Priserne på flybilletter til USA og Canada er kommet rigtigt langt ned senere år Rejser I uden for højsæsonen, kan I sagtens finde flybilletter til USA til ned omkring 3.000 kr. I bør dog ikke kun fokusere på prisen, men også andre parametre som fx mellemlandinger undervejs, tid til flyskift i lufthavnene og flere andre ting. Tjek min nye video og få tips til køb af flybilletter til USA.

Friske tips (august 2016) til køb af flybilletter online

Husk korrekt navn på flybilletten
Flybilletten skal være udstedt på det navn, som også står i passet. Og navnet i passet og navnet på flybilletten bør være 100 procent identiske. Ellers kan I risikere at blive afvist af flyselskabet ved ombordstigning eller at blive afvist af de amerikanske myndigheder ved indrejsen i USA. Det er jeres ansvar, at rejsebureauet eller flyselskabet har det korrekte navn, når flybilletten skal udstedes.

Mellemnavne og efternavne
Som udgangspunkt bør alle mellemnavne stå anført på flybilletten. Men i praksis smutter der jævnligt et mellemnavn, når flybilletten udstedes. Eller også forkortes det i reservations systemet, hvor der kun er plads til en vis mængde tegn. Hvis blot jeres fornavn og efternavn er korrekt anført på flybilletten, plejer et forkortet mellemnavn ikke give problemer hos flyselskabet eller ved indrejsen i USA. Se også anbefalingerne om forkortelser af mellemnavne længere nede.

Folk som fx skifter efternavn i forbindelse med ægteskab eller lignende, skal dog være ekstra opmærksomme. Her pilles der nemlig typisk ved efternavnet, og det kan give problemer. Hvis I fx har købt flybilletter til bryllupsrejsen i jeres gamle navn, og så rejser afsted med et nyt pas med et nyt efternavn, kan I nemt løbe ind i problemer.

Her er anbefalingen fra Den Amerikanske Ambassade, at I medbringer nogle dokumenter – fx vielsesattesten – der dokumenterer, at I har skiftet efternavn. Det er dog helt igennem humøret hos den enkelte immigrationsofficer, I møder ved indrejsen i USA, der suverænt afgør, om de forskellige efternavne er et problem eller ej. Men har I dokumentation med på navneskiftet, plejer det ikke at være noget problem.

Særlige retningslinjer for folk med lange navne
Personer med flere for- og mellemnavne kan opleve, at der ikke plads nok til alle bogstaver i feltet til fornavne, når de reserverer flybilletter. Der er nemlig kun plads til cirka 32 tegn i fornavnsfeltet i reservationssystemerne. Løber I tør for tegn, skal I forkorte jeres mellemnavne. Fx kan navnet Christian forkortes til Chr. Det anbefales, at I bevarer et par af bogstaverne fra jeres navn. I bør således ikke kun nøjes med at skrive C. men Chr. som forkortelse for Christian. Detaljerede navneforkortelser er vigtige på oversøiske flyvninger til bl.a. USA, hvor sikkerhedsniveauet er ekstra højt.

Nyt begreb: “Secure Flight”
Amerikanerne indførte pr. 1. november 2010 et nyt begreb, der hedder “Secure Flight”. Det handler om, at USA nu også kræver oplysninger om køn og fødselsdato, når passageren booker sin flybillet. Alle flyselskaber med ruter til USA skal derfor fremover indhente disse informationer fra deres passagerer som en del af bookingen af flybilletten.

Til gengæld vil I opleve, at I efter reservationen af jeres flybillet på et tidspunkt inden afrejse også skal opgive info om jeres pasnummer, opholdsadresse i USA, m.v. Disse oplysninger er også en del af “Secure Flight”-informationerne. Ellers er der ingen ændringer i forhold til de gældende indrejseregler.

Bemærk: “Secure Flight”-informationerne har ikke noget med den elektroniske ESTA-formular at gøre, som I kan læse meget mere om i min artikel om pasregler og visaregler til USA

Hav god tid til flyskift
Når I booker jeres flybilletter, så husk god tid til eventuelle flyskift. Hvis I mellemlander i en amerikansk lufthavn for at flyve videre med indenrigsfly, er det den lufthavn i USA, I først skifter fly i, der står for paskontrol og immigrationstjek. Amerikanerne er meget grundige, når det gælder jeres ankomst til USA, og indrejseproceduren tager ofte længere tid, end I umiddelbart forventer – selvom ventetiden er blevet kortere og serviceniveauet højere de senere år.

Hvis I skal meIlemlande i USA, og ikke flyver direkte til jeres slutdestination, skal I altid gennem toldkontrollen i den første lufthavn på amerikansk grund. I skal derfor hente al jeres bagage ved bagagebåndet, gå gennem toldkontrollen, og lægge jeres indtjekkede bagage op på et nyt bagagebånd, der så bliver fragtet ud til det fly, I skal flyve videre med. Læs mere i min artikel om indrejse i praksis i USA

Priserne på flybilletter
I modsætning til fx charterrejser bliver flybilletter ikke billigere, jo længere I venter. Tværtimod. Jo tættere I kommer på afgangstidspunktet, jo højere er prisen typisk. Priserne på flybilletter – med undtagelse af kampagnebilletter – ændrer sig hele tiden alt efter udbud og efterspørgsel. Desuden har dollarkursen og olieprisen indflydelse på prisniveauet.

Det billigste tidspunkt at rejse til USA på er typisk vinter og forår, fx perioden fra januar til maj samt september, oktober og november. Juni, juli, august og december er højsæson og er dermed dyre rejsetidspunkter.

Læs også:
Flyselskaber til USA
Pas- og visaregler til USA
Tips til indrejse i USA

Af Henrik Lange, Highways-USA.com