan tages med i kabinen som håndbagage hele vejen hjem – også selvom du mellemlander i en europæisk lufthavn på vejen hjem fra USA. Hidtil er taxfree flasker købt i ameirkanske lufthavne blevet konfiskeret ved mellemlandinger i europæiske lufthavne p.g.a. reglerne om væskeforbud i kabinen. Men nu er EU og USA nået til enighed om at lade folk at tage deres flasker med hele vejen hjem.

Du kan læse mere om de indviklede regler for forskellige typer af håndbagage på hjemmesiden www.flypassager.dk Du kan også finde information på Københavns Lufthavns hjemmeside www.cph.dk

Dobbelttjek af din bagage før check in
Når du står i afgangshallen i Københavns Lufthavn, skal du ikke blive overrasket, hvis du allerede inden du kommer hen til check in-skranken får dit pas tjekket og bliver udspurgt om, hvorvidt du selv har pakket din kuffert, og om du har modtaget noget fra andre, som du skulle tage med ombord på flyet. Det er et led i sikkerhedsprocedurerne, som især de amerikanske flyselskaber – i Danmark Delta Airlines – praktiserer efter krav fra de amerikanske myndigheder.

Samme seance gentager sig ofte ude ved gaten, hvor du igen bliver udspurgt – og hvor din håndbagage i nogle tilfælde bliver gennemlyst endnu engang. Nogle tilfældigt udvalgte passagerer kan opleve at skulle gennem en grundigere sikkerhedstjek. Det er en del af amerikanernes generelle sikkerhedsberedskab. Amerikanerne tager ingen chancer.

Pas på med brug af kuffertlåse
Vær opmærksom på, at det ikke er nogen god ide at låse dine kufferter, inden du tjekker dem ind som bagage på flyet. Det gælder især, når du rejser til eller fra USA. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke dine kufferter, flår de dem op, uden at spørge om lov først. Dermed risikerer du at stå med en ødelagt kuffert pakket ind tape og plastic, når du får den udleveret ved ankomsten til USA, hvilket ikke er den bedste start på ferien.

Der findes dog nogle specielle kuffertlåse, som bærer mærket “Travel Sentry”. Disse låse er specielt certificeret og godkendt af de amerikanske indrejsemyndigheder. Kuffertlåse som er “Travel Sentry Appoved”/ TSA-godkendte, kan åbnes af personalet i de amerikanske lufthavne uden at ødelægge hverken lås eller kuffert, da sikkerhedspersonalet har en særlig universalnøgle, der kan kan åbne TSA-låsene. Hvis personalet i lufthavnen tjekker din indtjekkede bagage, efterlader de en lille gul seddel i kufferten, der fortæller dig, at din kuffert er blevet åbnet og inspiceret.

Låsene med “Travel sentry”-certifikatet forhandles bl.a. i Københavns Lufthavn. Den danske onlineshop CarrieAlong.dk der forhandler kufferter, tasker, m.v. sælger også kufferter med indbyggede Travel Sentry låse www.carriealong.dk

ESTA – Elektronisk forhåndsgodkendelse
Siden 12. januar 2009 har danske statsborgere med dansk pas skulle udfylde en elektronisk formular før rejsen til USA. Ud fra oplysningerne kan de amerikanske myndigheder tjekke, om du opfylder betingelserne for indrejse til USA. Efter at have udfyldt den elektroniske online-formular, får du svar på, om du er forhåndsgodkendt til indrejse i USA, hvilket langt de fleste danskere er.

Men selvom du får en forhåndsgodkendelse, skal du stadig gennem selve indrejseprodceren ved ankomsten til USA, herunder paskontrol, toldkontrol m.v., da det formelt først er ved selve immigrationskontrollen efter ankomst til USA, du får lov til at rejse ind i USA. Forhåndsgodkendelsen giver dig således i praksis kun “tilladelse” til at stige ombord på flyet og flyve til USA.

De oplysninger, du skal oplyse på den elektroniske formular, svarer til de oplysninger, som du tidligere skrev ned på et grønt indrejsedokument, du udfyldte ombord på flyet til USA. Forhåndsgodkendelsen fungerer derfor som et slags filter for, at folk som af den ene eller anden grund ikke kan rejse til USA uden et visa, ikke når at flyve hele vejen til USA, for så blot at blive sendt retur igen med det første fly.

Læs mere om ESTA-formularen i min artikel Pasregler, ESTA og visumregler ved indrejse til USA

Gebyr på 14 dollars på ESTA-formularen
Tidligere var det gratis at udfylde den elektroniske ESTA-formular – en forkortelse for Electronic System for Travel Authorization. Men pr. 8. september 2010 indførte amerikanerne et gebyr på 14 dollars pr. person for en ESTA-godkendelse. Det nye gebyr skal bruges til at markedsføre USA som rejseland for internationale turister.

Men har du ved en tidligere lejlighed udfyldt – og fået – en ESTA-godkendelse, kan du genbruge denne godkendelse og dermed spare de 14 dollars. Det kræver dog, at du opdaterer den “gamle” ESTA-godkendelse med nye rejsedatoer og overnatnings adresse. For at finde den gamle ESTA-godkendelse, skal du bl.a. bruge dit pasnummer. Læs mere om ESTA-formularen, brug af ESTA-godkendelse til flere USA-rejser m.v. i min artikel om Pasregler, ESTA og visumregler ved indrejse til USA

Den officielle amerikanske ESTA side har adressen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, og det er her du finder og udfylder den officielle ESTA-formular på dansk. Der findes også en række “pirat-sider”, der tilbyder dig at udfylde din ESTA-formular, men her er gebyret betydeligt højere, så du skal benytte den officielle overfor.

Indrejsedokumenter ombord på flyet
Danske statsborgere, der ikke har visa til USA, men som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver ret til op til 90 dages ophold i USA med et gyldigt dansk pas, skal nu ikke længere udfylde et grønt indrejsedokument i flyet på vej til USA. Oplysningerne på dette dokument bliver nemlig allerede oplyst, når du udfylder den ovennævnte ESTA-formular. Derfor er kravet om at udfylde den grønne indrejseformular nu bortfaldet.

Ovenstående er dog en sandhed med modifikationer: I sjældne tilfælde vil flyrejsende til USA stadig opleve, at skulle udfylde den grønne indrejseformular ombord på flyet. Det kan skyldes flere ting, fx et forøget sikkerhedsniveau i USA, hvor man så vælger at “genindføre” brugen af den grønne papirformular i en kort periode. Under alle omstændigheder skal du stadig udfylde et blåt tolddokument med oplysninger om opholdsadresse i USA samt hvilke værdier og varer du har med dig til USA. Dette blå dokument afleveres til de amerikanske toldere i lufthavnen, når du er kommet igennem immigrations- og paskontrollen og har afhentet din bagage ved bagagebåndet.

Personer der har fået udstedt visa til USA – fx studerende, journalister eller turister med turistvisa til USA med ret til ophold i op til seks måneder – skal udfylde en hvid papirformular med nogle personlige oplysninger – inklusiv info om opholdsadresse i USA. Dette gælder dog kun personer med visum til USA. Som opholdsadresse opgiver man typisk den adresse, man opholder sig den første nat i USA.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. februar 2014.

Læs også:
Pasregler, ESTA og visumregler til USA
Flybilletter til USA og Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (10 votes cast)
Indrejse i USA: Ankomst til USA, immigration, paskontrol, told, 8.8 out of 10 based on 10 ratings

Comments

 1. Jill says:

  Hej Henrik, dejlige sider du har lavet. Jeg har to spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg rejser til San Francisco for at holde jul hos nogle amerikanske venner over there. Jeg havde tænkt mig at købe julegaverne her i Danmark – det skal jo selvfølgelig være dansk. Jeg havde tænkt at tage snaps med til herrerne, men hvor meget spiritus må jeg tage med ind i USA? Jeg havde selv forstillet mig to flasker a 75 cl. må jeg det? Det andet spørgsmål: Jeg har et visum fra 1993 med B-1 og B-2 classification multiple indefinitely, ved du om det visa stadigvæk gælder? På forhånd tak for hjælpen – Jill

  • Personer over 21 år (ikke 18 år, men 21 år), må ifølge de officielle regler toldfrit medbringe op til 1 liter spiritus ved indrejse til USA. Du må dog gerne medbringe flere flasker, men så skal der betales told af det kvantum, som overstiger den 1 liter – i dit tilfælde flaske nummer to. Hvordan det afregnes i praksis, aner jeg ikke, da jeg aldrig har haft spiritus med ind i USA. Men det er de officielle regler. Så må du afgøre med dig selv, om du vil “tage chancen” og lade som ingenting, og “smugle” flaske nummer to med igennem tolden. Du vil næppe blive idømt en voldsom sanktion, hvis du bare spiller uvidende – hvis du overhovedet bliver opdaget. Husk i øvrigt, at flaskerne naturligvis skal ned i den indtjekkede bagage og ikke i håndbagagen, så de ikke bliver konfiskeret i sikkerhedskontrollen p.g.a. reglerne for væske i kabinen. Angående dit visum, så skal du være rigtig glad for det, for man udsteder ikke længere visum på “livstid”. Det er som jeg lige læser det, sådan et, du har. Men da det pas, som visumet sidder i (går jeg ud fra) forlængst er udløbet, skal du medbringe både dit gamle pas, som visumet er indsat i, og naturligvis dit nuværende gyldige pas. Hvis dit gamle pas med dit visum er blevet “gennemhullet” med en hulmaskine – inklusiv selve visumformularen – er visumet desværre ugyldigt. Visumformularen skal – så vidt jeg er orienteret – være intakt uden skader. Derfor skal folk, som har gyldige visum til USA, der kan være gyldige i både 5 og 10 år, været ekstra opmærksomme, når deres pas udløber – og sørge for at det lokale borgerservicekontor ikke laver “ulykker”, når det gamle pas skal gøres ugyldigt. Men det er en helt anden historie. Men hvis du er i tvivl om dit visum, så tjek lige for en sikkerheds skyld med ambassaden.

 2. Lotte Tefke says:

  Vi rejser fra Costa Rica til Danmark med skift i New York. Mine spørgsmål er: Tjekkes al bagage ind hele vejen, eller skal den hentes og tjekker ind igen i NY? Hvordan fungere transit NY? Skal vi igennem immigration, sikkerhed osv. igen, som alle andre, eller har man bare videre til sit næste fly? Kan man købe spiritus i lufthavnen i Costa Rica og få det med igennem i NY eller er det umuligt? Måske har du tidligere svaret, men jer har Ikke kunnet finde det, men en masse anden nyttige information, tak for det. Hilsen Lotte

  • Lotte, da dine spørgsmål handler om en rejse til Costa Rica, er vi selvsagt uden for USA, så transit delen er ikke et område, jeg beskæftiger mig med. Men umiddelbart giver det ikke mening, at I skal igennem immigrationen i USA, da I jo er i transit, så det tvivler jeg på. Men I skal igennem sikkerhedstjek igen i New York, det er helt sikkert. Da jeg ikke ved, hvilken lufthavn i New York, I skifter fly i, kan jeg heller ikke bidrage med noget praktisk i den forbindelse. Bagagespørgsmålet afhænger af, hvordan din flybillet er skruet sammen, men formentlig er den tjekket ind hele vejen. Der er ikke noget i relation til jeres mellemlanding i USA som gør, at I skal have fat i bagagen. Det med toldfrit spiritus har tidligere givet problemer, når den skal med ombord på fly nr. to efter en mellemlanding i USA. Men om det stadig er tilfældet, kan jeg ikke svare dig på. I øvrigt vil jeg anbefale, at man bør have mindst to timer til transit i New York, uanset om man skifter fly i Newark eller JFK. La Guardia har jeg ingen erfaringer med. God tur under alle omstændigheder.

 3. Peter Sinding Sørensen says:

  Hurra for en fin hjemmeside. Ville faktisk komme på besøg i weekenden i Øksnehallen, men er blevet arbejdsramt. Kan så bare glæde sig over, at vi skal over there på torsdag. Har i den forbindelse et lille enkelt spørgsmål. Vi skal til slut på turen flyve indenrigs fra LAX til SFO. Er der nogle oplysninger, man skal give i den forbindelse? Jeg tænker på passager- eller pasoplysninger og lignende? Flybilletterne er købt hos United, og der kan jeg ikke umiddelbart finde oplysninger herom. Håber du har svaret. Mange hilsner fra Peter S. Sørensen, Slagelse

  • Dejligt med efterår i det vestlige USA. Jeg kan ikke komme i tanke om noget, I skal være særligt opmærksomme på, når I flyver fra Los Angeles til San Francisco. Indenrigsflyvninger i USA plejer at være ren rutine: Det er næsten som at tage toget her i Danmark, dog med sikkerhedstjekket som den store forskel. I USA skal I af med skoene i sikkerhedskontrollen. Lad også være med at gå rundt med en masse småmønter i lommerne. Men ellers kan jeg ikke lige komme i tanke om noget. God tur – både i luften og på jorden!

 4. Simone Mastrup says:

  Jeg skal til USA for at besøge min værtsfamilie i efterårsferien, og har tænkt på at give min værtsfar nogle danske øl, jeg ved godt det er ulovligt at bringe alkohol ind i USA når man er under 18, men det er vel ikke ulovligt at sende det med posten? Og kan de finde på at snuppe det i tolden?

  • Det lyder som en god ide at give din værtsfar et par gode danske øl ;-) Men som du selv skriver, så er det nok ikke nogen god ide at tage dem med i bagagen, hvis du er under 18 år – selvom det ville være det nemmeste. Så det at sende dem med posten burde være et alternativ – blot de er pakket godt ind, så de kan holde til turen over Atlanten. Jeg har ikke nogen ide om, hvor emsige de amerikanske toldere er, men jeg tvivler på, at de kunne finde på at tage det i tolden. Men jeg kender desværre ikke svaret. Jeg kan kun tage afsæt i, hvad jeg selv ville gøre, og jeg ville ikke være bekymret over at sende fx fem-seks flasker øl med posten til USA – forudsat at de er godt emballeret. Held og lykke med projektet ;-)

 5. Jeanne Skaarup says:

  Aller først mange gange tak for den tid du bruger på denne side. Den er en rigtig stor hjælp i planlægningen af vores kommende rejse. Nu til spørgsmålet, med fare for at det allerede er besvaret. Min kæreste og jeg sidder lige nu og kigger på flybilletter til USA. Planen er at rejse fra AAL til LAX. Som det ser ud, er de billigste billetter via Amsterdam med KLM. Men når vi ikke har en mellemlanding i USA, vil vi så skulle igennem specielle kontroller i Amsterdam? Og hvordan med vores bagage, skal vi have fat i den i Amsterdam, eller bliver denne selv sendt videre? De aktuelle billetter indeholder en 2 timers layover, men er dette nok? På forhånd tak for svar.

  • To timer i Amsterdam er rigeligt. Amsterdam er en nem lufthavn at finde rundt i og rimelig overskuelig, så to timer er fint. Jeg var selv via Amsterdam i april på vej til og fra Chicago, og det gik fuldstændig uden problemer. I skal heller ikke have fat i jeres bagage i Amsterdam, og der er heller ikke noget “papir arbejde” i Amsterdam – ud over de almindelige check-in formaliteter, så den forbindelse kan I roligt gå efter.

 6. Pernille Grønbech says:

  Tak for alle dine gode svar. Vi er en familie på mor, far, to fællesbørn og et delebarn, der gerne vil til USA og Mexico eller Caribien til februar. Skal man flyve til og fra USA via den samme lufthavn? Og er der særlige forholdsregler man skal tage, når man har et barn med, der kun har den ene af sine forældre med? Tak for hjælpen. Vh Pernille

  • Først lufthavns spørgsmålet: I bestemmer helt og aldeles jeres rejserute ind i og ud ad USA, så hvis forstår jeres spørgsmål korrekt, så er der frit slag, når det gælder lufthavne. I behøver altså ikke benytte samme lufthavn på ud- og hjemrejsen. Dernæst spørgsmålet om delebørn: Svaret afhænger lidt af alderen på barnet: Jo større barnet er, desto mindre er problemet. Når den ene af de biologiske forældre er med, som har forældremyndigheden, så burde det være rigeligt. Men hvis barnet fx har et andet efternavn end de øvrige familiemedlemmer og i øvrigt ikke selv taler engelsk, så kan det være en fordel, at have et brev med fra den anden forælder, som på engelsk bekræfter, at barnet må tage med sin far/ mor til USA på den konkrete indrejsedato. Så er der slet ikke noget at være i tvivl om. Men generelt er det sjældent, at delebørn giver anledning til problemer ved indrejse i USA. Her er Canada efter sigende mere strikse, så jeg tvivler på, at I får nogen problemer – især hvis alle i familien har samme efternavn. Jeg håber, det er svar på jeres spørgsmål.

 7. Shakil Ejaz Iqbal says:

  Tak for en god og informativ website. Du har tidligere skrevet:
  Refusion af sales tax til internationale turister: Da sales tax niveauet er ret lavt i USA, er refusion af moms/ sales tax til internationale turister ikke noget, ret mange af staterne gider bøvle med. Jeg kender kun to stater, hvor det er muligt: Louisiana og Texas. Rent praktisk forgår det sådan, at man ved købet fremviser sit pas eller lignende som bevis for, at man er international turist. Så får man udleveret en kvittering, som skal afleveres på et kontor i fx lufthavnen inden afrejse. Jeg gjorde selv forsøget, da jeg for nogle år siden var i Louisiana. Men for det første var det bøvlet at få butikken til at udstede kvitteringen og for det andet tog det for lang tid i lufthavnen at få tilbagebetalt sin moms. Så med mindre der er tale om store beløb, er det ganske enkelt ikke besværet. http://www.highways-usa.com/rejsetips-shopping.
  Jeg kan oplyse, at der i Texas er følgende: http://www.taxfreetexas.com/ Vh. Shakil

 8. Jan Petersen says:

  Jeg giver dig fuldstændig ret i, at kæden hoppede af lige der, hvor lægen henviste mig til apoteket. Jeg vil også forsøge mig igen hos lægen. Jeg synes bare, at det måske kunne være rart for andre at vide, hvad de ryger ud i, når de forsøger at hente oplysninger om medicin og piller. Det er en langvarig proces, som måske ikke giver noget. Venligst Jan.

  • Jeg vil overveje at skrive lidt om emnet efter din (og et par andres) henvendelser om lige netop den problematik, som åbenbart er svær at få et nøjagtigt svar på. Tak for din feedback ;-)

 9. Jan Petersen says:

  God side du har her, men desværre er der ingen rigtig hjælp at hente hos nogen i forhold til medicin/ piller, når man skal til USA. Jeg har nu forsøgt i to dage og er ikke kommet videre. Først har jeg ringet til den amerikanske ambassade, hvor deres telefonsvarer henviser til en side, der handler om told og skat i USA – som så henviser til ens læge, og eventuelt få skrevet et papir på den medicin, man tager med. Lægen henviser så til apoteket, hvor man så skal gå på nettet og forhånds udfylde et skema enkeltvis per medicin, man tager med. Men nu er det sådan, at det skema opfylder Scheengen aftalen og ikke rejser til USA. Så den medicin, som jeg tager med, fremgår overhovedet ikke på deres liste på apotekets hjemmeside. Der er heller ingen forbudte stoffer i, men de er da for en dels vedkommende receptpligtige. Så jeg ringer til det nummer på hjemmesiden, som apotekerne har, og får at vide, at jeg skal henvende mig hos den amerikanske ambassade. Det var der, jeg startede. Jeg kører i ring. Hjælp, der må da være nogen der ved, om man så bare skal rejse med sine piller/ medicin, og så regne med, at det funker. Venlig hilsen Jan

  • Imponerende research, du har lavet der. Jeg kender heller ikke svaret, hvorfor jeg ikke har skrevet noget om det på sitet. Jeg tror ganske enkelt ikke, at der er nogen regler på området, for andre før dig er nået frem til nogenlunde samme konklusion – at der ikke findes et præcist svar, hvilket din egen research jo understreger. Der hvor jeg synes, kæden hopper af, er hos din egen læge, der burde kunne finde tid til lige at lave et kort skriv/ brev (på engelsk), hvor han lige kort beskriver de mest “kriminelle” produkter, du har med i medicin/ pille samlingen. Og så ville jeg ikke gøre mere ved den sag. Amerikanerne har traditionelt et “afslappet” forhold til medicin, blot der IKKE er tale om narkotika og eurofuserende stoffer. Det vil være min anbefaling, og så ville jeg ikke gøre mere ved sagen. Nærmere kan jeg desværre ikke komme det. Som du selv er kommet frem til: Det er ingen regler på området, når vi taler indrejse til USA med “almindelig” medicin. Og Schengen pillepasset kan ganske rigtigt ikke bruges ved indrejse til USA.

 10. Lena Thomsen says:

  Nu er der mange der spørger om ting som skal ind i USA :) Hvad når man har købt tøj og sko herover og det skal med hjem? Hvor meget må man tage med til Danmark, uden at skulle betale told o.s.v.? Hilsen Lena

  • Den toldfrie grænse for indførsel af varer købt i USA er 3.250 kr. Så du kan altså shoppe varer i USA for et beløb svarende til cirka 580 dollars med den nuværende dollarskurs, uden at skulle betale afgifter ved ankomst til Danmark. De præcise regler finder du i artiklen om shopping i USA, under “Indførsel af varer til Danmark” – http://www.highways-usa.com/rejsetips-shopping/

 11. Mette Therkelsen says:

  Super side du har lavet her :) Jeg håber du kan hjælpe mig og min veninde, da vi skal mellemlande i JFK lufthavnen i New York og skal spendere hele 15 timer, inden vi skal med vores næste fly til Atlanta. Da vi lander kl. 15 amerikansk tid i New York, kunne vi vildt godt tænke os at komme et smut ind til Midtown, Manhatten og bruge et par timer og få aftensmad der. Tror du at det er muligt for os, at forlade lufthavnen og tage på vores lille tur, uden problemer? Vores baggage skal jo chekes ind til vores slutdestination fra København. (Vi skal til Nigaragua og flyver fra Atlanta til Managua), så vi kommer ikke til at have andet med os end vores håndbaggage. Jeg håber du har nogle gode råd, så vores 15 timers lange ventetid i New York, kan blive lidt lettere :) Mvh. Mette

  • Der er ikke noget i vejen for, at I snupper en hurtig tur ind på Manhattan, i jeres ventetid på det næste fly, når I nu har så god tid – og kun har jeres håndbagage. Jeg har ingen personlige erfaringer med at tage en smuttur ind til Manhattan fra nogle af New Yorks lufthavne. Og bortset fra min mellemlanding i Newark i november sidste år på vej mod Texas, er min erfaring med New Yorks lufthavne meget begrænset. Det er naturligvis helt op til jer selv, at sørge for, at I når flyet igen videre fra JFK, så sørg for at have noget elastik i jeres rejseplan og tag hensyn til myldretidstrafik og den slags – afhængig af, hvornår på dagen, I skal være tilbage i JFK. I skal jo også gennem hele sikkerhedsdelen igen, når I vender tilbage fra jeres lille bytur. Men rent “juridisk” er der ingen problemer med at tage en smuttur. Jeg er lidt rusten på transport mulighederne fra JFK og ind til Manhattan og retur – herunder rejsetiden. Men jeg ville afsætte en lille time, for at være på den sikre side. Hver vej vel at mærke. God smuttur til Manhattan!

  • Morten Harbo says:

   Hej Mette, hvis I tager en taxa fra JFK og til et hotel på Manhattan, er der en fast pris på turen på cirka 40$. Så bare husk navnet på et hotel i nærheden af det, I vil se. Så skulle I være klar til Manhattan.

 12. Cecilie Hansen says:

  Nu har jeg rejst en del, men har aldrig prøvet at rejse med skift før. Så hvordan og hvorledes foregår det: Jeg skal skifte i London til mod flyet mod Miami.. Skal jeg finde min bagage, og så ellers checke ind igen i London? Eller sørger de for min bagage og check in? Hvordan og hvorledes??? Det er sikkert logik for dig, men jeg skal afsted lige om snart, og er virkelig nervøs. Mvh Cecilie :-)

  • Der er ikke noget at bekymre sig over. Bagagen bliver tjekket ind hele vejen til Miami, så du skal ikke tænke på bagagen i London. Jeg går stærkt ud fra, at der er tale om en samlet flybillet, så din flybillet er købt som en samlet flybillet fra Danmark til Miami. Men det er langt de fleste billetter, og så skal du ikke tænke på din bagage i London. God tur!

 13. Rebekka Buhl says:

  Fantastisk hjemmeside med masser af gode tips :) Vi er et ungt par, der rejser til USA for første gang, og vi har lidt svært ved at tyde flyveselskabernes hjemmesider. Vi skal flyve med US Airways til Las Vegas (vi har to mellemlandinger), og vi er i tvivl om, om vi må have en kuffert med hver på rejsen – eller vi kommer til at punge ud, når vi står i lufthaven, for én af kufferterne? Kan du svare os på, om det koster at tjekke ind i lufthavnen? Vi er en af de uheldige, der er blevet bonnet for 79 dollars for vores ESTA, er der noget at gøre ved det? Mvh fortvivlede Rebekka

  • For at starte med det sidste spørgsmål først: Jeg skal ikke kunne sig, om I kan få jeres 79 dollars igen. Det afhænger af flere forskellige ting, bl.a. hvilket website I har benyttet, og om de tilbyder refundering af gebyret eller alternativt, hvilket kreditkort I har betalt med. Personligt ville jeg ikke bøvle med det. Sket er sket, og selvom det er ærgerlige penge at komme af med, så skal I jo trods alt betale mindst 14 dollars, så I har “kun” betalt 65 dollars for meget – eller cirka 360 kroner. Og I får næppe hele beløbet refunderet, da det officielle gebyr jo er 14 dollars, som alle skal betale – inklusiv det firma, I har købt jeres ESTA-godkendelse gennem. Nu til den gode nyhed: I skal ikke betale noget for noget for jeres første kuffert, og I må naturligvis have en kuffert med hver – som er gratis. Jeg går ud fra, at den flyvning vi taler om, er en flyvning fra Danmark/ Europa til Las Vegas med to mellemlandinger undervejs. Undervejs skal I så flyve med US Airways på en eller flere af strækningerne. Men da der er tale om en international flyvning, så kan hver person tage en kuffert gratis med hele vejen, da flyvningen betragtes som en sammenhængende flyvning hele vejen fra Danmark til Las Vegas. Så selvom US Airways og stort set alle andre amerikanske flyselskaber ganske rigtigt tager betaling pr. indtjekket kuffert på indenrigsflyvninger, skal man altså ikke betale dette beløb, når jeres indenrigsflyvning i USA indgår som en del af jeres samlede rejse fra Danmark til USA. Så pak I bare en kuffert hver (maks 23 kg). Rigtig god tur til USA!

   • Rebekka Buhl says:

    Tusind tak for svaret. Det hjalp os rigtig meget, og lettede en del på bekymringerne!! :) Det er første gang, vi er på egen hånd udenfor Europa, og vi er meget glade for at der er folk som dig, der vil give sig tid til at svare på vores spørgsmål, når vi ikke synes at kunne finde hjælp andre steder :) Kan du give os et link til den officielle ESTA hjemmeside? – så vi kan benytte den næste gang. Mvh Rebekka

    • Den officielle ESTA-side, som bl.a. er dansksproget, finder via dette link – https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html. Som fingerregel kan man sige, at hvis prisen for en ESTA-godkendelse IKKE er 14 dollars, så er der noget galt, og I er sandsynligvis landet på en “pirat” side, som tager langt højere priser end den officielle pris på 14 dollars. Tak for jeres ros af Highways-USA.com ;-)

 14. Jamie Emborg says:

  Efter at man har ophold sig i USA i 90 dage, skal man så udeblive fra USA i 90 dage før man kan rejse tilbage?

  • De 90 dage har ikke noget at gøre med, hvor lang tid der skal gå, før du må rejse ind i USA igen. Det må du i princippet gøre allerede dagen efter, du er rejst ud, hvis du skulle have lyst. Så der skal ikke 90 dage fra du er rejst ud af USA til du kan rejse ind i USA igen. Det er der ingen regler for. Men dit indrejsemønster skal være naturligt. Så hvis man rejser ind i USA igen meget kort tid efter, at man er rejst ud af landet – og man i øvrigt har opholdt sig i lang tid i USA i den foregående periode – fx tæt på de 90 dage – vil man sandsynligvis blive ekstra grundigt tjekket, når man rejser ind igen, da amerikanerne så kan få mistanke om, at man måske arbejder i landet eller noget andet, som et ophold uden visum i USA ikke giver ret til. Men der er ingen regler for, hvor længe der skal gå mellem hver indrejse i USA.

 15. Kim Neiiendam says:

  Vedrørende immigrations- og paskontrol i Toronto: Har læst at man skanner sit pas og venter, og bliver kaldt enkeltvis op. Vi rejser 4 sammen, og den ene kan ikke tale meget engelsk, ikke nok til at klare immigrationen alene. Hvordan klarer vi bedst dette, vil du tro?

  • Jeg ved ikke præcis, hvordan man gør i Toronto, men det ville undre mig, at en af jer ikke kunne få lov til at hjælpe den person, som ikke er så skarp i det engelske. Jeg tror ikke, I behøver bekymre jer: Jeg er ret sikker på, at den ikke-engelsk kyndige kan få en af jer andre til at hjælpe sig, og at reglerne i jeres tilfælde godt kan bøjes lidt. Det sker jævnligt, at folk med begrænsede engelsk kundskaber rejser ind i USA, så jeg ville ikke være bekymret. God tur!

 16. Hej Henrik – tak for en super hjemmeside. Vi er netop hjemkommet fra USA. Efter at havde stået i lang kø ved indrejsekontrollen i Atlanta, fik vi oplyst, at vi med et ESTA, som var benyttet før og uændret pas, kunne gå udenom køen og “tjekke ind” via selvbetjeningsautomater. Er det noget nyt, og har alle lufthavne den mulighed? (Det kan spare megen tid). Venlig hilsen Bo

  • Det er rigtig fint, at I nævner jeres oplevelse i Atlanta. Og I har helt ret i, at det er en helt ny procedure, som er indført i juni i udvalgte lufthavne, hvor der traditionelt er mange internationale ankomster. Den nye procedure med selvbetjenings automater er et forsøg på at nedbringe ventetiden ved ankomst til USA for internationale turister og forretningsfolk fra Visa Waiver lande – altså de lande, hvor landets statsborgere ikke skal have visum, men kan nøjes med med en ESTA-godkendelse. Så det er det, I har oplevet i Atlanta. Jeg kan ikke lige huske, hvor mange lufthavne systemet benyttes i, men det er kun en håndfuld eller to, da man stadig er i en forsøgsperiode. Jeg skal nok skrive lidt mere om dette nye tiltag inden længe ;-)

 17. Anders Jensen says:

  De indrejse papirer, du skriver om, er det dem, som bliver omtalt I-94/I-94W, altså arrival/ departure cards? Og et spørgsmål mere: Når jeg er gået igennem immigration i JFK, skal jeg så gentage processen i San Francisco, når jeg flyver dertil fra New York en uge efter? Hilsen Anders

  • Hvis det er de indrejse dokumenter, jeg omtaler som den grønne formular i artiklen, så er der tale om I-94W dokumentet, som også kan kaldes arrival/ departure card. Det grønne kort bruges i øvrigt stadigvæk, hvis man rejser ind i USA over land fra fx Canada. I det tilfælde behøver man nemlig ikke have nogen ESTA-godkendelse – den er “kun” nødvendig, når man ankommer med rutefly eller fx krydstogtsskib. Angående immigrationen, skal du kun gennem immigrationen i New York. Flyrejsen til San Francisco er en helt almindelig indenrigsflyvning, så her er der ikke nogen immigrationsproces efter ankomsten til San Francisco.

 18. Tia Randa says:

  Jeg står og skal til Delaware på lørdag for at besøge min gamle værtsfamilie (jeg var au pair i 2011-2012 og var også på besøg sidste år). På denne rejse kunne jeg godt tænke mig at medbringe en flaske dansk alkohol (Cuba Pineapple) til mine søde værtsforældre, og derfor tænker jeg om det overhovedet er tilladt, at jeg køber det, inden jeg når CPH lufthavn, og så stopper den ned i min indtjekkede bagage? Der er tale om en flaske på 700ml med 30% vol. På forhånd tak :)

  • Personer på 21 eller derover år må medbringe op til en liter alkohol til USA, uden at skulle betale skat eller told. Det er helt uvedkommende, hvor du køber den pågældende flaske henne – det afgørende er blot, at du får den placeret i den indtjekkede bagage, da flasken jo ikke må medbringes i håndbagagen. Men vær opmærksom på aldersgrænsen på de 21 år. Hvis du var au pair i 2011/ 2012, er du næppe meget over 21 år. Og da den generelle myndighedsgrænse i USA er 21 år – og ikke 18 år som her i Danmark, kan du altså ikke medtage alkohol af nogen art, hvis du er under 21 år. Ihvertfald ikke lovligt ;-)

   • Tia Randa says:

    Mange tak for det hurtige svar og for en god hjemmeside med masser af brugbare råd! :) Jeg blev heldigvis 21 år, da jeg var derovre, så jeg er 23 år nu, så den del skulle gerne gå helt fint :)

 19. Annette Kramer says:

  Tak for formidling af rigtig meget god information. Vi er en lille gruppe der skal til USA i august. Vi mellemlander i Toronto på både ud- og hjemrejse. Du skriver at man allerede i Toronto bliver mødt af USA’s kontrolsystem. Betyder det, at man også i Toronto skal hente sin indtjekkede baggage og have det med gennem kontrollen, for så at aflevere det igen? Eller er det kun i lufthavne i USA at man skal det ved mellemlandinger?

  • Tak for jeres ros af Highways-USA. Nu har jeg lige haft fat i Air Canada, for jeg kom selv i tvivl om, hvorvidt I går gennem den amerikanske told i Toronto. Men det gør I. Det er altså ikke kun immigrationen, men også toldkontrollen, der foregår i Toronto. Men Air Canada har sidste år indført et nyt gennemlysnings system af al bagage, og derfor slipper man for selv at skulle hente sin kuffert og tage den med gennem tolden, når man rejser via Toronto. Samme system har lufthavnene i Montréal og Vancouver i øvrigt indført, så hvis man flyver via Toronto, Montréal eller Vancouver og videre til USA, så slipper man altså nu for at skulle hente sin indtjekkede bagage ved mellemlandingen i Canada.

 20. Helen Holmgaard says:

  Er der krav om, hvor lang tid man skal være væk fra USA, før man kan søge tilbage eventuelt igen via ESTA? Vi har bøvl med at få godkendt en visa ansøgning, da opholdet ikke rigtig passer ind i de kategorier, der er.

  • Som jeg forstår jeres spørgsmål, så kan I ikke rigtigt finde en visum kategori, der passer til jeres rejsetype, som I forsøger at søge visum til. Og derfor overvejer I nu indrejse via en ESTA godkendelse? Hvis det er korrekt forstået, så er svaret, at der som udgangspunkt ikke er nogen begrænsninger på antallet af indrejser til USA med afsæt i en gyldig ESTA godkendelse. Men rejsemønstret skal være “naturligt”, uden at der er nogen specifik beskrivelse af, hvad naturligt er i denne sammenhæng. Sagt med andre ord: Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder har en mistanke om, at en person med ESTA-godkendelse arbejder i USA – måske p.g.a. meget længe ophold i USA efter hver indrejse, så kan man blive afvist. Jo oftere, man rejser ind i USA via en ESTA-godkendelse, og jo længere man opholder sig i USA ved hver indrejse, desto mere mistænksomme bliver de i indrejsekontrollen, hvis man ikke har et visum. Det undrer mig i øvrigt lidt, at I ikke kan finde et visum, der passer til jeres rejseformål, for der er adskillige visum kategorier at vælge mellem. Men der er altså ikke nogen spærretid på, hvor længe der skal gå fra man rejser ud af USA efter et “ESTA-ophold” indtil man igen kan rejse ind i USA på fx samme ESTA-godkendelse. Jeg håber, at det er svar på jeres spørgsmål.

 21. Luise Nielsen says:

  Da vi var i USA for 4 år siden, fik vi at vide i Aalborg Lufthavn, at vi først så vores bagage igen i San Francisco efter skift i København og Toronto. Det kom derfor bag på os, at vi allerede skulle have fat i vores kufferter i Toronto, og det var et held, at vi opdagede det. Er det normalt, at man skal havde fat i sin kuffert i den første lufthavn, man lander i i USA, for at få den gennem told, inden man flyver videre indenrigs? Vi skal til USA igen til august og flyver Billund-Las Vegas med mellemlanding i Amsterdam og Detroit. Vi flyver med Delta Air Lines hele vejen, men vi er i tvivl om, om vi skal have fat i vores bagage allerede i Detroit?

  • I skal ganske rigtigt gennem tolden i Detroit med jeres bagage, inden I flyver videre til Las Vegas. Det er altid den første lufthavn i USA, man lander i, man går gennem tolden – og altså ikke nødvendigvis den lufthavn, hvor rejsen slutter. Og da amerikanerne har en fremskudt post i Toronto, kan man også komme ud for det i Canada. I Nordamerika betragtes flyvninger mellem USA og Canada i nogle sammenhænge som indenrigsflyvninger, og det gælder lige præcis i det tilfælde der. Så forbered jer på, at I skal hilse på bagagen i Detroit, selvom jeres destination er Las Vegas. Det er også i Detroit, at I skal gennem immigrations- og paskontrollen.

 22. Cecilie Hansen says:

  Jeg står og skal studere i USA, og til det fortæller du, at man skal udfylde en hvid formular, som omhandler ophold i USA. Får man denne udleveret i lufthavnen, eller hvordan? Mvh Cecilie

  • Jeg er faktisk rigtig glad for, at du stiller lige netop det spørgsmål. For jeg kan glæde dig med, at den omtalte hvide formular er afskaffet. Det blev den i efteråret 2013. Indtil da skulle man udfylde formularen, når man rejste ind i USA med et visum i passet. Men nu har amerikanerne alle relevante oplysninger elektronisk, så den behøver du ikke bekymre dig om. Når du skriver, du skal studere og nævner den hvide formular, går jeg ud fra, at du har fået et visum til USA. Jeg skal nok lige få rettet detaljen i min artikel. Men det er altså ikke noget, du behøver bekymre dig om mere – fandt jeg selv ud af i november, da jeg selv rejste til Texas på mit pressevisum, og ikke skulle udfylde formularen. Hav et rigtigt godt studieophold i USA ;-)

 23. Lise Christensen says:

  Hej Henrik – kan kun være enig med alle, der har rost din side, den er fantastisk. Min mand og jeg står for at skulle til USA (Chicago) i august, og jeg har et spørgsmål om naturmedicin. Har du erfaringer med, hvordan man ser på det i USA? Det er for at holde maven i orden på turen. Har det altid med, når vi rejser andre steder, og har aldrig oplevet problemer med at få det ind i andre lande. På forhånd tak – Lise

  • Tak for jeres ros ;-) Angående indførsel af medicin og ting i samme afdeling, så er det ikke noget, jeg har egne erfaringer med. Men jeg tvivler på, at det vil give jer problemer i USA, når det heller ikke har givet anledning til problemer i andre lande. Som jeg lige husker det, så lyder en generel anbefaling vedrørende medicin og lignende, hvis man kan medbringe lidt dokumentation (på engelsk) om, hvad det er for noget (natur)medicin, I har med, så vil det kunne være en hjælp, hvis der skulle opstå spørgsmål. Men jeg har aldrig hørt om problemer i forhold til at medbringe medicin eller lignende produkter til USA, så jeg tvivler på, at problemet overhovedet vil opstå. EU pille pas til receptpligtig medicin er i øvrigt mig bekendt ikke noget, der kan benyttes ved indrejse i USA. Her er anbefalingen i stedet, at ens læge eventuelt lige laver en kort skrivelse, der beskriver medicinen. Men det er slet ikke aktuelt i jeres tilfælde. Jeg håber, I kan bruge mit svar. Apropos Chicago, lancerer jeg i disse dage min nye guide til Chicago – her kan I muligvis finde inspiration til jeres ophold i byen – http://www.highways-usa.com/chicago/

   • Lise Christensen says:

    Tak for hurtigt og brugbart svar. Det er ikke noget problem at finde text på engelsk på produktet. Lyder godt med lidt guide til Chicago, også selvom vi kun har to hele dage i byen, før vi kører videre.

 24. Cecilie Damborg says:

  Håber du kan hjælpe. Har søgt og søgt, men kan ikke finde svar på mit spørgsmål. Jeg skal bo i USA i et år som au pair og medbringer derfor nogle gaver til børnene. Kender du regler med hensyn til, om de må være pakket ind i gavepapir ved indrejse, eller om de skal ‘uindpakkede’. Mega hjælpsom side ellers, tak! Venligst Cecilie

  • Tak for din ros af Highways-USA. Anbefalingen er som udgangspunkt, at man ikke pakker gaver ind, når man indfører varer til USA fra fx Danmark, da tolderne jo skal have mulighed for at tjekke de pågældende varers værdi, hvilket selvsagt kun kan lade sig gøre i uindpakket tilstand. Når det er sagt, vil gaver til børnene i din værts familie nok være at betragte som i småtings afdelingen, går jeg ud fra. Så det er slet ikke sikkert, at de vil udgøre noget problem, hvis der er tale om legetøj eller noget i den retning. Så i dit tilfælde ville jeg nok tage chancen og pakker gaverne ind hjemmefra. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Rigtig god tur!

 25. Gulbin Khalaf says:

  Rigtig god ide med denne side! ;) Jeg vil lige høre om du ved, om det er billigst at bestille indenrigsbilletter i selve lufthavene i USA? Vi er 4, der skal afsted fra NYC til Miami. Vi skal fra Miami på krydstogt, og vi er usikre på, hvornår vi er hjemme med cruisen, da der kan forekomme forsinkelser. Vi har tænkt os at bestille enkel tur til Miami fra NYC og købe en retur i Miamis Lufthavn. VH Gulbin

  • Finn Petersen says:

   Køb en returbillet fra starten af. Skibene er sjældent forsinket, det der tager tid er at komme fra borde medmindre man vælger selv at “slæbe” kufferterne fra borde så kan man godt komme rimeligt tidligt af.

   • Jeg er helt enig med Finn Petersen. Jeg kender godt nok ikke ret meget til krydstogter, men jeg ville personligt også vælge at købe billetten hjemmefra, da det sandsynligvis vil være langt billigere end at købe den i Miami. Og så vil jeg personligt også helst have den slags ting på plads hjemmefra frem for at skulle bøvle med det på hjemvejen.

 26. Michael says:

  Hej Henrik, skal lige høre om du har nogen erfaring med, om man må medbringe chokolade i sin håndbage fra LAX til Danmark, i dette tilfældet snakker vi om næsten 5 kg, eller skal det pakkes ned i kufferten? Mvh Michael

  • Der er ikke nogen forbud mod at tage chokolade med op i kabinen som håndbagage. Så din udfordring består mest i, om du vil slæbe fem kilo chokolade med op i kabinen – afhængig af, hvor meget håndbagage du i øvrigt har med dig, og om din håndbagage – inkl. 5 kilo chokolade – kommer til at veje eller fylde så meget, at du overskrider flyselskabets regler for, hvor meget håndbagage (vægt og rumfang) du må have med op i kabinen. Men set fra en sikkerhedsvinkel, burde chokoladen ikke volde dig problemer. Jeg ville dog personligt nok smide den i kufferten og checke den ind, så du ikke skal slæbe rundt på de 5 kilo, hvis du fx skal skifte fly undervejs.

 27. Sidse says:

  Hej Henrik, kan du fortælle om de 90 dage, man må opholde sig i USA under Visa Waiver Programmet, er inklusiv eller eksklusiv rejsedagene frem og tilbage (altså fra København til Sacramento eksempelvis)? Mvh Sidse

  • Ja, de 90 dage inkluderer samtlige dage, som du er i “kontakt” med USA – altså både indrejsedatoen og udrejsedatoen. Så der kan ikke spares noget på den konto. Men hvis du rejser til USA fra en anden verdensdel, og du starter din rejse dagen inden, men først ankommer til USA dagen efter – altså efter midnat – er det naturligvis den dato, hvor du sætter fod på amerikansk grund, som er første dato i forhold til de 90 dage i Visa Waiver Programmet.

 28. Sine says:

  Hej Henrik …og andre, der måtte have information omkring dette emne. Vi skal til USA den 13. maj, og jeg glæder mig. Men jeg får en del medicin. Og noget af det vil jeg kunne købe i håndkøb herhjemme, men hvordan finder jeg ud af hvad der er håndkøbsmedicin i USA? Har søgt og søgt – nogen god side at kigge på? Jeg slipper for en del udgifter til pillepas, hvis det kan købes derovre. Desuden vil det være rart at vide, hvad man kan få derovre uden recept, hvis behovet skulle opstå. På forhånd tak :-)

  • Jeg håber, at nogen af de andre brugere herinde kan hjælpe dig. For vi er ovre i et område, som jeg intet kender til. Så jeg sætter min lid til, at andre kan hjælpe dig med et svar. God tur under alle omstændigheder ;-)

 29. Stephan says:

  Hej Henrik, vil for det første gerne lige sige, rigtig fed side, som er let tilgængelig og nem at finde rundt på :) Vil først gerne lige høre om, at når jeg er inde USA og har styr på de første 40 dage, vil det så give mig problemer at mine sidste 20 dage ikke er planlagt fast? Derudover vil jeg gerne lige høre, om du kender til indenrigsrejse reglerne? Altså når jeg er kommet igennem paskontrol, når jeg lander første gang, om jeg så gerne må gå ind i en lufthavn og rejse med et fly til et andet sted i USA uden det giver problemer (Tænker på Hawaii) ? :) Sidst tænkte jeg på, om du kender noget til om, de også kører med de der last minute rejser i lufthavnen, eller er det en god ide at bestille fly hjemmefra ? :) Venlig hilsen Stephan :)

  • Hej Stephan, tak for din ros af Highways-USA – er glad for, at du nemt kan finde rundt herinde. Du har skrevet et par gange tidligere, uden at du har fået svar. Årsagen er, at jeg svarer kun på spørgsmål, hvor et “rigtigt” navn fremgår – helst både for- og efternavn. Da dine tidligere spørgsmål kun indeholdt initialer, kom det ikke på. Hvis jeg skal bruge tid på at svare på et spørgsmål, fortrækker jeg, at der er en “rigtig” person i den anden ende. Det er ikke for at være på tværs, men jeg får ekstremt mange spørgsmål, og jeg har kun i begrænset omfang mulighed for at svare på dem. Det betyder også, at der ikke er nogen svar garanti herinde. Endelig skal alle indlæg og spørgsmål godkendes af mig – ihvertfald første gang, at en person bidrager med en kommentar eller et spørgsmål. Der er min garanti mod spam, som alle seriøse websites desværre tæppebombes med. Derfor den ekstra ventil, så jeg kan kontrollere, hvad der kommer på. Og nu til dine spørgsmål:
   – Nej, det er ikke noget problem, at du har en løs plan for dine resterende 20 dage af dine i alt 60 dage i USA. Alt behøver ikke være planlagt til mindste detalje. Det som immigrations officeren måske kan vælge at spørge ind til, det er om du har penge nok med til hele opholdet. Jo længere ens ophold varer i USA, desto mere interesserede bliver immigrationen i, om man har penge nok med til opholdet, da du jo ikke må arbejde i USA. Men at du ikke har planlagt de sidste 20 dage af dit ophold, burde ikke være noget problem – bare du har en returbillet hjem efter de 60 dage. Angående at flyve videre til fx Hawaii, så er Hawaii eller Alaska jo en del af USA – selv disse to stater ikke er “forbundet” med de andre 48 andre stater, så nej, det er ikke noget problem. En flyvning til Hawaii er at betragte som en hvilken som helst anden indenrigsflyvning i USA. Angående last minute billetter, så er det ikke noget jeg kender til. Jeg kan ikke afvise, at nogle flyselskaber har sådanne last minute billetter i lufthavnene, men jeg har aldrig hørt om det. Endnu en gang tak for din ros af Highways-USA – og er glad for, at du endelig fik svar på dine spørgsmål. Rigtig god tur til USA :-)

   • Stephan says:

    Det var lige det jeg vil hører her på en skøn solskinsdag :) Mange tak for du tog dig tid til at svarer og jeg forstår dig fuldt ud hvad angår spam osv. Jeg blev klogere og er endnu et skridt videre til at være rejseklar. Altid rart med nogen som kan hjælpe når man står lidt på uklar vand :) Din side bliver flittigt benyttet – keep up the good work :) Ha en dejlig dag.. :)

 30. Gitte Grøndahl says:

  Hej Henrik, fantastisk side du har! Jeg har fundet rigtig mange gode ideer og råd, efter rigtig mange timer på siden :-) Jeg rejser fra 3. – 31. Juli på en større tur til USA med mine to børn (10 og 13), som bringer os til Washington – hvor vi opholder os den 4. juli, Niagara Falls i Ontario, Minneapolis, Breinard (Minesota), San Francisco, San Simeon, Los Angeles, San Diego, Lake Havasu, Gand Canyon, Page/Lake Powell og slutter i Las Vegas. Jeg er meget spændt på indrejsekontrollen… For 2 år siden var vi i transit i Miami på vejen til St. Croix, her tog det os næsten 2 timer at komme igennem den første tjek! Så var det med at rubbe neglene og finde vores bagage (hvilket faktisk gik forbavsende let, virkede nærmest som en formalitet, at man selv skulle flytte bagagen til det nye bånd), igennem nyt sikkerhedstjek og indtjekning til fly. Her nåede vi kun lige akkurat vores fly. Det var med sved på panden, da vi endelig sad i flysæderne! På vejen retur var vi igen i Miami, kørte videre til Orlando og fløj hjem fra Miami, her oplevede vi ingen problemer overhovedet, så vi har sikkert bare været uheldige. Nå, men mit spørgsmål går på, du skriver, at man kan “forny” sin ESTA godkendelse, vi fik naturligvis en sidst vi var på de kanter, vi har dog fået nye pas siden da, så pasnumrene er jo ikke de samme mere, kan vi stadig gøre brug af denne mulighed?

  • Tak for din ros af Highways-USA.com – den tager jeg gerne imod ;-) Når I har fået nyt pas, skal I have en ny ESTA-godkendelse til 14 dollars pr. person. I kan IKKE benytte en tidligere ESTA-godkendelse, selvom det eventuelt er under 2 år siden, at I fik den. Det med fornyelsen, som du er inde på, handler om, at man kan “genbruge” sin ESTA-godkendelse, hvis man rejser til USA igen flere gange inden for den 24 måneders periode, som ESTA-godkendelsen er gyldig – med samme pas. Men når man får et nyt pas, bliver ESTA-godkendelsen ugyldig, og man skal have en ny. I kan altså ikke “forny” jeres gamle ESTA-godkendelse, der var tilknyttet gamle pas – men skal have nye ESTA-godkendelser, der passer til jeres nye pas og tilhørende pasnumre.

   • Gitte Grøndahl says:

    Tak for dit svar :-) Tænkte nok det var tilfældet. Heldigvis husker jeg det som rimelig nemt at ansøge…

 31. Rikke Kofod says:

  Hvis man skal ha’ en ret så kostbar ukulele (der i øvrigt er produceret i USA) til USA for at blive repareret, og man finder det mest sikkert, selv at håndbære den derover og bringe den tilbage igen. Vi taler om en ukulele, der har en værdi af cirka 22.000 kr. kan man så “bare” tage den gennem tolden i USA som håndbagage og gøre det samme, når man skal hjem igen…?? Vi har styr på toldprocedurerne ud og ind af Kastrup, hvor vi får lavet behørige tolddokumenter, så dette er for at ha’ styr på, hvordan vi skal gøre i USA, når den skal ind og så ud igen, når vi skal hjem med den…?? Glæder mig til at høre nærmere. Med venlig hilsen Rikke Kofod

  • Jeg er ikke 100 % inde i de amerikanske toldregler i forhold til din situation, som ligger lidt ud over, hvad “almindelige” ferierejsende har behov for i forhold til indrejse i USA. Nu har jeg lige researchet lidt på sagen, og som jeg læser informationen på nedenstående website, så bør du overfor de amerikanske toldere kunne dokumentere, at ukulelen ikke skal blive i USA, men skal retur til Danmark efter reparation. Du skal med andre ord dokumentere, at der ikke er tale om en gave, men at du ledsager instrumentet til USA p.g.a. dens værdi – og at du tager den med ud af landet igen efter reparation. Og så skal den muligvis skrives på den blå toldseddel, som du får udleveret ombord på flyet. Men her må du igen lige nærlæse, om den i kraft af sin værdi falder indenfor ting, som skal skrives på sedlen. Det er ikke sikkert, da du jo skal have den med tilbage til Danmark igen. Men tag selv et kig på nedenstående link. Jeg håber, du kan bruge mit svar – http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/3customsinfo-nonres.htm

 32. Hej Henrik, jeg skal til Ojai og Solvang i Californien her den 12. maj, og her til morgen tænkte jeg på forskellige ting i forbindelse med udlejningsbil, ESTA, kørekort med videre – jeg er 75 ved afrejse. Til min overraskelse fandt jeg din side, og må sige at den er dog fantastisk – foreløbigt er der ikke noget spørgsmål, jeg ikke har fået svar på. TAK for en super site. I øvrigt er rejsen en foræring fra en tidligere ansat, som nu har et firma i Ojai – og i Solvang er det en fætter, som er en af “founding fathers” af byen, og som nu er omkring de 90.

  • Hej Gorm, tak for din ros af Highways-USA.com. Jeg er glad for, at min information er dækkende, jeg gør hvad jeg kan, for at holde styr på de mange forskellige muligheder og udfordringer, der er i forbindelse med rejser til USA. Jeg er lige selv kommet hjem fra Chicago, og kan som et lille kuriosum glæde dig med, at du slipper for at tage skoene af i sikkerheds kontrollen, når du skal retur til Danmark. Personer over 75 år skal nemlig ikke længere af med skoene, som alle andre voksne passagerer skal det, når man går gennem den amerikanske afrejselufthavn. Sjovt nok skal man ikke af med skoene, hvis man flyver fra Europa direkte til sin slutdestination i USA. Men på hjemvejen må man af med skoene i sikkerheds kontrollen – hvis man er over 12 år (tror jeg det er) og under 75 år. God tur til Solvang og Californien.

 33. Mie Jensen says:

  Hej Henrik. Super god side. Vi skal til New York med Lufthansa. Vi mellemlander i Dusseldorf Tyskland og hjem med mellemlanding i Frankfurt. Vi lander i Newark Lufthavn New York. Vi vil bestille en vogn. Men hvor lang tid tager det cirka at komme igennem lufthavnens sikkerhedskontrol og bagage? Når vi skal hjem er det fra JFK. Hvor længe inden afrejse skal man være i lufthavn? På forhånd tak. Mvh Mie

  • Hej Mie, det er meget svært at svare på, hvor lang tid immigrationen tager, da det kan variere fra dag til dag og tidspunkt til tidspunkt, men forvent mindst en time. Og så skal I være i JFK mindst to timer inden afrejse, vil jeg anbefale. Hilsen fra Springfield, Illinois, hvor jeg sidde lige nu – derfor det korte svar. Se i øvrigt svaret fra Finn Petersen herunder ;-)

   • Finn Petersen says:

    Hvor hurtigt det går med at komme igennem immigration og customs, afhænger af hvor mange andre fly, der lander nogen lunde samtidig. Vi påregner normalt cirka 1 – 1,5 time! Hvorfor i øvrigt bestille en vogn? Der er masser af taxaer ude foran, alternativt tag toget til Manhatten ;-)

 34. Patrick Ramsing says:

  God og overskuelig hjemmeside, som jeg desværre først faldt over, EFTER at jeg havde købt mine flybilletter. Vi er 4 mennesker, der skal rejse til Orlando den 28 juni. Vi har et flyskift i Charlotte, North Carolina. Vores transit i lufthavnen er sølle 1 time og 45 minutter, og eftersom at bagagen ikke automatisk bliver flyttet med fra udenrigsfly til indenrigsfly, skal vi også over og checke den ind igen. 2 af os har ikke været i USA før, så de skal igennem billede og fingeraftryksmøllen. Det bliver desværre meget hektisk. Har du større kendskab til Charlotte International Airport end jeg har? Hvor højt på skalaen over travle/ store lufthavne ligger den i?

  • Tak for din ros af Highways-USA, Patrick. Jeg har aldrig været forbi Charlotte i North Carolina som flypassager, så jeg har ingen personlige erfaringer med lufthavnen. Charlotte var tidligere hub for U.S. Airways, som nu er fusioneret med American Airlines. Jeg er dog ikke så pessimistisk i forhold til jeres transit tid: Små to timer burde være nok til at komme gennem immigration og toldkontrol, og så videre til jeres fly mod Orlando. Når du skriver, at I skal checke ind igen, så tror jeg du mener, at I skal hente jeres bagage og gå gennem toldkontrollen i Charlotte – og så ellers smide den over på et nyt transportbånd, der så fragter den ud til jeres næste fly. Det er en proces alle ankommende internationale passagerer skal igennem i den første lufthavn på amerikansk eller canadisk grund. Men det plejer at gå rimeligt smertefrit, så det er altså ikke helt så tidskrævende, som det lyder. Jeg går ud fra, at jeres flybillet er en “samlet billet” hele vejen fra Danmark til Orlando. Så hvis ovenstående er tilfældet, så bør I kunne nå jeres videre flyforbindelse i Charlotte.

   • Patrick Ramsing says:

    Selv tak, især din gennemgang af Florida Keys fik os til at tage en 4-dags tur til Key West. Vi kan slet ikke vente. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det foregår med bagagen, da jeg aldrig har mellemlandet i USA på vej ind i USA. Jeg troede, at vi skulle over og checke den ind igen ved at stå i en lang kø, som ved normalt bagage check-in? – men jeg kan forstå at vi ‘bare’ skal smide den over på et andet bånd? Det letter da noget af bekymringen. Er der en deadline for, hvornår man skal have smidt din bagage over på det bånd? Billetten er en sammenhængende ja, og det er US Airways både til USA og efter mellemlandingen. Charlotte International Airport virker som en meget overskuelig lufthavn, så jeg krydser fingre for at alt går vel. Man er jo desværre også afhængig af, at det går smertefrit for de personer foran en selv i køen.

 35. Birthe Uhrbrand says:

  Vi skal en tur til USA, og vi vil høre, om det er i orden at tage et glas sild, lagkagebunde og mexicanske pandekager som begge dele er vacumpakket?

  • Lagkagebunde og mexicanske pandekager kan I uden problemer tage med til USA. Sildene er jeg lidt mere i tvivl om, da vi her i ovre i “kød” afdelingen, og fersk kød er mig bekendt ikke noget, amerikanerne er så vilde med. Men det er jo ikke værre, end I kan tage chancen – og hvis ikke, der er nogen, som brokker sig, ja så er den jo ikke længere. Men jeg kender ikke lige svaret, når det gælder et glas sild ;-)

   • Birthe Uhrbrand says:

    Hej tak for dit svar. Vil du tro jeg skal skrive det på toldsedlen? Mvh. Birthe

    • Det må du lige tjekke, når du sidder i flyet. Jeg vil umiddelbart vurdere, at vi er ovre i bagatel-afdelingen, men tjek den præcise formulering på sedlen, når du sidder i flyet.

 36. Anni says:

  Hej Henrik, tak for en informationsrig hjemmeside! Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe mig med at få svar på. I påsken i år skal jeg på studietur til Rusland (Moskva og Sankt Petersborg). I juli vil jeg gerne til USA for at besøge en veninde og rejse lidt rundt. Men jeg er usikker på, om jeg vil få problemer med indrejse i USA p.g.a. det lidt anspændte forhold der er mellem de to lande. Tror du det vil blive et problem? Har forgæves prøvet at finde information på nettet. På forhånd tak.

  • Du behøver ikke være bekymret. Vi lever i en international verden, hvor folk rejser rundt over hele verden. Masser af forretningsfolk rejser jævnligt til både USA og Rusland, så den problematik, hvor en eller flere rejser til Rusland kunne give problemer i forhold til indrejse i USA, den hører heldigvis fortiden til – dengang Rusland hed Sovjetunionen. Det eneste land, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, der måske kunne give problemer i den retning, er Nordkorea. ;-) Jeg skal lige tilføje, at ovenstående svar baserer sig på min helt egen holdning til tingene, men jeg er stensikker på, at et stempel i passet fra Rusland ikke vil give problemer ved indrejse i USA. Alt andet ville komme meget bag på mig. Så tag du bare til Rusland i påsken.

 37. Hej! Rigtig spændende og brugbar side! Jeg har lige et spørgsmål om indrejsen i USA: Den blå toldseddel du omtaler, hvilke værdier er det man skal skrive der? Og skal man også skrive adressen, hvor man skal overnatte på, på denne seddel? På forhånd tak :)

  • Hvis du medbringer kontanter til USA svarende til en værdi på over 10.000 dollars, skal det opgives på toldsedlen (Customs Declaration), som du udfylder i flyet på vej til USA. Almindelige turister kommer sjældent op i de beløbs størrelser, så det er næppe relevant. Desuden skal du opgive adressen, hvor du overnatter den første nat i USA. Det er ikke udspecificeret, at det skal være den adresse, du overnatter den første nat, men i praksis er det den adresse, man oplyser.

   • Finn Petersen says:

    Udover det nævnte skal der også oplyses hvad der efterlades i USA og værdien herpå.
    Tror vist mest de tænker på gaver !

 38. Anette Sørensen says:

  Vi er 3 personer, der skal til USA, min mand får meget medicin og har en sovemaske til natten. Han mener at have læst et sted, at man kan ringe til nogen ??care?? et usa nr. Så vil der være en behjælpelig med at komme hurtigere gennem tolden og videre med det næste fly, er det rigtigt. Vi har lavet medicin pas. På forhånd tak Anette

  • Jeg kender desværre ikke noget til om den omtalte ordning. Jeg har aldrig hørt, at der skulle findes en sådan ordning, så jeg skal ikke kunne sige, om den findes eller ej. Så jeg kan desværre ikke svare på jeres spørgsmål.

 39. Morten says:

  Hej Henrik, et lille spørgsmål som jeg håber jeg kan få besvaret. Er kommet til at skrive mit mellemnavn i min Esta application, skal jeg så lave en ny eller er det ok? På forhånd tak

  • Amerikanerne er ret vant til “problemer” med mellemnavne, så det burde ikke være noget problem. Men det er selvfølgelig helt afgørende, at både dit fornavn og dit efternavn optræder i ESTA ansøgningen. Så hvis dit mellemnavn optræder på bekostning af enten fornavn eller efternavn, ville jeg lave en ny ansøgning. Det koster trods alt “kun” 14 dollars. Jeg er i øvrigt i tvivl om, hvorvidt systemet vil acceptere flere ESTA godkendelser med afsæt i det samme pasnummer. Men det må du lige tjekke, hvis det skulle blive aktuelt.

   • Morten says:

    Hej Henrik, mange tak. Der står både fornavn og mellemnavn (og efternavn hvor det skal stå), så håber ikke det giver problemer.

 40. Stefan Harders says:

  Vær opmærksom på at benytte det officielle, småkedelige ESTA-site. Her er prisen 14 dollars / stk. Er man usikker på webadressen og Googler “ESTA”, dukker der et hav af “formidlings” og “hjælpe”-sites op. Hvorvidt de rent faktisk virker, skal jeg lade være usagt, men fx tager det påfaldende flot designede esta.dk 79 dollars / stk. som tak for deres hjælp og formidling…

  • God pointe, Stefan. Nogle af ESTA “snyde” siderne har et meget professionelt udseende, og det er nærmest en hel industri at lade uvidende brugere betale betydeligt mere end de officielle 14 dollars. Jeg er dog ret sikker på, at hvis man har været uheldig og betalt langt mere for sin ESTA godkendelse, er godkendelsen stadig gyldig til indrejse i USA. Alt andet ville være rent bedrageri, og jeg har ikke hørt historier om, at folk har fået udstedt “falske” ESTA godkendelser. Så selvom man måske har betalt 79 dollars eller mere for sin ESTA godkendelse hos en af de uofficielle formidlere, så er indrejsegodkendelsen stadig gyldig. Bemærk i øvrigt, hvad der står nederst med meget små bogstaver på mange af disse websites, fx: “Legal Disclaimer: esta-america.org is a private information website not affiliated with the United States Government.”

   • Lene Brendstrup says:

    Blot til oplysning i forhold til, hvis man som jeg dummer sig og hopper på en af formidlingssiderne. Kræv pengene retur. Jeg opdagede min fejl, da pengene blev trukket på kontoen, og skrev straks til formidlingssiden. I løbet af få timer havde jeg pengene retur.

 41. Helle K says:

  Hej Henrik, min mand og jeg skal til USA i august 2014. Vi har siddet og kigget på diverse indrejsepapirer og er lidt i tvivl om følgende: På et af dokumenterne spørges der, om man har været anholdt. Tilbage i 2012 blev min mand fejlagtigt anholdt, fordi en p-vagt mente, at han havde villet køre vedkommende ned. Der blev aldrig rejst sigtelse i sagen, faktisk endte samme P-vagt med en påtale. Men vi er nu meget i tvivl om, hvad vi skal skrive på min mands indrejse papirer og om ovenstående kan give problemer i forhold til vores ferie. Bedste hilsner

  • Jeg ville overhovedet ikke nævne noget om din mands korvarrige anholdelse tilbage i 2012. Som du selv skriver, så er sagen en bagatel, og den har overhovedet ingen relevans i forhold til jeres rejse til USA. Der er trods alt en bagatel grænse, og den må siges at træde i kraft i jeres tilfælde. Spørgsmålet om man har været anholdt går mere på, om man har været straffet eller i konflikt med loven på anden måde. Og har man udstået sin straf og efterfølgende fået vasken tavlen ren på sin straffeattest, skal det heller ikke nævnes i forbindelse med en ESTA-godkendelse. Og der er I jo slet ikke i nærheden af at have været, så lad være med at nævne noget om den lille episode – det er en ren bagatel, og har ingen relevans i forhold til jeres ESTA-ansøgning. God tur!

 42. Tina Hentze says:

  Hej Henrik, super side du har lavet her :) Vi står og skal rejse til USA om 4 uger med vores datter på 6 måneder. Vi havde tænkt at medbringe følgende i de kufferter vi checker ind: Mælkerstatningspulver (også i håndbagagen), frugtmos på glas og mad på glas (kartoffel/ ris med diverse kød og grøntsager i). Må vi det, når det nu er checket ind, og glassene er forseglet? Der er jo kød og frugt i (om end jo ikke decideret frisk). Mvh Tina

  • Jeg vil ikke umiddelbart være nervøs for, at I overtræder nogle regler om indførsel af frugt og kød til USA. Der er jo tale om konserverede varer som jeg forstår det. Og det amerikanerne er nervøse for, er især frisk frugt (i særdeleshed citrusfrugter) og så visse typer af fersk kød. Forsejlet babymad på glas i konserveret form bør ikke være noget problem, når forsejlingen ikke er brudt og der i øvrigt er tale om produkter med udførlig produktbeskrivelse på glassene. Der er en høj tolerancetærskel når det gælder mad til babyer og småbørn, så jeg ville ikke være nervøs. Mælkeerstatnings pulver er jeg heller ikke nervøs ved, da der jo er tale om ferskvarer. Blot I sørger for at alle madvarer er i deres originale emballage. I forhold til ankomsten til USA og toldkontrollen er jeg lidt mere i tvivl om, hvorvidt I skal opgive jeres medbragte babymad på tolddokumentet, som I udfylder ombord på flyet. Her må I lige nærlæse, hvad der skal opgives. Men jeg kan ikke forestille mig, at jeres konserverede frugtmos m.v. vil give jer problemer ved ankomsten til USA. Men undgå endelig at medbringe frisk frugt og fersk kød til USA. God tur!

   • Tina Hentze says:

    Tusind tak for dit svar :) Hverken rejsebureauet eller flyselskabet har været i stand til at afklare det for mig, så jeg var ved at løbe tør for ideer til hvem jeg kunne spørge. Men så er det godt jeg opdagede, at man kunne stille spørgsmål til dig på denne side – den har jeg nemlig flittigt brugt i min forberedelse til turen :)

    • Kamilla says:

     Hej Tina, jeg er nysgerrig, om I vil oplyse, hvordan det gik? Så kan I hjælpe andre i samme situation. På forhånd tak :0)

 43. Ulrik Carlsson says:

  Hej Henrik, først vil jeg selvfølgelig gerne rose din meget fine hjemmeside, som jeg bruger mange timer om ugen på at klikke rundt på.. Jeg har et spørgsmål: Vi rejser 3 uger til Las Vegas i maj. Må vi godt tage rugbrød og remoulade med? Og hvis vi må, skal vi så fortælle det på noget tidspunkt på nogle af de sedler vi skal udfylde? Håber du kan hjælpe med svar.

  • Hej Ulrik, tak for din ros af Highways-USA. I må gerne tage både rugbrød og remoulade med til USA. Rugbrød står ikke på den “sorte liste”, og det gør et produkt som remoulade heller ikke – mig bekendt. Så I kan uden problemer tage begge dele med til USA. Men gør jer selv en tjeneste, og pak det ned i den kuffert, I checker ind, så I ikke tager det med i håndbagagen. Og I skal ikke udfylde noget i forhold til toldformularen i relation til jeres madvarer, når det er rugbrød og remoulade, vi taler om. Der er i begge tilfælde tale om, hvad amerikanerne betragter som “tørprodukter”, så det bør ikke give jer nogen problemer – blot I medbringer både rugbrød og remoulade i deres originale emballage. Det er ting som kød, fisk og frisk frugt, der kan få toldkontrollen op i det røde felt – men ikke rugbrød. God tur!

 44. Jane says:

  Hej Henrik. Du lyder som en der liiige kan hjælpe mig. Vi rejser til San Francisco kort før jul, opholder os i byen i 2 døgn, kører derefter i lejet bil til San Diego for at holde jul og nytår med familie. Et familiemedlem har købt Mega muset porcelæn her i DK, som hun gerne vil have vi fylder en kuffert med og tager med. Vi skal selv ha lidt julegaver med og selvfølgelig tøj mm til ca 3 uger. Mit spørgsmål går på det Mega musel porcelæn. Skal det ikke fortoldes? for efter hvad jeg har fundet frem tilk må man som turist kun indføre for USD 100 uden indfortoldning. Er det ikke korrekt. På forhånd tusind tak for hjælpen.

  • Hej Jane, du er den første, som spørger ind til indførsel af varer til USA i den sammenhæng, du nævner der, så jeg er ikke 100% inde i reglerne. Men nu har jeg lige lavet en hurtig søgning, og er kommet frem til nogenlunde samme resultat, som dig selv: Ja, du kan indføre gaver toldfrit til USA, så længe gaverne holder sig under en værdi på 100 dollars. Her taler vi om gaver/ varer, der ikke har noget med alkohol, tobak eller lignende at gøre. Overskrider gaverne en værdi på sammenlagt 100 dollars, skal man betale 10 % i afgift for den del af gavernes værdi, som overstiger 100 dollars. Desuden er der en grænse på 1.000 dollars: Hvis gaverne sammenlagt overstiger en værdi på 1.000 dollars, så træder der nogle andre afgiftsregler i kraft, men det har jeg ikke sat mig ind i, da jeg går ud fra, at I holder jer under de 1.000 dollars sammenlagt. Det er i øvrigt alle voksne personer, der hver kan medbringe en gave til en værdi af op til 100 dollars afgiftsfrit. Men der skal være tale om “enkeltgaver”: To voksne kan altså ikke medbringe EN GAVE til en værdi af 200 dollars – men gerne TO GAVER til hver 100 dollars uden at skulle betale afgift. Man skal i øvrigt ikke medregne værdien af personligt udstyr som tøj, toiletsager, personlig elektronik, etc, som er en del af ens personlige udstyr til brug under opholdet i USA. Med andre ord skal I kun medregne julegaver og porcelæn, når I laver regnestykket. Og det er altså kun den del af disse varer, som overstiger en værdi på 100 dollars, som I skal betale afgiften på 10 % af. Og så anbefales det i øvrigt IKKE at pakke gaverne ind på forhånd, da tolderne jo skal have mulighed for at tjekke jeres varer. Det er nok især relevant, hvis I helt åbenlyst slæber masser af pakker med til USA, der kan overstige værdien på de 100 dollars. Jeg har ingen personlige erfaringer med gaver i forhold til indrejse i USA, så jeg aner ikke, hvor nidkære tolderne er omkring udstedelser af afgifter. Jeg håber det giver mening. Hvis I selv vil læse videre, kan I gøre det på dette webside – læs afsnittet om “Gift Exemptions” – http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/3customsinfo-nonres.htm

 45. Hej Henrik, Jeg skal 4 uger til det vestlige USA. Jeg har gluten allergi og er lidt usikker på hvordan jeg klarer det “over there”. Derfor overvejer jeg at tage 300 gr, kerneblanding og 300 gr, glutenfri mel med i en plastikboks i min kuffert og så bage nogle knækbrød hos nogle venner jeg skal besøge. Så har jeg da lidt brød jeg må spise. Men må jeg indføre det? Tusind tak for din hjælp.

  • Hej Anni, du må uden problemer medtage de produkter til USA, som du nævner der. Så længe der er tale om ikke animalske produkter som kød, fisk samt frisk frugt, er det ikke noget problem at indføre det i USA. Det er først, når vi taler om kødprodukter, at det kan give problemer. Men lad for god ordens skyld dine produkter blive i den oprindelige emballage. Så er det langt nemmere at forklare, hvis du af den ene eller anden grund skulle blive spurgt. Jeg mener ikke umiddelbart, at du skal opgive sådanne “tørprodukter” til eget forbrug på den indførsels seddel, som du afleverer til toldkontrollørerne, når du går gennem tolden. Så lad være med at skrive dit mel på sedlen – det er det nemmeste – med mindre, at det utrykkeligt står på sedlen. Og det mener jeg ikke, men jeg kan ikke lige huske det. Når det er sagt, har de store amerikanske supermarkeder alverdens ting på hylderne. Jeg er næsten stensikker på, at de også har glutenfrie produkter. Noget andet er så at finde dem i de rigtige butikker. God tur! ;)

 46. Malene Løvgreen says:

  Hej Henrik. Jeg har købt billetter (United) og har ca. 2 timer til hvert skift – 1. skift i Toronto 2. skift i Chicago – slut Las Vegas. Er det tid nok? og hvordan står jeg stillet hvis jeg ikke når mit fly. Kan jeg få hjælp til at nå fra det ene fly til det andet i de forskellige lufthavne. Jeg kan se at Chicago lufthavn er mega stor, men har fundet et kort over deres terminaler, kan man hjemmefra selv forberede sig på terminalskift. Malene Løvgreen

  • To timer til hvert skift burde være nok. Jeg sørger altid selv for, at der er cirka to timer til at skifte i, ikke mindst i en stor lufthavn som Chicago O’Hare, hvor jeg faktisk en gang har oplevet at miste et fly – og ufrivilligt måtte tage en ekstra overnatning på et lufthavnshotel i Chicago. I det tilfælde var det faktisk netop United fra Las Vegas, som gjorde, at jeg ikke nåede SAS-fly hjem fra Chicago. Årsagen var i øvrigt dårligt vejr, så det var “force majore”. I det konkrete tilfælde var der ingen hjælp at hente fra United, der reelt var totalt ligeglade. Så jeg måtte selv – fra Chicago – få SAS til at ombooke mig til en anden afgang, så jeg endte med at flyve via Wien med Austrian… Det korte af det lange af, at hvis du mister flyet, afhænger dine hjælpmuligheder af flyselskabets venlighed og din egen rejseforsikring, der skal dække en eventuel ekstra overnatning. Men situationen afhænger helt, hvad der er årsag til, at man mister sit fly – er min erfaring. Men nu skal vi jo ikke tage sorgerne på forskud, for så skal man blive hjemme ;-) Med to timer i dels Toronto, som er rimelig overskuelig og dels i Chicago, burde du uden problemer kunne nå dine fly på både ud- og hjemturen. Men det er i øvrigt altid en god ide, at prøve at have så få flyskift som muligt på sin flyrejse. Selv skifter jeg “normalt” kun en gang på mine egne rejser – hvis jeg ikke er så heldig, at jeg kan flyve direkte. På samtlige rejser til USA de sidste tre-fire år, har jeg kun skiftet fly én gang mellem København og min slut destination i USA. Jeg gider ganske enkelt ikke skifte fly to gange – det er for bøvlet, koster for meget tid og øger risikoen for, at man mister sin bagage, mister et fly eller bliver forsinket på anden vis. Men med to timer som “buffer” skal det nok gå. God tur endnu engang ;-)

   • Malene Løvgreen says:

    Endnu en gang, tusind tusind tak for dine gode råd og svar. Det er 2 gang jeg skal af sted, og kontra dine mange rejser over det meste af USA, ja så lære du jo lidt med tiden.. :-) Jeg håber at alt go karma er med mig den dag, og så må jeg tag 1 time af gangen. Men der er tusind spørgsmål som rumler rundt i hovedet på en, derfor har jeg brugt din side utroligt meget. Men du har været en stor hjælp. God tur til dig også når du i nov. skal til Texas.

    • Hej Malene, selv tak. Er glad for, at du kan bruge mine råd. Jeg tror ikke, du behøver at være specielt nervøs – i langt de fleste tilfælde går tingene helt efter bogen. Nyd turen!

 47. Hej Henrik, hvad vil du mene er passende tid, som man skal regne med ved sit første stop i USA? Synes stadig, der godt kan gå lang tid med immigration o.s.v. ved den første mellemlanding i USA.

  • Jeg vil sørge for, at der mindst er to timer at gøre godt med, når man mellemlander i USA for at flyve videre med indenrigsfly. Da man både skal igennem paskontrol/ immigration og efterfølgende toldkontrol, går der nemt en time med de formaliteter. Så jeg vil personligt ikke have mindre end to timer til mellemlandingen, når man rejser ind i USA. Tidsforbruget er dog meget forskelligt, afhængig af tidspunktet på dagen, lufthavnens størrelse og valg af rejsedag. I den modsatte retning – altså ud af USA – kan man godt nøjes med mindre til mellemlandinger – fx halvanden time – da der her ikke er nogen nævneværdige formaliteter ud over sikkerhedskontrollen. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.

 48. Birgitte Magic says:

  Hvordan er reglerne for indførelse af medicin i USA, kan ikke finde det nogle steder?

  • Jeg kender desværre ikke de præcise regler for indførelse af medicin til USA. Men jeg har lige læst på en blog, at nogen får deres egen læge til at lave en beskrivelse af deres medicin på engelsk, og så medbringer man så dette brev, så tolderne kan se det ved indrejsen i USA. De pågældende havde aldrig oplevet nogen problemer ved indrejse i USA, heller ikke selvom der blev medbragt sprøjter og andet udstyr. Udenrigsministeriet har nogle retningslinjer i forhold til rejser i Schengen-landene. Her anbefales det, at man får lavet et såkaldt pillepas til visse typer af medicin. Muligvis kan den løsning også benyttes ved indrejse i USA, hvis din medicin er omfattet af reglerne for pillepas. Men læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor der står mere om medicin på rejsen – http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/

 49. Hans Nicolaisen says:

  Hvad er din erfaring med flyskift i Washington D.C.? Jeg skal på en måneds rejse Coast to Coast på egen Harley i september. Skal flyve hjem fra Chaleston via Washington D.C. SAS har solgt mig en billet, hvor der i forvejen var kort skiftetid. Nu har de ændret rejsen, så jeg kun har en time. Jeg ringede til SAS der fortalte, at jeg egentlig kommer 25 min senere til lufthavnen, end jeg skal. Men de ville ikke ændre billetten uden et højt gebyr, da jeg stadig har en time, og det er deres minimumsregel. Jeg har dog rejst en del, og min erfaring siger mig, at det når man ikke, med så kort skift. Jeg fatter ikke, at SAS hellere vil have udgiften på at indkvartere mig osv. i stedet for at sørge for, at jeg når mit fly hjem. Bortset fra det, så er det en god side, du har her. Mange hilsner Hans Nicolaisen, Horsens

  • Hej Hans, tak for din ros af Highways-USA. USA fra kyst til kyst på egen Harley – det lyder ret lækket :-) Jeg har ikke selv nogen erfaring med flyskift i lige Washington Dulles, som SAS flyver til og fra. Jeg har kun fløjet til Washington med SAS, hvor byen var slutdestination for mig. Men du har ret i din bekymring: Washington Dulles er en ret stor lufthavn, og der skal ikke gå meget galt, før man misser flyet. Den gode nyhed for dig er, at det ikke er nær så tidskrævende at komme ud af USA, som det er at komme ind i landet. Så i den sammenhæng går det lidt nemmere, og da du er i transit i Washington, burde det gå ret nemt. Men sikkerheds kontrollen slipper du jo ikke uden om, og her smutter der nemt 10-15 minutter, hvis man er uheldig. Så jeg krydser fingre for, at det lykkes dig at nå flyet hjem, så du ikke får en ufrivillig overnatning i Washington. Selv strandede jeg i Chicago for nogle år tilbage, hvor jeg også skulle hjem med SAS – her var det en returflyvning fra Las Vegas, der trak så meget ud, at jeg ikke nåede flyet i Chicago – i det tilfælde var det United, som var forsinket. Jeg håber, du kan bruge mit svar – rigtig god tur tværs over USA!

Speak Your Mind

*